Update firmware SRAM Rival eTap AXS

28 nepřečtených
  • kaplik

    Ahoj všem,

    obracím se na odborníky na SRAM eTap :-)

    Mám zcela novou sadu SRAM Rival (kolo ještě ani nebylo venku) a řeším problémy s aktualizací firmware. Komponenty mám spárované dobře (vše řadí, jak má), ale nainstaloval jsem si mobilní apku SRAM AXS (Android), komponenty přidám do profilu kola, kde se na ně dá připojit a zahlásí, že je dostupný nový firmware. Pokud dám „install“ nikdy nežačne samotný updating proces. Zkoušel jsem vypnout-zapnout bluetooth, odebrat komponenty z profilu kola, znovu vyhledat, přepárovat ručně pres AXS tlačítka (na jednotlivých komponetech, atd.)… NIC, žádný update FW nezačne.

    Díval jsem se na různé postupy na servis SRAM i YouTube, ale už nevím co bych jěště zkusil :-)

    Máte někdo nějaké zkušenosti s update FW na SRAM eTap komponentů? Díky za každou radu.

    Martin

    P.S.: Bydlím a mám dílnu v Praze, kdyby byl ochoten se někdo sejít osobně, budu rád!

    0 0
    • Tadynikdoneni  

      Jen pro jistotu – zmáčkneš po navolení instalace FW v telefonu ještě to AXS tlačítko, že jo?

      0 0
    • Fofrník  

      Mám AXS pro MTB, ale podle mě děláš chybu jako řada dalších lidí.

      Tlačítko na komponentu musíš podržet, dokud nezačne kontrolka blikat, že přijímá update. Předtím jsi zamozřejmě potvrdil na telefonu odesílání dat do komponentu.

      0 0
      • kaplik  

        Zkoušel jsem několikrát, takhle to popisuje i video návod na webu SRAM.

        0 0
        • Fofrník  

          Zmáčknout a/nebo podržet jsou dvě různé činnosti, ačkoliv to lidi velmi často nerozlišují. Kamarád se s tím trápil podobně jako ty a taky mi tvrdil, že to tlačítko podržel zmáčknuté. Podržel ho ale půl sekundy a vzdával to. Zkus podržet, dokud nezačne blikat kontrolka při přenosu dat. Podržení může mít časový úsek klidně dvě tři vteřiny.

          0 0
    • Fofrník  

      Mám dovolenou, takže mám čas.

      Šel jsem k našim kolům. Jedno ukazovalo potřebu upgradu. Pravdu máš, že spojení komponentu s telefonem proběhlo dobře, upgrade to odeslat nechtělo. Podržel (2–3 sek.) jsem tlačítko na hazce, dokud nezačala blikat kontrolka zeleně. Přenos dat samozřejmě neprobíhal. Nechal jsem ji doblikat a nic jsem nedělal.

      Až teprve nyní jsem opět v telefonu vyvolal nabídku firmware upgrade, který jsem poslal do komponentu a na komponentu jsem tlačítko pouze zmáčknul (nepodržel!). Kontrolka začala po chvíli blikat žlutě. Přenos proběhnul bez chyby.

      1 0
      • kaplik  

        VYŘEŠENO kámo, výše uvedené mi pomohlo k úspěchu :-) Co „piješ“ máš u mě flašku… DÍKY ZA POMOC!

        1 0
    • Doyle  

      Taky se mně to párkrát stalo, vydělal jsem a znovu nasadil baterku a pak to normálně šlo.

      0 0
    • kaplik  

      Chlapi, z práce jsem to vzal přes dílnu a dle výše uvedeného a ani ŤUK:-)))) Reinstaloval jsem apku, enable-disable BT, restart telefonu. Jednu chvíli jsem se dostal do fáze, že nefungovalo nic, naštěstí po „přepárování“ se to chytlo, ale FW tam nejsem schopen dát…, doufám, že to je jenom rukama :-)))))))))))))

      0 0
      • Fofrník  

        Z Prahy nejsem, takže ti svou účastí nepomůžu. Dobrá zpráva je, že pokud jsi spároval komponent a telefon, bude ten upgrade závislej jen na těch rukách.

        0 0
        • kaplik  

          Usměvný je to, že mě živý IT, denně řeším daleko slozitější updaty firmware (mimo jiné) a se systémem SRAM si nedokážu poradit… asi vrátím IT certifikace :-)))))))))

          0 0
          • Fofrník  

            Čili jako IT budeš vědět, že drtivou většinu „děsných problémů“ vyvolává nějaká „příšerná kravina“.

            Jakže to vy IT říkáte? Že problém zpravidla spočívá v tom článku mezi klávesnicí a židlí… :-D

            0 0
          • roud  

            A zkusils to vypnout a zapnout ?

            0 0
            • Tronik  

              Co myslis?

              0 0
              • roud  

                mno v IT to většinou vyřeší 90% problémů vyndal bych baterku z hazky dal ji z5 a zkusil update znovu :)

                0 0
                • Tronik  

                  Taky jsem delal, vyndane baterky cca na 5min. Firmware se stahne v pohode ale hazka pak nemaka vubec

                  0 0
    • Tronik  

      Zdravim, ja mam podobny problem. U presmyku i u pak se mi podarilo stahnou novy firmware ale u hazky de to tvari take se stahl novy firmware ale hazka pote uz nefunguje, stahoval jsem to snad 10krat a vzdy stazeno a ptoste nefunguje, u odtatnich komponentu vse ok

      0 0
    • Tronik  

      Zdravim, ja mam podobny problem. U presmyku i u pak se mi podarilo stahnou novy firmware ale u hazky de to tvari take se stahl novy firmware ale hazka pote uz nefunguje, stahoval jsem to snad 10krat a vzdy stazeno a ptoste nefunguje, u odtatnich komponentu vse ok

      0 0
    • huld4  

      Vyuziji toto tema. Nemate nekdo Garmin 6 Pro v kombinaci s Rivalem? Hodinky me ukazuji Battery Status „NEW“ a nevim co si pod tim predstavit.

      0 0
      • huld4  

        Tak uz vim. Az se to vybije, tak to skoci na „Low“. Tzn. New 15–100%).

        0 0
    • Beeppo  

      Ahoj. Narazil jsem na Tvůj nedávný příspěvek a zrovna řeším podobný problém. Tak bych se chtěl zeptat, zda si problém vyřešil a jak? Děkuji za reakci.

      0 0
      • Alojs01  

        Vzdyt to mas tady vse napsany…:-)

        0 0
        • Beeppo  

          Popíšu v rychlosti celý můj problém, třeba bude mít někdo něco podobného a tak mu ušetřím čas. Klasicky jsem měl spárováno, jezdil jsem, pak jsem se rozhodnul pro aktualizaci, spároval jsem v telefonu bezproblému a provedl aktualizaci. Vše proběhlo jak mělo ale hned po aktualizaci mi to opět nabízelo tu stejnou aktualizaci (ale už s s červeným vykřičníkem v kolečku) a vždy se stejným koncem. Přehazovačka od té doby přestala reagovat na tlačítko (po krátkém zmačknutí neblikla zelená dioda, přestala komunikovat s ovladačem a řadit). Nové spárování s ovladačem nelze provést, po podržení tlačítka na přehazovačce začne blikat dioda žlutě (zelenožlutě), jakoby jen pro spárování s telefonem, nikoliv zelená barva pro spárování s ovladačem. V telefonu se znova spojím s přehazovačkou a znova mi to nabídne aktualizaci, kterou už mám nahranou, opět vše proběhne v pořádku a opět nefunguje. Zkoušel jsem pročítat i zahraniční fóra a stejný problém bez řešení. Jakoby to zůstalo zacyklováno v update módu. Nikde jsem nenašel nějaký tovární reset celé přehazky. Nakonec jsem zavolal do CykloŽitný kde mi řekli, že je to neopravitelná systémová chyba, která se nejspíš stala při aktualizaci, kde se vyskytla nějaká chyba při spojení. Přehazovačka na výměnu, ani oni nedokáží řešit tento problém.

          0 0
    • janre  

      Mě nakonec pomohlo smazat appku z telefonu a nainstalovat znova. Pak se to chytlo.

      0 0
      • Beeppo  

        Zkoušel jsem, nepomohlo. Zkoušel jsem to i na jiných telefonech.

        0 0
        • Beeppo  

          Kdyby někoho zajímalo, tak problém se nakonec vyřešil sám. Nějakou dobu byla přehazovačka na hřebíku bez baterky a dnes jsem zkusil vložit baterku, začala normálně fungovat. (Předtim jsem zkoušel vyndavat baterii ale vždy stejný problém). Takže tipuji, že nějakej restart se provede po delší době bez baterky..?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.