• bestom

    dneska sem v rádiu zaslech radu Ivana Rybařika že místo iontaku doporučuje tuhle přírodní šťávu z nějakých japonských švestek.nezkoušel jste to někdo ?

    0 0
    • blaf  

      Jeho chuť je výrazně slano-kyselá.

      zdroj: http://www.velkaepocha.sk/…kuchyni.html

      to mi asi jako iontak chutnat nebude :)

      0 0
    • Reggie  

      tak hlavně je to další typ octu, jako je vinný, jablečný, atd. Nelze to tudíž pít neředěné. Jinak ocet s vodou by se mi pít na kole nechtělo.

      0 0
    • Blazer  

      Velmi dobrá alternativa octů, odkyseluje, ale používat jej jako ocet, ne jako ionťák. Při správné stravě netřeba podléhat doplňovací mánii všeho možného, ionťáky nevyjímaje.

      0 0
      • jecnak  

        Urcite. Treba objet Ironmana na vodu a chleba s cibuli a skvarkama.

        0 0
        • Johnnyxjr  

          Brácha to odjel na houskách se salámem tak proč ne na škvarkách? Je to ten Balík na 9 place

          http://www.google.cz/url…

          0 0
          • jecnak  

            A pil jen vodu?

            0 0
            • Johnnyxjr  

              jasně že jonták ale s tím jídlem nekecám měl pár housek se salámem příště si jako provokaci chce přivázat na rámovku šišku salámu žádnej gel a podobný blbosti

              0 0
              • jecnak  

                Tak s tim neni zas takovy exot. Sam na dlouhych zavodech, pokud to trochu jde jim spis banany a housky se sunkou a maslem. Dost casto ale neni cas dlouho neco kousat, nebo je treba setrit kazdy centak mista a pak proste gely a jiny doplnky nejdou nahradit.

                0 0
                • Johnnyxjr  

                  Hlavne ze ty gely vozili treba pred 100 lety na tur

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    Máš recht, nejlepší bude si v půlce závodu odskočit na lov antilopy/zají­ce/ryby a tu sníst. Před 10 000 lety taky neměli housky ani salámy. :D

                    0 0
                    • blaf  

                      staci pred zavodem nasbirat nejaky bobule a seminka :)

                      0 0
                  • Ondry  

                    Tak před sto lety se asi normálně při etapě obědvalo když etapa byla na celej den. A když došlo tak si dáš kokain ne?

                    0 0
            • Fran-tic  

              náhodou, já na vodu odjel halfironmana a šlo to :)

              0 0
          • tomxxx  

            Tak to neni zas nic zvláštního, protože houska jsou v odstatě pomalejší cukry. Jen bych chtěl vidět, jak koušu housku někde za jízdy na nějakym maratonu. Bych se udusil :D

            0 0
        • Blazer  

          Nebavíme se o extrému, nicméně je to samozřejmě možné a v historii bylo mnoho daleko namáhavějších výkonů během válek i lovu a bez ionťáků.

          0 0
    • vladaza  

      Jako jonťák mě umeocet použít nenapadlo. I když… Chuť neředěného je výrazně slano-kyselá. Ale ta kyselost je úplně jiná než u klasického octa a není tak razantní. Po dostatečném naředění je pití bezproblémové, sám jsem to doma vyzkoušel a docela mi to chutná. Pro použití místo jonťáku by se ředěný roztok musel doplnit dalšími látkami. Každopádně umeocet používám už roky v kuchyni jako čistě přírodní ochucovadlo. I ty švestičky /základ pro výrobu/ se dají koupit zvlášť, ale nemám je zatím vyzkoušené.

      0 0
      • Blazer  

        Doporučuji je sem tam použít, tělo bude vděčné:) Krátké představení ume švestiček i octa např.na facebook.com/spi­ralazivota. Určitě bych umeocet nebo švestičky doporučil po namáhavém sportovním výkonu, dodají to, co třeba. Jenom je třeba vybrat kvalitní, a kdo chce extra chuť, doporučuji suché vietnamské, lze koupit na tržnicích, při cucání se srolují i palce na nohou:)

        0 0
      • bestom  

        Schválně to zkusím ,stojí to pár korun ,kdyžtak to zůstane v kuchyni :-))

        Co se týká složení tak s octem to moc společnýho nemá ,místo kyseliny octový tam je myslím kyselina citronová ,velký obsah minerálů ,předpokládám že to je tak koncentrovaný že bude stačit do bidonu pár lžic,tak ta chuť nebude tak výrazná ,kdyžtak to něčím přírodním dochutím

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.