Uz nejim sladke - kdo se prida do klubu?

311 nepřečtených
  • Kokpilot

    Podarilo se mi zbavit se zavislosti na sladkem. Respektive na tom „nejhorsim“ sladkem, coz jsou ruzne cokolady, tycinky a podobne vylomeniny. Nahradil jsem to hruskami, obcas datle a cca 1 za tri dny si dam Pribinaka. A staci mi to :-). Kdo bojujete se stejnou zavislosti jako ja?

    0 0
    • KubaBajk  

      Shoř v pekle ty zelenino!

      Já si budu dál žrát své Snykrsy, čokolády, kroasány s nutelou a zákusky!!

      :)

      0 0
    • couffy  

      to neděláš dobře

      0 0
    • Mig_all  

      "Syrová mrkev?! Krytone víš, jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány. Vitamínový paka…co cvičej!!!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já při zobání u filmů nahradil čokoládu, gumové medvídky, mandle v čokoládě se skořicí a další neřesti jako jsou chipsy, slané tyčinky, sýry apod. obyčejnými corn flakes a je to lepší, levnější a vydrží to déle.. :0)

      0 0
      • Kokpilot  

        Jo to je pravda, kukuricny lupinky jsou super a nic tim nezkazis.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak tak, ve 100g je 8g cukru, což je fajn a navíc jak je to malé, tak miska klasické velikosti vydrží na celý film. Ve výsledku kilové balení za 60 korun spotřebuju tak za 2 týdny i když si je dávám k snídani do jogurtu :0)

          0 0
          • Delkim  

            na 100 g corn flakes je 80–85 gramů čistých sacharidů s vysokým GI

            na noc ti pěkně stoupne inzulín :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              A to je špatně?

              0 0
            • Smazaný účet  

              A to je špatně?

              0 0
              • Delkim  

                corn flakes jsou taková sacharidová bomba, po tréninku ok, ale na noc už to je horší, tedy pokud řešíš váhu/dietu, jinak je to samozřejmě jedno :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ale je to furt lepší než sežrat čokoládu ne?

                  0 0
                  • Delkim  

                    hrst lupínků je určitě lepší než tabulka čokolády, nicméně jedna kedlubna je ještě lepší :)))

                    0 0
                  • o.1  

                    85 a viac % cokolada je celkom zdrava potravina na rozdiel od cornflekov takze ta zamena bola taka „z blata do louze“ :-)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Problém nastává v tom, že takové čokolády chutnají opravdu jen minimu lidí.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        já myslím že jen těm kdo se přesvědčí že to je zdravé :)

                        0 0
                        • MichaelSimek  

                          nene, me opravdu chutnaji, jen to neda jist po kvantech jako ty normalni

                          0 0
                          • bernie  

                            Souhlasím, protože do čokolády jsem nějakou dobu dělal a pak si radši pár týdnů odpustím kdejakou „milku“, abych si vychutnal nějakou „85%“.

                            0 0
                          • Krys  

                            A to je to. Stačí málo kvalitne čokolády a človek je spokojný. Ale tej štandardnej precukrenej čokoládý sa jeden nemôže dojesť.

                            0 0
              • ZuzicK  

                Horší spánek ;-)

                0 0
                • nitraq  

                  Záleží, jak se to vezme:) Já když usnu hodně najedenej a navíc třeba ještě těžkým jídlem, tak mám divoký sny jako nikdy:D

                  0 0
                  • ZuzicK  

                    Já zrovna žeru truflé na noc i když vim, že se mi pak hůř spí.. ale s antibiotikama to je asi jedno, si kdyžtak přispim :-)

                    0 0
                    • nitraq  

                      Jako kdybych o tom nepsal:) Včera jsem se dostal k večeři až pozdě, takže ne moc dlouho před spaním a k tomu ještě na trávení náročný hovězí.. no dalo by to na povídkovou knížku s nějakýma osmi povídkama, kde vrcholem byl agresivní los/sob na sjezdovce:D

                      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Možná to je lepší, ale je to hnusný :)

        0 0
      • cabbage  

        Sem zjistil, že když si koupim 200–500g pytlík se zeleninou, tak to u PC sežeru taky a chutná to výrazně líp než kornflejky..

        0 0
        • oddie  

          To používám v autě na dlouho cestu, proti usnutí. Ideálně kilo ředkviček :)

          0 0
          • cabbage  

            Do auta bych to nebral – přeci jen je v tom hodně malých kousků, které by člověk za volantem vysypal. Do auta ideálně podélně nakrájenou mrkev.

            0 0
            • oddie  

              Ty ředkvičky maj výhodu, že pálej.

              0 0
            • baobab  

              po snězení 500g mrkve bych s mým trávením v tom autě moc dlouho nevydržel… :))

              0 0
              • cabbage  

                Však v autě toho nejím 500 g ale tak max 100g na 1000km;)

                0 0
                • oddie  

                  To je tak jedna mrkev, ne? SI pamatuju, když jsem v Samnaun koupil 10 čokolád 100g, jednu jsem načal jako že na chuť, a na Fernpassu už jsem načínal poslední :D

                  0 0
        • Smazaný účet  

          A pokud vezmeš mraženou, máš to i místo zmrzliny ;0)

          0 0
    • Kosta  

      Ne, díky. Začne to čokoládou a skončí to omezením chlastání, kouření a pití kafe.. :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      není nad čokoládou plněný donut z Lidlu :) ten mi v poslední době fakt zachutnal a vždy, když si jdu nakoupit, tak ho musím přidat k nákupu.

      0 0
      • LukášMtb2  

        Musím souhlasit – jsou dva druhy, mě chutnají oba :)

        Dobré „palivo“ před švihem :D

        0 0
    • jIrI___  

      Proč se dobrovolně tak mučit?

      0 0
    • JakeF  

      Tak to by mě zajímalo, jak je cukr v čokoládě horší, než cukr v hruškách :).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nastuduj si něco o „rafinovaném cukru“…

        0 0
        • JakeF  

          To dělá Monsanto, abychom se podrobili nadvládě USA?

          Pokud se tím cpeš na kila a sedíš doma na gauči, tak budeš obézní rafinovaný nerafinovaný… A vice versa.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ještě jsem neviděl nikoho, kdo by se „vyžíral“ ovocem…

            0 0
            • JakeF  

              Takže cukry z ovoce se v těle ukládat nemůžou? :)

              0 0
              • blaf  

                on se v tele uklada cukr? :)

                0 0
                • JakeF  

                  Neukládá snad? Takže chceš říct, že když budu jíst jenom čistě cukr z pytlíku, že nepřiberu? :)

                  0 0
                  • blaf  

                    pokud vim tak se cukr meni na tuk a ten se uklada, ale pribira se hlavne konzumaci tuku, premenit cukr na tuk neni levny

                    0 0
                    • JakeF  

                      Pamatuju si to stejně… Takže jak sám píšeš, cukr se ukládá.

                      0 0
                    • McBlacky  

                      no a v tom se právě kamaráde pleteš. protože nízko sacharidová dieta (méně cukrů, více tuku) je z hlediska přibírání lepší než nízkotučná (víc sacharidů, méně tuku).

                      Obecně ketogenní režim je více žádoucí, ale celý to je o tom, že musíš rozlišit jaký tuk.

                      ale závěr je ten, že se víc tloustne z cukrů…

                      0 0
        • cabbage  

          Předmět „Potravinářské technologie“ na škole, v rafinovanym cukru se hůř žije bakteriím, to je tak vše..

          0 0
        • Mamut  

          Rozdiel medzi rafinovanym a neraf. cukrom je tak asi 1% hmotnosti. To su tie primesi, ktore trocha zafarbuju neraf. cukor. Ak si myslis, ze zozratim 100g neraf. cukru si pre seba nieco zdrave urobil, kdezto 100g rafinovaneho je „biely jed“, tak si spocitaj, ze sa bavime o cca 1g „zvyskov“ z repy (pre europsky cukor). Co by si asi dorovnal, keby si si kupil sacek melasy a STIPKU jej k rafinovanemu cukru prisypal.

          Ludia si asi myslia, ze rafinovany cukor sa vyraba z ropy v rafineriach. Inak si neviem vysvetlit tu hrozu z bieleho cukru A ZAROVEN oslavovanie necisteneho.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Šlo mi primárně o srovnání průmyslově vyráběného cukru vs ovoce, nešizený med a pod…

            0 0
            • Mamut  

              No a? Sacharoza (rafinovany cukor) po rozstiepeni na monosacharidy obsahuje vahovo polovicku fruktozy a polovicku glukozy. Ziadne jedy navyse. To stiepenie sa zacina diat enzymami uz v slinach, co sa nestihne sa rozstiepi v creve.

              Prepokladajme, ze nie si homeopat a neveris na pamat atomov. Aky je rozdiel medzi 50g frutozy z repy, fruktozy z ananasu a fruktozy z medu? (navod na pouzitie predchadzajucej vety: aplikujte na vsetky monosacharidy, ktore poznate).

              Na repny cukor sa mozes pozerat ako na susenu vycistenu zeleninovu stavu. Tym cistenim o nieco MALO prisla (co by si mal doplnit v dalsej strave), ale neziskala ziadnu chemicku nebezpecnost navyse.

              Ja neobhajujem prezieranie a som velmi silno presvedceny, ze vacsina obezity je zo zratia prilis sladkych potravin (aj tam, kde je povodna chut dost zaujimava na to, aby nebolo treba dosladzovat) a malo pohybu. Ale viera, ze nahradenim cukru medom sa spasim je mimo. Navyse sacharoza je sladivejsia ako glukoza aj ako fruktoza. Takze na rovnaky sladivy ucinok musis medu zozrat viac.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Když si dáš před TV mísu ovoce, sníš 2–3 ks, když dáš mísu cukrovinek, spaseš to celý…

                0 0
                • MichaelSimek  

                  ja spasu jakykoliv objem ovoce (nebo zeleniny) ktery predeme postavis, cukrovinky jenom zobnu (az na cokoladu)

                  0 0
                • JakeF  

                  Nojo, když si dáš 2–3 kostičky čokolády, tak to máš stejný… Ale kdo by to vydržel? :D Já na posezení klidně sním kilovej ananas nebo kilo jablek, takže od tabulky čokolády nebo pytlíku bonbonů nevidím moc rozdíl :).

                  0 0
              • Krys  

                Presne. Cukor sa nemá nahrádzať, ale obmedzovať.

                Dá sa začať napríklad tým, že si prestaneme kaziť čaj alebon kávu akýmkoľvek sladidlom.

                0 0
      • Goob  

        V čokoládě jsou i jiné věci… např. pro mě špatňoušššké puriny.

        0 0
      • blaf  

        v cokolade je navic tuk, hodne tuku, a navic neni cukr jako cukr (i kdyz rozdil neznam :))

        0 0
      • mr.nikdo  

        Neco jsem slysel o jednodussich cukrech. Bylo to i neco ve spojeni treba s hroznovym cukrem.

        Treba.

        0 0
    • šimlos  

      Espresso a tiramisu nebo jiný dortík v La Fontaně v Dobřichovicích nebo v cukrárně na náměstí v Jílovém,bez toho si nedovedu vyjižďku tím směrem vůbec představit.Do­brovolně se ochuzuješ o krásný zážitky,který Ti ani deset pribiňáků a kilo hrušek nenahradí…:-)

      0 0
    • šimlos  

      Espresso a tiramisu nebo jiný dortík v La Fontaně v Dobřichovicích nebo v cukrárně na náměstí v Jílovém,bez toho si nedovedu vyjižďku tím směrem vůbec představit.Do­brovolně se ochuzuješ o krásný zážitky,který Ti ani deset pribiňáků a kilo hrušek nenahradí…:-)

      0 0
    • vasek80  

      Miluju sladké, zákusky a dortíčky.

      0 0
      • Delkim  

        to já taky, nicméně pak si představím to utrpení v kopcích a skončí to na jedné lžičce domácí jahodové marmelády do jogurtu a tvarohu k snídani, to musí stačit :)

        0 0
        • jIrI___  

          To utrpení nemálo zveličuješ, ne? :)

          0 0
        • vasek80  

          Vidíš a to já se záměrně sladkým cpu, aby mi to do kopců lépe jezdilo.

          0 0
        • kali222  

          utrpeni z toho, ze si nedas na co mas chut VS utrpeni v kopci, ze to zajel o minutu hur nez predchozi sobotu.

          to prvni je daleko horsi, min prirozeny a to druhy spis usmevny. :)

          0 0
          • blaf  

            ladovat se po kilech srajdama nacpanyma cukrem a tukem je prirozeny? o tom dost pochybuju, usmevny mi prijde to cos napsal

            0 0
            • kali222  

              ladovani neni prirozeny. dat si neco maleho JEN a pouze na chut, ano. myslim, ze ani lide prezirajici stres, nedostatek spanku a cokoli dalsiho to sami za prirozene nepovazuji.

              0 0
              • blaf  

                neco maleho jen a pouze na chut: kosticka cokolady? to odpovida te lzicce marmelady (mnozstvim), cela cokolada? to uz je podle mne ladovani, zatim stale vidim jako usmevny to cos napsal ty

                0 0
                • kali222  

                  a to by me melo mrzet, ze to zatim stale vidis jako usmevny to, co sem napsal ja? LOL! :DDD ono se te dotklo to „sobotni zavodeni“, co? :D nevidim problem ani v cely cokolade, pokud ji clovek nefutruje kazdy den, ale kdyz tak striktne prosazujes chut = jedna kosticka a ani o pid vic, jiste zijes i zbytekem stravy velezdrave (ecka, zadny bily pecivo, zadny smazeny, na chut panacek piva,…) uzivej si to. libi se mi, ze dokazes striktne rici, jak kazdy tu chut ma podle tebe. striktne presne jasne a direktivne! :D paty k sobe a vsichni na jazyk ctverereck cokosky. :)))

                  0 0
                  • blaf  

                    nikde jsem nenapsal, ze jim zdrave, jen se mi nelibi to cos puvodne napsal a to, ze max jedna lzicka marmelady denne kvuli vykonu v kopcich ti prijde usmevna, me prijde usmevnej a zcestnej tenhle tvuj nazor, hotovo, nazdar

                    0 0
                    • kali222  

                      mozna si to nepochopil dobre. absolutne nemam nic proti zdrave strave. jen mi prijde usmevny se mucit – jakozto hobbik/rekreacni cyklista. na to celou dobu narazim. jist zdrave, ano. ovsem jist zdrave JEN KULI tomu, abych byl na kopci, kam jezdim kazdy vikend o minuty lip/hur, mi u tohohle druhu cyklistiky prijde zbytecny. nic vic. tak sand ted.

                      0 0
                      • Delkim  

                        vysvětlil jsem ty pocity kousek níže

                        to máš jako s holkou co je blázen do aerobicu

                        bude cvičit x hodin denně, o víkendu nějaké aerobic maratóny a stejně to dělá jenom proto, abyse lépe cítila, aby třeba příště vydržela ještě o něco více

                        někdo to tak má, sport doslova jako droga a ty endorfiny a pocity uspokojení se dostavují jen tehdy, když vidí a vnitřně cítí, že tomu dává maximum co je schopen

                        ať to jsou třeba 3 hodiny denně na trenažéru a max lžička marmelády v nejpřísnější fázi diety

                        co je pro jednoho úsměvné je pro druhého odhodlání a psychické uspokojení

                        a je absolutně jedno jestli má závodní ambice nebo to dělá jen pro svůj vlastní pocit

                        zkus to pochopit :)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Koukám, že peklo existuje i na Zemi :)

                          0 0
                          • nitraq  

                            Vězení je stavem mysli a peklo na tom není jinak:)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              na to jak je to starý tak to pořád někdo točí.

                              mě docela sere, že starý WM jsou v tahu. Co přešli pod kind of normal :/

                              0 0
                              • nitraq  

                                Já ten komiks neznám, jen tenhle jeden obrázek jsem kdysi viděl na webu.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  od roku 2003 co den to strip, v kvalitě řekl bych asi nejvyšší ve srovnání s podobnými projekty.

                                  Bohužel minulý rok přešli pod jiný projekt a dříve byl k dispozici celý archiv, ted už není :/

                                  pár jsem si jich schoval – v podobný kvalitce se to neslo celý. Neskutečný týpci

                                  0 0
                                  • nitraq  

                                    Na základě těhle pár kousků to vypadá na fakt kvalitní materiál. Našel jsem webrip od začátku do 04/2013, mám na dlouho co dělat:)

                                    0 0
                                • McBlacky  

                                  další

                                  0 0
                        • kali222  

                          tohle ja ale chapu, jen prudim s tim, ze nekdo prijde a naridi jednu lzicku a basta. bez zdalsiho rozliseni. :)

                          0 0
                      • nitraq  

                        Vždyť ani nemusí bejt rychlejší o minuty nebo i jen vteřiny, už ten pocit, že dělám něco pro sebe nebo že jdu za tím, co jsem si vytyčil, za to stojí. A když začnu víc řešit stravování, tak mám větší motivaci do sportu a naopak, víc sportování mě motivuje se líp stravovat.

                        0 0
                        • kali222  

                          …dneska jsou na netu vsichni racionalni jak hovado. 3:) by me zajimalo, koho to teda potkavam na ulicich. 3:)

                          0 0
                          • nitraq  

                            Potkáváš ty, co nejsou na netu:D A co je sakra ten smajlík s trojkou?:)

                            0 0
                            • kali222  

                              3:) = na fb vytlemenej cert. zacina se na me projevovat, jako uz nevim, kdo presne to tady na sebe pouzil, ze jsem „pře BF-ován“. si dam motivacne lzicku marmelady a odhlasim se radeji.

                              0 0
                        • MichaelSimek  

                          me sport motivuje k tomu ze si muzu jist co chci

                          0 0
        • šimlos  

          By mě teda zajímalo,co si dáváš u Olivera…Lžičku marmelády? :-)

          0 0
          • Delkim  

            bohužel teď už ani to, jen espresso, až se tam zase dostanu

            já nedokážu dělat nic „napůl“, takže pokud mne cyklistika a trénování baví a psychicky nabíjí, tak k tomu musím držet i to všechno kolem, jinak by mi to prostě nebavilo, to je celý

            a jak tu někdo poznamenal a smál se tomu, i ta vteřina v kopcích je pro mne důležitá, prostě každý pokrok, proto to dělám, to je to čím mne to nabíjí

            0 0
        • Delkim  

          dneska jsem si v závěsu za jedním chrtem v kopcích uvědomil, že ta lžička marmelády denně za to utrpení nestojí…

          takže od zítra už bez marmelády :)

          ale těžko to někomu vysvětlovat, viz mé oblíbené video:

          http://www.youtube.com/watch…

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Jen jestli to je marmeládou :)

            0 0
          • blaf  

            to mas tezky, z kulturisty na vrchare je dlouha cesta i s prisnou dietou

            0 0
            • Delkim  

              maličko nekonečná :)))

              0 0
            • McBlacky  

              znám kamaráda co ze silového trojboje dneska běhá skyrunning a 100ky a je dobrej. Ale teda než to dal tak 8 let :/ zmena tréninku, jídla, všeho. Často drtí dvoufázově a dává tomu všechno. Tělo má celkem pamět, jeto dlouhá cesta

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                … Znám kamaráda… Aneb kouzlo netu :)

                0 0
                • McBlacky  

                  jsi *****, když ti napíšu jméno, stejně ho nebudeš znát tak o co jde? Navíc tady sám ani nemáš plný profil.

                  Týpek běhá dvojičky třeba se Štrynclem, což už je záruka levelu jako prase.

                  0 0
          • Kokpilot  

            Dobry video, jsou proste lidi, ktery tuhle dobrovolnou bolest nepochopi

            0 0
    • MichaelSimek  

      a to ja si čokoladu, zvlast tmavou dam a klidne i vic a zadny cerny svedomi z toho nemam a obcas prihodim i jinou sladkost…

      Ja rikam jist zdrave = jist vsechno, ale v primerenem mnozstvi

      0 0
      • Darkson  

        Ja rikam jist zdrave = jist vsechno, ale v primerenem mnozstvi

        souhlas:)

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • Smazaný účet  

        +1..neni nad pohodove posezeni po obede:)

        0 0
        • nitraq  

          A navíc to podporuje trávení:) Sladký na energii na trávení a kafe podporuje pohyb potravy v těle.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Predevsim je to relaxacni ritual. Obed, dezertik a kaficko, pohodovy pokec a hura pokracovat…nektere veci maji zabozrouti/spa­getozrouti vymyslene dobre:)

            A ta podpora pohybu je dulezita…takze ja jsem dopil kaficko a jdu se posadit:)))

            0 0
            • jIrI___  

              „Obed, dezertik a kaficko, pohodovy pokec…“

              Hned jsem si vzpomněl na půlhodinové obědy v závodní kantýně, kde do sebe člověk sotva stihl něco naházet, zapičoval na šéfy a běžel zpátky k pásu :D

              0 0
            • ZuzicK  

              Akorát se u žabožroutů nedalo to kafe pít :-X Teda alespoň to ve firmě, v kavárně asi fajn.

              0 0
    • Tyboo  

      Jo sladký, to já vůbec nejím.. mezi půlnocí a sedmou ranní :D

      0 0
    • Tacmud  

      Sladký nejím! Má to málo kostí!!!

      0 0
    • bernie  

      …brrr. Nic nechutná líp jako vyjížďka, které předchází něco malé, sladké, třeba perníček.

      Ještě, žes nenapsal, končím s kafem, to už bych fakt nerozdýchal.

      :)

      Cyklo bez cukru je podle mě jako jízda na suchý řetěz!

      0 0
    • bernie  

      …brrr. Nic nechutná líp jako vyjížďka, které předchází něco malé, sladké, třeba perníček.

      Ještě, žes nenapsal, končím s kafem, to už bych fakt nerozdýchal.

      :)

      Cyklo bez cukru je podle mě jako jízda na suchý řetěz!

      0 0
    • HonzaRez  

      Sebevražda!

      0 0
    • pendergast  

      Aj by som sa pridal, ale …

      Len dnes som už 2× prestal jesť sladké, ale asi mi to dlho nevydrží. Najmä keď som včera stihol kúpiť zásoby Bounty tyčiniek v akcii.

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      A co závislost na pornu, taky s ní bojujete? :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        voe, aspon nejaky pohyb:D

        0 0
      • nitraq  

        A co teprve prokrasturbace:D

        0 0
        • mr.nikdo  

          Prokrasturbace – odkladani dulezitych veci a rozhodnuti ve prospech masturbace.

          Jedna se o castou chorobu muzu, prevazne zpusobenou skrabanim v rozkroku, pohledu na partie peknych zen anebo proste na to byla nalada.

          0 0
      • mr.nikdo  

        Jo!

        Nic kvalitniho a hezkeho dlouho nevyslo. Abstak jako svina. A ty stare valy… No, skoda slov.

        0 0
    • McBlacky  

      to bych asi umřel, bez desertu se neobejde žádné pořádné jídlo…

      0 0
    • oddie  

      K snídani v drtivé většině sladké, k jídlu občas ovocné knedlíky a obrovskou dávkou cukru, čokoládou taky nepohrdnu. Problém je prakticky jen v té čokoládě, tyčinkách atd – je čím dál těžší sehnat skutečnou čokoládu, ne ošizený sajrajt. „čokoládu“ vyrobenou z průmyslově ztuženýho tuku fakt žrát nehodlám…

      0 0
      • nitraq  

        A co teprve vánoční mikulášové a velikonoční zajíčci:) Mimochodem někde jsem viděl fotku, jak v obalu od zajíce byl mikuláš, tomu se říká recyklace.

        0 0
        • oddie  

          To naštěstí nekupujem, na stromečku visí akorát ozdoby a mikulášové apod. nosí akorát ovoce…

          0 0
          • nitraq  

            Jak mi mikuláš nepřinese arašídy, tak jsem smutnej:)

            0 0
            • Jamin  

              přesně, ale musej bejt ještě nevyloupaný.

              0 0
              • nitraq  

                Jistě. Tradiční zábava na mikulášskej večer – vyloupat a sníst všechny arašídy.

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Nejsou to spíš buráky?

                  0 0
                  • nitraq  

                    Asi jo:)

                    0 0
                    • Jamin  

                      podzemnice olejná to je.

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        To jo, ale arašídy jsou už ty vyloupaný a soli obalený buráky – aspoň jsem si to tak vždy myslel :)

                        Hodně tuku, hodně soli, prostě dietka :)

                        0 0
                        • nitraq  

                          Tak arašídy můžou být i natural, ne? Aby bylo jasno – mikuláš nosí pražený skořápky, nic víc, nic míň:)

                          0 0
                          • Člověk a jeho svět  

                            Asi jo, resp. určitě. Tak jsem žil doteď v bludu, a pro jistotu to už měnit nebudu :)

                            0 0
                          • McBlacky  

                            no můžou ale ty pak musíš před konzumací naložit do vody a chutná to spíš jako cizrna než pražený burák. Pražený co nosí Mikuláš jsou komplet skořápka+ořech, k čemu by tvl byla pražená skořápka :)

                            jinak tedy ty nepražený arašídy jsou super, dávám si je ráno do musli s jogurtem, když teda jsou dva dny předtím naložený a musíš ten nálev měnit. Uplne zadax to s nima není, ale nutričně pecka.

                            0 0
                            • Delkim  

                              jj, ony arašídy totiž nejsou ořechy :)

                              arašídy patří do luštěnin a v syrovém stavu nejsou jedlé

                              nepražené se mají používat při vaření nebo (pro přímou konzumaci) uvařit či upražit (event. naložit)

                              0 0
                              • Delkim  

                                btw když už zmiňujete třeba ty buráky, tak snad nejprospěšnější z ořechů jsou kešu ořechy, samozřejmě nepražené a nesolené

                                u nich ale neuvěřitelně skáče v obchodech cena, standardně je mají za dobrou cenu Vietnamci na váhu, kolem 30 Kč/10 dkg

                                na netu se dají jinak koupit i kolem 25–26 Kč

                                a když pak někdo chce i tu méně zdravou variantu, tak na trošce přepuštěného másla opražit a osolit a nejlépe jíst ještě teplé :)

                                do jídel já kešu hodně používám ve spojení třeba s kokosovým mlékem (asijská kuchyně), zkuste!

                                0 0
                              • McBlacky  

                                naložený jsou ok a 48 hodin stačí. Naházený do zakysaný smetany s grankem to je i celkem žerka :)

                                0 0
                                • Delkim  

                                  btw jak jsi zmínil cizrnu, tak uvařená a rozmixovaná s česnekem atd… jako klasický hummus je pecka!

                                  dělám ji v podstatě stejně jako Ital

                                  http://www.sitalemvkuchyni.cz/…s-Babagannus

                                  0 0
                                  • nitraq  

                                    Já dělal ještě nějakej jednodušší, bez lilku a jogurtu a zmizel daleko rychlejc, než jsem původně předpokládal. Opečený pečivo, hummus a trochu olivovýho a jaká je to pecka.

                                    0 0
                            • nitraq  

                              Tak jsem zas o něco chytřejší. Že je pražení nezbytnost jsem nevěděl a toho mikuláše jsem myslel pražený arašídy ve skořípkách, no:)

                              Arašídy do musli zkusím, může bejt dobrý.

                              0 0
                            • nitraq  

                              Máš nějakej odkaz na ty naložený arašídy? Web o tom zarytě mlčí.

                              0 0
                              • McBlacky  

                                prostě koupíš nepražený, naložíš do vody, po 24h sleješ, dáš čerstvou a za 72h ready, i po 48 se dá

                                0 0
            • Smazaný účet  

              u nas nosi pistacie:)

              0 0
              • nitraq  

                Jíst pistácie je o nehty:) Ale mohl bych to Mikulášovi nenápadně podsunout.

                0 0
                • Delkim  

                  ať ti vezme tyhle :)

                  http://www.biovara.cz/…fudco-detail

                  0 0
                  • nitraq  

                    Slušná přirážka cca 500 kč/kg za vyloupání:)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      A ještě nesolené, ble.

                      0 0
                    • JakeF  

                      Zase je váha snížená o ty skořápky, takže reálně toho máš víc…

                      0 0
                      • nitraq  

                        To jsem do toho započítal. Běžně jsou pistácie ve slupce za 250 – 300 a je tam cca půlka váhy skořápek, takže reálná cena doma vyloupanejch pistácií bude někde okolo 500,–/kg.

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  jo, dycky mam dojebane ruce, ale vyloupat jich kupu, nacpat si plnou drzku a pak pomalu prezvykovat je proste neprekonatelne:))))

                  0 0
                  • nitraq  

                    Já to průběžně zobu, jak to loupu, požitek z plný huby pistácií neznám:D

                    0 0
                    • kali222  

                      :D bohuzel je to jak chipsy. konci se, az kdyz neni co… :D

                      0 0
                      • nitraq  

                        A když si řekneš, že dneska jen půl pytlíku a zbytek dáš zpátky do skříně, tak nejpozději v půlce filmu jdeš i pro druhou půlku:D

                        0 0
                        • bruco  

                          To poznam. V konecnom dosledku sa clovek len viac nachodi. :-)

                          0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Před pár lety jsem si koupila větší balení. A celý večer trávila nad mapou, kam následující den pojedu, chystala se na celodenní výlet, vybírala turistické trasy, zobala furt pistácie. Druhý den jsem nikam nejela. Značkovala jsem záchodovou mísu fluorescenční zelenou vodou plynule tekoucí z horního otvoru trávicího traktu… ech… trvalo déle, než jsem pistácie znovu jedla. :-)

                        0 0
                        • smith22  

                          Toho detailního popisu tvého vyměšování jsi nás mohla ušetřit…

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            V tvém věku a vzhledem k tvému bydliště by ti nic takového nemělo vadit. Nepochybuju, že jseš zvyklý na horší a děsivější věci. :-)

                            0 0
                        • jIrI___  

                          Jsi si jista, že ta flourescenční zelená barva byla z pistácií? Snažil jsem se dohledat nějakou odrůdu, která by měla aspoň zdánlivě podobnou barvu, ale nepodařilo se mi to.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Třeba to měla rovnou s penicilinem v přírodní formě :).

                            0 0
      • mrozu  

        To s těma čokoládama je ale strašlivej blábol. Nevím kde nakupuješ, ale i čokolády za 10 korun z Lídlu nebo Alberta jsou normální poctivé výrobky z kakaové hmoty a kakaového másla. Rostlinný tuk je jen v těch nejhorších odpadech, které jsou většinou na první pohled poznat a rozhodně není problém se jim vyhnout. Výjimkou jsou samozřejmě plněné čokolády a tyčinky, i ty ho ale obsahují většinou jen v náplni.

        0 0
        • oddie  

          Ano, zrovna v Albertu jsem se nedávno po dlouhé době zastavil a koupitelná skutečná poctivá ČOKOLÁDA tam nebyla ANI JEDNA. Natož pak za 10 korun, to máš pravdu, že je velmi strašlivej blábol.

          0 0
          • Delkim  

            za 3 pětky už se dá sehnat slušná, viz např. nedávný velký test čokolád, ta z Lidlu porazila i Lindtku:

            1. místo: J.D. Gross: Amazonas

            Výrobce: Lidl Stiftung

            Cena: 29,90 Kč

            Hmotnost: 125 g

            Složení: Kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin. Obsah kakaové sušiny nejméně 60% hm.

            Hodnocení: Je krásně hladká, není tam pórovitost. Vůně je intenzivní, je aromatická. Chuť je velmi dobrá a dokážu si ji představit u mě v kuchyni. Je to favorit.

            0 0
            • oddie  

              OK, zkusím se zastavit v Lidlu. Do sračkAlbertu už nejdu.

              0 0
              • jIrI___  

                Nevím jestli si tím vkročením do Lidlu nějak pomůžeš :)

                0 0
                • McBlacky  

                  taky jsem tomu nechtěl věřit, ale od uvedení na trh kdy byl Lidl vnímám jako šunt, tak po tom jak ostatní bud vyklidili trh nebo šli do totál sračko kvality v posledních letech, paradoxne v Lidlu koupíš dost super věcí za fair cenu.

                  Já ho mám z ruky, ale kupují to členové rodiny tak vidím co se dá a v jaký kvalitě.

                  0 0
                  • mrozu  

                    Jj, například uzeniny mají naprosto bezkonkurenční, ty už jinde nekupuju. Ale samozřejmě ne všechno je tam dokonalý, je potřeba vybírat.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Presne.

                      Ale je to jeden z mala obchodu, co si drzi uroven prodejen + je rekonstruuje. Dokonce mi prijde, ze ani moc nepouziva svetla na dobarvovani zbozi.

                      Takovy Kaufland po 1–2 letech je vylozene spinavy a odporny obchod.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        no a hlavne v tom lidlu je tak nejak vsechno po ruce a za 10 minut mam nakup kterej my v kaufu trva trictvrte hodiny nez vse obejdu a vystojim frontu u pokladen.

                        0 0
                • blaf  

                  mel bys tam nekdy zajit, mozna zmenis nazor

                  0 0
                • nitraq  

                  Že tě ještě baví trolit s Lidlem.

                  0 0
                • ZuzicK  

                  Třeba teď tady užírám Truffle čokoládu z Lidlu. Lepší jsem dlouho nejedla!

                  0 0
            • pendergast  

              Tá chuť je dobrá asi v porovnaní s podobnými blivajzmi, nie že by tvrdili, že to je chutné tak akosi všeobecne, však?

              0 0
            • jIrI___  

              Jsem si všiml, že se v těch gastrotestech celkem vyžíváš. Nevíš o nějakém, kde testovali špekáčky? Zítra jdu na ples a není nic lepšího, než si ráno po návratu dát předem připravené buřty na pivu :D

              0 0
              • nitraq  

                Podle mě asi nej mají Steinhauser v Makru, ale tam se ne každej dostane a nevím, v kterým superhyper je běžně prodávají. Ale zklamu tě, druhý nej jsou z Lidlu:)

                0 0
                • jIrI___  

                  V pohodě, do Lidlu bych poslal ženu :). Osobně ale nevěřím těm testům, ve kterých se vyskytují produkty z Lidlu.

                  0 0
                  • nitraq  

                    Já test špekáčku nikdy nehledal ani nečetl, k tomuhle závěru jsem došel vlastním testováním.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Já právě špekáčky nějak moc nemusím, jedině na tom pivu si občas dám, takže nemám přehled :). Kdysi jsem na pultu v Tescu koupil nejdražší co tam měli (z vidinou jakž takž kvality) a z nich během toho pečení vznikla jakási hmota nevábné chuti, kekel.

                      0 0
                      • nitraq  

                        Já zas jen opečenýho na ohni a tam se asi nejvíc pozná, jestli je dobrej nebo xindl.

                        0 0
                        • Mr.Dan  

                          Pro špekáčky jedině k místním vyzkoušeným řezníkům, páč i ty slavný z Davle nestály za moc. Lídl a Makro kupodivu prej slušný, ale nezkoušel jsem.

                          0 0
                      • Ossis  

                        Něco takovýho se mi stalo s Tesco klobásou :-(…

                        0 0
              • Delkim  

                potěším tě, díky novým nařízením si poslední snad už dva roky můžeš koupit kdekoliv cokoliv co se jmenuje oficiálně „ŠPEKÁČEK“, to minimální povinné složení už musí splňovat od každého výrobce

                ale pokud hledáš co nejvíce skutečně masové, tak ty jsou opět v Lidlu… a nejde o podmazané testy, jak se obáváš, je to na základě čistě jen testů na VŠCHT co se složení týče

                0 0
            • siafu  

              hodím to sem – nedávno se mi v Kauflandu podařilo narazit na čokolády Rausch – jak celé tabulky, tak i ve formě tyčinek. Zatím mám vyzkoušenou Guácimo, což je vysokoprocentní mléčná čokoláda s podílem kakaa 47% (hnědý cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, sušené plnotučné mléko 18 %), 40g tyčinka stojí 12.9 Kč (!). Třeba Milku, Orion, Figaro… už dávno nekupuji a odteď budu pro čokoládu chodit do Kauflandu :D

              0 0
              • mrozu  

                Jj, ty jsou fajn, taky je občas kupuju, ale u těch tyčinek mi dost nevyhovuje velikost dílků. Asi nejvíc mě zaujala světle modrá Java. Mimochodem mají je i v Globusu, kde stojí 2× tolik :)

                0 0
          • mrozu  

            Takže ve VŠECH čokoládách byly přidané rostlinné tuky, ANO? To vám do Alberta asi vozí fejky, protože například originální Milky, které tam standardně mají žádné další rostlinné tuky neobsahují, Albertí privátní čokolády také ne, ty dražší bývají dokonce jedny z nejlepších i v chuťových testech. Ale asi spíš jen neumíš číst.

            0 0
            • oddie  
              1. ne každý Albert má kompletní sortiment, Milky tu třeba

              nebyly vůbec

              1. Albertí privátní hořkou čokoládu už jsem neviděl hodně dlouho ani

              v jiných Albertech

              1. Albertí privátní čokoláda opravdu nestojí 10 Kč, ale 50.

              No nic, řadím do kategorie dementek…

              0 0
              • mrozu  

                Takže speciálně pro tebe Albertí privátní čokoláda za 9,90 Kč, z poctivých ingrediencí bez rostlinných tuků. Tím to asi uzavřem a já mám co s sebou na víkendový švih.

                0 0
                • Delkim  

                  strašný, kakao obsah fakt nic moc a cukru tuny… :(

                  má asi o 20% více kalorií než kvalitní hořká

                  0 0
                  • kali222  

                    problem muze nastat, pokud nekomu nechutna horka. :) existuji „kvalitni“ sladke?

                    0 0
                    • Delkim  

                      no tak on senzoricky pojem „hořká“ je relativní, taková 50% čokoláda může být pro spousty lidí pořád ještě dostatečně „nehořká“ :) chce to vyzkoušet

                      podle vyhlášky musí na obalu napsaná „hořká čokoláda“ obsahovat nejméně 35 % celkové kakaové sušiny a neměl by tam být žádný přidaný rostlinný tuk

                      a 35% obsah kakaové sušiny si myslím že pro většinu lidí bude senzoricky ještě až až „mléčná“ a přitom už řádově kvalitou resp. složením jinde než 18–20% mléčná

                      0 0
                  • mrozu  

                    Na hořkou ti sere pes, tohle je mléčná a má úplně standardní složení, hořkou tam měli taky, ale tu na kole chroupat nebudu.

                    0 0
                • oddie  

                  Pěkná sračka. Tak jestli tohle je pro tebe čokoláda, tak už chápu. 28%, nářez…

                  0 0
                  • mrozu  

                    Ty jsi fakt idiot.

                    0 0
                    • oddie  

                      DO kategorie dementek jsem tě zařadil správně už předtím a jak jsem si všiml, ne sám. Maucta, vypatlánku.

                      0 0
            • nitraq  

              Kdybys tohle tvrdil o Lidlu, tak bych ti možná věřil, ale Albert fakt ne.

              0 0
              • mrozu  

                Tak mi nevěř, ach, úplně mi to trhá srdce :D To ví přece každé malé dítě, že v Albertu je všechno fuj a v Lídlu všechno ňam, říkali to na Nově… to jsou fakt tragický názory tady.

                0 0
                • jIrI___  

                  V Lidlu je toho fuj jako všude jinde, jen má poslední dobou velice dobrý marketing a podmázlé testy.

                  0 0
                • nitraq  

                  Ano, když nevíme co, tak to hoďme na Novu. Jestli narážíš na TN, tak existujou lepší komedie, než je tahle. Hodnocení Albertu a Lidlu mám z osobní zkušenosti, kdy ty supermarkety jsou cca 500 metrů od sebe, takže mám velmi kvalitní porovnání.

                  0 0
    • Elwing  

      Bez sladkého bych se obešla, ale bez piva na/po vyjížďce to nejde.

      0 0
      • TeryPV  

        Tak s tím nemůžu nesaouhlasit, ale v podstatě je to taky sladké, protože obsahuje ve své podstatě mooooc cukru :)

        0 0
    • mr.nikdo  

      Moje rozjedena Margotka rika: Trhni si!

      Proste me nechce pustit, potvora :-(.

      0 0
    • marapara  

      Nenazval bych to závislostí. Sem tam si sladké dám, někdy několik dní po sobě, někdy nemám sladké i několik týdnů. Prostě záleží na chuti, není to o závislosti, že bych se musel denně cíleně cpát něčím sladkým a nemohl byz toho žít.

      Na kolo je to navíc dobrý přísun energie, když si dáš něco sladkého před jízdou.

      Takže se do klubu nehlásím a nejspíš sni hlásit nikdy nebudu :)

      0 0
    • Jamin  

      Nevidim důvod proč to dělat.

      0 0
    • Memphis22  

      Mě sladký ani nechutná a prakticky to nejim, hořkou čokoládu občas, do buchet se musím nutit… Ale brambůrky a slaný věci, to je jiná, bohužel. :-(

      0 0
    • Mr.Dan  

      Pohledů je hodně, ale očima biochemika není nesmyslný dodržovat pseudozásadu, že snídaně hlavně z cukrů, oběd z proteinů a večer tučná. Osobně mívám obvykle tu sladkou snídani, na zbytek peču.

      0 0
    • Concorde  

      Není sladké jako sladké. :) Já se třeba vyhýbám slazení čaje, čokoládě, sladkému pečivu a různým bonbónům. Ani mě to nějak neláká. Radši si dám semtam jogurt nebo ovoce :)

      0 0
      • Kokpilot  

        Ja sladim jen medem.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak tak, čaj a kafe jedině bez cukru :0)

        0 0
        • nitraq  

          Když je dobrej čaj, tak cukr nepotřebuje. A kafe už vůbec ne:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kafař náročnej rozhodně nejsem, stačí mi Espresso od Jacobsu, ale čaj jedině Earl Grey od Ahmad Tea London :0)

            0 0
            • jIrI___  

              Kafe nepiju, čajař žádný velký nejsem, ale po vyladěném domácím Yogi nebo Genmaichi bych se mohl utlouct :)

              0 0
            • nitraq  

              Přes čaj jsem hrozný prase, stačí mi Chai od Pickwicku a lídláckej Roiboos:D

              0 0
              • Smazaný účet  

                kulaty pytlik cerneho caje s napisem „minutka“, baleni po 100 kusech…chut se nezmeni ani po puldenim louhovani…idelani:)

                0 0
                • nitraq  

                  To půldenní louhování taky někdy testuju:D

                  0 0
                  • jIrI___  

                    U černého čaje pak jenom seškrábnete „olejová“ oka z hladiny a jde se na to, jo? :D

                    0 0
                    • bernie  

                      Docela mi to připomíná přednášku anglického lektora, který barvitě líčil rozdíly mezi čajovým obřadem v UK a tím, co dělají „amíci“.

                      Ze špinavého hrnku se vyklepne starý pytlík, ze šuflíku se vytáhne novej, z barelu se to zaleje teplou vodou, po půl dni si vzpomene, že má čaj, napije se, ucukne, že mu do tlamice leze pytlik, vyloví ho tužkou a delikateska hodná soudce Oky v podání Miry Donutila je na světě :)

                      0 0
                    • nitraq  

                      Černej čaj nepiju a ovocnýmu/rooibos půlden nevadí:)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      seskrabavat neni treba, naopak tvori krasnou patinu na stenach hrnku:)

                      0 0
            • Stingray  

              Ten Earl Gray mám taky moc rád, až teda naty sračky co do těch pytlíků cpoou :-( Docela mě to překvapilo že Ahmad tak dopadnul. Ale sypanej je zase v pohodě…

              0 0
    • smith22  

      Pokud chce zároveň někdo zhubnout tak doporučuji přestat pít veškeré slazené vody ze supermarketů a začít pít obyčejnou vodu z kohoutku – ze začátku to člověku připadá jako voda ze záchodu zvláště potom co člověk roky pil ty slazené sračky ale je to jen a jen o zvyku – časem už to člověk nevnímá.Přitom když jsem byl malý tak jsme pili jen vodu z kohoutku se šťávou – ani nevím kdy přišel čas kdy se jsme přestali pít obyč. vodu a začali kupovat ty slazené sračky.Momentálně piji už druhým rokem jen čistou vodu z kouhoutku bez jákékoliv šťávy a hruba jednou týdně si koupím nějakou kvalitní neslazenou minerálku.Výs­ledek?1.Nenásil­ně bez cvičení jsem zhubnul cca 6 kilo a hlavně to slezlo v problematických partitích jako je pupek ikdyž jsem dá se říct skoro žádný neměl – teď je břicho úplně placaté.2.Ušetří člověk i peníze.3Neliju do sebe ten nezdravý cukr, který obsahuje většina těch břeček ze supermarketu a mám méně často žízeň.

      Já hubnout nijak nepotřebuji, jen dodávám moji zkušenost s vysazením sladkých nápojů – a mám to vyzkoušené i na několika dalších lidech – funguje to!

      0 0
      • jIrI___  

        Pít jen obyčejnou vodu jsem zkoušel několikrát, ale vždycky jsem to po několika dnech vzdal, protože se mi už vyloženě příčila. Ze začátku vždycky v pohodě, po třech dnech jsem místo klasických 1,5 l denně vypil možná 0,5 l a po týdnu mě už pomalu natahovala :). Osobně mi ale vadí to vyprodukované neskutečné množství PETek, celkem proto uvažuju o Soda Streamu (bublinky + sladké, co víc si přát :) ).

        0 0
        • smith22  

          Ono je dobré si tu vodu nechávat odstát a nechlemtat to přímo z kohoutku.Ideálně nějakou nádobu ze které si pak nalívat.Bracha byl nedávno na skok v ČR a říkál že v Anglii si kámoš na tu vodu z kohoutku koupil jakejsi filtr, že pak je chuť znatelně lepší.Prej je to tam běžně k dostání – tak snad to bude i tady – nevím přesně o co jde – to musím ještě vyzvědět – o todle jsem se nikdy moc nezajímal.

          0 0
          • kupi  

            Celkem dobré je tohle: http://www.britavoda.com/. Nevím, co přesně to odfiltruje, ale voda chutná lépe a nedělá takové povlaky.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To máme doma a funguje to parádně. Vzal jsem ale starší konvici do Plzně na kolej a ta voda mi oddělala během chvíle tu patronu s aktivním uhlím, takže ve výsledku to už vůbec nefiltrovalo a raději piju vodu kupovanou.

              0 0
              • MarekF  

                Říká se, že v Ostravě je jedna z nejlepších kohoutkových vod z čr, co je na tom pravdy nevím, ale chutná hodně dobře.. Možná i to je důvod, proč kromě rána doma piju jenom čistou vodu. JE to jen o zvyku.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No v Plzni na té koleji je to dost hrůza, často teče špinavá a když ne, tak se po sprchování celý škrábu – asi je moc chlorovaná, nebo nevím. Rozhodně bych jí nepil bez převaření.

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Taky piju výhradně čistou vodu, žádné sladné sračky jako Coca Cola apod. Občas přidávám 100% pomerančový džus granini, který si ještě ředím vodou.

        Ale nejhorší na pupek je pivo, které nepiju vůbec :0)

        0 0
      • Smazaný účet  

        slazene limo nepiju, max 1–2 sklenicky tydne,

        piju hlavne sodastream, hola voda z kohoutku mi moc nejede, s bublinkami ok.

        0 0
      • Kokpilot  

        Tak slazene sracko-limo-stavicky i slazene matonky jsou dost hrozna vec. 1.5 litru odpovida 7 kostkam cukru.

        0 0
        • JakeF  

          Tak to jo… 7 kostek cukru je nutriční katastrofa, dieta v troskách… Nechtěj vědět, kolik jsem si před chvílí nasypal cukru do kakaa, to by s tebou rovnou seklo :D.

          0 0
          • Kokpilot  

            Kdyz to nekdo pije pravidelne, tak se to musi nejak projevit. Ja teda piju jen kohoutkovou.

            0 0
          • blaf  

            jenze kdyz to sectes se vsim ostatnim co clovek za den sni tak to katastrofa pomalu zacina byt

            0 0
      • George1977  

        +1

        0 0
      • HonzaRez  

        Taky nevím, kdy přišel čas, že lidi začali kupovat ty sladké sračky ze superhyper, hlavně tu černou špínu…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Imho po sametu s rozšířením PETek…

          0 0
        • MichaelSimek  

          černa špína v malych davkach jednou za cas, zvlast po treninku je moc prijemna…

          co me fascinuje je, ze je coca cola levnejsi nez dobra voda pomalu

          0 0
    • šimlos  

      Jak psal smith22,tohle platí stoprocentně,nepít ty slazený chemický pekla.I tu tučnou smetanu do kafe je dobrý vystřihnout,nor­mální mlíko chutná v kafi taky dobře.Mám zkušenost,že se dá jíst prakticky všechno ale s mírou,pestře a vybírat si kvalitu.I ty zatracovaný uzeniny jsou v pohodě,pokud se jí občas a jenom kvalitní.Vidím to v práci,kluci o dvacet let mladší a začínají mít problémy s váhou,žlučníkem,a co je nejhorší i s vysokým tlakem…když pak vidím co jedí ani se nedivím. Takže nevidím důvod,pokud člověk jí a pije s rozumem,dát si občas na kole nějaký zákusek a nebo jít na pár piv.

      0 0
    • ZuzicK  

      Tak, zajímalo by mne, zda sladkožrouti jí dostatečně těch potravin, co jsou v posledním sloupečku. Na mne to docela funguje si myslím. Pokud mám pestrou stravu tak mi to sladké ani nechutná, teď jsem měla problém sníst i kus čokolády, normálně jsem jí sjela celou dřív :-)

      0 0
      • deekay  

        zrovna nahrada cokolady ovocem u me nefunguje cojsem zkousel a zjistil…nedejboze zeleninou :D

        0 0
      • Mamut  

        S odpustenim milostiva – cela veda o tom, ze telo si pyta, to co mu chyba, je picovina. Telo ludi zavislych na heroine si pyta heroin. Ludia zeru to, na co su zvyknuti a nie to, co im chyba alebo prospieva. A to sa tyka jak narkomanov na Hlavaku, tak ludi, ktori zpraskaju 2kg bucku tyzdenne.

        Horka cokolada obsahuje kolko horciku? Google tvrdi, ze 150mg na 100g = 0.15%. Takze z 99.85% obsahuje nieco ine ako horcik. Ked sa pozriem na to, co mi lezi na stole, tak 10% bielkovin, 22% sacharidov, 43% tukov. Takze len tych bielkovin obsahuje cca 70× viac ako horcika. Ale spusta sarlatanov bude vymyslat blaboly, ako si telo uvedomelou tuzbou po cokolade doplna horcik.

        Pred cca rokom som zral niekolko mesiacov cca 100mg horcika denne (vo forme laktatu, takze nasobne lespai vstrebatelnost ako oxid), pretoze som dufal, ze tym poriesim krce do lytok a chodidiel pri plavani. Myslis, ze som kvoli tomu nejak znizil svoju impozantnu spotrebu cokolady? Prdlajz. Na krce to mimochodom nemalo vplyv rovnako, co vcelku koreluje s rozbormi, ze ho mam akurat v strede fyziologickeho rozsahu. Takze tie mam kvoli niecomu inemu.

        0 0
      • MichaelSimek  

        vsechno v pravem sloupecku zeru ve velkym…stejne tak jako cokoladu, testoviny a dam si i chleb, sladkost, slane jidlo…tabulka nefunguje vubec :)

        0 0
      • Elwing  

        No nahradit sladkosti brokolici, to zni lakave :)

        0 0
      • Kokpilot  

        Jak poznam, ze mi chybi tryptofan? :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na ořechy mám alergii; brokolici, vejce, křen, fazole a kozí bf nejím, kuře, hovězí a ryby se musí připravit.

        Takže mi zbývají tučná jídla, sladkosti a slané :-D

        0 0
      • kali222  

        mno to teda nevim. :D jestli jsou v haribo medvidcich +hranolkách/event spar kyselych hranolkach (saure pommes!!!reba!!!)chlo­rid,křemík a síra tak to sedí. :P

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Nesmysle, pro mnohé bohužel.

        0 0
      • Krys  

        Vaše touha: čokoláda

        Co vám chybí: čokoláda

        Správna náhrada: čokoláda.

        :)

        0 0
    • iron.hide  

      ked ste bikeri a riesite zdravu stravu, to znamena ze nie ste ziadni bikeri. totiz biker co sa doslova vyflusne na kazdom vyjazde nemusi riesit ci si dal o kosticku cokolady viac co menej a moze zrat takmer cokolvek.

      ale pokial ste len taki vikendovi cyklisti z hospody do hospody, tak je to pochopitelne, cele toto vlakno.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Je mi vás líto, jdu si otevřít Nutellu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.