Ústí nad Labem - Doksy na biku

9 nepřečtených
  • BikerM

    Ahojte!

    V týdnu pojedu na biku z Ústí nad Labem (z vlakového nádraží) do Doks k Mácháči. Rád bych si cestou užil pěkné bikování, zajímavé terény, hezké okolí nebo i klidně zajímavé památky (terén je lepší). Cestu nemám absolutně vůbec naplánovanou a moc rád si nechám poradit kudy to vzít. :) Kilometrově bych rád aby to vyšlo do cca 80–90 km.

    Poradíte místní znalci kudy to vzít? Případně gpx soubory atd…? :)

    Díky!

    0 0
    • pete_ax  

      tož… když bys to chtěl hned zostra, tak roztočit nohy po cyklostezce do Velkého Března, z tama po zelené na Fráž a Sokolí hřeben (nepříjemnej kopec, doporučuju objet – viz obrázek), za Sokolíkem po červené do Homole u Panny a směr Třebušín. Jsou tam dvě zříceniny, celkem fajn na pokoukání do okolí. Z Třebušína po červené prakticky až do Úštěka. Z Úštěka za mě asi jednoznačná volba po žluté na Helfenburk a dál na červenou. Po červené až k zelené (rozcestí Pod Čířem), tam to ztočit na Čápa. Sjet po modré a dál do Dubé. Z Dubé po modré až na Housku. Z té pak po červené do Žďáru a na Bezděz. Pokračovat stále po červené směr Doksy. Tam přijedeš hotovej :-))

      0 0
      • scret  

        no, tak tam bude uz tak porsitej, ze ty krasny nebude ani vnimat:)))

        Tohle neni zadarmo trasa:) osobne jsem ji nikdy takhle nejel…

        0 0
        • pete_ax  

          naházel jsem to do mapy – cca 83 km do centra Doks, a 2,2 km nastoupaných – bez odboček na zříceniny (Panna, Kalich, Bezděz), s drobnou změnou za Třebušínem a z Pavliček do Dubé. myslim, že to je jetelné, pokud má člověk něco našlapáno. gpx tady

          0 0
          • BikerM  

            zajímavé. :) Díky!

            0 0
          • scret  

            ono to je taky o tom, ze to co je k Doksum je pak piskovity a tam prichazi unava daleko driv…

            Vzdycky, kdyz jsme byli v Doksech kazdej rok, tak jsme dali treba za den 60–80km a byli jsme teda slusne gumovy… prirovnal bych to jako dat cca 100ku jezdenim u nas… a to jsem mel tehdy jeste najeto…

            Ale ujet se to myslim da…

            0 0
            • pete_ax  

              ve stávající formě bych si na to troufnul… jinak v každym případě, když toho bude třeba v Dubé mít dost, tak už to dojede po áčku směr Tachov, Doksy. to je výhoda – můžeš si vybrat trasu.

              0 0
              • scret  

                osobne jezdim pak pres Vrchovany, je to asi i rychlejsi… Zas ten tvuj smer, tak se zastavit v Nedamove a dat jeste koupalko:)

                Jinak se svoji aktualni formou bych si na to ani nepomyslel:))))

                0 0
            • raw 4  

              Jo jo..pred 14 dni jsem jel z Mlade Boleslavi okolo Bezdezu..do Doks..pres Kozi hřebeny na Housku a potom po Cerveny /Máchove ceste Kokořín plus Pokličky do Melnika…nadhera ale na konci uz jsem byl docela vyndanej…ale je to tam nádherný! !! Musim se tam vrátit. .

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.