úsek Svatý Štěpán - Vlárský průsmyk

5 nepřečtených
  • zbartos

    Mapy.cz mi nabídly možnost nejezdit po hlavní asfaltce v úseku Svatý Štěpán – Vlárský průsmyk, když použiju na leteckém snímku téměř neznatelnou cesičku tady https://mapy.cz/s/nejadonuto . Nevíte někdo, zda je tato cestička aktuálně sjízdná na MTB ?

    P.S. Zítra mám v plánu si po 21 letech (popis mé akce z roku 1992 je na https://www.czex.cz/…/javorn1.htm ) zopakovat během jednoho dne malou část přejezdu hřebenovky Bílých Karpat a Javorníků, kterou jsem tehdy jel dva dny.

    Kdyby náhodou někdo chtěl jet taky, tak z Brna hl.n. budu zítra odjíždět R 803 Moravan v 6:36 a v Bylnici vystoupím asi v 9:52. Zpátky mám v plánu odjet z Bylnice v 18:05 či 18:58 (Brno 21:22 či 21:45 viz https://idos.idnes.cz/…ni/vysledky/?… )..

    Vzhledem ke své současné kondici jsem si naplánoval okružní trasu Bylnice – Požár 792 m n.m. – Bylnice, kterou musím zvládnout za cca 8 hodin hrubého času (včetně možné návštěvy hrobu Ludvíka Vaculíka, m.j. autora 2000 slov https://www.ludvikvaculik.cz/…-tisice-slov , resp. spíše na https://www.totalita.cz/…000slovt.php ) s parametry jen asi 53 km a +1390 m . Naklikaná trasa nad mapou s možností stažení gpx je na https://mapy.cz/s/hekotasura .

    1 0
    • vrazdit  

      Ahoj, nevím jak aktuálně, ale loni jsem to projel na gravelu s hladkými plášti :) je tam takový makadamový výjezd a jedeš prakticky po náspu trati, pak kus polní cestou, tu bych skoro viděl jako větší problém, pokud by bylo mokro, případně nějak zoráno… Na mtb podle mého bez větších problémů…

      1 0
    • zbartos  

      Přidám sem alespoň 2 fotky z výše uvedené celkem povedené akce.

      Sice jsem už nezvládl vyšlapat (mnou poměrně hloupě naplánované) poslední strmé a dlouhé stoupání (cca +276 m na 1,8 km !) z Val. Klobouk po červené pod vrch Stráně, ale zato jsem díky tomu projel neuvěřitelně dlouhou cyklostezku (skutečně cyklostezku! a ne cyklotrasu) z Val. Klobouk do Bylnice, která pak pokračuje z Bylnice až do vsi Svatý Štěpán (celkem 14 km ! jen s pár úseky po místních komunikacích).

      P.S. Doma jsem si pri priprave trasy (plánovaná trasa je na https://mapy.cz/s/hekotasura ) na jednom místě nevšiml, že mapy.cz mi naplanovaly trasu prudce do kopce mimo realne existujici cyklotrasu (na mapy.cz je ale zakreslen nesmyslný slepý usek !!!) a dokonce mimo turistickou značku, takže jsem asi 1,2 km/+165 m (jde o tento úsek (tudy https://mapy.cz/s/rahujavaso ) kolo tlačil po rozbité přibližovací lince nebo bez jakékoliv cestičky lesem vysokou trávou přes větve…

      Přímo po zelené značce normální člověk bude muset taky tlačit, ale nebudou tam větve a tráva. Jako odměnu budete mít pak jízdu po krásném travnatém hřebínku a netradiční pohled na Chmelovou a Vršatec, viz první foto.

      Druhá fotka je hrob Ludvíka Vaculíka a Marie Vaculíkové v Brumově.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.