Uzavřené blatníky na 29er - nalezen dodavatel

13 nepřečtených
  • VW

    Vím, že se tu probíraly možnosti, jak si upravit trekové blatníky 28" na 29" kola pomocí horkého vzduchu, nebo jak spojit dva krátké blatníky do jednoho velkého.

    Stavím 29" kvůli pohodlí, velkou hmotnost cyklisty a pro cykloturistickou jízdu natěžko s přívěsným vozíkem, takže mám hodně specifické požadavky od umístění a ovládání světel, které kvůli přední brašně s mapníkem nemůžu mít na řidítkách, přes nosiče (přední i zadní) až po blatníky, které kvůli přívěsnému vozíku musí být mít velmi dobře kryjící hlavně u zadního kola.

    Dlouho jsem nemohl nic najít, uvažoval jsem o spojování širšího blatníku, laminování vlastních i tvarování trekových, ale pak jsem ještě jednou prohledal net a BINGO – mám je. A jsou až do 29" x 2.3" !!!!

    Včera dva páry dorazily (pro mě a pro manželku) a myslím, že to budou ty správné, které potřebuji. Samozřejmě ještě můžu narazit na problémy při montáži do Duratec rámu a nebo na Rebu RL 2011, které už netrpělivě čekají na první komponenty, ale snad to klapne i s montáží.

    Jmenují se Cascadia 29er

    http://ecom1.planetbike.com/7029.html

    0 0
    • Honzyn  

      Take musim tuto vec pred zimou vyresit.Ten odkaz se mi otvira bez obrazku:-(Jdou nekde koupit i u nas?

      0 0
    • Nimrod  

      jsou to ony? nevím, jaké to jsou, jen se ptám…

      0 0
    • lenny_vej  

      Jak jsi vyřešil ta světla? Mně se totiž kvůli brašně na řidítka taky nevejdou a netuším, kam s tím, aby ovládání nebylo nějak krkolomné.

      0 0
      • VW  

        Světla sem sice nepatří, ale zatím mám tento záměr:

        • Z Dealextreme po $11 prázná duralová těla pro svítilny
        • Z Dealextreme také držák na řidítka a placku pod ledku P7
        • Z Dealextreme 4 LiIon a nabíječku na ně
        • Z Official.cz kvalitní D bin P7 s teplým odstínem po 250 Kč anějaké ty koliminátory a filtry (cca 70 Kč na světlo)
        • Z netu řidítkový přepínač Off/Mid/Hi + Kill switch původně promotorky

        Držák bude podobného typu jako jsou takové ty plastové špunty do vidlice zspodu s rozpěrkou na blatník, ale soustružené s navařeným tvarovým Z rozšiřující se do tvaru V tak, aby se i v krajním dorazu vidlice držák nepotkal s mostem nohou (je tam asi 10mm mezera). K tomu druhé pomocné rameno začínající tenkou podložkou pod spodním ložiskem hlavového složení. Spojit by se to mělo v úrovni spodního ložiska hlavového složení – bude tam horizontálně asi 120–150mm dlouhá trubka z řidítek, na kterou se pak nasadi 2 světla a přední bílá odrazka.

        Předpokládám batery pack ze 4 LiIon ve vodotěsném provedení s konektorem v kapsičce v rámu, přívody od spínače i batery packu skrze víčko představce, mezerami ježka do hlavové trubky kde bude pomocná deska s odpory a diodami a spodním rozpěrným držákem světla rovnou do světel.

        Světla vzniknou použitím pouze hlavy svítilny, do které se namontuje ledka, koliminátor a filtr z Officialu tak, že jedno bude potkávací, druhé dálkové. Zadní část svítilky se zahodí, vyrobí se z duralu nový „špunt“ se závitem a prodloužením nezbytným pro řidítkový držák s průchodkou na kabel.

        Režimy pak Na Mid pojede potkávací s nižším výkonem, na Hi pak obě se zvýšeným výkonem a po stisknutí KILL chvilkově obě naplno (pro upozornění řidiče, že má ztlumit dálkovky například ;o)) Eventuálně se to tlačítko dá použít i jinak – na elektronický zvonek (zvuk klaksonu kamionu nebo tak něco ;o)))))

        Teprve je to ve stádiu příprav – mám výkresy na tu rozpěrku, otestovaný jeden exemplář rozpěrky bez gumy (kov na kov), což drží fest, ale udělal jsem teď návrh verze s tenkou gumou, což by mělo držet ještě líp, ale nemám to ještě dodělané. Díly se mi pomalu schází (spínače na řidítka dorazily včera, LEDky a koliminátory minulý týden a čekám na dealextreme).

        0 0
      • VW  

        Ještě prapůvodně jsem uvažoval o rampě na řidítka – v podstatě něco jako 2 rohy s oboustrannou objímkou a druhá kratší trubka řidítek cca 250mm (jen nad střední částí). Daly by se tam dát i další přístroječky (místa by bylo dost), ale překrylo by to výhled na mapník, takže zkouším tu složitější cestu co jsem popsal.

        0 0
      • VW  

        Když už si tu zasírám vlastní thread o blatníkách obecnými úpravami, tak ještě jedna šílenost

        • Na řidítka přijde LCD se spojením do vozíku s prckem ;o)

        Zatím ho používá prcek ve vozíku a sleduje tam za jízdy mašinku Tomáše. V 18-ti měsících ještě nebyl moc zralý na to trávit tam sám víc než 5 minut, takže se furt stálo. Takhle tam vydržel jak bylo potřeba. Po pár měsících to přestal vyžadovat a už mu to pouštíme, jen občas (už se kochá a „čte si“ a hraje, jí, pije, povídá pro sebe atd.). Takže se může přejít k původnímu záměru s kamerou ;o)

        0 0
      • t29  

        jedna možnost světel.. ovšem pro většinu rohů to asi bude chtít otočnou objímku

        0 0
    • gard  

      Super, ale jak řešíte uchycení předního na odpruženou vidlici? Mám RST M29 a Rebu 29SL a obě nemají závit pro přichycení blatníku. Pouze zip pásky ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.