Václav Volráb se pokouší zachránit Čembu!

575 nepřečtených
  • Trup

    Vašek Volráb mně (a zřejmě nejen mně) poslal dopis, jež by tady měl bý zveřejněn:

    Ahoj,

    rád bych Tě oslovil touto výzvou k záchraně občanského sdružení ČeMBA. Věřím, že ti také není její osud úplně lhostejný a především jistě cítíš nutnou potřebu existence podobné organizace hájící zájmy bikerů.

    V neděli 5. prosince proběhla v Brně členská schůze, jíž výkonný výbor využil ke zrušení asociace. Dle mého názoru byl tento krok nezodpovědný vůči celé členské základně a nedomnívám se, že by je mandát, se kterým byli do VV zvoleni, k tomuto kroku opravňoval. Mohu rozumět jejich nechuti dále se podílet na vedení ČeMBA či jakýmkoliv jiným pohnutkám. Pokud ovšem nechtěli dále ve své práci pokračovat, měli tento záměr předem zveřejnit, aby mohli členové zareagovat a nedostala se celá situace až do tak vynuceného patu – my dále nepokračujeme a protože nejsou žádní kandidáti, tak ČeMBA musí skončit.

    ČeMBA se nyní ocitla ve velmi složité situaci. Jsem si jistý, že většina členů s nastalým stavem nesouhlasí a přeje si zachování ČeMBy. Rozhodl jsem se o to ještě pokusit a zvrátit běh událostí. Dokázat to mohu ale jen spolu s Tebou, kterému opravdu záleží na podmínkách pro ježdění na horském kole a spolu s Tebou, kterému vadí očividné nepravosti. Jedním z nástrojů, jak zrušeni asociace zabránit je svolání mimořádné členské schůze. O to se chci pokusit a o pomoc či přispění v tomto smyslu Tě žádám, prosím.

    Mimořádná členská schůze může být svolána na žádost 1/3 členů (viz. stanovy), může se to tedy podařit, ale jen a pouze za Tvého přispění. Času, který bohužel hraje proti nám a rozhoduje v neprospěch ČeMBy, je zoufale málo. Pokud nesouhlasíš se současnou situací, zašli, prosím, níže uvedený text. Nejlépe obratem!

    text:

    Jako člen občanského sdružení ČeMBA žádám výkonný výbor o neodkladné svolání mimořádné členské schůze sdružení, na jejímž programu bude:

    1. Prezentace a schválení zprávy o činnosti, včetně zprávy účetnictví a stavu majetku
    2. Schválení plánu činnosti a hospodaření
    3. Volba do orgánů sdruženi
    • podpis, rodné číslo nebo datum narození (jako u přihláškycle­na CeMBy)

    zašli v kopiích mailem na adresy clenu VV:

    cemba@cemba.cz, vybor@cemba.cz, tomas.kvasnicka@cemba.cz, max.halata@cemba.cz, martin.krahulik@cemba.cz, ales.hnyk@cemba.czrostislav.skopal@cemba.cz

    a jednu kopii pro sčítání na:

    zachranme.cembu@gmail.com

    Jakékoliv připomínky, dotazy, rady či podporu přivítám také na uvedeném mailu zachranme.cembu@gmail.com

    Myslím si, že jakkoliv je ČeMBA v očích bikerské veřejnosti, především díky vnitřním rozporům, zdiskreditována, stále může úspěšně hájit zájmy bikerů na poli bikové advokacie, být platným partnerem jednáni pro orgány státní správy a další subjekty a sloužit nám všem. Věřím, že to můžeme ještě dokázat, minimálně se o to musíme pokusit.

    K tomu je zapotřebí mít platný a kompletní výkonný výbor, do nějž jsem s podporou několika dalších členů ochoten kandidovat, a jsem také ve spojení s lidmi, s nimiž bychom v případě zvolení na této mimořádné členské schůzi byli schopni v plném počtu organizaci řídit. Tato iniciativa je plně nezávislá na iniciativě Čemba plus.

    Děkuji a držme si palce, abychom opravdu měli kde jezdit. Postavme další činnost sdružení na tom, co nás spojuje a na čem by nám všem mělo i primárně záležet.

    Václav Volráb a členové ČeMBy, kterým není její další osud

    lhostejný

    Václav Volráb – spoluautor iniciativy za záchranu bikování na Křivoklátsku (www.kolanakrivo.cz)

    člen ČeMBy od r. 2008

    Vice na http://zachranme-cembu.blogspot.com/

    0 0
    • Volf  

      To jste ještě vážně nepochopili, že čemba je vlastnictvím kvasničky a bez něj nebude ani čemba. On ji dal dohormady, on ji nějak zviditelnil a nemá jediný důvod ji někoomu nechat. čembu jsem vždy považoval zqa naprosto zbytečnou a neužitečnou, ale postoji tomáše kvasničky rozumím. Takže každý kdo volá po resuscitaci čemby by si měl uvědomit, že vlastně nechává usednout do sedla právě kvasničku. Zrušení čemby naopak povbažuji za vemi zodpovědná krok a doufám, že se nenajde zas nějaký pohrobek, který se rozhodne ostatním říkat jak, kde a na čem mají jezdit.

      0 0
    • karliner  

      Je obnoveno přijímání nových členů?

      0 0
      • treatt  

        To je právě otázka..jako nečlen se nemohu k této iniciativě připojit :(

        0 0
        • Trup  

          to není pravda, co vím ze svého okolí, mail dostali i někteří již „nečleni“. Nejde ted ani o to, kdo je člen a kdo ne, ale kdo v česku chce mít organizaci, která bude dělat bikovou advokacii. Kdo nechce, at to neřeší (a taky neshazuje).

          0 0
          • JSt  

            cetls, co jsi sem zkopiroval?

            0 0
          • karliner  

            Mail možná někteří nečleni dostali, ale pokud nemůžou vstoupit (zastavené přijímání nových členů), tak se k té iniciativě připojit nemůžou (nemůžou požádat o svolání mimořádné schůze a ani na tu schůzi nemůžou přijet) i kdyby chtěli ty mudrlante. Proto se ptám.

            0 0
            • drbo  

              sam vis ze soucasna situace neni prizniva, existuje nekolik nazoru na podzimni udalosti vcetne te nedelni, nikdo presne nevi ktery je ten spravny.

              muzes polemizovat do nekonecna, ANO schuzi svolat nemuzes protoze nejsi clen, na schuzi MUZES prijet pokud bude verejna, variant je mraky…

              Dulezite ted v prvni fazi je ze mas nezkompromitovaneho cloveka ktery se pokousi chytit vitr do plachet ;-)

              0 0
          • bochov  

            Stou bikovou advokacii souhlasi,ale organizace musi byt jednotna ne ,ze se zase bude delit musi tam byt tudiz i iniciativa Cemba plus.Zaroven se musi zabranit tomu,aby se do toho nepletl TK a podobni vyjebanci i kdyz si myslim,ze tento vychcanec nam jeste nadela hodne neplechy.

            0 0
      • Trup  

        jak tomu rozumím, vše je zatím v rovině resuscitace dobré myšlenky, je důležité, že se za Čembu postavil někdo, kdo není z okruhu TK a stávajícího VV. Tu myšlenku je potřeba podpořit, více asi bude na http://zachranme-cembu.blogspot.com/

        0 0
        • pelhrimov  

          Já tomu rozumím tak, že budeme mít tři ČEMBY. Nakonec proč ne, odborovných svazů a konfederací je také mnoho.

          0 0
          • karliner  

            Proč jenom tři? Každej biker by měl mít aspoň jednu svoji.

            0 0
          • hribik A1  

            to už budete ako my, keď sme pred časom mali Slovenskú národnú stranu, Pravú Slovenskú národnú stranu a Slotovu Slovenskú národnú stranu, a každá mala pekne po 3% :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              trošku si to poplietol…pravá = slotova…čiže žiadne 3 ale len SNS a PSNS ;)

              sorry za OT

              0 0
              • hribik A1  

                ešte boli raz rozhádaní aj s ančou ™ (za toto dostanem facku :-D) a vtedy boli nachvílu až 3, aspoň sa mi zdá, ale to bolo len krátko. ale nebudem sa hádať, možno si to pletem. mne plne vyhovujú dve strany maďarskej koalície a vyhovovalo by mi aj čo najviac slovenských národných strák, pardón, strán.

                0 0
    • Smazaný účet  

      proboha proč?

      btw. pokud má někdo chuť vést nějakou organizaci tak ať si založí svoji, dokonce si myslím, že to bude daleko jednodušší?

      0 0
      • Volf  

        To co píšeš má naprostou a nezpochybnitelnou nejen logiku, al je to i čistá pravda. Přes to všechno se ale najdou lidé, kteří se raději drbou pravou rukou na levé straně hlavy. Kdyby si přečetli stanovy čemby a k tomu si dali postupy a praktiky z poslední členské schůze, tak by jistě zjistili, že nexistuje nyní žádný legální způsob, jak znovu čembu oživit. Pokud zde dobře rozumím všem informacím, tak vv rezignoval a členská schůze jako nejvyšší orgán sdružení celý tento spolek rozpustila. Čili čemba je minulostí a těžko ji může někdo oživit pod stejným názvem atd.

        0 0
        • Trup  

          máš špatné informace – hlasování o rozpuštění Čemby 2× (!) neprošlo (je na ně potřeba 3/4 hlasů), navíc nebyl zveřejněn ani zápis schůze. Takže ČeMBA oficiálně stále existuje. Viz podrobný popis schůze na http://zachranme-cembu.blogspot.com/

          0 0
          • Smazaný účet  

            nechte čembu mrtvou.

            Jaký je důvod ji obnovovat? Je to kvůli tomu, že už má nějaké jméno, které ale bylo následně pošpiněno nečestným jednáním náčelníka a jeho pomocníků? Nechápu jedinný důvod.. založte novou organizaci, která bude lobovat na úřadech a třeba Vás i podpořím ale tohle nemá cenu.. zbytečně vynaložený čas a energie.

            0 0
        • karliner  

          Mýlíš se v tom, že členská schůze jako nejvyšší orgán čembu rozpustila, naopak z dostupných popisů schůze vyplývá, že hlasování o rozpuštění čemby na schůzi 2× dopadlo ve prospěch zachování. Čemba tedy existuje, ale nemá žádné orgány a je tedy možné, že bude rozpuštěna úředně, čemuž Vašek chce zabránit.

          0 0
          • Ruprt2  

            a jakto, že nemá orgány?

            Prezident už demisi VV přijal?

            0 0
          • Volf  

            Takže jestli tomu rozumím, tak čemba v současné době stále existuje a vrcholným orgánem je její předseda ? Nebo jak tomu mám rozumět ? Nebo je to tak, že se jen tímto způsobem snažily ovce zabránit změně orientace, chvíli se počká a až aktivisté jiného směru utichnou, tak zase čemba objeví ?

            0 0
    • karliner  

      K tomu dopisu jen malé zamyšlení – ne, že by mi to nějak vadilo, ale docela by mne zajímalo, kdo všechno disponuje databází členů (ať už bývalých nebo současných) Čemby? Jestli mi tedy budou chodit i obchodní sdělení od Slavíka z Meridy, Hanka Hermová mne bude zvát jménem Singltreku s.r.o. na otevření dalších cestiček atd. :-)))

      0 0
      • Volf  

        Pod pojmem tatabáze si představím soubor dat takové velikosti, že si je nezapamatuji z hlavy :-) Zde bych byl s výrazem databáze velmi zdrženlivý :-))))

        0 0
        • drbo  

          tak chvalne kolik z hlavy vyjmenujes kompletnich jmen vcetne adres, rodnych cisel, emailu ? ulehcim ti to tim ze muzes pouzit svoje zname, ty kecko :-D

          0 0
      • Smazaný účet  

        myslím, že tu databázi má každý, který dostal ten hromadný email… kdysi to v čembě někdo domatlal a poslal všem v kopii adresy ostatních.

        0 0
      • Ruprt2  

        Hanka Hermová ti nic nepošle.

        Ona už nemá zaplacenou aktualizaci pro příští rok. Tak už ten SW nebude aktivní.

        0 0
      • Beeda  

        meli/maji? ji Luka a Habib, alespon podle informaci z cemba…

        0 0
    • Trup  

      perly sviním… tady to fakt nemá cenu :-/

      0 0
      • Ruprt2  

        Vážně jsi zklamaný?

        Nemáš pocit, že je to zasloužené?

        0 0
      • pelhrimov  

        Upřesňuji svůj odhad budeme mít čtyři ČEMBY http://www.cykloserver.cz/aktuality/…

        0 0
        • pelhrimov  

          Jsem nevěděl, že už máme asi dlouho státní koordinátory cyklistiky: Kontakty pro novináře:

          Ing. Jaroslav Martinek

          národní cyklokoordinátor

          602 503 617

          jaroslav.martinek@cdv.cz

          0 0
        • treatt  

          Takhle, vtipný to asi je, ale samozřejmě, pokud se podaří aktivitě Vaška resuscitovat Čembu a ta začne normálně fungovat, existence Čemba plus ztrácí smysl..

          Já osobně Vaška podpořím, jak jen budu moct, naší aktivitu Čemba plus jsme zakládali, protože nám na existenci a fungování Čemby záleží a její zánik nechceme..

          0 0
          • Bomba+  

            Mohu se jen zeptat, co je motivací pro znovuobnovení a pokračování činnosti Čemby, když se jasně ukázalo, že pro ni neexistuje širší „společenská objednávka“, jinými slovy skončila i pro nezájem o členství ?

            Díky.

            0 0
            • treatt  

              Tahkle bych to nehodnotil. Čemba se zdiskreditovala tím, jak byla v poslední době vedena, jak tlačila singletrack a podobně. Na straně druhé, jako organizace, která by poskytovala zastřešující obranu proti tvorbě NP, která pomáhá lokálním aktivitám s legislativou a jednáním atd. podle mě smysl určitě má. A věřím tomu, že nejsem sám.

              Každopádně nechápu vývod, že Čemba skončila „i“ pro nezájem o členství. Důvody současného stavu a snahy o její poslání do kytek jsou myslím jiné..

              0 0
              • Bomba+  

                Prave proto tam je to „i“. Neni to hlavni duvod, ale pokud by mel tenhle spolek tisice clenu, jak mel v planu na pocatku, tak by lecos vypadalo jinak a jeji sila by byla take jinde. Nic z toho se nestalo. Proto ten dotaz.

                Myslis, ze je mozne odpovedet ?

                0 0
                • treatt  

                  Je. Prostě věřím, že pokud bude fungovat Čemba na principech, které jsem nastínil, bude zajímavá pro členy. Ze zkušenosti víme, že jich nebudou statisíce, ale podle mne je lepší, pokud existuje organizace, která má vždy větší slovo, než jednotlivec.

                  0 0
                  • Pijer  

                    Souhlas

                    0 0
                  • kankrlicek  

                    Souhlasím

                    0 0
                    • jezevec2  

                      1+

                      0 0
                      •  

                        Vy si vážně myslíte že něco s názvem Čemba může v českých bikových vodách ještě fungovat, navíc je asi si bláhové myslet že si jí nechá TK vyfouknout několika nadšenci – opozicí:-)

                        0 0
                  • Bomba+  

                    Ano. Dva jsou vice než jeden. Ale pořád je to málo.

                    Chápeš co chci říci ?

                    0 0
                    • jecnak  

                      Ze umis pocitat.

                      0 0
                      • Evilcleaner  

                        :-))))))

                        0 0
                      • Bomba+  

                        Presne tak.

                        A proto jsem toho nazoru, ze jakykoliv spolek vzniknuvsi bez siroke podpory zdola a bez velmi silne lobby mezi komunalnimi politiky a s napojenim na statni politiku je nesmysl vubec i zakladat. Dopadne to stejne jako čemba.

                        0 0
      • tonik666  

        V klidu, cenu to má. Nenech se odradit množstvím názorů, že Čemba partí pod drn.

        0 0
    • pepino  

      Volráb z Plzně?

      0 0
    • kesu  

      Kdyt je to k ničemu. Nechte ji padnout a když se poštěstí už nic podobnýho nebude.

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1 :)

        0 0
        • jezevec2  

          Pro ty co nechapou, ze kdyz se bikeri neozvou k budovani cyklostezek ve mestech, zastavovani pozemku mimo mesta nebo afaltovani krajiny, kopiruju text z vedlejsiho vlakna:

          Volf

          Pro koho tedy vznikla čemba? Označuješ čembu + za viníka konce tebou obdivované skupiny, ale nemáš dojem, že se zde ukazuje kouzlo demokracie? čemba vznikla bez společenské poptávky pouze jako kvasničkův umělý projekt, který prostě nebyl schopen oslovit za celou svoji existenci větší počet lidí. No a jak vidíš, tak prostě není společenská poptávka na její další fungování.

          Nevim jestli poptavka, ale problemy a absurdity, ktere zbytečne komplikuji zivot bikerum tu jsou:

          spousta novych staveb a komunikaci bez zretele na cyklisty (napr. Praha), nesmyslny zakazy (např. Karlstejn, mozná i Krivoklat), nesmyslny znacky typu ,,cyklisto sesedni z kola,, (myslim ze Olomouc nebo Kromeriz), zneuzivání cyklisticky komunity k politickym učelum (pražská ODS – Vážení cyklisté, v tomto roce jsme do cyklodopravy investovali temer 170 mil. korun… Sice to bylo z poloviny zbytečny, nelogicky, bez konzultace s cyklisty, ale kamosi ze stavebni firmy jsou s tim OK).

          Nebo totalni zprzneni jiz existujicich a fungujicich stezek, ktere se mohli nechat tak jak byli nebo upravit jen častečně po konzultaci s cyklisty (např. Černosice).

          Tyhle zajmy by mel nekdo branit a prosazovat – jen nevim kdo. Jednotlivec zmuze h…

          Volf

          Jak vznikají zájmové organizace? Potkají se dva lidi a mají společného koníčka nebo společný problém. Začnou se scházet a k nim se začínají přidávat další, kteří mají pocit, že je spojuje nebo trápí podobná věc. Pak si stanoví neoficiálního ,, vůdce ,, který má čas, vědomosti a případně i kontakty a se svým problémem začnou chodit za příslušným úředníkem správy města nebo obce. Celé se to rozkřikne a ozve se jim někdo z jiného regionu a začne spolupracovat a využívat stávajících zkušeností, těch prvních. No a za nějaký rok vznikne organizace s celostátní působností, se svými místními buňkami a stane se díky velkému počtu svých členů uznávanou a respektovanou skupinou ve společnosti. Obráceně to nemůže fungovat snad nikdy. Takže v případě Křivoklátkska bude muset vzniknout nějaké místní skupina, která bude hájit svoje zájmy. A tak to bude asi se vším.

          Jo souhlas. Rek bych, ze nejvetsi problem je ten vudce co ma mega casu a energie se vsemu naplno venovat – a pri tom bejt nohama na zemi a nezblbnout z funkce. Navic ten vudce by mel mit nadprumerny plat, protoze ta prace (hlavne na zacatku) bude dost zahul časově i obecně.

          Znam desitky lidi co ti reknou ze je sere vse co jsem napsal výše, ale nikdo si to nevezme na triko. Tim nikoho neobvinuju – volny cas a penize navic ma malokdo (vcetne me).

          V pripade čemby jsem videl sanci, ze se toho nekdo chyt. a tak sem je podporoval aspon financne. Nevedel jsem dopredu ze to bude o singlu a ve finale o neskutecny jesitnosti a tunelu.

          0 0
          • Ruprt2  

            Já furt nechápu, co máte s tím asfaltem, a jeho vlivem na MTB.

            Ty to sice píšeš, ale když si odmyslím barvitost tvého podání, tak to furt nevidím.

            Máš aspoň mlhavou představu kolik je spokojených uživatalů asfaltových cyklostezek?

            Zamyslel ses někdy proč ty stezky vznikají, k čemu slouží a kde vznikají?

            Krom toho, že je to malá domů. To tak často je to nepopírám, ale zrovna s tímto nikdy žádná Čemba nic nenadělá.

            0 0
            • jezevec2  

              Asfalt ma ten vliv, že se pomalu ale postupne asfaltuje v lese, podel řek, v alejich kde do ted desitky let stacil prirodni povrch, zkratka v prirode nebo na pomezi prirody a obci. Proste ubyva prirodnich povrchu ktere jsou ,,zadarmo,, a neprzni prirodu. (Naopak na silnicich to vypada presne opacne).

              Vim proc vznikaji: chapu asfalt na dalkových trasach pro trekingova kola (napr. Praha – Drazdany apod.) – drkocat se cely den je opruz. Ale proc musi tyhle useky vest rovne bez zatacek, bez klesani – byt sebemensich a navic se podel asfaltstezky musi vykacet vsechny stromy? Proč musi být 4 m široká? Asfaltstezky dela nejaka lobby, ktera si z nejakeho duvodu mysli ze cim bude trasa rovnejsi tim lepsi. Tomu srovnán do absolutní roviny buldozerem se myslim říka vícepráce. Bude to asi fajn kšeft. Zkrátka všechno co bylo na danem useku zpestřující a zajimavé se zničí. Jestli chce nekdo 4 hod. a vic slapat rovne at jede po silnici, ale at nevratne neposkozuje stromy a prirodu. To je stejne jako bych zbijeckou rozkopal silnici a rikal: To vite ja mam 130 mm zdvihy a chci si to trosku zpestrit at toho bika vyuziju.

              0 0
              • Flegmatik  

                Mám teď jeden příklad z okolí, kdy se podél Labe (a Vltavy) udělala 18 km dlouhá nová asfaltová cyklostezka. Udělalo se to těsně vedle Labe. Přemýšlel jsem nad tím, proč tam dali asfalt. Podotýkám, že předtím tam nebylo vůbec nic, a projet na kole to nešlo a cyklisté museli po celkem frekventovaný silnici. Ano, je to součást dálkové trasy Praha-Hamburg… Krom toho tu stezku chtěli i zaměstnanci třech velkých firem a lidé z obcí, kolem kterých vede – aby mohli na kole bez problémů do práce – nač jim dělat nějaký esíčka v lese a prodlužovat trasu, když to může vést rovně (na druhou stranu stejně není místo, kde to dělat). Hodili na to asfalt asi aby to vydrželo nějakou tu větší vodu (je to tak 1m nad běžnou hladinou) a nemuselo se tam jezdit v blátě. Zkrátka tímto způsobem se využil břeh řeky, který jinak nebyl vůbec využívaný, neboť se tam nedalo jet. A i pro bikery naprosto k ničemu (rovina). Je to špatně nebo dobře?

                0 0
                • Bomba+  

                  Pro 90% useru BF spatne, pro 10% z BF a zbytek cyklistu dobre.

                  0 0
                  • miki  

                    Tak asfalt mi v téhle podobě nevadí.Ale co mi vadí je že např v Krkonoších jsou cesty kde vesele jezdí auta a na kole tam nesmíš???Proč???:Už i samotní hotelieři to poznali a žádají otevření stezek aby se dalo jezdit po horách a oni měli kšefty jako např.na šumavě.

                    0 0
                • goofy  

                  Srovnavas nesrovnatelne :-) Jinak ja nerikam asfaltu NE, ale asfaltovat s rozumem, coz bohuzel mnohdy chybi

                  0 0
                • jezevec2  

                  Jak to popiuješ, je to samozřejme dobře.

                  Upřesním: neřikam ze asfalt je vždy špatně. Ve mestech nebo na miste co popisuješ je to OK. Navic jak pisu výš: u techto ,,lobbycyklos­tezek,, mi často nevadi asfalt jako takový, ale spis celkova uprava terenu. Viz muj text výše.

                  Moje osobni zkusenost je ta, ze i par zatacek nebo 2,3 třeba jem metrova klesani muzou ten usek neuveřitelne zpestrit a zprijemnit. Navic se usetri za buldozer. Me proste irituje kdyz se neustale omila ze na stezky nejsou penize, pak se neco postavi a zjisti se ze to stalo 3× tolik nez bylo nutne. Pak tam jedes a zjistis, ze to bylo zbytecne překombinovany – ve smyslu industrialniho pojeti stezky (Liben – Hrdlořezy, Černošice).

                  Sakra trapas, nevis jak se pridava foto? Mam fota Černošic a nevim jak je k textu prilepit. Mam Maca. Dik.

                  0 0
                • Volf  

                  Jenže ty si stále neuvědomuješ, že stát to nemůže postavit jen pro jednu úzkou skupinu lidí. Proto asfalt. Aby tam mohli babky s nůší na zádech, lidé dojíždět mimo provoz do zaměstnání, vyrazit bruslaři, holky s kočárkama, lidi, kteří nechtějí ťapkat blátem a podobně. Já se sám asfaltu snažím vyhýbat, ale fascinuje mě drzost, jakou kvasnička naočkoval některým bikerům, kteří dnes podupávají nožičkou ve stylu chci a chci chci. Bikeři prostě nejsou pupkem světa a na druhou stranu se zde nemají vůbec zle. Na druhou stranu fanatici zapřísahající se ke svatému singlu byli celou dobu ujišťováni, že singl je levný, jednoduchý a vyrobitelný svépomocí. Když si přečteš B.F tak zjistíš, že existuje člověk / nepovažji ho za fanatika a anii akademického tlachala /, který dokáže stavět singly, nepotřebuje ani čembu a ani moje tlachání a funguje mu to. A jako poslední. Proč voláš po tom, aby ti někdo někde udělal singl nejkratší cestou podle řeky. MTB je přece o hledání a ne o nejkratších cestách. Kdo není líný, tak si vždy najde svoji cestičku :-) Takže to zkus takto.

                  0 0
              • Ruprt2  

                napadlo tě někdy v skrytu duše, že ty stezky nejsou jenom pro kola a už vůbec ne „ty naše horské“?

                0 0
                • jezevec2  

                  Ano napadlo. I kdyz CYKLOstezka mi evokuje hlavne ty kola. Samo nemam nic proti Inline a pesakum treba i se psi, ale pruser je ze se neumeji chovat.

                  Klasika: jdu po opacny strane, psa nezavolam, psa nepridrzim, schvalne neuhnu i kdyz cyklista zvoni, nebo blika, jedu na inlinech ve 2 ve 3 vedle sebe atd.

                  Vidim to ± vzdy na Modranske stezce. Da se tam jet i 30 v hodine – predstav si ze by jsme mi bikeri takhle sr--- na pravidla a na respekt k druhym a ja treba jel vlevo naproti Tobe 30 v hodine. Rychlost narazu 60 km/h…

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    toto jsem tu četl mnohokrát a pokaždé si na to vzpomenu, když na nějakou stezku narazím. A řeknu ti, tolik hovad cyklistů co tam je…

                    cyklostezky je zažitý název, a nejsou to stezky pouze pro cyklisty. Ale ty to víš, jenom je třeba si to i přiznat.

                    Mnohde (u nás úplně běžně na mnoha místech (vlastně tady je to myslím všude) jsou ty „cyklostezky“ místo chodníků.

                    Je to stejný problém jako s motoristy, taky nechtějí kola na silnici, chodci je nechtějí na chodníky a cyklisti je nechtějí na stezkách, přitom stačí málo :-/

                    Mám malé děti léta jsem jezdil s kočárkem, mám vozík za kolo, jezdím na bruslích, jezdím na MTB a mám i auto. A já sám nemám problém nikde. Občas narazím na pitomce, ale snažím se tím pitomcem nebýt sám. Je to docela prosté.

                    0 0
                • pepino  

                  Po prašný pěšák neprojde? Jo aha, inline…

                  0 0
            • pepino  

              Máš recht, masa si asfalt žádá a jak říkal Werich, masa má vkus. Pokrčíme rameny a necháme to být, viď?

              0 0
              • Ruprt2  

                a co si žádáš ty?

                jízdu v terénu?

                Ty ji nemáš?

                0 0
                • jezevec2  

                  Ruprte nevim jak Pepino, ale asfalt jako takovy me az tak neirituje. V ramci mesta je to asi nejlepsi reseni. Spis je prusvih to co se kvuli asfaltu znici okolo. Viz moje texty vyse, napr. reakce na Flegmatika nebo Sobiho.

                  Zakladni rozpor je nasledujici: bikerovi staci pesina a pravo tou pesine projet.

                  Ty viceucelove stezky vyzaduji megaprojekt, bagry, buldzery, motorovy pily, miliony.

                  Nesel by udelat kompromis? Viz. vyse.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    zaprvé tak jsem to co píšeš fakt nepochopil.

                    zadruhé s tím čemba nic neudělá.

                    0 0
          • kesu  

            díky,

            ale pořád jsem přesvědčen, že nic jako čemba nepotřebuju

            0 0
            • jezevec2  

              Vidim ze jsi z PRG. Chapu to tak, ze ti vhovuje stezka Liben – Hrdlořezy za 150 mega? Prijde ti OK ze usek od noveho mostu az do Hrdlořez je naprosto nezajimavy, bez respektu k okolnímu terénu. Proč se to muselo za spoustu mega srovnat? neblo by lepsi to udelat min pompezne treba za polovinu a v jine časti PRG vybudovat jinou stezku.

              Proč je stezka pod Vitkovem zatarasena?

              Proč usek Sokolovska a Pod krejcarkem nebyl postavenej vc. cyklostezky?

              Btw. v PRG potkavam cca 80 % lidi na biku, proto si myslim, ze CeMBA ma smysl i v PRG.

              0 0
              • madcat  

                Jo, v boji proti takovým „vylomeninám“ bych viděl smysl existence Čemby.

                0 0
                • Bomba+  

                  :-)))))))))))))­)))))))))))))))))))

                  Dej to do threadu Vtipy.

                  Ale vazne: To si fakt myslis, ze Cemba se svymi peti a pul cleny a nezajimavym programem pro masu ma takovou silu, aby zastavila mafii developeru a radnich ????

                  0 0
                  • jezevec2  

                    Zastavit mafii asi nebude pr---. Ale nejhorsi je nedelat nic a pasivne (jak ovečka :-)) přihlížet jak si Kmotři masírují ego na ukor normalnich lidi.

                    0 0
                    • Bomba+  

                      Podivej se, jednotlivec nezmuze nic. Jedine co se da delat proti tem mafikum je totalne volbama zmenit situaci. To se castecne na komunalni urovni v nekolika mestech vcetne Prahy podarilo. A vysledek ?

                      Velke koalice.

                      Mas jeste dojem, ze se s tim v soucasne podobe volebniho zakona da neco efektivne delat ? S Cembou si akorat tak vytrou p…, kdyz si ji vytreli se statisici a miliony volicu… :-/

                      0 0
                      • pepino  

                        „totalne volbama zmenit situaci“

                        „Dej to do threadu Vtipy“

                        0 0
                      • Volf  

                        Hnzo problém je v tom, že když po parlamentních volbách nedostal vítěz voleb ani pověření pro sestavení vlády, tak většina těch, co dnes bečí nad velkou koalicí, tomuto svinstvu tleskalo. Zabalilo se do do ušlechtilého zájmu, mít co nejdříve po topolánkově propadáku vládu. Dokud nedojde ke změně volebního zákona ve smyslu, že vítěz voleb dostane automaticky např. 55 % hlasů, některé běžné věci bude možné protlačit na prasáka pprostou většinou, ale zásadn věci se budou muset schválit větčinou třeba 70%, tak letošní ro znamená konec volné politické soutěže.

                        0 0
                        • karliner  

                          Fakt, že vítěz voleb nedostal pověření k sestavení vlády byl velice rozumný tah, páč všem bylo jasné, že by se tím jen ztrácel čas, který fakt nemáme, předpokládám, že i tobě to je jasné :-)

                          Ad změna volebního zákona – ve spoustě vláken se stavíš do role neochvějného zastánce demokracie, kterého zraňuje i zablokování hulvátského příspěvku, jenž se ani netýká diskutovaného tématu a tady navrhuješ pošlapání té nejdemokratičtější zásady ze všech – práva na svobodnou volbu a nebo jak mám rozumět tomu, že bys chtěl dát 55% mandátů vítězi voleb, který by hlasů získal procentuálně výrazně méně???

                          Dneska budou nějaké erupce na slunci, to já poznám.

                          0 0
                          • Volf  

                            To je mezistupeň k většinovému systému ty erupce :-) a to co píšeš o rozumném tahu je hloupé znásilnění výsledků voleb. O těch pár dnů by se nikdo nezbláznil, ale pseudopravicová národní fronta se rázně ujala moci jako komunisti v únoru 1949.

                            0 0
                            • karliner  

                              No, na politiku jsou naše pohledy poněkud rozdílné, ale co už :-)

                              0 0
                  • madcat  

                    Proto je tam to „bych“ – to je kondicionál, neboli podmiňovací způsob, víš?

                    0 0
                • Ruprt2  

                  Čemba je možná ta poslední organizace, která by zrovna s tímto problémem mohla něco udělat.

                  0 0
              • Flegmatik  

                Já teda nevím, ale IMBA snad tyhle věci ve městech neřeší, ne?

                0 0
                • jezevec2  

                  Nevim co dela a nedela IMBA. Ani nevim jaky ma pesne vztah k cemba. Pro mne je dulezity ze na biku jezdim po PRG a na jih od PRG a vidim ze by spousta veci sla udelat lip a asi i levnejc.

                  0 0
                  • treatt  

                    Přesně tak. Vzhlížení se v IMBě a implantace jejich způsobů už tu jednou myslím byla..

                    0 0
              • kesu  

                to co se vyplácí za cyklostezky se šílenost ale s tím se na téhle úrovni nic dělat nedá a žádná čemba tomu nezabrání. Trvám na tom že je taková organizace k ničemu.

                0 0
              • Flegmatik  

                Ještě dodám minimálně dva spolky, které k tomu mají jistě blíž než něco ve stylu Čemba:

                http://www.klubcyklistu.cz/cz/index.php

                http://www.auto-mat.cz/

                0 0
                • jezevec2  

                  Dik za odkazy.

                  U KPC mi tohle trochu nesedi ,,V minulém týdnu převzal osobní záštitu nad Klubem pražských cyklistů primátor hl. m. Prahy MUDr. Pavel Bém.,,

                  …trosku Monthy Python

                  0 0
              • karliner  

                Já bych si jen dovolil podotknout, že za srovnání povrchu cyklostezky Vysočany – Hrdlořezy bys měl ***** buď starýho Kolbena nebo Daňka, kteří se rozhodli do své továrny zavést koleje. Cyklostezka vede místo nich…

                0 0
                • kesu  

                  nech kolbena s dankěm v klidu spát, kam to dotáhli oni dva je dost pozoruhodný…

                  :-)

                  0 0
                  • karliner  

                    To jo, já je uznávám, nebejt jich, ta stezka by vedla buhvíkudy a nejspíš by byla mnohem dražší :-)))

                    0 0
                    • jezevec2  

                      Tak to s temi Kolbenem a Dankem jsem nevedel. Ty 100 metrovy radiusy tomu odpovidaji. Tim je moje kritika tohoto parametru teto stezky licha. Dik za info.

                      Jen doufam ze ty zeleznicni parametry neveme za vlastni vsichni ostatni budovatele.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        jasně, třeba stezka Česká Lípa – varhany u Šenova je taky vedená po bývalé trati.

                        0 0
              • pro_pa  

                Jestli ono to nebude rovné z toho důvodu, že tam dříve vedla vlečka a ten rovný násep tam již byl.

                0 0
          • mr.antik  

            tohle nemá až tak s MTB společného – doprava ve městech, kvalita a koncepce cyklostezek atd… To už si pod názvem čemba nedovedu představit, i když je to asi větší a opravdový problém, narozdíl od sklonu cestiček po lese.

            0 0
            • Ruprt2  

              přesně tak.

              0 0
            • mr.antik  

              navíc je tady mraky měst, všude jsou jiné problémy, můžeš psát do místních plátků, medializovat to, dělat petice ve svém cykloobchodě, navštěvovat jednání na radnici nebo starostům posílat otevřené dopisy. V tom ti čemba nepomůže, to by musela být všude. A pokud chceš opravdu něco dělat, tak můžeš. Nějací pepíkové z moravy nebo z prahy ti stejně kromě morální podpory nic víc dát nemůžou.

              Ale jinak souhlasím, že u nás na každý požadavek je prvotní odpověd ve stylu „nejsou peníze, potřebujeme pomoc, granty atd…“ a pak se teprv vymýšlí řešení. Ale to je obecný problém v myšlení lidí.

              0 0
    • nox159  

      k čemu je mi jako běžnému bikerovi, který ma kde jezdit čemba ;-)?

      0 0
      • Wilhelm  

        Je to jednoduchý, pokud to takhle cítíš, tak tobě k ničemu …

        Nemusíš nic dělat, nemusíš mít odpovědnost za nikoho jinýho (rodinu asi nemáš, firmu, kámoše, partnerku), … nemusíš chodit dokonce ani k volbám atd. Nemusíš se starat o nic jinýho než o sebe, dokonce nemusíš mít vůbec nic v hlavě. Prostě nemusíš dělat vůbec nic :)

        Takhle je to taky v pořádku, nikdo rozumný se za to na tebe nebude zlobit, nikoho nebudeš *****. Je to v pohodě.

        0 0
        • Frostty  

          A jéé. Nějak mám pocit že si mu vůbec, ale neodpověděl.

          0 0
          • JSt  

            nebo to na tebe napsal moc slozite ;-)

            0 0
          • Wilhelm  

            No vidíš chlape, já mám pocit že jo … a nemyslel jsem to zle. On to fakt nemusí potřebovat a sám bych si přál, aby takovou nebo podobnou organizaci nikdo nepotřeboval. Osobně ale mám zkušenosti jiný a jsem rozhodně pro to, aby tady něco takového bylo.

            0 0
        • jezevec2  

          1+

          0 0
        • Bomba+  

          Miluju podobne cernobile videni sveta :-))))) Je to takove krasne, zaprdene, ceske…:-/

          0 0
        • nox159  

          co ma spolecneho čemba moje partnerka a volby? :D

          ja se ptam k čemu je mi čemba a na to si mi nedokazal odpovědět ;-)

          0 0
          • Lišák  

            Já tedy myslím, že Ti odpověděl:

            Je to jednoduchý, pokud to takhle cítíš, tak tobě k ničemu …

            To další bylo jen rozvedení té původní odpovědi ;-)

            0 0
            • nox159  

              ja se ptal k čemu je běžnemu bikerovi :)

              0 0
              • mr.antik  

                Tak definuj toho obyčejnýho bajkera…

                0 0
              • Lišák  

                k čemu je mi jako běžnému bikerovi, který ma kde jezdit čemba ;-)?

                To MI evokuje, že myslíš sebe, ne? :-)

                0 0
          • JSt  

            cetls hned prvni radek prispevku na ktery odpovidas? ;-)

            cetls z toho prispevku vubec neco jineho nez ta tri slova, ktera jsi zminil? :-))

            0 0
        • drbo  

          luxusne napsana odpoved :-D

          0 0
        • RomanH  

          :-)

          0 0
      • jezevec2  

        Nikdo nerika, ze CEMBU MUSI POTREBOVAT KAZDY. Asi mas v Koprivnici dobre podminky. Tady v PRG se salamovou taktikou – postupne a nenapadne – ,,odkrajuji,, mista kde se jeste pred lety dalo jezdit. Ted tam stoji domy, chaty nebo skoupene parcely s plotem. Vsichni vime ze pro soudruhy zastupitele ma uzemni plan hodnotu nekde mezi trhacim kalendarem a toaletnim papirem.

        0 0
        • nox159  

          tak proc bydlis v takové prdeli :D

          tedka vazne: cemba za me neodklidi vetere zve z cesty na ktere zrovna jedu, čemba mi koupi kolo, čemba mi nezaplati dovolenou… ja se ptam k cemu je dobra :)

          0 0
          • Bomba+  

            Tobe jako cloveku na prahu aktivniho zivota ti ukazala, jak se delaji svinarny, podrazy a levy…

            Jiny vyraznejsi efekt jsem od ni za ta leta nevidel.

            0 0
            • nox159  

              poprve za celou dobu co tu si s tebou musim souhlasit :D

              0 0
              • Bomba+  

                Casem prijdes na to, ze se mnou budes souhlasit ve vice vecech…

                Anebo te semele a unifikuje system a cechackovstvi (viz tento thread). Muzes si vybrat… :-)

                0 0
              • pepino  

                Ano, za tu hovadinu, co jsi napsal, že ti čemba nekoupí kolo atd., se nedivím, že s tebou Bomba souhlasí:)

                0 0
          • Volf  

            Narodil jsem se v roce 1963. Od doby co vnímám jsem byl až do roku 1989 neustále někam postrkován lidmi, kteří měli patent na rozum, věděli nejlépe co je správné a postupovali ve smyslu: Až budu chtít znát tvůj názor, tak ti ho řeknu. No a v roce 2010 je de stále velká skupina lidí, která si prostě přeje, být takto řízena a chtějí, aby jim někdo sdělil, jaký mají mít názor. Proto jak vidím nebo slyším nějakého samozvaného spasitele, který to se mnou myslí dobře, tak se prostě ježím.

            0 0
        • Ruprt2  

          Čemba může být prospěšná, nevím jestli potřebná, ale určitě ne jako alternativa k asfaltu v podobě singltreku.

          A pro řešení asfaltu v Praze nebo kdekoliv jinde, je nasprosto nesmyslná. Umím si představit existenci mnoha jiných organizací, které jsou v tomto prospěšnější než čemba a mnohé i existují.

          od různých místních spolků obyvatel až po antikorupční agentury od policie po Transparency international.

          0 0
          • Sobi  

            Ty argumenty boje proti asfaltu už mne fakt točí! To jsou argumenty někoho kdo o tom ví absolutní, ještě jednou absolutní ho… o dopravě či cyklodopravě…

            Já se snažím jízdu po něm minimalizovat, ale tyto cesty využívá jiná skupina lidí, která je početnější… Nedokážu si představit verzi singlu s dopravním zatížení jako ona hlavní cyklostezka podél labe… A nedokážu si představit že s nima půjdeš do souboje a budeš jim vysvětlovat, že jsou lůzři protože jezdí po asfaltu. Prostě to tak je. Bikeři ( v našem smyslu ) je opravdu menšina. Měli bychom si hájit svoje, stávající stav a ne někoho předělávat nebo bojovat s větrnými mlýny

            Prostě to jsou dvě naprosto neporovnatelné věci!

            0 0
            • jezevec2  

              Sobi jeste 1× pro tebe – reakce na Flegmatika coby muj nazor na asfalt.

              Flegmatik:

              Mám teď jeden příklad z okolí, kdy se podél Labe (a Vltavy) udělala 18 km dlouhá nová asfaltová cyklostezka. Udělalo se to těsně vedle Labe. Přemýšlel jsem nad tím, proč tam dali asfalt. Podotýkám, že předtím tam nebylo vůbec nic, a projet na kole to nešlo a cyklisté museli po celkem frekventovaný silnici. Ano, je to součást dálkové trasy Praha-Hamburg… Krom toho tu stezku chtěli i zaměstnanci třech velkých firem a lidé z obcí, kolem kterých vede – aby mohli na kole bez problémů do práce – nač jim dělat nějaký esíčka v lese a prodlužovat trasu, když to může vést rovně (na druhou stranu stejně není místo, kde to dělat). Hodili na to asfalt asi aby to vydrželo nějakou tu větší vodu (je to tak 1m nad běžnou hladinou) a nemuselo se tam jezdit v blátě. Zkrátka tímto způsobem se využil břeh řeky, který jinak nebyl vůbec využívaný, neboť se tam nedalo jet. A i pro bikery naprosto k ničemu (rovina). Je to špatně nebo dobře?

              Já:

              Jak to popisuješ, je to samozřejme dobře.

              Upřesním: neřikam ze asfalt je vždy špatně. Ve mestech nebo na miste co popisuješ je to OK. Navic jak pisu výš: u techto ,,lobbycyklos­tezek,, mi často nevadi asfalt jako takový, ale spis celkova uprava terenu. Viz muj text výše.

              Moje osobni zkusenost je ta, ze i par zatacek nebo 2,3 třeba jem metrova klesani muzou ten usek neuveřitelne zpestrit a zprijemnit. Navic se usetri za buldozer. Me proste irituje kdyz se neustale omila ze na stezky nejsou penize, pak se neco postavi a zjisti se ze to stalo 3× tolik nez bylo nutne. Pak tam jedes a zjistis, ze to bylo zbytecne překombinovany – ve smyslu industrialniho pojeti stezky (Liben – Hrdlořezy, Černošice).

              Ja proste nechapu, ze kdyz se asfaltstezka stavi, tak v okruhu pomalu 100 m nesmi byt jediny strom nebo kousek zelene nebo nedej buh klesani ci zatacka. Nechapu tu drzost, když se pokací alej zdravých vzrostlých stromu, ze nekdo rekne, ze ty stromy jsou nebezpečný, protože kořeny by zdvihaly povrch stezky a cyklisti to takhle chteji. Zkratka, z Brna do Hamburku rovne. Ale jako furt rovne, rozumis?

              0 0
              • mr.antik  

                A co ti na to řekli?

                0 0
              • Sobi  

                Protože je to pro naprosto jiný druh cyklodopravy a pro jinou cílovou skupinu. A z toho vš jasně vyplívá. Ano mě takové cesty naprosto nebaví, ale zase velké skupině to vyhovuje.

                Takže je to děláno na základě určitého odhadu poptávky, pak se to nazve víceúčelovou cyklostezkou a máš to hned pro kočárky a inlajny a koukni jak je to využíváno.

                U těchto cest je jiná návrhová rychlost a tudíš i rozhledová vzdálenost a z toho ti vyplívá bezpečný poloměr zatáček a jejich příčný sklon atd a atd…

                Mě se to taky nelíbí ale je tomu tak. Já si chci zachovat stávající volné ježdění ve stavu jakým je, a kdo chce ať si po tom asfaltu jezdí, na nás by mělo být jen ohlídat aby se zbytečně nestavělo tam kde o to není poptávka a kde o to není zájem… ale vždy se najde něco kudy to objet! ;-)

                0 0
                • jezevec2  

                  Odhad poptavky – tohle je strasne zneuzitelny kmotrama co chtej provarit par mega. Pak muzou kdykoli rict ze se spletli.

                  Poptavku chapu treba na Modransky stezce – okraj Prahy s 1,2 mil. lidma, od IV do X furt plno. Neco jinyho to je v Černošicích – 6000 obyvatel. Ty parametry co uvadis: to je v nejake norme? Je nekde psano ze ta norma se musi do puntiku dodrzet? Ty radiusy zatacek jsou cca 100 m. Fakt je to nutny?

                  Znovu opakuju: kdyz to musi byt za kazdou cenu asfalt – budiz. Ale parametry TGV, to se mi nezda.

                  …ale vždy se najde něco kudy to objet!

                  Sobi v železných horach jsem bohuzel nikdy nebyl, ale rict ze v PRG ,,vždy se najde něco kudy to objet,, nemuzu. Resp. muzu ale např. za cenu ze jedu po silnici mezi autobusy navic do cca 2 km tahleho stoupani a zbytečne zdrzuju ridiče (pripad Vokovice – Nebusice. Nekdo proste zabral cestu co vedla pres chatkovou osadu a basta. Co asi tak muzu jako jednotlivec?). Proste ve meste je obecne kazdy metr strasne znat.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    zrovny ty stezky, které zmiňuješ, jsou kolem vody nebo místo kolejí. Tam asi nějaké výrazné změny terénu nedělali.

                    tady u nás u stezky normálně stromy jsou.

                    0 0
                  • Sobi  

                    Existují na to normy, předpisy ( Technické a kvalitativní požadavky MDS ) a všelijaké další předpisy apod ( já dělám spíše dálniční stavitelství, takže ti nemůžu dát konkrétní odpověď ) Tu poptávku vytváří respektive definuje radnice ( investor ) a normy jsou nezávazně závazný!

                    Jinak v Praze jsem bydlel a vím že to není místo pro biking ale bohužel pro jinou dopravu. Vynecháme ty nesmyslný cyklopruhy co slouží pro parkování dodávek a které vedou od nikud nikam…

                    Jinak tady se jezdí suprově, když chci mám tu rozbitý kopcovitý asfalt, lesní cesty i stezky a pokaždý objevím něco nového. Jinak naštěstí moc lidí sem nejezdí ;-) a poněvadž jsem v zastupitelstvu, tak si ohlídám aby mi tu nevyšvihli nějakou blbost nebo kvasňův singl! ;-)

                    Jinak teďka plánuji v okolí obce značení a nájezdná místa pro biky :-) nic za miliony jen za pár kaček a vysloveně pro bikery! :-)

                    0 0
                    • soc  

                      sobitrail :)

                      0 0
                      • Sobi  

                        :-))))) žádná stavba neboj, jen trasování… žádné úpravy vyjma odhození spadlé větve! :-)

                        0 0
                    • karliner  

                      Já si tedy nestěžuji na to, že by Praha byla nevhodným místem pro biking, dokonce ani pro žiletky, ale možná jsi to zmotal a myslel jsi cyklodopravu – pro tu opravdu vhodná není a ani nikdy nebude.

                      0 0
                    • jezevec2  

                      Tvoje moznost Ti muzu jen zavidet. A jeste si to kontrolujes z radnice.

                      …poptavku definuje radnice, …a normy jsou nezávazně závazný! Takze to je o IQ radnice, zodpovednosti a miry vekslacko-balkanskeho vkusu ci nevkusu, ale taky o tom kolik si nechaji obyčejny lidi dělat na hlavu aniz by se ozvali.

                      Kazdopadne diky za info.

                      0 0
                    • karliner  

                      Ale neodpustím si to – Sobi v zastupitelstvu = kozel zahradníkem :-)))

                      0 0
                • Volf  

                  Sobi to nemáš šanci vysvětlit. Oni nejsou tak hloupí, že by to nepochopili, ale nechtějí to pochopit. Stát prostě nemůže vyčlenit jednu skupinku lidí, a pro tu postavit něco. Vždycky se hledí na využitelnost pro co nejširší skupinu lidí. Asi stát nikdy nebude stavět curlingovou halu v každém okresním městě, ale toto prostě čembíci nechtěli a nebo nesměli vidět. Zde si totiž spousta lidí myslí, že jim něco spadne z nebe za tři stovky poplatku ročně. Umím si prostě představit, že se sejde skupina lidí, která vyhlásí veřejnou sbírku a za ni postaví singl. Já si myslím, že je to jednoduché. Problém je v tom, že jak by měli dát ze svého pár kaček, tak najednou budou mít kde jezdit. Celé je to prostě kravina a plkání stále dokola. Cest a pěšim je dost, takže kdo se bojí švihnutí větvičkou má možnost místo plkání u compu za peníze zaměstnavatele vzít nůžky a pilku a nějaký singlík i čistit. Ale oni nejsou schopni ani toho, ale jen stále křičet my chceme ,aby za nás někdo něco udělal pro nás. A nejsou schopni pochopit, že na něco takového potřebují pouze pohnout kostrou a ne čembu.

                  0 0
            • Ruprt2  

              ano!

              0 0
        • tonik666  

          +1

          jj, postupně bude všechno soukromé a zastavěné. Jednou si toho všimneme.

          0 0
          • pepino  

            A pak tady múžeme s noxem a bombou diskutovat, proč jsme nic nedělali.

            0 0
          • jezevec2  

            ..ale uz bude pozde. Neb soukromi majetek je nedotknutelny. A navic kmotr developer ,,ujíždí na bávu v plný palbě,, voe.

            0 0
          • Ruprt2  

            jo, ale běda tu napsat, že jednou bude na každém druhém kopci okruh singltreku a k němu budeme muset dojet autem, protože všechno ostatní bude zakázané.

            Použiju-li slova Volfa to se čembí rowdies sesypou jak vosy na bonbon.

            Ale je to stejně ubohá argumentace.

            0 0
      • C.A.C  

        Bydlím přímo v podhůří Jeseníků, les mám 300 m od baráku. A rozhodně mám kde jezdit. ZATÍM ! Objevila se totiž iniciativa, která hodlá vybudovat v Jeseníkách Národní park. Takže si myslím, že by se někdo, kdo bude lobovat za moje ježdění rozhodně hodil. Protože jednou je to Křivoklátsko, podruhé Jeseníky a kdo ví, kdy to bude právě Tvoje lokalita. Takže pro moji persónu by měla ČeMBA mít podobu schopných úředníků, ne stavitelů singlů.

        0 0
        • goofy  

          Goofy

          0 0
        • mr.antik  

          Ale to není zajímavý pro sponzory, víš!

          0 0
        • nox159  

          Takže pro moji persónu by měla ČeMBA mít podobu schopných úředníků, ne stavitelů singlů. – s tim plne souhlasim

          ale i kdyby mi udelali za barakem NP tak tam stejne na kole jezdit budu :)

          0 0
        • nox159  

          Takže pro moji persónu by měla ČeMBA mít podobu schopných úředníků, ne stavitelů singlů. – v tomhle s tebou naprosto souhlasim.

          ale i kdyby mi za barakem udělali NP tak tam stejne na kole jezdit budu :)

          0 0
          • goofy  

            Ze cces porusovat zakon, to uz je tvoje vec

            0 0
            • nox159  

              porušuju jen nesmyslné zakony ;-)

              0 0
              • vojta  

                az ti nekdo da pres usta a okrade, tak se nerozciluj. Pro neho zakony takove ciny zakazujici urcite taky byly nesmyslne ;-)

                0 0
          • C.A.C  

            Až by tě několikrát zkasíroval strážce NP, tak by Tě ta švanda přešla. A hlavně to není řešení, porušovat vědomě zákon. Protože to není jenom o tom, že JÁ nebudu mít kde jezdit. Nebudou ani cyklisté a turisté, kteří sem jezdí třeba na dovolenou a tento už tak bohem zapomenutý kraj přijde na buben.

            0 0
            • nox159  

              na soukromem pozemku si muzu udelat co chci ne? pokud ano tak neni problem, postavime si trasy na soukromych pozemcich ;-)

              0 0
              • mr.antik  

                nemůžeš

                0 0
                • nox159  

                  proc ne ?

                  0 0
                  • mr.antik  

                    to nevim, je to tak vymyšlený :-) Všude platí omezení (i na svojí zahradě si nemůžeš postavit cokoliv), zvlášť pak na zemědělské půdě nebo v lese. Proti ježdění asi nic, ale nějaké stavění už by nešlo.

                    0 0
                    • nox159  

                      je to myslene tak ze mam např vlastni les.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        no jasně, tak na to se vztahují všechny zákona co se týka lesů a hospodaření v něm. A pokud ten les bude v NP, je to stejný jako pro normálního smrtelníka. Po cestách mimo značky tam můžeš jedině když děláš nějaký lesní práce nebo údržbu…

                        0 0
                        • Sobi  

                          lesní zákon, stavební zákon, zákon o ochraně přírody atd… atd…

                          0 0
                      • C.A.C  

                        Nehledě na to, že hoblovat do nekonečna jeden lesík asi nebude zrovna ideální bajkování.

                        0 0
                      • sihomaja  

                        No a pak, že máj kde jezdit, to je, ale postoj anebo spíše omezený náhled.

                        0 0
                      • Tommy_Lee  

                        Otec dostal v restituci jakysi kousek lesa. Kdyz se o to zacal zajimat zjistil, ze je soucasti vojenskyho prostoru, takze nazdar :-) Dostal na vyber: bud to proda armade za smesny peniz nebo ne. V kazdym pripade ale bude armada tento pozemek dal vyuzivat :-D

                        0 0
                        • zbartos  

                          Oni ho využívají ke cvičení, což Tě omezuje jen dobou, kdy tam smíš lesnicky pracovat a možná tím, že je ve stromech spousta kulek a střepin a jsou tak prodejné jen za málo peněz. Tohle by se ale dalo zřejmě vyřešit požadavkem na náhradu škody, která takto vznikla.

                          Nevím, zda vám musí platit za to omezování vstupu a za využívání vašeho lesa ke cvičení, ale jinak nechápu o co Ti jde.

                          0 0
                          • Tommy_Lee  

                            Ja jsem to myslel spis tak, ze kdyz mas vlastni pozemek, tak to nemusi nutne znamenat, ze si tam muzes delat cokoli te napadne.

                            O nic mi nejde, o co by mi jako melo jit? :-)

                            A je to zalezitost jiz dost stara a jednalo se opravdu o maly kousek lesa (resp. byl vetsi, ale rozdeleny mezi spoustu pribuzenstva). Abych se priznal, ani vlastne nevim, co s tim tatik nakonec vyvedl.

                            0 0
            • Ruprt2  

              Jaká Čemba? ta, který by se s nima začala dohadovat, at si tam udělají park jak chtějí, ale skr ať se postaví singltrek Kvasničkovým eseróčkem? Aby pak vznikla tisková zpráva, že žádné cesty tam nejsou dle metodiky vhodné, a že jsou to kokoti, se kterýma se nadá jednat?

              Nebo myslíš nějakou jinou čembu? já jinou neznám!

              to je lepší si to řešit lokálně s podobně smýšlejícíma lidma. IMHO dosáhneš víc. A není vůbec vyloučené, že jich najdeš i víc, i ty, kteří se o čembu na druhém konci republiky nezajímají, protože ta o nich mnoho neví.

              0 0
            • treatt  

              Naprostý souhlas.

              0 0
        • ememem  

          presne na to som sa pytal zaryteho anticembistu presvedceneho ze mat kde je od boha dany nemenny stav "tu':http://www.bike-forum.cz/…stnancu.html?… – 03.12.2010 13:03:38 bez odpovede

          0 0
          • karliner  

            Vedle data máš u každého příspěvku ikonku řetězu a na tu když klikneš, tak ti vyskočí link přímo na ten příspěvek, takže šup, znovu link, kdo to má hledat :-)))

            0 0
            • ememem  

              kua konecne, som za boha nevedel ze ako sa to robi, som v tychto veciach nejak malo invecny. dik.

              0 0
        • Volf  

          Od čeho máš místní zastupitelstvo ? Začíná mě výrazně vadit, že se v Česku začíná stávat pravidlem, že se do systému ,, pokopávají ,, různé skupinky lidí, které nikdo nevolil, nikdy nedostali žádný hmatatelný mandát, ale chtějí rozhodovat za ostatní. Nemluvím o pár čembících, kteří byli dobří tak na placení členského příspěvku, ale o různých zelených aktivistických skupinách, které již doslova parazitují na státě, působí odrovské majetkové škody různými obstrukcemi a podobně. Co ti brání udělat skupinu lidí u vás v horách a začít tlačit na zastupitele ?

          0 0
          • piskot  

            To je hrozná kravina co jsi napsal. Máš pocit, že místní zastupitelstvo dotlačíš k nějaké podpoře ježdění na kole (protestu proti kácení stromů, obchvatu, tunelu,… – doplň si co tě pálí)? Těm je to většinou úplně šumák. Proto vznikají různá občanská sdružení, který do toho šijou, když na to obce/úřady/… kašlou. Obrovský škody nadělaj spíš úředníci, kteří svojí nekvalitní prací vůbec zavdají příčinu ke vzniku takovýho sdružení a následným komplikacím (například legendární D11 u HK).

            0 0
            • Ruprt2  

              Volf má absolutní pravdu.

              Však to neznamená, že to vždy funguje, taky to neznamená, že zastupitel vždy pomůže, že ať už s za ním přijdeš s čímkoliv, tak ti vždy vyhoví a vždy vyhovět může.

              Ono záleží kdo je investor a o co jde. Někdy je to obec, někdy je to kraj, někdy je to ministerstvo potažmo stát.

              Takže zastupitel není vhodná páka např. na tu dálnici. ale furt má větší váhu, než předseda nějaké neznámé pidi organizace.

              Nevím co se ti na tom nelíbí, takový tu máme systém. Ten systém není bez chyby, ale je funkční.

              0 0
              • piskot  

                Nejsem si moc jistej, jestli reaguješ na mě, takže raději polopatická rekonstrukce názorů:

                1. Já neříkám, že se mi současný systém nelíbí.
                2. Volf píše o tom, že současný systém, kdy do všeho může kecat

                libovolné občanské sdružení, je špatný a že to stát stojí strašný prachy a že se mu to nelíbí.

                1. Já jsem napsal, že je to blbost, protože jsou situace, kdy se takové

                sdružení hodí, protože nikdo jiný se za tvé zájmy nepostaví.

                1. O nějaké váze názorů jsem vůbec nepsal.
                0 0
                • Ruprt2  

                  Volf píše o tom, že současný systém, kdy do všeho může kecat

                  libovolné občanské sdružení, je špatný a že to stát stojí strašný

                  prachy a že se mu to nelíbí.

                  to není systém, to je zneužívání, toho, že nestanou po tlamě. (což je dobře, ale není dobře, že toho zneužívají.)

                  0 0
                  • jezevec2  

                    Jasne – budeme jak ovce drzet hubu a krok, protože zastupitele za nas vzdy moudre a idealne rozhodnou a vsechny občanska sdruzeni jsou teroristi…

                    Sorry, neřikam ze odpurci dalnic apod. nejsou magoři, ale kdyby jsme všechno NĚKTERÝM zastupitelum pokorně všechno odkyvali tak jsme v řiti. Zrovna tzv. cyklostezky nebo kaceni je oblibený sport NEKTERÝCH zastupitelu. Uz se tu na BF probirali causy tzv. cyklostezk co si nechal starosta postavit ke sve chate, apod.

                    0 0
                    • karliner  

                      Já ti nevím, ale chtěl bych vidět tak pitomého starostu, který by si nechal postavit cyklostezku ke svému domu, aby mu tam všichni jezdili kolem…

                      Naopak, znám jednoho pravdoláskomi­lovného exprezidenta, který si kvůli svému pohodlí nechal změnit turistickou trasu, která desítky let vedla kolem jeho víkendového sídla…

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Na cestě, která nikam nevede a končí mu u baráku jistě bude pekelný provoz.

                        0 0
                        • karliner  

                          Ano, ze předpokladu, že starosta bydlí v jinak neobydlené pustině bude tvůj předpoklad asi pravdivý.

                          0 0
                          • jezevec2  

                            Mlok to napsal presne jak jsem to myslel – cesta vzdy byla a bude prijezdova komunikace, ale moudrý a laskavý soudruh starosta to zafinancoval jako cyklostezku resp. jeji vystavbu.

                            Havel me svoji pravdolaskou, hlavne k nekterým byvalým komousum taky sral. Na tuhle verbez plati jen obusek a 16ti hodinova pracovni doba.

                            Co se tyka te stezky: slysel jsem ze tam mel v sezone obcas procesi s fotakam a neustaly opruz od cizich lidi. Jestli to bylo opravdu tak, vubec se mu nedivim. Myslim ze by z toho hrablo kazdemu. Pochybuju, že zrovna on naridil nejaky brutal zasah do prirody. (odhad – nevidel jsem fotky).

                            0 0
                            • karliner  

                              A odkud ten starosta byl?

                              0 0
                            • karliner  

                              Ale co se týče toho exprezidenta, máme teda docela štěstí, ze nezavřeli i Rašínovo nábřeží, kde bydlel, okolí Anenského kláštera v jehož komplexu má kancelář nebo že třeba do Hnidous není povolen vstup jen na zvláštní povolení, protože tam v létě tráví čas Jágr, kterej je taky populární a spousta lidí by si ho chtěla vyfotit. Ale džegr asi netrpí arogancí moci.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                On možná ne, ale celé Kladensko zná jeho otce a jeho metody a chovoání k lidem…

                                0 0
                    • Ruprt2  

                      a jak se tam ti zastupitele dostali?

                      0 0
            • mastihuba  

              tys mne včil pobavil. Když zmiňuješ občanský sdružení, který brání stavbám obchvatů a tunelů, tak specielně tydle bych nechal zaplatit veškerý vícenáklady na daný stavby. Nikdy žádná stavba nebude pochuti uplně všem, nicméně by se mělo upřednostnit menší zlo kdy pomužu deseti tisícům na úkor padesáti.

              http://www.enviweb.cz/…limitni-hluk

              0 0
              • goofy  

                Tak…

                btw k tem tunelum: to je taky dobra saskarna co si vydupali… Hlavne ze ted tam jezdi auta vesele ostosest, ale pak uz jim to bude vadit :o)))

                0 0
              • Sobi  

                105% souhlas, občanská združení mohou nadělat takový škody… a nejlepší je to že do toho kecaj hlavně ti, co tam nebydlí…

                0 0
                • Ruprt2  

                  Přesně.

                  0 0
                • mastihuba  

                  Ono pokud chceme nějakej růst ekonomiky, tak kafrání těhle sdružení je největší brzda.

                  0 0
                  • karliner  

                    A bude hůř, protože naše vysoké školy a univerzity chrlí ročně stovky enviromentalistů, ekologů a podobných expertů, kteří ale jsou z 99% pro společnost úplně zbyteční a tudíž se realizují v podobných aktivitách.

                    0 0
                  • jezevec2  

                    Jestli mas na mysli stavbu dalnic tak s Tebou souhlasim. Ta je pro rust potreba a ČR je např, ve srovnani s Rakouskem na polovine kilometraze v pomeru k počtu obyv. a ekonomice. Proto doufam, ze sem pustej sikmooky a co nejdriv se dostavi hlavne severo-jizni smery.

                    Jinak vetsinou tu řesime problem tzv. ,,sovetskych,, cyklostezek kdy se znici vse okolo cyklostezky v pasu 20 m vlevo a vpravo, stoji to mega a jeste to je hnus. Tenhle rust je dobrý leda pro kmotry a je jedine dobre ze se ozvou normalni lidi (nikoli ekoteroristi).

                    0 0
                    • karliner  

                      Nejsem si jistej, jestli ti tví „šikmooký“ jsou nějakou zárukou, páč jestli budou dálnice stavět podobně, jako vyrábějí většinu své produkce, tak to snad aby stavěli vždycky aspoň tři nebo čtyři dálnice vedle sebe, aby byla aspoň jedna z nich průjezdná i jinými vozidly než tanky…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        přesně.. oni to postaví rychle a levně, ale aby ty dálnice něco vydržely.

                        0 0
                        • jezevec2  

                          Kvalitu by mel ohlidat stat prostrednictvim dozoru – odhaduju, ze uredniku bude na to dost.

                          Ad činska kvalita – vim nejsou to primo dalnice, ale vem si kde byli šikmoooký pred 10–15 lety:

                          http://www.hybrid.cz/…lak-na-svete

                          http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?…

                          0 0
                          • karliner  

                            OK, ale proč by se měli učit stavět dálnice u nás? Ať se to naučí dělat někde jinde a k nám je přijdou stavět, až to budou umět.

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            tak ono se dají najít příklady i z druhého konce „kvality“ http://auto.idnes.cz/automoto.asp…

                            0 0
                            • jezevec2  

                              Jo souhlas. Auta a taky činske pneu na auta pravidelne obsazujou prvni mista od konce v testech.

                              Jen je nesmysl rikat vse co ma neco z činou je smejd. Vem si kolik lidi si tu chvali Auroru.

                              0 0
                              • karliner  

                                Protože za tu cenu nikomu nevadí, když si za sezónu-dvě koupí jinou. To u dálnice jaksi nejde. Zvlášť když bude stavěná s čínským smyslem pro pečlivost a dodržování norem a typicky česky pečlivým dohledem…

                                0 0
                                • jezevec2  

                                  Co vim tak spousta lidi nema s Aurorou problem co se tyka kvality (jen ± opakuju co pisou jeji uzivatele – ja sam vozim Hope).

                                  Jinak ty priklady s rychlovlaky nebo letadly mi rikaj ze kdyz chtej tak to jde. Co vim tal LG je taky čina. Ostatne nokia, pinarello. Liteville jsou cina – at uz lidova nebo nelidova(Tchajwan).

                                  Tohle je taky čina:

                                  http://technet.idnes.cz/…c_vesmir.asp?…

                                  Asi jde o ten česky dozor.

                                  0 0
                                • jerrry  

                                  Ale prd .. mam Astru IIIB coz je sextant cinske vyroby. Akorat ze je delany pro US firmu, s pozadavkem na maximalni kvalitu a pod pomerne peclivym dohledem. Za cenu kolem 10+K je naprosto srovnatelny se sextanty za mnohonasobne vyssi cenu.

                                  Cela ta „cinska hra“ je o tom, zda zakaznik pozaduje kvalitu – rikam to nerad ale sikmovoci ji umi taky, nebo pozaduje jen a jen nejnizsi cenu. To, ze vetsina zakazniku a koncovych useru dneska na kvalitu se*e a uprednostnuje nejnizsi cenu za kazdou cenu, neni chyba Cinanu. Ti jen vyhoveli poptavce.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Ale jo, já to beru, že i v číně dokážou udělat kvalitní výrobek, ale vzpomeň si na ty haldy čínskejch šuntů, co jsi už vzteky rozkopal, válí se doma zničené při pokusu o uvedení do provozu atd. A myslím si, že českej stát je natolik chudej, že si prostě čínský dálnice dovolit nemůže.

                                    0 0
                                    • jerrry  

                                      rekl bych ze jde predevsim o zadani a pak o dozor. Ovsem pokud bude zadani … 12 malejch domu … a kontrola … no kluci sikmovoky podivame se na to zitra … pak se Cinani prizpusobi a vysledkem bude tankodrom. Ale co uz, po tankodromu uz stejne jezdime a jsme na to zvykli :-/ Za me osobne – me zadna cinska dalnice uz ani nedesi .. uz nic nemuze bejt horsi nez ta EU certifikovana kvalita po ktere denne jezdime :-//

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Řešením jsou soukromé dálnice bych řekl. Když to bude tankodrom, majitel nevydělá… Ne nadarmo asi jsou suverénně nejlepší dálnice v Evropě ve Francii.

                                        0 0
                                        • ememem  

                                          hlavne tie paege kazdych 15km (cenu cca 10centov/km pre istotu zanedbam). iank myslim ze v nemecku su lepsie.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Tak to si myslíš špatně. Zajeď si někdy do Francie a porovnej tamní kulečníkové stoly s německymi věčně opravovanými tankodromy.

                                            Jinak tedy peage jsou jak kde, ale rozhodně to není co 15 km.

                                            0 0
                                            • ememem  

                                              no ako kde, minule som isiel celym porurym hore dole a nebol na nich jediny hrb, ani na jednom z tych 6 az 8 pruhov…a hlavne ta neobmedzena rychlost uplne legalne…mnam.

                                              je fakt ze taka mnichov-stuttgart neni nic moc ani z jedneho hladiska.

                                              a dovolim si tvrdit ze v takom savojsku tym peagom do 20km od seba moc nechyba.

                                              ale hadat sa nejdem.

                                              0 0
                                              • karliner  

                                                Ale jo, i v Německu se najdou dobré úseky, rozdíl je hlavně v tom, že ve Francii nenajdeš špatné.

                                                0 0
                                                • ememem  

                                                  moze byt, nicmenej podobne jak v slovinsku sa neoplati mat male auto lebo cena za km poplatku na csete je vacsia jak cena za km na pohonne hmoty, takze to ma dalsiu vyhodu ze mozes mat velke auto bez stresu :-).

                                                  len som si neni isty cy by to kazdy miestny obyvatel ocenil…ja som z toho teda tiez neumrel nicmenej ta polozka na ceste bola dost vyrazna a jazdit tak 80–100km z/do roboty kazdy den sa na rozpocte musi prejavit.

                                                  0 0
                    • mr.antik  

                      Nechceš tu energi vydávat nějak smysluplněji než psaním tady, když už všemu tak rozumíš?

                      0 0
                      • jezevec2  

                        Energi vydavam na petice nebo minule na demonstraci na Mafianskem namesti pred budovo Zrady hlavniho mesta Prahy.

                        1/ Jde o to že do svych 20 let jsem žil v bolševismu a vim že nejhorší je se neozvat a nechat si s--- na hlavu. Proto si tu tribim nazory.

                        2/ strejda utek v 1968 do Švýcarska a diví se, co všechno tady v CZ politikum dovolíme. U nich je nejake referendum pomalu kazdý mesic a v podstate se zeme řídí ,,zezdola,, obačejnyma lidma. Samozřejme za odborne diskuse s profi lidma z oboru – ne v režii ekoblbu apod. Podle počtu zajemcu o azyl ve Švýcarsku, se zda že to funguje.

                        0 0
                    • Sobi  

                      Ale pi.u!!! Nevěř tomu co o dopravních stavbách říká nějakej kastrovanej zm.d z ochranky!

                      Problém je naprosto někde jinde! A to v zadávání VZ a zákonu o nich. Požadavky se udělají tak aby to vyhrála určitá velká firma a ostatní co by to postaviliza míň a stejně kvalitně se k zakázce nedostanou protože je tam požadavek např. u mostu který má rozpon 50, tak do požadavků dáš to že to může stavět firma která udělala 3 mosty s rozponem 150m za poslední 3 roky a malé firmy jsou v prdeli. No pak přijde vítěz udělá inženýring ( dozor ) a prodáto a ten to prodá dalšímu a jde to tak dál až nakonec to dělá ta menší firma za reálný náklady a zbytek zmyzí v přeprodeji a inženýringu.

                      No a co ten ču.ák udělal že dodatečně snížil ceny, tak se stalo jenom to že se to svezlo po všech a ten na konci je teď úplně v hajzlu.

                      Takže to co plácá tem vypatlanej kastrát je naprostá blbost že čína sníží ceny. Stačí jednoduchá věc, upravit zákon o veřejných zakázkách, dodržovat ho a zabránit přeprodeji. Ideální je to že vítězná firma musí dílo realizovat z 80% svými stálými zaměstnanci a subdodavatelé budou již s rozsahem prací známy v době podání nabídek. A je to. To víme všichni až na toho blba.

                      No ale je v tom druhý faktor, že peníze z toho přeprodeje živý zaměstnance v těch firmách, takže je to taková sociálka. A když to dá číňanům nebo chraň bůh polákům, tak jediný co nastane že naše firmy nebudou mít práci, bude se propouštět, lidé budou doma na sociálkách, nebudou mít kupní sílu a nebudou odvádět daně a jsme v prdeli, hlavně že ten ko.ot ušetří pár kaček v rezortu.

                      Takže asi tak…

                      0 0
                      • Sobi  

                        Omlouvám se, ale pan Bé mne točí skoro víc než Kvasňa! :-))))

                        0 0
                      • Ruprt2  

                        Mám naprosto stejnou zkušenost, ale naprosto odlišným typem zakázek.

                        Pokud je to pro stát, tak je to takto vždy!

                        0 0
                        • Sobi  

                          Slyšel jsem jednu takovou věc že někdo něco postavil za 18mega a nejvyšší to prodal státu za 26!!! ;-)

                          Rozumíme si!? ;-)

                          0 0
                      • jezevec2  

                        Hele kdyz se teda vi jak na to, tak by bylo fajn aby se lidi ozvali – myslim profi lidi jako ty.

                        Nadavas na Bartu jako by on tuneloval v minulych X letech statni rozpocet na drahy dalnice. Pro me sou kastrati ti co rozkradali prachy na nesmyslny mosty pro zver nebo najezdy co se nebudou pouzivat. Barta prijde k halde hoven v podobe ,,systemu,, jaky popisujes výše a jsi na nej za to nasranej. Chapu – jde ti o praci, ale v minulych deseti nebo kolika letech tu zadnej Barta na MD nebyl takze tu haldu h---n on nenadelal.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          To ale ví snad všichni Imho i ten Bárta (asi).

                          To není tajné a jsi jednou v jedné zakázce a víš jak to je.

                          Vtip je v tom, že to není vyloženě levota není tam často nic nezákoného apod. Firma často jde do výběrového řízení několikrát jednou zase sebe, jednou za partnera, jednou za partnera partnera.

                          Znám sám, že když jdeme do výběrového řízení, tak je tam často 5 uchazečů a my víme, že to dostaneme, protože my tam jsme 3× a ti zbylí dva nestojí za řeč.

                          Dám ti jiný příklad dům ve kterém žiju potřeboval novou střechu.

                          Střecha stojí 400 máme našetřeno 450 to je hodně. nemůžeme se vydat z peněz. šli jsme do Zelená úsporám. Výsledek? půjčka od města na 600 litrů střecha za 900 z dotace jsme dostali asi 750 k tomu zelená úsporám platili experízi a speciální projekty a nakonec i nezávislé audity náklady meloun, nás to stálo 200 jsme spokojení, ale stačila by nám střecha za 400 takže za ty prachy by se z toho fondu daly postavit skoro 4 střechy (jestli dobře počítám). Každý rozumný člověk ví, že není OK, ale ve výsledku jsou vlastně všichni spokojení.

                          Založ na to spešl vlákno a takových případů ti hodím s fleku 10.

                          0 0
                          • jezevec2  

                            Tak tohle je masakr. Vsichni spokojeni – pardon jestli dobre chapu tak vsichni ZAINTERESOVANI. Ostatni lidi (treba me) to stoji prachy z rozpoctu. Uz ale podle slozitosti jak to popisujes to je trochu magorina – vyberko ktere se vi jak dopadne…

                            A to jako lidi nemaj bejt nasr---???

                            Sorry jdu na obed.

                            0 0
                            • Sobi  

                              Tohle je naprostá normálka, vždyť to každej ví! Nebo jsi si myslel že zelená úsporám, fotovoltaika apod není podvod na občana? Promiň, neber to ve zlým ale kde jsi do dneška žil? :-)

                              0 0
                        • Ruprt2  

                          Z mé práce a praxe.

                          úřad má nějaké peníze na určité odvětví.

                          Má na výběr buď o ně přijde nebo je využije.

                          Tak by byl blbí, kdyby je nevyužil, že ano.

                          tak šéf úřadu tomu dá zelenou.

                          ve zkratce výsledek,

                          úřad má za šílené prachy nějakou novou hračku, kteoru nepotřeboval, která nedělá to co by měla, protože nějaký šéf odboru, který o problematice neměl žádnou páru, si navymýšlel nesmysli, a funkce, které jsou zbytečné, které si navymýšlel od zeleného stolu. Díky tomu se to pětinásobně prodražilo, a on si to musel obhajovat u šéfa, což není problém a šéf ještě žádá o navýšení rozpočtu, což většinou projde. Na závěr musí zaměstnat nové lidi, aby si s tou hračkou hráli a další, aby ji kontrolovali a další aby kontrolovali všechny ostatní.

                          To je velmi konkrétní praxe takto to chodí.

                          Ještě ti můžu napsat jak se dělají i jiné bohulibé věci.

                          Např. osvětlení přechodů nebo červený asfalt před semaforama apod. A toto např. lidi milují. pějí o tom pochvalné statě v místních plátcích. A přitom… škoda mluvit.

                          0 0
                        • Ruprt2  

                          A toto jsou problémy, které s MTB nemají nic společného nikdy neměli a nikdy nebudou.

                          Proto s tím žádná čemba ani nic podomného nikdy nemůže nic udělat.

                          Takže na toto téma do čemby nikoho nelákejte. (neber prosím doslova, že ty někoho lákáš. Myšleno obecně.)

                          0 0
                        • Sobi  

                          Tady jde o to jak se s těma pěnězma zachází. Ty přechody na zvěř jsou díky ekologickým občanským sdružením, dokonce i tunely pro žáby! Nájezdy které nikam nevedou jsou příprava pro budoucí infrastrukturu, aby se pak nemuselo znovu kompletně překovát komunikace, když to jde už udělat rovnou.

                          Ano jde mi o práci ale pan Bé zvolil tu nejhorší variantu ze všech hrozných! Prostě nechápu jak může řídit ministerstvo, ale to je asi i věc véčkařů když další jejch blb řídí vnitro…

                          Jak ozvali? Proti tomu kdo tě živý!? Proti svýmu zaměstnavateli? A proč, vše je legální! Ale všichni víme že se musí změnit a vymáhat zákon o VZ. Ano tu haldu nudělal, akorád ta halda teďka bude mít celorepublikovej rozměr!

                          0 0
                          • karliner  

                            To by mne zajímalo, kam vede ten most u Zbraslavi odnikud nikam, na který není ani stavební povolení a přesto stál asi 100 milionů. Za ten taky můžou politici?

                            0 0
                            • Sobi  

                              Tam se nemůžou dohodnout kam ho připojí jsou dvě varianty A a B a teď přijdou občanská sdružení. OS A nechce aby bylo v místě A ale bylo v místě B, OS B nechce aby bylo v místě B ale v místě A…

                              Takže ho tam borci vyšvihli s tím že se to dohodne a bohužel se nedohodlo. Jestli to postavili na základě objednávky, tak to zaplatí zase stát! Tedy my všichni a ne ti státní úředníci kteří uzavřeli smlouvu o dílo, těm se jako vždy nic nestane…

                              Jo tohle je mazec!

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                přesně tohle mě sere ve státní správě, že nikdo nemá za nic zodpovědnost.. úředníci si rozhodují o projektech za miliardy ale když se něco podělá tak se to zamete pod koberec a nic se nevyřeší…

                                0 0
                                • Sobi  

                                  a ty a já a další to hezky zaplatíme! :-)

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    no já ještě ne, zatím jsem na škole.

                                    mimochodem.. asi to bude znít smutně, ale uvažuji o tom, že jak zadarmo dostuduji tak půjdu jinam. Protože to, jak to u nás (ne)funguje je mi nějak proti srsti.

                                    0 0
                                • scoty  

                                  Tak.

                                  Nekompetence kam se podíváš.

                                  Kdo něco umí, tak jde vydělávat do soukroma nebo ven…

                                  Náš stát si nedovede schopné lidi vychovat, udržet ani zaplatit.

                                  Bohužel…

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Byl bys první, kdo by řval, kdyby si stát platil schopné lidi platy obvyklými pro špičkové manažery v Praze ty lojzo…

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      blbost. Stát umí lidi zaplatit.

                                      Všichni šéfové úřadů a odborů jsou zaplacení dobře.

                                      Právem? pochybuju.

                                      A řvou lidi? neřvou.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Moc nesouhlasím, teda skoro vůbec, ale hádat se nebudu :-)

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          On má ale v tom prvnim radku pravdu, ackoliv to sam netusi.

                                          Ono to totiz neni tak, ze by stat platil vsechny vedouci odboru a podobne funkce srovnatelne se soukromym sektorem. Ono je to tak, že stát, potažmo ministerstva platí velmi dobře úředníka, který ví o rozkrádání nebo se na něm podílí spolu s politiky. Jeho vysoký plat je pak takovym drzhubnym.

                                          0 0
                                    • Bomba+  

                                      lojzo :-))))

                                      0 0
              • karliner  

                Všichni se v tom Brně navzájem znáte, tak jim zajděte pár lísknout.

                0 0
                • mastihuba  

                  tydle ******** zákony děláte u vás na dvorečku, tak by neškodilo zaskočit udělat pořádek k vám. :D

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Jenže ten dvoreček tu máme plný přespolních vlků…tak si je tam nechte a bude klid…

                    0 0
                    • Polka  

                      To bysme velice radi, bohuzel vetsina veci musi jit pres ten vas bordel :)

                      0 0
                      • karliner  

                        Pro mě za mě si utvořte vlastní stát s vlastním bordelem.

                        0 0
                        • scoty  

                          Bylo to tak 800 let a v poho…

                          Naposledy se slibovalo obnovení zemského zřízení v r.89 a 90 a nakonec z toho nějak sešlo…myslím, že bylo asi mega podpisů pro…

                          0 0
                          • karliner  

                            Žádný zemský zřízení a zachování penězovodu Praha → Brno (Morava). Samostatnej stát nebo kušuj :-)))

                            0 0
                            • scoty  

                              no směr té šipky by mohl být přemětem dlouhého sporu…:-)

                              0 0
                              • karliner  

                                To věřím, že by ses dokázal hádat do aleluja, ale na směru šipky by se nezměnilo nic :-)

                                0 0
                          • Bomba+  

                            Běž do Brnele.

                            :)

                            0 0
                            • scoty  

                              to byla otázka času, než to najdeš woe..:))

                              0 0
                              • Sobi  

                                Hele ale je otázkou proč čemba ( TK verze ) měla nejvíce obhájců z Brna!? :-) koukni schválně kdo jí nejvíce hájil a zjistíš že že nadpoloviční většina jsou Brňáci!

                                :-) nic ve zlým, jen takový zajímavý postřeh! ;-)

                                0 0
                                • scoty  

                                  Myslíš jako proč je/bylo nejvíce členů Čemby z Brna?

                                  Asi proto, že se hodně brněnských bajkerů zhlédlo v zajisté pozitivních myšlenkách této organizace…

                                  Navíc moravský lid je od přirození zpěvný a družný..:)

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    …a vychcaný.

                                    0 0
                                    • scoty  

                                      Podle stavu tvé mysli tě brzy typuji na další naléhavou změnu nicku…

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        neboj, dřív nebo později dostane ban a za půl roku tu zase bude s jiným nickem. Podle tohoto nicku si ho ani nesnaž zapamatovat.

                                        0 0
                                      • Bomba+  

                                        Netlachej blbosti a radši to rychle utikej podepsat, at jste tri :-))

                                        0 0
                                        • scoty  

                                          Jasně dva pražáci(jeden z Plzně a druhej z Broumova) budou natáčet fiktivní snímek o Brně…

                                          Posledně nutně potřebovali přestavět Špilberk, aby se změnilo panorama Brna.

                                          To je teda invence v umění..hlavně, že to nějakej strejda na úřadě zaplatí…

                                          0 0
                                      • Polka  

                                        :-DD

                                        0 0
                                    • kesu  

                                      :-))

                                      hele znáš to. víš co se říká v Praze o brňácích?:)) …

                                      0 0
                                    • Ruprt2  

                                      Honzo ale uznávám, že na tom něco je.

                                      Znáš to jak pije Pražák v Brně z kašny? :-D

                                      0 0
                                    • Internaut  

                                      Už si pátral po příčině proč se chováš jako primitiv a urážíš okolí?

                                      0 0
                                    • Polka  

                                      V tom vtipu je to ale presne opacne :)

                                      0 0
                                  • Sobi  

                                    :-))) copak by jsme dělali bez brňáků, nevěděli bychom kde zatočit na Vídeň! :-)))

                                    No mám taky rodinu u Brna :-), spíš jste takový dobrosrdečný a nevěřili by jste že s Váma někdo z čech chce takle vymr… :-) Hold jste dostali lekci! :-)

                                    Fakt nic ve zlym! :-)

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Ja bych to nehrotil. Za chvili zase Kometa vyhraje nejaky zapas a Scoty bude mit strelivo na prazaky a lek na svuj komplex. A bude klid…

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        zrovna dneska to, ale Kometa projede :-)

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Hraje proti Spartě nebo co?

                                          0 0
                                          • treatt  

                                            Ne, Kometě totiž baráž nehrozí :-P

                                            0 0
                                          • Ruprt2  

                                            No nehraje, ale hádat se nebudu :-)

                                            0 0
                                            • scoty  

                                              Tos popletl..

                                              Ve vašem případě je správně PŘEJEDE a ne projede..:))

                                              ..ale to nic ..to se stane..;-)

                                              0 0
                                              • Ruprt2  

                                                zbožné přání :-)

                                                BTW dneska večer bude jeden z nás za vola ;-)

                                                edit.

                                                BTW dneska večer budeš za vola :-D

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  Debatu o hokeji bych uzavřel jedním citátem: „Sparta je úplně nejvíc nejlepší“. Ve všem.

                                                  0 0
                                                • scoty  

                                                  na druhou stranu je pravdou, že vy jste dost potřební..a my máme teď bodů dost…z Prahy..:)), tak co bychom se nedohodli že..;-)

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    :-)

                                                    Dneska je to tu Derby. Jste náš druhý Vsetín. Máme už dávno vyprodáno :-). A po nové dálnici tepou Brňáci k nám na zaplivanou vesnici :-)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    no tak Scoty, zatím jste biti :-)

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    ..tak silně ovlivněný zápas jsem už dlouho neviděl.

                                                    30min v oslabení přišlo okamžitě, jakmile se Kometa rozjela a šla do vedení…dokonale jim to znechutili.

                                                    Divím se,že to ještě dotáhli na 2:3.

                                                    Myslím, že rozhodčí shodili jinak skvělý výkon Ševců.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Takže uznáváš, že kromě „penězovodu“ teď rozvoji vesnického hokeje pomáháme z Prahy dočasným „bodovodem“?

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    je rozdíl mezi termíny: body dát a body vzít.

                                                    I když vy je teďka v podstatě vážně rozdáváte :-)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Ale no tak :-)))

                                                    V play-off se ukáže a jako obvykle pojedete domů s brekem a monoklama ;-)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Jestli dovolíš, ta hovory o payoff budu reději vést s někým, kdo tam bude!

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Penězovod je jen tvá chiméra…a bodovod není dočasný..

                                                    Jinak souhlas:))

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Tak jo :-DDD

                                                    0 0
                                        • Bomba+  

                                          jaky smysl ma ta čárka před „ale“ ?

                                          0 0
                                          • Ruprt2  

                                            stejný jako mezera před otazníkem. Čuráčku.

                                            0 0
                                            • Bomba+  

                                              Prosím ??? Nepsals mi náhodou, že tu já všechny urážím ???

                                              0 0
                                              • Ruprt2  

                                                Kde já urážím?

                                                Zase lustruješ?

                                                0 0
                                                • Bomba+  

                                                  Kde urazis ??

                                                  Takhle polozena otazka jasne ukazuje, ze jsi mimoň. :)

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Já tě neurážím z několika důvodů.

                                                    Tak například já s tím nezačal najdi si vlákno, a uvidíš, že to vymyslel někdo jiný. Takže já to teď tobě můžu říkat kolikrát chci. A protože je demokracie, tak ty můžeš prd.

                                                    Víš? Čuráčku!

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Jak řikám…Mimoň.

                                                    Ale máš pravdu, neurážíš.

                                                    Od tebe to totiž nejde :)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Právě to už jsi mi taky říkal, jako by mě to zajímalo. Asi tě baví se opakovat. Jsi už takový vyčerpaný.

                                                    To máš hned další důvod. A myslím, že by se jich ještě pár našlo.

                                                    PS: zapomněl jsi před tečkama mezery. Ať si nezkažíš imidž. Co by tomu řekla tvoje soudružka učitelka, která tě to tak dobře naučila.

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    No. Vidim, že se nutně potřebuješ hádat (jsi jak ženská), takže bych navrhoval to nejrozumnější, a to přestat pokračovat v tomto zbytečném vlakně.

                                                    Nevim jak ty (a je mi to jedno), ale ja už odpovídat nebudu.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    vůbec nikde? :-)

                                                    Slibuješ?

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Neblbněte. Folklór se má udržovat.

                                                    0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              :))) boduješ

                                              0 0
                                            • maajkee  

                                              Hehe, tak to je odpálka jak sviň :D

                                              0 0
                                    • karliner  

                                      Jak z Čech, Kvasnička je ze Sudet.

                                      0 0
                                      • Sobi  

                                        Já jsem taky sudeťák, ale co… Čo bolo, to bolo, teraz tu máme len hen ty čechy… prostě tak už to tak je…

                                        0 0
                                      • mr.antik  

                                        ale hodně poznamenanej Prahou

                                        0 0
        • rud1k  

          pardon, tohle melo byt jinde

          0 0
    • jonys  

      Tak jo.A kdo se,prosím pěkně,nabízí jako kandidát do VV?Protože pokud nebudou aspoň 3(nebo kolik žádají stanovy),tak nemá cenu nikam nic posílat,že…

      Čili Václav a kdo dál?

      0 0
      • Pijer  

        Myslím, že to teď není úplně důležité, důležité je, jestli se na základě téhle aktivity bude něco dít dál.

        Vaškovi důvěřuju a nemyslím si, že by byl takový sebevrah aby rozjížděl solo akci bez podpory.

        0 0
      • weekend warrior  

        mimochodem, já třeba kandidaturu do VV zasílal, nebyla mi ale přijata. Prý kvůli jakési procesní chybě. Ale stejně ani přes apely mého právníka, TK nezměnil stanovisko ohledně mého práva zůčastnit se schůze, natož kandidovat do VV.

        Ve finále, shodou blbých okolností jsem byl v době schůze nemocný…:(

        0 0
        • Beeda  

          z preventivnich duvodu:-)), shoda jmen? s C+ viz „Jan Zeman, člen ČeMBy, spoluautor iniciativy a petice Kola Na Křivo“

          0 0
          • Pijer  

            BINGO

            0 0
          • weekend warrior  

            podvědomě snad:) zánět průdušek, podezření na zápal, v pondělí to rtg nepotvrdilo

            ano jsem ten z C+ viz „Jan Zeman, člen ČeMBy, spoluautor iniciativy a petice Kola Na Křivo“

            0 0
            • karliner  

              To jste se asi s Vaškem trochu nepohodli ne, když ty jsi spoluautor iniciativy Č+ a on se svým dopisem zastal Čemby…

              0 0
              • weekend warrior  

                myslíš Vaškův dopis ohledně „nepodpory“ čemby KolNakřivo? Tam šlo jen o moji chybu, když jsem zveřejnil starou verzi textu č+dopisu, nic víc, nic míň.

                0 0
              • Pijer  

                A myslíš, že si to odporuje?

                Pokud je mi známo, tak Čemba plus neměla/nemá za cíl zrušení Čemby a Vašek už na schůzi kandidoval do VV Čemby – bohužel to dopadlo tak jak to dopadlo.

                0 0
    • maajkee  

      Tak jsem se radoval, že témata o čembě skončej a on se to zase někdo pokouší vzkřísit.

      Politika a kola to prostě nejde dohromady a nikdy nepůjde.

      0 0
      • karliner  

        Kdo ti drží u hlavy pistoli a nutí tě je otvírat a číst?

        0 0
        • maajkee  

          Nikdo, no a?

          0 0
        • piskot  

          no maajkeemu nikdo, ale jeho ségře jo – prej ji v Praze drží jako rukojmí nějakej agent s kódem 729 a maajkee musí reagovat na všechny slinty nějakýho Bomby ve všech vláknech

          0 0
          • drbo  

            drzi ji na stvanici v satne kurtu cislo pet

            0 0
            • Pijer  

              Tak to je hustokrutopřísný. Na tu schůzku už jsem úplně zapomněl. Jak to vlastně dopadlo? Předpokládám, že tehdy Honza729 se podělal a nedorazil, nebo se pletu? Asi se nepletu, to už by tady o tom něco bylo ;-)

              0 0
              • jecnak  

                Prej nejakej anonym telefonoval ze je tam Bomba, tak se to tam muselo vyklidit.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jsme se právě od Nejvyššího dozvěděli co že je Vašek za vyvrhela. Už nemám morální problém to sem postnout (úvod vynechán).

      //…

      Co Vam zachranci CeMBY nerekli

      Mnoho z vas dostalo minuly tyden e-mail vyzyvajici k zachrane CeMBy. Rada z vas na e-mail zareagovala a poslala žadost o usporadani nove clenske schuze a zachovani organizace. Projeveny zajem a podpora svedci o tom, že organizaci považujete za duležitou, i o tom, že jsme na jejim rozvoji odvedli obrovsky kus prace. Bohužel jsme ji nastavili nereformovatelne a v poslednich mesicich jsme si definitivne uvedomili, že i jen jeji udržovani (natož vyvijeni aktivni cinnosti tak, jako dosud) znamena boj s vetrnymi mlyny.

      Lide, kteri se pustili do domnele zachrany CeMBy, Ti ať už zamerne, nebo nezamerne, nesdelili všechny okolnosti:

      A: CeMBA nyni nema vykonny vybor, neboť všichni jeho clenove na schuzi odstoupili. Schuzi tedy nema kdo svolat. Pokus o jeji svolani by byl porušenim platnych stanov organizace.

      B: Iniciator vyzvy k zachrane CeMBy, Vašek Volrab, Vam nesdelil, že na clenske schuzi na kandidaturu na clena vykonneho vyboru rezignoval s oduvodnenim, že respektuje situaci vedouci k odstoupeni vykonneho vyboru. Pres noc zmenil nazor a stal se “zachrancem” CeMBy. Clovek, ktery nestoji za svym slovem, pak obvinil vykonny vybor, ktery za svymi težkymi rozhodnutimi stat musi, z nezodpovedneho jednani.

      C: Vašek Volrab Vam zamlcel skutecne duvody, ktere nas vedly k ukonceni cinnosti. Podle zkušenosti lidi, kteri po vice než tri roky den za dnem drželi CeMBu pri živote a maji s podobnou praci v Cesku nejvetši zkušenosti, je soucasna krize neodstranitelna. Model samospravne demokracie selhal, neboť jsme již v pocatku nedokazali nastavit mechanismy (ani jsme to tehdy v dobre vire nepovažovali za nutne, což se ukazalo jako velky omyl), kterymi by mohla byt organizace chranena proti zvuli nekterych jedincu.

      D: Iniciatori “zachrany” CeMBy Vam zapomneli rict, že neni v zajmu hajeni prav bajkeru lpet na existenci nereformovatelne, nestabilni organizace, kterou nekteri jedinci hodlaji zpochybnovat soudy a spravnimi rizenimi. Tato organizace totiž ztratila podporu partneru a financni zdroje na sve fungovani. Jedinym logickym motivem zachovani CeMBy pak je litost, kterou iniciatori teto akce obratne využili k nabyti moci.

      E: Vašek Volrab Vam zamlcel, že Tomaš Kvasnicka na clenske schuzi zminil, že zacal pracovat na nove organizaci se stabilnim spravnim nastavenim, ktera by navazala na dosavadni cinnost CeMBy, avšak snažila by se vyvarovat predchozich fatalnich spravnich chyb. Existence CeMBy ovladane „zachranci“ vznik nove organizace znacne ztiži.

      F: “Zachranci” CeMBy se snaži vzbudit dojem, že došlo ke zneužiti financnich prostredku CeMBy. Ucetnictvi CeMBy pritom zpracovava KPMG, ktera je jednou z nejrespekto­vanejšich ucetnich spolecnosti na svete, a vysledky byly schvalovany revizorem i clenskou schuzi. Zavazek vuci Tomaši Kvasnickovi vznikl tim, že Tomaš dotoval provoz z vlastnich zdroju, což bylo opakovane a verejne receno.

      Harmonogram ukoncovani cinnosti

      Vykonny vybor urcil Tomaše Kvasnicku osobou poverenou k vyrovnani zavazku sdruženi a ukonceni jeho cinnosti. Tomaše v prištich nekolika mesicich ceka mnohe obihani uradu a papirovani. Mimo jine dojde k ukonceni provozu služeb, ktere organizace clenum poskytovala.

      15.12.: ukonceni provozu clenskeho fora

      20.12.: ukonceni provozu stranky organizace na Facebooku

      1.1: ukonceni provozu emailovych adres @cemba.cz

      1.1.: ukonceni provozu webove stranky CeMBy

      Podekovani

      Dekujeme vam všem, kteri jste se k CeMBe behem jejich 3,5 roku existence pridali a podporovali ji. Vaše pozitivni reakce a odezva pro nas vždy byla velkou vzpruhou a motorem do dalši prace, predevšim v težkych dobach. Zejmena kvuli lidem, kteri si naši prace važili, je pro nas ukonceni organizace težkym a bolestnym krokem. Verime však, že neni všem dnum konec.

      Vize do budoucna

      Pres všechny neprijemne udalosti, ktere se staly, Tomaš Kvasnicka a lide kolem nej budou nadale pro terenni cyklistiku v Cesku pracovat.

      s pozdravem

      Tomaš Kvasnicka//

      Odesilateli jsem doporučil lázně a péči psychologa, to je fakt matroš. :-/

      0 0
      • Medunka  

        Dává najevo, že ČeMBU potopit chtěl, protože si založil novou organizaci a je otázka, zda chce bojovat za práva bajkerů nebo za svoje SRO

        dost slušnej podraz na bajkery a todle by mu rozhodně projít nemělo

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mi to přijde fakt zralý na psychologa. TK je asi takovej ten typ vůdce, co mu musíš bezmezně věřit že dělá to nejlepší, pochyby se nepřipouští. Buďme rádi že chce vést organizaci na kopání singlů a ne nějakou dělnickou stranu.

          Kdybych měl pár hodin čas tak bych tu prezentaci ze schůze fakt přeložil a s doprovodnym dopisem se shrnutim událostí poslal IMBě, ale pochybuju, že to tam někoho zajímá. A čas nemam.

          Nezbývá než nespouštět očko. Nebo věřit že to s náma všema myslí dobře.

          0 0
      • Splinter  

        nechci bejt sprostej tak napisu jenom ze TK je ****…

        0 0
      • karliner  

        Netřeba nijak komentovat…

        0 0
      •  

        už parazity nazývá jedincema,vida posun, jinak k tomu co TK napsal výhrady nemám, čemby je konec, jsem spokojenej, ******** můžou být jen ovečky který mu naivně několik let věřili a Ti se musí za každou cenu někde družit a potřebujou svýho vizionáře:-))

        0 0
        • Bomba+  

          My (Sobi, Volf, atd…) jsme před pár lety „viděli jen výjevy“. :) Tu pec jsme prostě roztopili víc než ostatní…:-)

          0 0
          • treatt  

            Jen skromný dotaz. Prosím Tě kolikrát ještě zazní, jací jste vizionáři a kolikrát se ještě budete plácat po zádech, že jste to přece říkali?

            0 0
            • Bomba+  

              Skromná odpověď:

              Do té doby dokud ovečky nepřestanou hýkat, že chtějí být organizováni.

              0 0
              • karliner  

                Člověče, já bych si bikerskou organizaci stejně přál. O co by se měla starat jsem shrnul už tady a pořád si za tím stojím. A vůbec by mi nevadilo, kdyby svoji činnost rozšířila směrem k byznysu, podobně jako třeba AlpenVerein a dokázala mi třeba zprostředkovat pojištění na závody nebo pojištění kola, slevy na ubytování atd. Možnosti tu jsou, jak řekl jeden politik, který je už zaplaťpámbu v politický prdeli.

                0 0
                • Ruprt2  

                  slovy jednoho vizionářského klasika:

                  bé bé bé bééééé

                  0 0
                • Bomba+  

                  K tomu byznysu: Rozumim, ale myslíš, že kdyby tady byl potenciál, jinými slovy kdyby to bikeři chtěli, že už by to tu nebylo ? Těch pár nadšenců má sice ideály, ale podobný projekt uživí jen masa…a ta nemá zájem. O to tu jde…

                  A k těm novým možnostem – to lze ale přeci už dnes a podobně efektivně. (Sorry, ale síla organizace se 300–500 lidmi se fakticky z pohledu úředníka rovná jednotlivci) Tzn., přes oslovení svého poslance, místních sdružení KČP, obecní zastupitelstvo, a­pod.

                  0 0
                  • karliner  

                    No, tak úplně s tebou nesouhlasím, nemyslím, že zájmové nebo vlivové sdružení musí vznikat na základě požadavku zdola, naopak si myslím, že vždycky musí být na začátku nějaký „vizionář“. To, že se pak někdy ukáže vize jako nesprávná nebo je vizionář ***** je prostě průvodní jev…

                    0 0
                    • Bomba+  

                      no a to je prave ono. Ty pruvodni jevy do jiste miry eliminuje to, ze jde aktivita zdola.

                      0 0
                • treatt  

                  A já Ti to podepíšu

                  0 0
            • karliner  

              Do té doby, než se 100× opakovaná lež stane pravdou.

              0 0
      • Ruprt2  

        Nemá náhodou člověk, který o sobě mluví v třetí osobě, nějakou psychiatrickou diagnózu?

        Ještě takový malý postřeh.

        Pokud není občanské sdružení zrušeno a její vedení odstupuje neměli by být náhodou ve funkci až do zvolení svých nástupců?

        edit ještě jeden malý postřeh. Kdo ruší stránky a fóra, když nemá čemba vedení. Kdo má takový mandát?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kdo asi? Dyk to tam máš, VV pověřil TK.

          0 0
          • Ruprt2  

            ááha ano je to tam

            //Vykonny vybor urcil Tomaše Kvasnicku osobou poverenou k vyrovnani zavazku sdruženi a ukonceni jeho cinnosti. //

            To se opravdu stalo?

            To bylo na poslední schůzi?

            A má k tomu VV právo? :-)

            0 0
            • tonik666  

              Podle toho co jsem četl o schůzi se to nestalo. Jestli na to má VV právo se píše ve stanovách.

              Připadá mi, že protože stanovy neřeší každou možnou situaci, dostalo se to doslepé uličky a TK si pravidla dotváří jak se jemu hodí.

              (VV neexistuje, takže schůzi nemá kdo svolat. Ten samý neexistující VV pověřil Tomáše likvidací, přestože členové hlasovali proti a VV rezignoval)

              0 0
      • Pijer  

        Takhle házet špínu na kandidáta do VV, kterého předtím řádně „prolustroval“ tím, že ho ve své „demokracii“ nenechal vyloučit, to je fakt soda.

        Je mi z toho zle :-(

        0 0
      • RomanH  

        Bod E to presne vystihuje :-(

        Ano, je to ****, a zatimco doposud jsem CEMBU nepotreboval, za par let ji mozna budu potrebovat kvuli TK.

        0 0
      • Karlos009  

        Tak to je materiál. Mě z toho vychází jediné: TK bude hájit zájmy bikerů i proti jejich vůli. :-/

        0 0
      • Peslezedirou  

        kterymi by mohla byt organizace chranena proti zvuli nekterych jedincu

        mluví o sobě?

        0 0
        • jecnak  

          Takova organizace jiz ale existuje a je zcela imunni vuci zvuli nekterych jedicu, byt v tomto pripade se nazyvaji obvykle chovanci.

          0 0
      • mr.antik  

        Chápete tohle? Ten závěr?

        // „E: Vašek Volrab Vam zamlcel, že Tomaš Kvasnicka na clenske schuzi zminil, že zacal pracovat na nove organizaci se stabilnim spravnim nastavenim, ktera by navazala na dosavadni cinnost CeMBy, avšak snažila by se vyvarovat predchozich fatalnich spravnich chyb. Existence CeMBy ovladane „zachranci“ vznik nove organizace znacne ztiži.“ //

        Takže on opravdu zametá stopy. To není jen truc. Nikdy mu nešlo o Čembu jako takovou, bajkerskou organizaci, vždycky mu šlo jenom o Tomáše Kvasničku na nejvyšším místě této organizace.

        Myslete na to, až budete chtít někam vstupovat!

        0 0
      • weekend warrior  

        bod f) lež?!!! v zápisu ze schůze není ani zmínka o tom, že by se probíralo hospodaření a rozpočet, natož aby se o tom hlasovalo!!!

        0 0
        • mr.antik  

          No ten závěr bodu F) je sice hezkej, ale:

          • kdo je zodpovědný, že dělal za málo peněz – ON
          • kdo se rozhodoval, kam pojede za vlastní prachy – ON
          • kdo ho nutil, aby investoval svoje prostřeky – NIKDO

          V tom případě bych si dovolil uplatnit cesťák z prosince 2007, když jsem ho vezl na čemba vyjíždku – Jablonec – Hrubá skála a zpět…

          Notyvole, kde to jsme?

          0 0
          • Polka  

            Tys ho vezl? Styd se voe :-D

            0 0
            • karliner  

              A chce proplatit cesťák – zařadil se tedy i mezi parazity.

              0 0
          • kolombo  

            Však na Tebe taky pěje chválu, cituji:

            mirku,

            prosim nedelej ze sebe odbornika pres stezky. nejsi jim.

            neslibuj, ze se budou resit reakce na echt-zmrdy jako je mrantik. nebudou.

            diky

            s pozdravem

            tk

            Tomáš Kvasnička

            ČeMBA os, předseda

            mít kde jezdit

            Je to jeho reakce na ty debaty o kalužích na singlu, která mi přistála v mailu.

            0 0
            • Beeda  

              miro, ty uz taky:-))

              0 0
            • Pijer  

              Předpokládám, že zvlášť v poslední době by byl u TK seznam „echt-zmrdi“ poměrně obsáhlý.

              0 0
            • mr.antik  

              Otázka je, zda je to reakce na

              toto http://www.bike-forum.cz/…l-24714.html

              nebo

              toto http://www.bike-forum.cz/…420287–1.jpg

              To druhé byla satirická fotomontáž, to první byla realita.

              Jelikož i speedy přiznal, že ten problém tam byl, čili o tom museli vědět, dodnes nechápu způsob, jak se to tenkrát „řešilo“. No vlastně dnes už asi chápu…

              0 0
            • Splinter  

              ono to kouzlo je v tom ze TK taky neni zadnej odbornik pres stezky, ze? :)

              0 0
              • mr.antik  

                Tak teď už jsi taky „echt“…

                0 0
              • mr.antik  

                Ale k věci – vzhledem k tomu, že nikdo ve státní správě ani u partnerů neví, o čem TK píše a hovoří, tak je mezi jednookými králem, to zas jo. Stači jedna fotka vedle Hanse Rey a vzhlížení k DD, trocha umění udělat z komára velblouda a máš to.

                0 0
        • zbartos  

          TK myslí minulé členské schůze. A tam se skutečně finanční hospodaření probíralo a hlasovalo se o něm.

          Jen jsem si nikdy nevšiml, že by se na nějaké členské schůzi hlasovalo o tom, že ČeMBA uznává dluh cca 200000,– Kč, který prý vznikl tím, že TK něco platil ze svých vlastních peněz…

          0 0
      • Rokro  

        Sesmolil a odeslal jsem jim jakousi reakci. Sice to asi nema moc cenu, ale

        nejak mi to nedalo …

        Ahoj,

        díky za informace poskytnuté ve zpravodaji i za práci odvedenou pro ČEMBu v posledních letech.

        Přes všechno ve zpravodaji uvedené bych rád, kdyby ČEMBA fungovala i dál. Já jsem se stal členem organizace a ne společníkem lidí v jejím vedení. Preferuji takovou budoucnost, kdy lidé, kteří z různých důvodů již ve vedení pracovat nechtějí, budou nahrazeni novými, kteří pracovat chtějí, a organizace „pojede“ dál.

        K informacím zaslaným ve zpravodaji mám tři faktické výhrady:

        1. Odvolávat se v bodě A na riziko porušení stanov mi připadá

        účelové. Pokud stále existují lidé, kteří chtějí pracovat pro ČEMBu a hájit zájmy českých horských cyklistů, ať je jim dána možnost. Tvrzení v bodě A na mě působí jako jejich vědomé odhánění.

        A co se týká neexistence výkonného výboru, logicky bych čekal, že do zvolení nového výboru dále jeho funkci vykonávají odstupující členové.

        1. Tvrzení o neodstranitel­nosti současné krize od lidí, „kteří mají

        největší zkušenosti v České republice“, má jistě svoji váhu, ale stále je to jen jejich subjektivní názor a mnoho členů má právo doufat a věřit v opak, zvláště pokud se nabízí noví ochotní lidé do nového vedení.

        1. V závěru zpravodaje se uvádí: „Vykonny vybor urcil Tomaše Kvasnicku

        osobou poverenou k vyrovnani zavazku sdruženi a ukonceni jeho cinnosti“. V zápisu ze schůze není toto uvedeno. Navíc je tato informace v rozporu s informací v bodě A. Dle bodu A neexistuje VV a nemůže tudíž svolat schůzi. Ale dle výše citované věty tento neexistující VV pověřil Tomáše Kvasničku dokonce ukončením činnosti ČEMBy. Jedna z těchto informací nemůže být pravdivá a tudíž platná.

        1. Pana Volrába neznám a nedovoluji si ho soudit, ale připadá mi až

        neslušné nazývat ho z důvodů uvedených ve zpravodaji „člověkem, který nestojí za svým slovem“. Lidské názory se vyvíjí a rozhodnutí učiněné pod tlakem ve stresové situaci jistě může být v průběhu bezesné probdělé noci po přezkoumání ze všech úhlů přehodnoceno.

        Žádám tedy o věcný přístup k současné situaci a o neházení klacků pod nohy zájemcům o práci pro ČEMBu. Pokud je ČEMBA opravdu neschopná dalšího života, budoucnost to ukáže.

        S pozdravem

        Roman Krompolc

        0 0
        • drbo  

          pekne, civilizovane, konstruktivni

          0 0
        • tonik666  

          Tohle je chválihodná reakce, napsal bych to podobně.

          Potíž je, že hlas členů je ignorován a TK se drží svého plánu a na nikoho nehledí. Taky zbývá poslední možnost a to vyrazit do ulic.

          0 0
        • Twister  

          Jo. Super, že jsi si našel čas a zformuloval to.

          0 0
          • Rokro  

            Ale otázkou je, jestli bude nějaká reakce.

            0 0
            • drbo  

              od TK nic dobreho necekej, ten je uplne na dne po vcerejsku a VV uz neexistuje.

              0 0
              • jerrry  

                po vcerejsku ? Co bylo vcera ?

                0 0
                • drbo  

                  utery ne ;-).

                  0 0
                  • jerrry  

                    okamzite jak jsem to napsal a odeslal, mi doslo, ze tuhletu debilni odpoved urcite dostanu :-)

                    0 0
                    • drbo  

                      pises moc rychle. kdyz prihrajes na smec neni co resit ;-). Vcera TK rozeslal ten silenej zpravodaj

                      0 0
                    • drbo  

                      jo a kdybys poslal email se zadosti o schuzi, taky by to nebylo spatny ;-)

                      0 0
                      • jerrry  

                        nejsem clen, takze se obavam ze jakykoliv muj pozadavek na svolani schuze je irelevantni …

                        0 0
      • Medunka  

        Oficiální stránky ČeMBA na Facebooku budou zrušeny, záchranáři ČeMBY mají stránky nové…

        facebook?

        0 0
      • madcat  

        To už je fakt docela drsný, jak se to poslední dobou vyvrbuje. VV na schůzi odstoupil, novej nebyl zvolenej, a přitom pověřil TK aby zavřel web, diskuzi a rozpustil Čembu. Jedinej způsob, jak to mohlo být provedeno, aby to dávalo smysl, je pověřit TK dotyčnýma úkonama ještě před konáním členské schůze, ačkoliv se o rozpuštění hlasovalo až na schůzi…?

        Já vím, že jsem objevil ameriku, a že to je všem dávno jasný, já jsem si to jenom potřeboval napsat, abych to sám viděl napsaný černý na bílým :)

        0 0
      • kloubik  

        Moc se do ČeMBA diskuzí nezapojuju, ale bod f) mě docela rozesmál…

        Najmout si na účetnictví o.s. se 3 zaměstnanci firmu z velké čtyřky, tomu říkám rozumně vynaložené finanční prostředky :-)

        0 0
        • drbo  

          Jirko, za to se zrejme nic neplatilo, KPMG je partner, rozumej je tam bikersky naklonenej clovek.

          0 0
      • Medunka  

        http://www.cemba.cz/

        Česká mountainbiková asociace, o.s. ukončila svoji činnost, včetně provozu internetových stránek.

        Případné informace vysoké závažnosti týkající se hájení a rozvoje terénní cyklistiky v Česku budeme předávat organizaci IMBA Europe.

        Její web naleznete na adrese www.imba-europe.org.

        0 0
    • RADO77  

      Tak nastalo přesně to co jsem předpokládal. Revolucionáři dosáhli svého, uspělí ve své „svaté válce“, ale při tom jaksi roz… vše čeho bylo doposud dosaženo, zejména toho, že ČEMBu brali různé úřady jako seriozní organizaci, byly ochotny se s ní vůbec bavit a zvali ji do připomínkových řízení. To byl hlavní důvod proč jsem Čembu podporoval, že představovala „oficiálního reprezentanta“ bajkerské obce vůči správním orgánům.

      Čemba ve své současné (či spíše bývalé) podobě sice nebyla ideální, ale byla to relativně profesionálně vedená organizace s rozpočtem, plánem, sponzory, zaměstnanci, PR, atp. S jasnou strategií, plánem a byla pro partnery čitelná.

      Na základě svých dosavadních zkušeností jsem silně nedůvěřivý k čemukoliv, co funguje pouze na základě nadšení pro věc a tak nějak „zadarmo“. Dříve nebo později se totiž lidé, kteří tuto práci vykonávají dostanou do konfliktu se svými potřebami a potřebami své rodiny, na vedení projektu přestanou mít čas a začnou to flákat. Prostě buď se daný projekt vyplatí dělat na celý nebo alespoň poloviční „úvazek“ nebo to není z dlouhodobého hlediska životaschopný.

      Jsem celkem zvědavý, co nový spolek předvede a jak bude vypadat za cca 3 roky, ale dokud se „neistituciona­lizuje“ tak s mou podporou počítat nemůže.

      0 0
      • Bomba+  

        Neuvěřitelný.

        0 0
        •  

          někteří snad bez nějaký bikerský organizace ani nevyjedou a ten výraz čemba = oficiální reprezentant bikerské obce mě dostal,voni tomu někteří ještě pořád věří:-)

          0 0
      • Excel  

        Do dnes jsem nepochopil proč o.s. při 800 členech začala mít placené zaměstnance.

        0 0
      • karliner  

        Člověče, čí vývoj mi tohle: Na základě svých dosavadních zkušeností jsem silně nedůvěřivý k čemukoliv, co funguje pouze na základě nadšení pro věc a tak nějak „zadarmo“. Dříve nebo později se totiž lidé, kteří tuto práci vykonávají dostanou do konfliktu se svými potřebami a potřebami své rodiny, na vedení projektu přestanou mít čas a začnou to flákat. Prostě buď se daný projekt vyplatí dělat na celý nebo alespoň poloviční „úvazek“ nebo to není z dlouhodobého hlediska životaschopný. připomíná?

        0 0
      • tonik666  

        To s „flákáním“ a „zadarmo“ neplatí plošně.

        Zjišťoval jsem si, jak funguje NEMBA, která běží necelých 20 let. Jen pro srovnání, má asi 1,2 placeného zaměstnance (jeden na plný a jeden pomocný co je v důchodu) a asi 5000 členů. Takže zadarmo a dobrovolně to rozhodně fungovat může.

        0 0
    • Blackbiker  

      fajn, můžu to blokovat, nemusím nic číst ohledně čemby, ale když mi někdo pošle na facebook odkaz na výzvu „zachraňme čembu“ tak už mě to vážně naštve. Na naši komunitu (FR/DH riderů) čemba vždy kašlala tak nevidím důvod ji řešit. Ale je psycho kolik lidí se dá tímto zmanipulovat…a štve mne že to jsou i lidi kolem mne, známí, kamarádi… a i když čemba skončila pořád jsou ztraceni v tomto Matrixu…škoda jich…přál bych Vám všem zažít aspoň jednou třeba bikepark Špičák na Šumavě-mnozí byste to ani nepobrali co vše lze vybudovat-bez Čemby…

      http://sumava.spicak.cz/component.php…

      0 0
      • Sandrushe  

        Ahoj,

        tohle vlakno tady vubec nectu, takze reaguju pouze na tento tvuj prispevek, nic vic. Uprimne se omlouvam za „spam“ pokud to tak s tim FB bylo brano.

        Byla jsem v Cembe jednou z tech lidi, kteri zastavali nazor, ze Cemba by se nemela distancovat od FR/DH komunity, nekolikrat jsem se o tomto tematu take zucastnila debat uvnitr sdruzeni. Lec par z nas, kteri ten nazor zastavali, nemeli v Cembe dostatecny „mandat“.

        O to vice me mrzi, ze me kvuli rozeslani jedne zadosti, muzes hazet do pytle s jinymi lidmi, kteri resi Cembu tady na foru a jinde, at uz zastanci ci odpurci. Nechce se mi to rozpytvavat.

        Bikeparky celkem frekventovane navstevuju, jezdim do Alp a predstavu o tom, co se bez Cemby da vybudovat mam myslim docela dobrou, ale o to tady nejde. Bohuzel to neni jen o tom si neco za barakem postavit (timto absolutne nijak nenarazim na tvou praci na trailech u vas – tak si to prosim osobne nevztahuj).

        0 0
        • Blackbiker  

          ahoj, v pohodě, nikam Tě nehážu, já ani vpodstatě nevím, že jsem to dostal do Tebe-jen jsem na to klikl z mailu bezmyšlenkovitě, s těmi lidmi co jsou tímto poblázněni a zatemněni jsem nemyslel Tebe-takže můžeš být klidná a jediný co můžeš udělat je přijet na kemp nebo i mimo kemp-jste vítaní s tím tvým. Takže zmýlená neplatí:-)Můj text nebyl o Tobě-pa snad někdy v reálu

          0 0
          • Sandrushe  

            Oukej, jsem rada ;). Jestli nam kemp na jare vyjde, uvidime. Kdyz ne, tak nekdy v sezone 2011 tam k vam doufam uz dorazime.

            0 0
            • Blackbiker  

              jasněěě, no nevíš o co stále přicházíš-the best secret trails in ČR:-)

              0 0
          • Medunka  

            se nečerti ]:)

            bajkparky sou super, sem taky propadla .-) ale taky chci někoho, kdo bude hájit moje zájmy, abych mohla bajkovat i mimo bajkparky, na TZ atd

            (BTW chci taky pozvánku, bab tam máte málo, na počet chlapů)

            0 0
            • Blackbiker  

              :-)se nečertím-už jsem hodil všechny thready o čembě do blokovaných, takže pohoda:-)

              0 0
      • karliner  

        Komunita FR/DH riderů mi přijde podobná „komunitě“ brankářů a levých křídel ve fotbale :-)))

        0 0
    • alinceb  

      Čembí vlákna moc nečtu, ale dneska sem tak seděl na míse a sáhl sem do košíku pro časopis – ČiliChili. Něco sem si počet a když sem dokončil činnost a časopis zavřel, tak na mě ze zadní obálky bafla tahle fotka…:) Tak sem si řek, že vám možná udělá radost…:)

      0 0
      • Bomba+  

        To je starý…

        Ale na vyřešení zácpy to fungovat může, to uznávám :-))) Z toho by se posral každej…

        0 0
      • drbo  

        minimalne ji to slusi

        0 0
        • Ruprt2  

          přestože je to asi věc vkusu, tak bych dost vypíchl to minimálně :-)

          0 0
      • Bomba+  

        Neměls to vytahovat, ted tu zase delaji (neo)Cemba(+) rowdies zlou krev… :-)

        0 0
    • Medunka  

      členská schůze bude v neděli v Brně

      představení kandidátů do výkonného výboru a na předsedu je zde http://zachranme-cembu.blogspot.com/…konneho.html

      0 0
      • Bomba+  

        Ono to ještě někoho zajímá??

        0 0
        • Volf  

          Zdar hombre :-) Když jsem to vlákno viděl zase nahoře, tak jsem chtěl napsat něco sprostého. No ale když jsem viděl, že to udělala Medunka, tak mně to moje vrozená plachost prostě nedovolila :-), ale vážně zůstává rozum stát nad tím, že chce někdo stále resuscitovat něco tak neužitečného a nepotřebného, jako je tento kvasničkův omyl.

          0 0
          •  

            se mi líbí jak každej z těch co se chtěl ucházet o funkci má za cíl zvýšit podstatně členskou základnu (až na několik tisíc oveček), na co chtěj potencionální ovečky nalákat a potažmo s profláknutým názvem čemba by mě zajímalo :-), a když si představím kolik práce a nervů je to bude stát a my co žádnou organizaci nepotřebujeme si budeme na jaře krásně jezdit a jezdit …, už te´se těším když vykouknu z okna na ten hnus

            0 0
            • Volf  

              Jo to byly časy když chtěl kvasnička co nejširší členskou základnu :-)

              0 0
            • Pijer  

              Docela legrace.

              Někdo to tu oživí a první tři reakce jsou dobře známí „tři mušketýři“ bojující za práva všech bajkerů :-D

              0 0
              • Bomba+  

                …dalo by se říci, že staré dobré časy jsou zpět :-)))

                0 0
              •  

                za práva všech bajkerů tady přece byl a mluvil TK a celá čemba, to sis asi nějak popletl, každopádně v tom spolku zajisté zůstanou i Ti co TK pochlebovali,zbytky rowdies, ta smrdutá pachuť se s nima bude táhnout dál, jak když šlápneš do hovna,utřeš do trávy ale úplně se toho nezbavíš:-))

                0 0
          • Bomba+  

            Héééj, Hombré ! (taky jsem se díval :-) super film)

            Nenazýváš věci správně, mladý muži. To nebyl Kvasničkův omyl. To byla Kvasničkova cílená vyjebávka a zneužití lidí ke svým cílům.

            Někdo to obdivuje, jiný to sice pojmenuje, ale žene se za tím, čím byli lidi zneužiti…

            To máš těžký: zřejmě si ten čumák musí nabít každý sám a pořádně, aby mu věci docvakly. My ostatní stojíme opodál, jezdíme na kole a neřešíme… :-)

            0 0
            •  

              a navíc se krásně bavíme a máme z toho prdel:-)

              0 0
              • Bomba+  

                O Prdeli se tady radši moc nešiř, jsou tu takoví, co ji tu vystrkují a chlubí se tím ve svém profilu… :-) A není to hezký pohled…

                0 0
            • Volf  

              Co na to říct :-) Každý svého štěstí strůjce aneb každá ovce potřebuje pastýře…

              0 0
              • Bomba+  

                Nicméně z toho vyplývá, že vláken o Čembě, Čembě plus a dalších nesmyslech tady bude založeno ještě hodně tun :-)

                0 0
                • Volf  

                  Někde se vykecat musejí. No ale třeba jim nové vedení udělá volně přístupné fórum a budou to řešit konečně tam :-)

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Bude to úplně stejný. Verbovat budou tady…

                    0 0
                    • madcat  

                      Bomba+, Volf, Roman II a případně další „boží bojovníci“: činí vám to velké potěšení se neustále montovat do tématu, ke kterýmu nemáte co říct, a který vás v podstatě vůbec nezajímá? Vaše „osvětová“ činnost se zřejmě míjí účinkem, neboť to vypadá, že tu stále bude skupina lidí, kteří jsou přesvědčení o užitečnosti Čemby, ať už je její minulost jaká chce. Mně osobně je celá Čemba taky u ******, ale začíná mně ten váš neúnavnej boj proti ní připadat už silně patologickej.

                      To je jak kdyby si někdo založil thread o správným foukání tlumičů, a já tam za každým třetím příspěvkem vyřvával, že jediná správná víra je přece hardtail, a kdo jezdí na fullu jej *****…?!?

                      0 0
                      • Bomba+  

                        Tak kdyz je ti to tak „u ******“, tak se do nas nemontuj a dej si vlakno do blokovanych a mas klid, ne ? A nemusis tu psat tapety, kde mnoha slovy nereknes nic…

                        0 0
                        • madcat  

                          Nemyslím si, že bych „mnoha slovy neřekl nic“. Tady tu „čembí detektivku“ mě celkem baví sledovat, a ty a někteří další jedinci máte neustálou snahu kalit vodu hromadou nekonstruktivních příspěvků, který opakujete furt dokola. A to mi vadí, tak jsem to prostě napsal.

                          0 0
                      •  

                        my proti nikomu nebojujeme,máme kde jezdit,budeme kde mít jezdit a třetí rok pouze tvrdíme (a celkem se tím i dobře bavíme) to co se loni prokázalo (díky Sobi), že ovečky věřili vychcanýmu pastýřovi kterej s nima doslova a do písmene vyjebal, no jejich boj a že oni se maj potřebu dál se družit,jejich věc. Jinak každej si tady může psát co chce (nebo snad nemůže????), že s tím máš osobní problém je Tvoje věc, mě když se mi něco nelíbí tak na to seru a netrápím se/nevykládám energii na poučky těch co si k tématu řeknou svůj názor, Tomcatuj a na nás nech k čemu se budeme chtít vyjadřovat,dobjou

                        0 0
                        • madcat  

                          Nikomu neupírám právo na vyjádření, to jsi asi ne zcela pochopil, co jsem chtěl napsat.

                          „mě když se mi něco nelíbí tak na to seru a netrápím se/nevykládám energii na poučky těch co si k tématu řeknou svůj názor“ – to je moc hezká věta, pěkně napsaná. Aniž bych na ní jedinou tečku změnil, mohl bych ji použít jako argument proti tobě – že (nejen) tebe baví neustále vynakládat energii ve všech možných vláknech o Čembě…?

                          0 0
                          •  

                            nevynakládám žádnou energii, reju a bavím se tím, až budu mít pocit že něco ohrožuje mé volné ježdění v ČR zpozorním, zatím se občas vyskytne nějakej vocas jako je/byl Kvasnička a i když to trvalo trošku dýl než jsem čekal tak procitnutí oveček vše srovná na stav jako před TK, novým vizionářům přeji hodně úspěchů a ať změněj hlavně ten název, ten není dobrej do počátku nové organizace hájící zájmy bikerů.

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Co biker, to jiny zajem. To je podstata toho, proc to nikdy nemuze fungovat.

                              0 0
                              • roud  

                                všichni bikeři maj jeden zájem stejnej schválně jestli uhodneš kterej to je a proto to fungovat může :O)

                                0 0
                              • karliner  

                                Chápu, že volf nebo roman můžou vědět leccos o zájmech bikerů, protože na kole jezdí, proč ale mele o zájmech bikerů internetový pindal tvého typu nechápou asi ani oni dva…

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Jak jsi přišel na to, že na kole nejezdím ? Jen proto, že ho nerozebírám sedmkrát do týdne, neřeším barvy šroubků, nefotím se na singletracích, v hospodách, neřeším věšení kola na strop, na stěnu, a tak ?

                                  Dost povrchní, ale u tebe běžné…

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    To se tak nějak pozná, víš ;-)

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    • u vás v obchodním oddělení je přece běžné dělat denně aspoňhodinu přesčasů
                                    • ve zbylém čase hraješ tenis na štvanici
                                    • a hlavně v průběhu toho všeho věčně visíš na b-f, což přijízdě na kole zvládá pouze chuck norris (no, možná radek hulánže by…)

                                    :o)

                                    0 0
                      • Volf  

                        Najdi si všechny moje příspěvky k čembě a zjistíš, že vždycky došlo na má slova. A není důvod si myslelt, že teď to bude jinak. A nejde o osvětovou činnost, ale o naprosto legitimní právo na názor. A zatím vždycky došlo na slova moje i ostatních jmenovaných. A to, že stále někdo přesvědčuje ostatní o užitečnosti naprosto neužitečné zbytečné pidiskupinky lidí, která jen posloužila kvasničkovi na jeho cestě je už prostě ani ne tak úsměvné, jako spíše trapné. Jinak používání sprostých slov k uražení opozice byly vždy doména čembích rowdies, takže tvoje poznámka o tlumičích je celkem irelevantní. Myslím si, že díky Sobimu se konečně ukázalo o co vlstně šlo. V tu chvíli jsme byl přesvědčený, že konečně bude pokoj, protože se nemůže už najít nikdo, kdo to ještě nepochopil. Je vidět jak jsem se spletl. Jo a o sprostosti čembích rowdies si můžeš udělat obrázek díky příspěvku goofyho o něco níže. Takto se zde projevujete totiž celou dobu. Kde není a nemůže být argument, tak přichází hulvátství a sprostost. Take si zase dejte čembíci tréningovku v nadávkách, v hulvátství, v nesamostatnosti a zase až to skončí, tak uděláte třeba neočembu nebo něco takového. Společným úsilím musíte sakra jednou přece uspět. Není možné, aby to ti ostatní tupci nepochopili. Jo a kdysi jsem to už napsal. Zkuste udělat asociaci pijáků balené vody, protože většina vody není pro správné pití vhodná a použitelná. Možná to bude stejně jednoduché, jako tvrdit a dokázat, že na 160 000 km lesních cest není kde správně jezdit :-)

                        0 0
                        • Bomba+  

                          Neocemba :-)))) Tos to trefil uplne presne. Oni se totiz jak ti neonackove chovaji…

                          Me jen zarazi, jak se tu kdekdo chce bit za Cembu, pritom jeji hlavni tema a realne dosazitelne cile neni dohromady nikdo schopny pojmenovat. Oni se proste CHTEJI zastresit, CHTEJI mit organizaci a ta proste BUDE. A je jedno co bude delat, jasny ? :-)))

                          0 0
                          • rud1k  

                            No ja je podporuju, uz jen kvuli tomu, ze to lezi v zaludku Kvasnickovi :) Ale treba z toho vzejde neco dobryho, necham se prekvapit. Kazdopadne bych tu radsi mel Cembu nez IMBA Europe Services o.s. s.r.o.

                            A kdyz k nicemu nebudou? Nevadi, me to cas nestoji…

                            0 0
                        • madcat  

                          Mně je jedno, jestli na tvoje slova časem dojde nebo nikoliv, na tom teď ani moc nezáleží. Ani nechci zpochybňovat tvoje (ani nikoho jinýho) právo na vyjádření názoru. Jde mi o to, že ty a několik dalších lidí neustále odmítáte uznat zase právo nějakých dalších lidí mít svoji zájmovou organizaci, ve které by se sdružovali. Což o to, klidně odmítejte, na to máte nárok, ale co mě už trochu zdvihá ze židle je to, že to musíte furt dokola za každým příspěvkem, ve kterým se objeví řetězec „Čemb*“, opakovat. Tvůj a Bombův názor už znají snad i v Pentagonu, tak proč furt dokola zaplevelovat vlákno lidem, kteří to vidí jinak a chtějí se normálně na daný bavit…

                          Pro úplnou zřejmost – nikdy jsem v Čembě nebyl a nikdy nebudu, protože ji taky nepotřebuju, takže slova o „Čembích rowdies“ na moji adresu jsou mimo, ale jde mi prostě o ten princip – kdyby těch lidí toužících po Čembě (nebo jakékoliv jiné bikerské organizaci) bylo třeba jenom 10, tak ať si ji probůh založí nebo oživí stávající hibernovanou, to je jedno, ale ať ji prostě mají, když jim to něco dává.

                          Poznámka o tlumičích byla naprosto relevantní, byl to příměr. A za sprostý slova se omlouvám. Používám je sice docela často, a obecně mi nevadí, ale zde jsem je použil evidentně ke svýmu neprospěchu, protože pro některý jedince zdá se sprostě mluvící člověk = Čembí fundamentalista.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Omlouvám se Volfovi, že odpovídám dříve než on, ale:

                            Nezdá se ti počet příspěvků těch, co zuřivě, až sprostě nadávají nám čtyřem o řád vyšší než to co tu píšeme my ? :-) Kdybys věci viděl objektivně nebo se o to aspoň snažil, tak uvidíš, že jsme tu dehonestováni jen a jen za jiný názor. Já jsem byl nazván teploušem, Sobi kreténem, Volf idiotem, na romanovi si tu taky smlsnul kdekdo…

                            Snaž se věci vidět nestranně, pak se ti rozsvítí…

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              nestraně a objektivně = tak jak to vidí Honza

                              0 0
                            • scoty  

                              ..jsme tu dehonestováni jen a jen za jiný názor. Já jsem byl nazván teploušem, Sobi kreténem, Volf idiotem, na romanovi si tu taky smlsnul kdekdo..

                              :))))))), to víš je to tu samý rebel ..:)))

                              0 0
                            • karliner  

                              Neházej to na Sobiho a Volfa…

                              0 0
                          • Volf  

                            Odpovím ti na tvoji otázku. Nenajdeš zde vlákno o tom spolku, které bych vyvolal. Jen vždy reaguji a myslím si, že na reakci mám právo stejně jako ti, co horlivě přikyvují. Jestli znají můj názor až kdo ví kde je mně úplně jedno, ale vadí mně, že zde stále stejná skupinka rowdies plevelí toto fórum a dokonce si už i nárokuje, jak by mělo vypadat, kdo by měl přispívat a podobně. Nevidím jediný důvod, aby to zde zčembovatělo. Jestli chtějí čembouni reklamu, tak ať si ji zaplatí a nebo ať třeba jako nějací sektáři obcházejí domácnosti a hlásají svoje pravdy. Pokud souhlasíš s neuvěřitelně rozlezlou masírkou čemby zde, tak neber možnost bránit se zde těm, kteří ji považují za zbytečnou. A jetli se nepletu, tak toto je vlákno o čembě a tak prosím odpověz, kam jinam bych měl psát svůj názor na čembu na resuscitaci té zbytečnosti ? Do vlákna o oblečení nebo kam ? Nebo pokud bych volal nic než čemba, tak by o bylo korektní, schválené a dokonce chvályhodné ? Nebo napiš adminovi jako jeden jedinec, který to plevelí výše a volá po svaté inkvizici. A až mu dojdou odpůrci čemby, tak bude chtít třeba zakázat, tlusté, zrzavé, invalidy a pak i plátce nepřímých daní. Takový ubohý totalista. Asi mu chybí minulé pořádky.

                            0 0
                            • karliner  

                              Najdu :-DDD

                              0 0
                              • Volf  

                                Ty jsi mě vážně dostal :-) No jsi prostě dobrej…

                                0 0
                            • goofy  

                              Hele, uz se mi nechtelo odpovidat, ale kdyz ty to vidis takhle..

                              Tak fajn. nemam rad sinicare, nesnasim silnicky natoz cyklokros, osklive jsou devetadvacitky, stava mi husi kuze pri pomysleni na xc zavody, a riditka pod 68cm bych zakazal… Tak to mam dle tve taktiky do kazdeho vlakna o tehle tematech porad davat tuny svych prizpevku, na ktere nikdo ebude zvedavy? Asi ano. Asi to tak bude spravne. Proste tak to musi byt, protoze podle tebe mam na to pravo. Ale ja si sakra rikam proc? roc bych mel porad nekomu cpat do hlavy, ze ziletky nepatri na silnici, a ze cyklokros, to je jenom smesna obdoba mtb..

                              PROSTE NIKDO UZ NA VAS UZ NENI ZVEDAVY! JAK CEMBOUNI, TAK MIMO CEMBOUNI, CHAPETE?! ASI PORAD NE, CO??

                              0 0
                              •  

                                Ty seš tady ředitel???..:)))

                                0 0
                              • Volf  

                                Nikdy jsem nikomu nezakazoval o něčem psát, nebo dokonce jsem nkdy nevolal po něčí blokaci nebo mazání. Snad jen když zde ten ,, vyyhořelej ,, probíral vliv pojídání placent na výkon cyklisty. To je ten rozdíl. To co popisuješ je prostě diskuze. Když sem bude přispívat pouze uzavřená skupina lidí, tak si za chvíli vše řekneme a hotovo. Jenže čembouni používali taktiku smečky zdivočelých psů a pořádali postupné štvanice. Tam kde jeden skončil, tak druhý začal. No a pokud si nechtěl být za hlupáka nebo za ****** / čembí slovník /, tak se musíš opakovat, protože v historii se nikdo nepitvá.

                                0 0
                            • weekend warrior  

                              nevím jak se na to koukáš ty, ale moje příspěvky ve vlákně s prosbou na admina ohledně blokace jsou vedené třeba i mým dnešním příspěvkem, umístěným zase ve vedlejším vlákně ohledně nějakých matrací, kdy jsem tam nahodil téma jakési zázračné aloe vera, která se dnes objevuje snad úplně všude. Naštěsti na můj post nereagoval nikdo jiný, než člověk, na kterého jsem reagoval já. Ale kdyby vznikl flame ohledně jakéhosi aloe vera o 400příspěvcích, nebyl bych rád. S matrací to nemá „nic“ společného. Ale nebyl bych rád ani kdyby potencionální flame byl úplně smazán. Chtěl bych aby bylo možno ho z vlákna jaksi vyfiltrovat!!! Rozlišit.

                              0 0
                              • weekend warrior  

                                plus, bohužel i ten můj příspěvek, je prostě jasný příspěvek do kategorie debata ve stylu „my o koze, vy o voze“. Je to stejné, jako kdybys měl v plánu na firemní poradě řešit obchod v podniku, ale začal se dohadovat o tom jestli je postup NATO v afgánu košer. Prostě mimo, nic neřešíš, plácáš. My tu řešíme čembu, tečka. Jestli se ti to nelíbí, ok. Názor si řekl. Ale abys ho opakoval za každým postem k tématu???? Proč? Balast.

                                0 0
                            • madcat  

                              Nemyslím si, že by to tu nějak extrémně čembovatělo, spíš je tu Č. tolik vidět proto, že kdekoliv se nějaká zmínka objeví, ihned se strhne zuřivá a zcela neplodná hádanice, takže thready o Čembě bobtnají a kynou a jsou neustále nahoře, všem na očích. Pak to pochopitelně vypadá jako nějaká náborová akce. Vláken je tu přece mraky, a o Čembě je jich jenom nepatrnej zlomek…

                              Mnohem větší klid by tu byl, kdyby si příznivci Čemby mohli v klidu řešit svoje v několika málo threadech, a nepřátelé jim do toho neustále necpali jejich námitky, protože na ně mají nárok přece

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Jestli tomu dobre rozumim, tak ve tvem videni sveta by meli diskutovat v samostatnych threadech jen lide nazorove sprizneni, bez ucasti oponentu.

                                Pokud to tak je, tak bych se te rad zeptal, jak vlastne prezivas v tomto svete, ktery je na dialogu, kritice a oponenture zalozen ?

                                0 0
                                • madcat  

                                  Rozumíš tomu špatně, ale to už bych se asi opakoval, kdybych to začal vysvětlovat znovu. A opakoval bych i jiný lidi, kteří to tu napsali. Úplně stručně: mně nevadí, když se mnou někdo nesouhlasí, když to dělá slušně a rozumně. Ale stačí mi to říct jednou, není třeba to opakovat tisíckrát.

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    Ja mam nejak pocit, ze se tu neco chysta a ze to zase neni uplne cisty a tomu nekomu slapeme s Volfem a Romanem na kuri oko a hatime mu jeho plany…Jinak si totiz neumim vysvetlit tu hysterii kolem nasich prispevku, kdyz jsme jen tri a tech co chteji zpet Cembu je tolik…Snad se desitky, ci stovky lidi presvedcenych o tom, ze se sdruzuji pro dobrou vec nebudou bat tri lidi, co s nimi nesouhlasi… :-))

                                    0 0
                        • treatt  

                          „Já teda nevim, co se stane, ale pamatujte, na moje slova dycky dojde!!!“ :)))

                          0 0
        • goofy  

          Ano.. Zase se tady museli ti tri kkti vyblit. Cele B-F vam prevelice dekuje, za vase (schvalne pisu vase malym) podnetne prizpevky. Uz jste fakt ubozi.

          Klidne to i mne smazte.

          0 0
          • Bomba+  

            Vzdycky jsem obdivoval, jak jsi kultivovany a tolerantni k jinym nez svym nazorum a jak to umis podat na urovni :-))

            0 0
            • piskot  

              stále obdivuju tvoji schopnost, jak v tolika příspěvcích dokážeš říct úplný hovno…

              0 0
              • Bomba+  

                aaa, Cemba rowdies se probouzeji… :-)))

                0 0
                •  

                  z takových členů/rowdies bude mít/musí mít nové vedení pidiskupinky velikou radost, jedna taková ovečka k druhý a hned bude v českých bikových vodách lépe:-)), asi si budou muset udělat uzavřený fórum aby náhodou jim někdo do toho nemohl kafrat:-))

                  0 0
              • Ruprt2  

                ježiš tak jim to přejte. Museli mít svrbění, dyť už 14 dni nebylo co o čembě psát.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Normální člověk si v takovym případě zadá do vyhledávače XXX, tyhle lidi holt potřebují speciální stimul.

                  0 0
            • goofy  

              Ono kdyz vam to x lidi napise normalne, a nepochopite to, tak vamto treba psat asi hrubeji. Ale divam se, ze jsem byl stale porad prilis jemny.

              0 0
              •  

                ty tomu tady šéfuješ:-))

                0 0
                •  

                  zapoměl jsem otazníček ? :-))

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    myslím, že o interpunkci nejde.

                    Jenom se s tebou nikdo nechce bavit :-)

                    0 0
                    •  

                      to vůbec nevadí,dokážu se pobavit sám:-)

                      0 0
            • treatt  

              Hele vy ze svaté trojce čembobijců, když tady peskuješ za nízkou toleranci k jiným názorům, proč teda nedáte někomu, kdo zkouší něco skutečného udělat, tak mu prostě a jednoduše dopřát tu možnost? To musíte hned střelhbitě zasvinit jakýkoli vklákno o Č půl milionem stále se opakujících vět? A ještě někoho osočujete, že je rowdie? Není právě tohle projevem vrcholně netolerantního, zaslepeného přístupu s rudým hadrem na očích?

              Ale jak myslíte..

              0 0
              •  

                však si můžete obnovit zase Vaše uzavřený fórum a tam Vám to nikdo zasírat nebude, nám zas neber možnost si tady psát co se nám zachce :-))

                0 0
                • madcat  

                  Proč by si někdo měl obnovovat nějaký „svoje uzavřený fórum“? To jsou jako některý témata na B-F zakázaný, ačkoliv se cyklistiky taky týkají? To asi nechápu..? Je tu určitej okruh lidí, kteří se o Čembu zajímají, ačkoliv členy nejsou a ani být nechtějí, tak jim prosímtě dopřej možnost diskutovat, ne? Situace kolem Čemby se furt nějak vyvíjí, takže je co psát novýho, kdežto názory tvoje a ostatních oponentů jsou konstantní a VŠEM DOBŘE ZNÁMÉ, tak snad není třeba je opakovaně a furt sázet za každou zmínku o Čembě..?

                  A ty si tady nemůžeš psát co se ti zachce. Tohle fórum má nějaký pravidla, a ačkoliv si o nich někteří lidi můžou myslet svoje, případně se podle toho i chovat, nějakej smysl snad mají.

                  0 0
                  •  

                    ale můžu si tady psát co chci, a můžu, a můžu, a BUDU :-))), a jelikož píšu k tématu čemba tak sem píšu oprávněně, založ si téma klub přátel čemby a tam nebudu a tady budu :-))

                    0 0
                    • Bomba+  

                      Nemůžeš. Tady se musi stádně souhlasit s tím, co tu řeknou místní „zasloužilí bikeři“. Kdo je proti, je teplouš, ******* a další označení, která jsme na naše adresy četli a čteme. BF demokracie, chápeš ? :-) Podívej se na těch pár primitivů v čele s Ruprtem2: argumenty na nule, jen se do nás pořád opírají. Mimo jiné jim nedochází, že jsou to právě oni, kdo tu víří spory. Kdyby tu bylo několik skupinek, které se lišily jen názory a tihleti ruprti, karlinerové a jiní zmrdi to nerozrývali, tak by tu byla diskuze jen o názorech a postojích a myslím si, že by byla i celkem na úrovni, protože v mém vidění je pořád drtivá většina userů slušná a schopná diskuze.

                      Očekávám samozřejmě sprosté a hulvátské reakce čemba rowdies a potrefenych hus. :-)

                      0 0
                      • madcat  

                        Ti „zmrdi“ byli schválně, nebo ti to ujelo?

                        0 0
                        •  

                          že Ty kandiduješ na ministra slušného chování a vyjadřování se k čembounským tématům a navíc spojených s funkcí cenzůrenta kdo si co může tady napsat :-))

                          0 0
                        • Bomba+  

                          Neujelo. Podivej se co napsala vec s nickem Ruprt2 níže a dojde ti o čem mluvim.

                          0 0
                      • Ruprt2  

                        Jo zase jeden slušný nekonfliktní tolerantní přípěvek striktně k danému tématu.

                        Máme se od tebe stále co učit mistře.

                        Jenom je tam vidět, že se za svou orientaci stále stydíš, ikdyž už se to dlouho ví.

                        Nic si z toho nedělej. Jeden má rád holky, jiný zase vdolky.

                        PS: k tom těm názorům a postojům. Co si ty o čembě myslíš? Vážně nevím.

                        0 0
                        • karliner  

                          Bomba je takový folklór B-F. Vždycky se chvíli drží a neotravuje, pak začne prudit, nadávat a urážet, dostane ban, nějakou dobu je klid, pak si udělá nový nick a kolečko se opakuje. Každé anonymní fórum má takového kašpárka a většina pravidelných návštěvníků je na tento úkaz zvyklá. Nepřikládal bych tomu větší důležitost, než otravnému bzučení komára.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            No, rozdíl mezi námi dvěma je, kromě toho že jsi …fuj…Sparťan, v tom, že ty BAN nikdy díky svým kontaktům nemůžeš dostat. :-) ačkoliv bych ti v historii našel několik případů tvých konfliktu s anekdotami nazvanými Desatero. (ostatně nejsi v tom sám, lítá nás v tom tady několik desítek, možná stovek – proto to nazývám anekdotami).

                            Ostatní invektivy nebudu komentovat, protože z úst místního kašpárka-prudiče zní…no jak jinak než komicky :-)

                            0 0
                • treatt  

                  Já Ti tu možnost neberu, jen jsem se zeptal..odpověděls, čiň, jak uznáš za vhodné…já si z toho beru své..

                  0 0
              • Bomba+  

                Máš dojem, že někomu bráníme ? Ne, my jen upozorňujeme ty, co se třeba až tolik neorientují na to, jak to dopadlo minule a jak to dopadnout může znovu, ale především upozorňujeme na absenci silného nosného tématu, silného partnera, silného vedení. O potřebě jasné, manažerské struktury jsem tu psal už v roce 2007 tuším a došlo na moje slova. Kdyby se totiž tenkrát (jakkoliv vím, že by to TK nepřipustil) udělala jasná struktura s jasně rozdělenými kompetencemi, sdílenou odpovědností a to na několika úrovních, tak by nikdy nemohlo dojít k tomu, co TK udělal. Nebo mohlo, ale byla by to akce několika lidí, ne jen jednoho a to už je daleko méně pravděpodobné.

                Jenže místní rowdies mají z čehokoliv co obsahuje slovo „manažer“ srandu nebo to rovnou hážou ze stolu, pak to všechno vypadá jako cochcárna nebo neřízená, byť třeba v danou chvíli účinná (viz výsledek soudu níže) aktivita několika dočasných aktivistů…Je potřeba se prostě smířit s tím, že určité zákonitosti řízení fungují ve všech oblastech. Kdo tohle pochopí, bude mít náskok před ostatními.

                0 0
                • Ruprt2  

                  //co se třeba až tolik neorientují //

                  čti, ti co to vidí jinak než Honza.

                  0 0
      • smallbrother  

        Chystáte se někdo v neděli na schůzi do Brna z okolí HK? Mohli bysme se domluvit na spolujízdě.

        Teda na 100% to ještě není že pojedu, ale rád bych.

        0 0
      • smallbrother  

        Chystáte se někdo v neděli na schůzi do Brna z okolí HK? Mohli bysme se domluvit na spolujízdě.

        Teda na 100% to ještě není že pojedu, ale rád bych.

        0 0
      • Medunka  

        Pokračujem …

        Okresní soud v Jablonci nad Nisou vydal předběžné opatření, ve kterém:

        1. se zakazuje České Mountainbikové asociaci činit úkony směřující k rozpuštění této asociace, zejména převádět aktiva na třetí osoby či je zatěžovat právy ve prospěch třetích osob
        2. se zakazuje bývalému předsedovi výkonného výboru T. K. činit jakékoliv právní úkony jménem ČeMBA, zejména úkony směřující k jejímu rozpuštění, převádět její aktiva či je zatěžovat právy ve prospěch třetích osob
        3. se zakazuje bývalému předsedovi výkonného výboru T. K. nakládat s internetovou doménou „cemba.cz“
        4. se zakazuje všem bývalým členům výkonného výboru činit jakékoliv právní úkony jménem ČeMBA, zejména úkony směřující k jejímu rozpuštění, převádět její aktiva či je zatěžovat právy ve prospěch třetích osob
        0 0
        • Ruprt2  

          paráda.

          Máte mé sympatie.

          0 0
        • Vilém  

          No pekne. To bude jeste zajimave:)

          0 0
        • rud1k  

          Ma to ale zpetny ucinek? (nevim jak je to pravnicky pojmenovane) Mam totiz pocit, ze co prevest, zrusit nebo prodat slo, to uz davno prevedl, zrusil nebo prodal…

          0 0
          • treatt  

            Právní retroaktivita, tuším..a ta je nemožná..

            0 0
            • bochov  

              Tady je konecne videt na tom rozhodnuti soudu,ze do teto problematiky konecne vkrocil nekdo kdo ma na organizaci zajem a ma cas a zajem,aby se veci hnuly kupredu bez vychcancu a internet. tlachalu.Vice k tomu zatim nemam co dodat diky.

              0 0
            • bochov  

              Tady je konecne videt na tom rozhodnuti soudu,ze do teto problematiky konecne vkrocil nekdo kdo ma na organizaci zajem a ma cas a zajem,aby se veci hnuly kupredu bez vychcancu a internet. tlachalu.Vice k tomu zatim nemam co dodat diky.

              0 0
        • karliner  

          Já se tedy docela těším na podrobnou a obsáhlou dokumentaci dvouletého toulání se Hanky Hermové po lesích a pěšinkách pod názvem Lesní stezky. Považuji to za dobrý a živý projekt a věřím, že z něj vyplynulo mnohem více, než ta brožurka sestavená z různých citací a doplněná fotkami a pár obecných frází na webu. Btw. – jak je možné, že z projektu Čemby, která ho platila je najednou dobrovolnická iniciativa, ke které si nárokuje copyright Hanka Hermová?

          0 0
          • Splinter  

            podle me cokoli co vytvorila jako zamestnanec je majetkem cemba o.s. pokud nekdo rychle nevytvori smlouvu ze to bylo jinak…

            0 0
            • karliner  

              Právě proto mi to je divný…

              0 0
            • treatt  

              Jako zaměstanec sice ano, ale byla placena nadací Vodafone, tak nevím, jak tohle je..

              0 0
              • karliner  

                Já to tedy chápu tak, že Nadace Vodafone dala peníze čembě na projekt Lesních stezek, tudíž výsledek té práce by měl být majetkem čemby, další rok to bylo plně v režii čemby. Přesně se to ale dozvíme, až Kvasnička předá účetnictví. Jestli tedy vůbec nějaké je a jestli se náhodou mezitím nezratilo.

                0 0
                • drbo  

                  presne tak. V tuhle chvili muzes jenom spekulovat, bez ucetnictvi nic nezmuzem. Jedinou jistotou je vlastnictvi domeny toho projektu fyzickou osobou TK hned od pocatku registrace domeny.

                  0 0
        • Darkson  

          palec nahoru!

          0 0
        • Splinter  

          super

          0 0
        • treatt  

          Hustě, hodně dobře! Tleskám!

          0 0
        • tonik666  

          Perfektní!

          0 0
        • Sobi  

          Super! Dobrá práce, komu můžu gratulovat!? :-)

          0 0
        • RomanH  

          Pekne, fandim vam.

          0 0
        • goofy  

          Fajn!

          0 0
    • karliner  

      Tenhle thread má název, který by pasoval jako ulitý na nějakou eskapádu Rychlých šípů…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.