Unik,neunik oleje kolem pistnice tlumaku Fox

19 nepřečtených
  • hanness

    Zdravim pratele a omlouvam se za nove vlakno;).Dnes jsem zjistil malou kapku na pistnici u stiraku,po panice jsem napsal Svecovi a on mi odepsal,ze je to zcela normalni stav,olej doplneny do komory dela svoji praci a maze tesneni a je treba co 30–40h provozu dotycny olej doplnovat.Pro me nova informace a prej pro vetsinu lidi taky,jak jste na tom vy?Doplnujete pravidelne olej?Priznavam se,ze ja do dnesniho dne ne a apak se muzu divit,ze po letosni repasi,mi to pekne maze… ;)).Ps:jeste jsem mu volal a upresnil si informace,ikdyz jsem se ztrapnil,zase jsem chytrejsi.

    0 0
    • antt  

      tak 30–40 hodin provozu by odpovídalo zhruba 1000km, po kterých se doporučuje repas. Olej si sám nedoliješ, je to pod tlakem.

      Trošku bych se přivtěřil s dotazem:

      Budu posílat tlumič na repas, kde mi v nejmenovaném servisu řekli, že cena je taková a taková a jestli bych chtěl chtěl vyměnit i těsnění, tak dalších X korun navíc. To mě docela zarazilo, protože jsem si myslel, že sezoní repas je včetně výměny těsnění.

      Je možné nechat repasovat, aniž by se nevyměnili původní těsnění?

      0 0
      • hanness  

        Vysvetlil mi to,je to prace tak na 30min,tusim ze-vyjmuti z ramu,vypustit luft,pistnici povolit do leva,vytahnout pist a dolit olej.Taky se v tom nevyznam a budu vozit do servisu.Je to mazaci olej,az do komory nejdes.Tesneni urcite nech vymenit,jinak to jen promazou a nemas jistotu.

        0 0
        • antt  

          Jo takle, na youtube je nějaké video s rozborkou té vzduchové části, já to ale raději budu nechávat servisu, dokud to je ještě v záruce. Těsnění nechám vyměnit všechny, ale potřebuji repas i olejové části, protože mi v tom začalo po jedné mrazivé vyjížďce nějak divně „šplouchat“.

          0 0
        • Smazaný účet  

          mě jen není jasný kam a kolik toho oleje dolejvat. Do negativky?

          0 0
          • mxv  

            do pozitivky, par ml, nemusis ani rozebirat, jde to i pres ventilek.

            0 0
            • antt  

              nějaký tip na olej by nebyl? :)

              0 0
            • jIrI___  

              Normálně vyšroubuješ vnitřek ventilku a foukneš tam třeba 5 ml injekční stříkačkou?

              0 0
              • mxv  

                tez moznost, ale jde to jeste jednoduseji, jen tlumic stlacim na doraz, vypustim vzduch, necham roztahnout a vzniklym podtlakem se to nacucne samo:)(ventilek samo musis stlacit, zas tak velky podtlak to neni)

                0 0
                • mxv  

                  tech 5 ml je moc, staci fakt par kapek, 1ml

                  0 0
      • kudlanka32  

        tesneni mi drzi uz 4 rok, pokud neuchazi nebo netece tak repase neni treba, jen se musi obcas vymenit olej, protoze se tam nabrousi matros a udela z nej kasicku. Pak by se mohlo rychleji opotrebovat. toto udelas snadno doma. Co se ale dela blbe, je vymena oleje v samotnem tlumici :-/

        Jen dolejvat pres ventilek mi prijde jako blbost – nevis kolik tam toho je a v jakem stavu.

        0 0
        • pepek  

          Nevím, třeba mám diluviální tlumič, ale tímto postupem bych namazal jen jedno těsnění ze dvou. Vyšroubovat komoru jde celkem snadno, tak proč to neudělat pořádně. (Dávám tam tedy vazelínu, myslím, že i dříve se to tak dělalo.)

          0 0
          • hanness  

            Jo,to mi rikal take servisak ze Svece,drive vazelina,takze s ni nic nepokazis,jen jaka nejlepe???

            0 0
            • pepek  

              Měla by tam asi jít ta modrá od foxu

              0 0
        • mxv  

          kdo se o tlumic stara, cisti, tak vi, dokud je pistnice mastna, sem tam kapka oleje, je to ok, jak zacne byt sucha, tak doplnit..

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce