Upgrade dural. klik Campa Record na 10s

23 nepřečtených
  • Herri

    je možné tyto 10–12 let staré kliky Record 9s osadit těmito pilami z první 10s verze Centaura a bude to bez problémů fachtat na 10s ?

    0 0
    • kubad  

      no ono jde v celku bez problémů jezdít s 9 kovýma plackama 10 ku řetěz takže to nejdřív vyzkoušej, placky jinak samozřejmě vyměnit za 10-kové jde v pohodě.

      0 0
    • alinceb  

      Mě spíš napadá otázka, proč upgradovat 9s na 10s…? Pokud máš kolo na najíždění, tak 9s je odolnější a rozsah převodů bude podobný. Jezdím 8s Campa EP1 a příjde mi, že to bohatě stačí. Spíš záleží na seskládání kazety…

      otázka pro kubada:

      Je to hodně patrný rozdíl mezi 9s a 10s popř. 11s? Na čem staví gramaři? 11s jsou zbytečné gramy navíc, né?:) Třeba konkrétně u té 2,7kilové potvory nejsou ani dualy kvůli gramaření a kazeta je jen 10s…

      0 0
      • kubad  

        mě odolnost tak nějak extra nezajímá, převody si volím podle toho co mě vyhovuje, snažím se volit lehčí variantu, ale ne na úkor funkčnosti a životnosti.

        co je priorita gramařů nevím :-) já se snažím postavit kola hlavně funkčně a designově parádní, a samozřejmě rozumě lehké.

        0 0
      • Herri  

        no ja davam dohromady nejaky komponenty na takovy pseudoretro kolo, ale chtel bych ho mit 2×10. Tyhle duralovy Record kliky bejvaly takovy nas sen, kdyz jsme tenkrat drtili Veloce na amaterskych zavodech a oddivovali Ulricha a Pantaniho. Taky je docela prca vybrat u Campy stribry komponent, vsude karbon nebo cerna povrchovka. Jeste bych se zeptal, jaky slapak mam schanet k tem klikam ? Pokud mam informace, tak ten 4hran Record vydrzel max. 10tis.km a pak odchazel…

        0 0
        • alinceb  

          10tis. mi nepříjde jako málo…:) Každé kliky v černém eloxu můžeš rozleštit, to není problém…;) Moje „pseudoretro“ je taková splácanina Campa sad, ale snažím se časem propracovávat výš a výš…Teď tomu prospěly Campa Record náboje + Mavic CXP 30:) Potřebuju sehnat nějaké vyšší Campy brzdy (čep-botky tak 57mm)…

          0 0
          • Herri  

            no mě to příjde málo, i kinex za 2 kila mi vydrží víc jak těch 10tis., ale 10× dražší Record ?? Už vidim jak rozlešťuju např. černý brzdový čelisti nebo přehazovačku a vyrábim na ně orig. nápisy :-)) takovej blázen zase nejsem…

            0 0
        • kubad  

          myslím že 10t.km na osu je dooost na to aby to člověk řešil :-)

          jinak podle peněženky můžeš dát levné kinex nebo drahé record je to jen o tom co ty sám chceš, funkčně rozdíl nepoznáš a váhově ti to asi bude celkem jedno předpokládám .

          0 0
    • Obi-wan  

      Se zde zdovolením přiživím.Je možné bez problémů vyměnit kliky Campa ze sady Veloce za Recordy na 4řhran a ponechat stejnou osu?Mám za to že na kliky Chrorus a Record musí být užší osa 102mm.Nebo je to jedno a mohu použít stávající Chorus ale širší (108mm)

      0 0
      • Herri  

        ano Pavouk Record a Chorus je určen na 4hran dl.102mm, kdeždo Mirage, Veloce, Centaur je na dl. 111mm. Kinex myslim ani 102mm nedělá, nejkratší dělá 107mm pro Shimano 600.

        0 0
        • Obi-wan  

          Díkes

          0 0
        • nooski  

          Tak jest. Navíc je rozdíl mezi čtyřhrany Campa a Shimano. Existují ISO a JIS, které nejsou zaměnitelné. Navíc sehnat osu od Kinexu na Campu je docela fuška.

          0 0
          • Vilém  

            Coz je zvlastni, kdyz je kinex vyrobcem os pro nizsi sady Campy.

            0 0
          • Herri  

            4hran podle normy ISO je pro Shimano, JIS je pro Campu. Ten JIS je víc kónický a má víc zakulacený rohy. Takže např. klika Sh zapluje na osu JIS asi o 3mm hlouběji než by měla a naopak. Dá se to takto zprznit a klika fachá a nelupe, akorát už bude do smrti otlačená a je nutno pak vždy použít stejný 4hran. Použitelné samo jen tam, kte nevadí trochu jiná vzdálenost kliky od rámu (na zimáku mi to 8mi kolo ještě pobírá)

            0 0
      • Vrci  

        kliky nandat samozřejmě půjdou, ale budeš mít pedály dál od středu a samozřejmě převodníky dál od rámu o půl centimetru – budeš víc křížit řetěz, vydrží ti kratší dobu…

        0 0
    • nooski  

      Tím, že Record používá jako páté rameno samotnou kliku jsou převodníky myslím trošku jiné. Jinak jde bez problému nechat devítkové převodníky a jezdit desítku. Naprosto bez problému.

      0 0
      • Herri  

        Pily jsou stejný-pavouk má stejný rozteče a 5 šroubů. Akorát že u Rekordu je jedna noha pavouka schovaná pod klikou, resp. klika klika u Rekordu je fázově pootočená.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.