• snas89

    Pokračování předchozího vlákna:

    https://www.bike-forum.cz/…-s-ruskem-33#…

    Buďte slušní a neurážejte se. Držte se tématu. Trolové budou blokováni.

    Díky.

    Anketa: Přijde Rogozin o pinďoura?

    Ano
    8x
    22%
    Ne
    1x
    3%
    5x
    14%
    0 0
    • cyklista86  

      Kvalitne natocene video https://www.youtube.com/watch?…

      Jestli neco takoveho najdete tak sem postujte…

      0 0
    • AussigBiker  

      Jinak Greta je v pohode a i ted v patek stavkovala a nesla do skoly a ma 105 tisic lajku, miva tak 60k. Asi jak ma spousta lidi cas o svatcich, tak lajkuje :)

      0 1
    • hovado_cz  

      Novosibirsk

      https://twitter.com/…556365287424?…

      0 0
    • hovado_cz  

      Další záběry z Engels

      https://twitter.com/…773101404162?…

      2 0
    • hovado_cz  

      voda pro trosečníky z mosskvy na pláži u Oděsy

      https://twitter.com/…844934557696?…

      0 0
    • hovado_cz  

      12 orků jednou ranou

      https://t.me/combat_ftg/2197

      1 0
    • hovado_cz  

      :D

      0 0
    • hovado_cz  

      T90 minus věž

      https://twitter.com/…989258764291?…

      0 0
    • ladys  

      Kdo se chce pobavit, je tam ke stažení přeložená příručka pro russký vojáky. To jsou perly :D

      https://www.facebook.com/WarNeverChange

      Západ 360 let připravoval Ukrajinu na válku s ruskem. Věděli, že v čestném boji nad námi

      nezvítězí, a zvolili nejvíce podlou strategii. Po vzoru hitlerovců organizovali místní systém obrany

      v obydlených oblastech. Tam rozmisťují praporní nebo rotní taktické skupiny posílené dělostře-

      lectvem, diverzními oddíly a moderními prostředky rozvědky. Opevněná místa jsou vybavena ka-

      belovým internetem, což umožňuje vést v online režimu rozvědku, předávání rozkazů a navedení

      dělostřelecké palby.

      Kromě sovětské výzbroje jsou ukrajinské oddíly vybaveny natovskými PTŘS, raketovými a

      dělostřeleckými systémy. V každé četě se nachází kvadrokoptéry, termovizní zaměřovače a pro-

      středky šifrované komunikace.

      Co je jednoznačně veliteli potřeba, to je sada náhradních baterií do radiostanice, dobrý dalekohled, GPS-navigace, laserový dálkoměr, termovizní monokulár a příslušenství k nim.

      Ministerstvo obrany tyto gadgety nezajišťuje, proto si je má velitel zajistit samostatně. Je třeba si zvyknout, že velitel, stejně jako jakýkoli jiný profesionál, má mít vlastní pracovní nástroje.

      :DD

      5 0
      • t29  

        Poslední odstavec to celé krásně shrnuje.

        0 0
      • Radez  

        Snad by sověti nechtěli používát ten prohnilý GPS ze západu, když mají svůj sofistikovaný Glonass.

        • nebo po vzoru smýšlení lenina… ti kapitalisti ze západu nám prodají i provaz, na kterém je oběsíme?
        0 0
    • Kuba78  

      Sportovni sezona padu z oken je v plnem proudu. Tentokrat zapolili dva sovetsti zavodnici na hostovani v daleke indii, v hotelu Sai International. dle predbeznych vysledku a z kuolarnich zprav vyhraje az druhy zavodnik. prvni zavodnik sice nezanedbal pripravu a pred vypadnutim byl zlit jak carsky dustojnik az natolik, ze zapomel na samotny sportovni vykon a zemrel jeste pred vypadnutim..

      https://www.idnes.cz/…ranicni_remy

      2 0
      • StuntJ  

        Ti padaj jak listí na podzim :D

        0 0
      • liborg1982  

        Po delší době i pěkný napsaný titulek na Idnes :-)

        0 0
      • snas89  

        Rikal jsem si, ze anketni otazka by mohla byt adventni kalendar padajicich russaku:)

        Otazka, kolik jich jeste do 7. Ledna vypadne:)

        0 0
        • liborg1982  

          Rovnou jmenný seznam s kurzy na Tipsportu.

          1 0
          • J1RKA  

            to vypada, ze Putka je universalni dedic

            0 0
            • Kuba78  

              Je-li na místě činu přítomen univerzální dědic, vyšetřování prakticky skončilo..

              1 0
      • ememem1  

        jj, vyzera to ze korupcia v armadnych dodavkach bola strasna, putin jek je informovany tak je informovany ale je mu jasne ze bola, taknariasil vysetrovanie, a chlapci z fsb z gru co v tom boli namoceni zametaju. a putkovi mozno hovoria ze odparvili zradcov. ci im veri je ina vec ale nejake lepsie vysvetlenie nemam.

        0 0
    • ladys  

      Analýza třístéhošestého dne invaze na Ukrajinu 26.12.2022

      Na frontě došlo k několika zajímavým momentům, ale jinak je situace více méně statická. Ukrajina by chtěla vyloučit Rusko z Rady bezpečnosti OSN, ale to je zřejmě vyloučeno. Zemřel další člen ruské elity a my přemýšlíme, jestli už si to nezaslouží vlastní každodenní rubriku. A v Engelsu něco spadlo na hlavy ruských pilotů a oficiální verze je opravdu podivná.

      Jeden z představitelů běloruského ministerstva obrany oznámil, že ruské taktické střely Iskander a protivzdušné systémy S-400, které Rusko rozmístilo na běloruském území, jsou připraveny plnit předpokládané úkoly. Nevíme, zda skutečně dojde k ostřelování Ukrajiny přímo z Běloruska, ale pokud tomu tak bude, je pravděpodobné, že to nezůstane bez ukrajinské odezvy. Faktem ovšem je, že toto asi bude konečně pro diktátora Lukašenka impulzem, aby zbídačené ruské armádě poskytl své vojáky.

      Severovýchodní fronta: Ukrajinským silám se podařilo odříznout silnici R66 ze Svatova do Kreminny vyčistit lesy jižně od města. Makijivka jihozápadně od Svatova je plně v rukou Ukrajinců, ač některé proruské zdroje (například Rybář) tvrdí opak. Ukrajinské ozbrojené složky konsolidovaly své pozice u Červonopivky a Dibrove a počítáme s tím, že se Rusové pravděpodobně stáhnou za řeku Krasna. Pokud Ukrajinci překročí říčku Krasnou budou mít skvělou pozici k útoku na celou oblast východně od Stavova. V současné době ale pro jistotu zůstaneme realističtí a počkáme si na potvrzení konkrétních výsledků, protože např. u ruského Wargonza mají občas problém s malováním přesných map, takže je možné, že domnělé osvobození těchto míst je prostě chybou. To je ostatně i důvod, proč se dnes šířily sociálními sítěmi informace o tom, že Kreminna a Červonopopivka byly osvobozeny. Nesporné ale je, že v této oblasti ukrajinské jednotky postupují. Severně od Červonopopivky se ukrajinské jednotky snaží dobýt kopce severně od Holykova z jihu a západu. Dochází k pomalému ale stabilnímu ruskému postupu na jednom z mála míst na této části fronty, a to u Jakovlivky, kde se okupanti snaží v současné době útočit ze dvou směrů. Severovýchodně na Vesele a severozápadně na Rozdolivku. Ukrajinské síly znásobují raketové a dělostřelecké útoky na města v Luhanské oblasti. Jen za poslední dva dny je potvrzen útok HIMARS na Polovynkyne a Byloukrajine, a dále pak dělostřelecké útoky na Baranykivu, Varvarivku a Rubižne. Rubižne je pravděpodobně cílem proto, že Serhij Hajdaj, ředitel vojenské oblasti správy pro LUhanskou oblast oznámil, že ruský polní štáb se do Rubižneho přestěhoval z Kreminny.

      Bachmutsko-doněcká fronta: U Soledaru a v Bachmutském se podle některých informací povedlo Wagnerovcům opět postoupit o několik desítek metrů a obsadili zde budovu školy. V této oblasti bojují muzikanti zhruba od poloviny srpna. U Pidhorodneho se Ukrajincům daří držet ruské jednotky dále od Bachmutu a ty mají problém dostávat se až k městu. Na severovýchodě a východě města je situace i nadále relativně stabilní a vzhledem k tomu, že ruské kanály o městě často mlčí, nemají se okupanti v těchto místech ani pořádně čím chlubit. Někteří OSINT analytici také podotýkají, že je pravděpodobné, že se Rusům u Bachmutu nedostává munice – důkazem toho jsou videa, která se objevují na proruských telegramových kanálech, v nichž si dělostřelci stěžují na ruské velení, že jim neposílá dostatek dělostřeleckých granátů, kvůli kterému umírají “jejich chlapci.” Jižně od města opět dochází k bojům o Opytně a Ivanhrad, ale zdá se, že Ukrajinci zde mají situace pod kontrolou. Na linii Kliščijivka – Ozarjanivka – Družba dochází k ruským útokům, ale v těchto místech vede fronta polemi, takže je značně nejisté, zda dochází k nějakému ruskému postupu. U Družby ale dochází podle některých zdrojů k drobnému ruskému postupu směrem k městu od Majorsku. Stabilní je i situace u Avdijivky, kde nedošlo k výrazné změně již nejméně 40 dní. U Vodjaneho i nadále dochází k těžkým střetům mezi ukrajinskou a ruskou stranou, ale situace zůstává víceméně stejná. Prakticky permanentní ostřelování města z něj vytváří hromadu sutin, ale Ukrajinci jej stále kontrolují. Ruské útoky na Krasnohorivku a Marjinku také nepřinesly žádný postup. Marjinka samotná je z většiny srovnána se zemí, jak je patrné z dostupných videí. Na Vuhledar podnikly ruské jednotky další útoky, ale nejsou informace o žádném jejich případném postupu. Velyka Novosilka a Vremivka jsou hojně ostřelované ruským dělostřelectvem, ale útočníkům se nedaří dostat se z Neskučneho, aby mohli podniknout výpady na ukrajinskou obranu a způsobit výrazné škody.

      Záporožská fronta: Záporožská fronta je dlouhodobě stabilní, ale v poslední době dochází k nárůstu úderu ukrajinského konvenčního i raketového dělostřelectva, které pokračuje v ostřelování důležitých zásobovacích tras a uzlů. V Tokmaku dochází k posilování již vybudovaných obranných pozic kolem města, které leží jen asi 50 km od frontové linie. Podobně je na tom Kamjanka (nedaleko vesnice Polohy) nebo přístavní město Berďansk, kde jsou pozorovány ženijní práce. V Enerhodaru, městu, které leží u Záporožské jaderné elektrárny, opět dochází k ukrajinským dělostřeleckým úderům. Toto město a areál jsou totiž označeny jako místa, ze kterých jsou na protějším břehu Dněpru Ruskem opět ostřelovaná města Nikopol, Marhanec a další menší městečka a vesnice. Došlo také k několika úderům střelami S-300 na Záporoží.

      Chersonská fronta: Hlavní město oblasti je již tradičně ostřelováno jak konvenčním, tak i raketovým dělostřelectvem okupantů. Dalšími cíli pak byla města vesnice podél pravého břehu Dněpru, hlavně pak Beryslav a v Mykolajivské oblasti přístavní město Očakiv. Ukrajinci i nadále střílejí na Kachovku, Olešky a přístupové cesty okolo nich a na Holou Prystaň. Ukrajinské granáty dopadají i na Kinburnský poloostrov, ze kterého nejsou žádné důvěryhodné informace ani z jedné strany.

      Ukrajina v pondělí požádá o vyloučení Ruska z Rady bezpečnosti OSN. Kyjev tak reaguje na nejnovější protizápadní výroky ruského prezidenta Vladimira Putina, který jimi chtěl ospravedlnit už deset měsíců trvající ruskou válku proti Ukrajině. Vzhledem k tomu, že Rusko disponuje právem veta, takže nepředpokládáme nějaké překvapení.

      V Indii zemřel Pavel Antov, uzenářský magnát a podle časopisu Forbes nejbohatší ruský poslanec roku 2019 s odhadovaným majetkem 10 miliard rublů (vloni se však již ani neumístil). Podle indické televize NDTV včera večer vypadl z okna svého hotelového apartmánu v indickém státě Urísa, kde trávil dovolenou. Indická policie tvrdí, že zřejmě neunesl tragickou smrt jiného člena této výletní skupiny Vladimira Bydanova, který se údajně upil k smrti před dvěma dny. Obě úmrtí podle ruského generálního konzula v Kalkatě, Alexeje Idamkina, nejsou nijak podezřelá a indické vyšetřování prvního úmrtí již bylo ukončeno a tělo Bydanova dokonce zpopelněno. Antov byl zpočátku kritikem války na Ukrajině, později však svá slova odvolal.

      Dnešní třešnička bude jako z animovaných pořadu pro děti. Nad ruskou leteckou základnu Engels, která leží asi 800 km od území kontrolovaného Ukrajinou, byl “úspěšně sestřelen dron”. Pád vraku letounu na zařízení letiště v Saratovské oblasti si pak údajně vyžádal životy tří pilotů a několik zraněných. Rusové tedy považují tuto událost za úspěch a o vyložení “nákladu” ukrajinského dronu, který se nepozorovaně prosmýkl skoro tisíc kilometrů přes ruské území, nepadlo ani slovo. V tuto chvíli je podle nás třeba zapojit fantazii, ale máme teorii. Z anonymního, vysoce důvěryhodného zdroje jsme se dozvěděli, že Ukrajina obdržela zásilku nových zbraní od American Company that Makes Everything (ACME). Dodávka byla v utajení předána ukrajinskému ministerstvu grotesknosti ředitelem pro speciální operace Willy E. Coyotem, známým jako Kojot Wilda. Uniklé fotografie, které se nám dostaly do rukou, ukazují několik druhů klavírů, množství kovadlin a velkou hromadu dynamitu. Shození piana na ubikace ruského leteckého personálu nepřímo potvrdil i mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat, když prohlásil, že “už za pár dní uvidíme skutečné důsledky útoku”. Takže je to na tuty.

      3 0
    • ladys  

      V Engels to byla asi poradna prda :D

      https://twitter.com/…705229533184

      1 0
      • Esi  

        Je třeba Ukrajincům pogratulovat k dobre odvedené práci, ani tak nejde o těch par mrtvých, ale těch 5 zničených bombardérů a zásah kontrolní veze, to jim bude chybět a to je moc dobre :-)

        4 0
      • Melvin  

        To mi udělali velkou radost. Zrovna nedávno jsem psal, že by mohli zase něco poslat na Engels a zničit pár TUček.

        2 0
      • hovado_cz  

        Zásah potopeno! :D

        #whattheairde­fencedoing

        1 1
      • hovado_cz  

        :)

        9 0
        • AussigBiker  

          Parada. Zachanili tim spoustu zivotu. To vypada, ze ten dron RU PVO opet sestrelila po tom, co zasahl cil…

          2 0
          • vasek80  

            To by byla velká paráda kdyby vteřinu po dopadu dronu po okolí padaly ještě rakety z S300 a pokosily zbytek…

            2 0
            • ladys  

              Buď těch dronů muselo být více. Nebo jim tam mohli poopadat jejich vlastní rakety… Jinak by to nenadělalo takovou paseku . Uvidíme zda se škody potvrdí.

              0 0
      • Kuba78  

        tak to byl asi poradny dron, kdyz jeho pouhe trosky 17 vojaku zabily, 5 bombarderu a kontrolni vez znicily a jednoho diktatora zesmesnily..

        hruza pomyslet co by se mohlo stat, kdyby ho sovetska PVO nesestrelila a trefil by to, co trefit chtel a doopravdy vybuchl.

        5 0
        • Esi  

          Byl to záludný dron který se po zásahu PVO rozpadl na několik části, každá v sobě měla relativně výkonnou hlavici a přesně naprogramované místa dopadu jako řidicí věž, ubykace posádek a stojáka s bombardéry :-)

          2 0
        • -b-n-x-  

          Ja si myslim, že kdyby ho nesestrelila ru pvo, tak by tam na letišti jen tak mírové přistál :-)

          0 0
          • Esi  

            Jo jsou Vánoce, normálně jim Ukrajinci vezli vánoční dárky :-)

            1 0
    • hovado_cz  

      nejspíš nová verze operačního systému windows

      2 0
    • david25  

      https://tn.nova.cz/…detem-vanoce?…

      Tak tvl fakt vam to voloda neusnadnuje. Nebo? Ja myslel ze santa je burzoazni zapadni vosoust a vsechno zachrani deda mraz. Kluci z uderky?

      2 0
      • Kuba78  

        Evil santa … https://youtu.be/yJGUhVrS-Gs

        0 0
      • -b-n-x-  

        No ty kokos!!

        :-D :-D :-D

        1 0
      • vasek80  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        1 10
      • Kuba78  

        Taky by me zajimalo, co rika Putinuv pritel deda Mraz na to, ze se Putin prevleka do podoby jeho uhlavniho kapitalistickeho nepritele..

        https://echo24.cz/…tskou-funkci

        1 0
        • Smazaný účet  

          V ramci dobyvani zapadu muze pouzivat prevleky a lsti. Prechod na Dedu Mraze je az druhy krok SVO (specialni vanocni operace).

          1 0
        • Janes  

          Tak ono už ji vůbec parádně hrabe

          https://echo24.cz/…-ctvrte-rise?…

          0 0
          • kubad  

            Dávám tomu maximálně rok, a vypadne z okna :D

            0 0
          • ememem1  

            no, zas ze keby si poliaci a madari legalne mohli rozdelit UA alebo si z nej aspon uhryznut tomu by som tiez daval sancu…

            0 0
            • Janes  

              Tak Orbán prý má tu Podkarpatskou Rus od Putina slíbenou.

              0 0
              • ememem1  

                to len vo svojej blbosti mozno dufal ze ked mu bude lizat tak cosi dostane. ani omylom, keby vyhral putin tak z jeho pohladu je UA nedelitelna cize sa s nikym o nu delit nebude a keby prehral tak to zapad aj tak nikdy nedovoli

                0 0
          • Smazaný účet  

            Takze bude Ukrajina soucasti Poslka nebo Nemecka?

            A Rusko celou Ukrajinu neziska?

            Nebo pochod na Berlin a Pariz bude az v roce 2024?

            1 0
          • Janes  

            Další stand up komik :-)

            https://www.novinky.cz/…iva-40418409

            „A ještě vám něco povím, Anglosasové po staletí utlačovali indiány! A indiáni jsme my, Rusové! Přišli z Ruska,“ hřímal Naděždin v pořadu. „Zeptejte se velkého ruského antropologa Drobyševského (Stanislav Drobyševskij – ruský antropolog z moskevské univerzity – pozn. red.). Indiáni jsou Rusové, indiáni jsou Rusové,“ opakoval dokola. „Přišli z Ruska, žili v Rusku,“ uzavřel.

            Takže je to jasný, celá Amerika patří Rusku!

            0 0
            • -b-n-x-  

              Tak, a mají legitimní důvod napadnout usa.

              :-D :-D :-D

              0 0
              • Janes  

                Je to samozřejmě vytržené, ale Hončarenko to myslí vážně :-)

                0 0
              • Radek Broz  

                Úplně vidim, jak nakládaj T-64 na vagóny a jedou na Washignton.

                2 0
            • -b-n-x-  

              A jinak, to si borec dělá srandu z ruského důvodu napadení oblastí kde se používá ruština.

              0 0
            • Kuba78  

              a neni to nahodou, ze tech par vedeckych hlav ktere toto vymyslely se seslo v Sovetskem svazu. Zase jsou o krok pred nami!

              PS je to typicka sovetska maskirovka. Je pravda, ze paleoindiani prisli skrze beringovu uzinu (tenkrat sous), tedy skrze uzemi dnesniho Ruska. Co ale sovetsi vedci zapomeli dodat je to, ze ruskem pouze prochazeli a prisli z evropy, potazmo z afriky.. kdo by se taky chtel usadit v Rusku, ze…

              https://cs.wikipedia.org/…Paleoindiáni#…

              3 0
    • hovado_cz  

      Neni to magie

      https://twitter.com/…973772046339?…

      0 0
    • hovado_cz  

      Бахмут – šílený rodeo

      https://t.me/combat_ftg/2199

      0 0
    • hovado_cz  

      Na telefonu nepoznam, jestli to neni arma ale jestli ne, tak russáci dostávaj slušnou bídu

      https://twitter.com/…936667889664?…

      0 1
    • hovado_cz  

      :D

      0 0
      • J1RKA  

        A takovy uspechy mel, kriznik moskva prestavel na ponorku za 1 den

        1 0
    • hovado_cz  

      Dron = mínus další okupant

      https://twitter.com/…920387219456?…

      0 0
      • -b-n-x-  

        No, ale ten to ukončil nakonec sám. Podle mě se na tohle lada pro rodinu nevztahuje.

        0 0
        • Vrci  

          Sebevražda, nedůvěra v pokročilý lékařský a záchranný systém vlasti. Možná i špatná bojová morálka. Pokud jeho příbuzní bydlí v v městském nebo státním bytu, už by měli balit.

          1 0
          • Vrci  

            Zdá se že v ostatních dírách byli další vojáci. To tak „věří“, že mu pomůžou, že se raději odpraví sám. Další věc, na většině tábořišť je takový bordel, že investice do maskáčů je úplně zbytečná. Proč nehážou odpadky do nějaké díry pod větvemi? Možná, kdyby měl nějaký přístřešek z klacků se sklonem kolem 45° tak se po něm takový lehký granát svezl stranou.

            0 0
            • ladys  

              Nečetli tu příručku co jsem na ni dával včera odkaz…

              0 0
              • AussigBiker  

                To jo :)

                0 0
              • Vrci  

                Teď jsem ji na mobilu přečetl. Pokud proškrtám „to co nemáme je k ničemu, a proto to nepotřebujete“ a „Rusko je jediný zástupce dobra, a proto zvítězí“, tak mi to nepřijde úplně blbé.

                0 0
                • ladys  

                  Ale někdo to musí přečíst a na bojišti používat…

                  0 0
      • hvala  

        Ve vysledku minus dva, ne? Ale tohle je celkem kruty… radsi se odpravi sam.

        0 0
      • StuntJ  

        další 20 miliónů zbývá :( to zabere strašně času :(

        0 0
    • Esi  

      Už se to puťkovi krátí, držel bych se dál od schodů oken a ostatních nebezpečných míst :-)

      https://www.idnes.cz/…hranicni_kha

      0 0
      • Petr L2  

        TVL už vidím, jak se někdo přitočí nenápoadně k Lavrovovi a pošeptá mu, že v Pentagonu plánují zabít Putlera. Tomu snad neuvěří ani ti vychlastaní Gopnici z předměstí Moskvy…

        2 0
        • Melvin  

          Leda, že by ho chtěli odstranit sami.

          0 0
          • Esi  

            tak oni dříve či později ho pravděpodobně zabijí sami, Kdyby ho západ chtěl zabít tak už je dávno mrtvej

            0 0
            • Vrci  

              Podobně jako u Hitlera. Jejích taktický přehled a strategické myšlení pomáhají zkrátit válku. Tak proč se těch paranoiku zbavovat.

              2 0
        • -b-n-x-  

          Možná mu někdo naznačil, že polevil ve své horlivosti. Tak zase přidal. A ten Mrdvedev taky

          0 0
    • hovado_cz  

      Hnojivo

      https://t.me/rysnya200/4769

      0 0
      • Kuba78  

        Kvalitni clanek, ctiva forma. Stoji za to. Usetril mi spoustu casu abych to nemusel psat ja ;-)

        1 0
      • ladys  

        To bylo delší doopravdy :) Ale dobré. Ty počty sebevražd branců jsou strašné, zlatej bufet..

        0 0
      • vasek80  

        To mi parádně rozšířilo obzory.

        0 1
      • raw 4  

        Super články díky

        0 0
    • hovado_cz  

      Russácký bevko “načazený” dronem

      https://twitter.com/…486440247298?…

      0 0
      • StuntJ  

        3koda, že to nevzal dovnitř, BTW baterky , tak akorát :D

        1 0
    • cyklista86  

      Jeste jsem nevidel, ale video od VICE je vzdycky kvalitka https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Je to oficiální – prostě Mordor:

      https://www.novinky.cz/…enu-40418453

      4 0
      • Prasopes  

        jestli to byl záměr, tak je to docela cool:-)

        0 0
      • Radez  

        Azerbajdžán a Arménie se jebou navzájem a pak si jedou pro prstýnky? – jsem už v tom ztracen

        0 0
        • liborg1982  

          Rusko je v jejich sporu vlastně na obou stranách, takže nepřijet znamená ztížit si situaci.

          0 0
    • hovado_cz  

      Gvozdiky – salvička na okupanty

      https://twitter.com/…259411124232?…

      1 1
      • -b-n-x-  

        No ty kokos! Jsem sám, komu tohle přijde darwinove chování?

        0 0
        • Vita P.  

          Co se ti na tom nezdá? Že jsou moc blízko u sebe? Existuje naprosto zásadní důvod proč dělostřelecká baterie nemůže být roztahaná na velké ploše. A ten důvod je nástřel a korekce. Ale je fakt, že tohle je hodně blízko. Ale zase těžko říct, co je k tomu vedlo. Pokud to byl dělostřelecký přepad „udeř a uteč“, tak to nemusí vadit (resp. riziko může být přijatelné) a pak taky těžko říct, co jim tamní terén (rasputica) dovolí. Možná prostě a jenom dojeli kam to šlo, odstříleli a zase odjeli. Rozvinovat se do prostoru a riskovat při tom zapadnutí po věž může být ve výsledku větší riziko než toto.

          0 0
          • Kuba78  

            Vypada to jak kdyz jel konvoj po polni ceste, proste zastavili, otocili se na miste, vystreli.. a zase mazou dal..

            0 0
            • ladys  

              A někdo je při tom náhodou natočil :) Zbytečně by riskovali. Může to být klidně střelnice, někde se s tím musí naučit střílet.

              1 0
              • Peslezedirou  

                Myslím si to také, reálně podle mě fungují trochu jinak, hlavně jsou v pohybu a co nejmíň viditelné na volné ploše. Když jsem si kdysi prohlížel Gvozdiku v Lešanech, tak se mi hodně líbila, říkal jsem si, že to je již dnes nepoužitelný…po roce 2014 jsem naopak četl několik článku, jak je tahle houfnice efektivní, přesto, že má dostřel 12 – 15 km…

                0 0
    • ladys  

      Opět veselé čtení :D

      Opakuji ještě jednou – taková míra vojenské neschopnosti prostě neexistuje. To je úmyslná sabotáž, sabotáž a zrada.

      https://kechlibar.net/…je-to-zrada/

      6 0
    • hovado_cz  

      :)

      1 0
    • ladys  

      Analýza třístéhosedmého dne invaze na Ukrajinu 27.12.2022

      V ruské věrchušce evidentně probíhají škatulata hejbejte se a branná moc opět ztrácí vliv na úkor SS, pardon PMC Wagner. Armáda okupantů se snaží brzdit postup Ukrajiny na severovýchodě a na bachmutské frontě se vrátili na dříve ztracené pozice. A Dimonko Medvěděv včera zase blouznil na houbách, čímž to dotáhl do naší dnešní třešničkové sekce.

      Ruská armáda jmenovala nového, od vypuknutí války již čtvrtého velitele Západního vojenského okruhu. Tím dosavadního koně ministerstva obrany Sergeje Kuzovleva nahradil Jevgenij Nikiforov. Toto je další výměna důstojníka blízkého Šojguovi a Gerasimovovi za člověka věrného Surovikinovi a Prigožinovi. Nikiforov je jedním z důstojníků jejichž historie naznačuje propojení Wagnerovců s tajnou službou GRU, neboť v letech 2014–2015 pravděpodobně zadával úkoly Wagnerovcům na Donbase. Podle vyšetřování ukrajinské tajné služby SBU například nařídil Nikiforov veliteli Wagnerovy skupiny, neonacistovi Dmitriji Utkinovi, aby 14. června 2014 zničil ukrajinský transportní letoun Il-76 ruční protiletadlovou střelou před přistáním v Luhansku. Při akci zahynulo všech 49 vojáků na palubě.

      Severovýchodní fronta: Ruské jednotky opět útočí u Horobijivky, Kuzemivky a na čerstvé ukrajinské pozice u Pidkučjansku. U Džerelneho dochází ke střetům, kdy se ruské jednotky snaží zastavit možný ukrajinský postup v této části fronty. Podobná je situace i na linii Ploščanka – Červonopopvika – Žitlivka, kde je v posledních dnech hlášen určitý ukrajinský postup. Šéf luhanské vojenské správy uvedl, že u Kreminny probíhají těžké boje, kde ruské síly soustředily velké množství posil a techniky. Ruské posily se pravděpodobně přesunuly do této oblasti, aby zastavily ukrajinské ofenzivy na Kreminnu a Červonopipivku. Nedávno zřízené ukrajinské pozice v Serebrjanském lese poskytují útočníkům lepší dělostřeleckou pozici k útoku na město. Ruská armáda s největší pravděpodobností dobyla Bilohorivku, která leží jižně pod Berestovym. Tím se jim fakticky povedlo dostat pod kontrolu silnici T1302, která spojuje Lysyčansk a Soledar. Podle generálního štábu Ukrajiny dochází k další vlně dezercí, na což reaguje ruská armáda zvýšeným počtem hlídek vojenské policie.

      Bachmutská a doněcká fronta: Velký útok Wagnerovců na Soledar, o ruských územních ziscích ve městě nemáme prozatím žádné informace, ale zatím se zdá, že byli okupanti úspěšně odraženi. U Bachmutu opět ruské síly dobyly území podél silnice Patrice Lumumby až k areálu autoopravny, který stojí nedaleko říčky Bachmutovky, a na jihu města pak opět Rusové získali Ivanhrad a přinejmenším celou jižní část Opytneho. Z těchto dvou míst pak útočí dále na sever k Bachmutu. Do samotného města se jim však proniknout nepodařilo, a je otázkou, jak dlouho jim tyto vydobyté pozice vydrží tentokrát. Někteří OSINT analytici uvádějí, že na proruských telegramových kanálech dochází k výzvám po ukončení bojových operací okolo Bachmutu z důvodu velkých ztrát a vícestupňové ukrajinské obrany, nepovedlo se nám ale objevit, o jaké kanály by mělo jít, takže to prozatím přičítáme ukrajinské propagandě. Je totiž naopak patrné, že Rusové vrhají do boje více jednotek. Situaci na této části fronty budeme i nadále pečlivě sledovat – informace o vícestupňové obraně města je totiž pravdivá. Videí, kde zákopové systémy a bunkry vedou centrem města, viděl snad už každý. Dále na jihu od města pak ruské jednotky získaly zpět některé pozice, které ztratily v průběhu posledních dvou týdnů, konkrétně jde o pole a remízky mezi Kurďumivkou a Kliščijivkou. Ukrajinci odrazili útoky na Družbu, Ňjů-jork a Oleksandropilju. Igor Strelkov tvrdí, že se ukrajinským ozbrojeným složkám podařilo osvobodit Toreck, to však bylo popřeno samotnými Ukrajinci a žádný hmatatelný důkaz pro Strelkovovo tvrzení nemáme. U Avdijivky bylo odraženo několik ruských útoků, které vedly ze směru Novoselivky Druhe, dále pak byly úspěšně zablokované ruské útoky na Vodjane, Pervomajske a Krasnohorivku. K těžkým střetům pak dochází mezi Ukrajinci a okupanty v Marjince.

      Záporožská fronta: Ukrajinské raketové dělostřelectvo dnes ostřelovalo Tokmak, Melitopol, Tytove a Berďansk, kde mělo podle generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny dojít k zásahům shromažďovacích bodů živé síly a techniky. Fronta je i nadále statická a dělostřelectvo pracuje na obou stranách. Již typicky došlo k ostřelování měst na pravém přehu Dněpru ruským dělostřelectvem. Pravděpodobně nejzajímavější informací, která z této oblasti dnes vzešla, je že ruský diktátor Putin volal školačce na Ruskem okupované části, aby mu poslala okurky. Fakt.

      Do Řecka dorazily tři řecké tankery, které se pokusili obejít embargo na ruskou ropu do EU. Do Lakonského zálivu připluly tankery převážející asi 270 000 tun surové ropy. Podle serveru Black Sea News nebyl tento sváteční čas vybrán náhodou, protože pašeráci počítali s tím, že většina úředníků bude slavit Vánoce a vykládka tak proběhne hladce. Jedná se tak prý o první test reakce evropských institucí a pokud nedojde k tvrdé odpovědi, podle BSN bude tato aktivita pokračovat. Je možné, že tato ropa bude přečerpána do jiných tankerů a dojde k pokusu o vyložení jinde.

      Ruský vicepremiér a bývalý ministr energetiky Ruské federace Alexander Novak v rozhovoru pro agenturu TASS poznamenal, že Rusko má potíže s pojištěním lodí, které slouží k vývozu ropy, uvádí Liga.net. Problémy kvůli sankcím podle něj souvisejí s neschopností plně kompenzovat výpadek pojišťovacích služeb. Přiznal také, že Rusko není schopno spustit vlastní pojistný mechanismus pro ruské tankery, který měl nahradit západní pojištění. Novak se navíc vyhnul odpovědi na upřesňující otázku o podílu ruských společností na trhu pojištění námořního vývozu ropy.

      A k ruské ropě ještě jedna zpráva. Turecko snížilo dovoz ropy z Ruska o 86 % ve srovnání s údaji za posledních 6 měsíců. The Moscow Times uvádí, že Turci po vypuknutí války na Ukrajině masivně skupovali ropu, kterou postupně začaly země EU odmítat, čímž zvýšili svůj import téměř čtyřikrát. V prosinci však dovoz pokles dokonce na úroveň nižší než v druhé polovině roku 2021. Výpadek bude zřejmě jen dočasný, Turci se možná snaží jen vyvinout tlak na Rusko a pokud by cena za barel klesla například až na 30 USD, tak dovoz obnoví. Připomeneme dřívější ruské prohlášení o tom, že pokud nebude cena za barel alespoň 70 USD, tak se ji Rusům ani nevyplatí těžit.

      Alexander Graf Lambsdorff bude příštím německým velvyslancem v Rusku. To je docela pozoruhodné, protože Lambsdorff je otevřený kritik Ruska. Je velkým zastáncem vojenského řešení na Ukrajině a podporuje jednání pouze tehdy, když Ukrajina dosáhne vojenských vítězství.

      Dnešní třešnička bude taková halucinogenní. Premiér Ruska, a podle našeho přesvědčení autor množství proruských nesmyslů, které bohužel potkáváme každý den v diskuzích na internetech, Dmitrij Anatoljevič Medveděv, se pokusil podle svých slov zaprognózovat taky nějaké ty absurdní předpovědi, zřejmě v reakci na řeči o možné porážce Ruska a jeho rozpadu. V roce 2023 tak podle něj dojde například k:

      1. Zvýšení ceny za barel ropy na 150 USD a ceny za 1000 metrů krychlových zemního plynu na 5000 USD
      2. Návrat Velké Británie do EU
      3. Rozpad EU po návratu VB a zrušení eura jako společné měny
      4. Polsko a Maďarsko si zabere západní regiony bývalé Ukrajiny
      5. Vznikne Čtvrtá říše spojením Německa jeho satelitů – Polska, Pobaltí, Česka, Slovenska, Rumunska, Kyjevského státu a dalších vyvrhelů
      6. Vypukne válka mezi Francií a Čtvrtou říší. Dojde k rozdělení Evropy, včetně nového dělení Polska (mezi koho? – poznámka Války)
      7. Severní Irsko se odtrhne od VB a připojí se k Irské republice
      8. Vypukne americká občanská válka. Kalifornie a Texas se odtrhnou. Texas se spojí s Mexikem. Elon Musk vyhraje prezidentské volby v odtrhnutých republikánských státech.
      9. Všechny největší akciové trhy a finanční centra se z USA a Evropy přestěhují do Asie.

      Navrátí se zlatý standard. Brettonwoodský finanční systém se zhroutí, včetně MMF a Světové banky. Dojde k zavržení eura a dolaru jako světových rezervních měn. Místo nich se budou aktivně používat digitální fiat měny.

      2 0
      • MichalOld  

        Vypadá to, že si Medveděv volá s Danielem Landou alias жито..

        0 0
    • hovado_cz  

      Přes 6000 bevek tyvl

      0 0
      • StuntJ  

        Kolik jim zbývá ? 30 – 50 000 ? furt drobné, čeho si ani nevšimnou …

        0 3
        • Jamin  

          Může být, avšak tanků na jaře udávali že jich mají cca 12000, z toho ty mínus 3000 už jistě cítit budou.

          0 0
          • honzabike  

            Podle západu přišli reálně o 1600 tanků. Celkově jich měli mít kolem 12.000. Spíš jde o to v jakém stavu jsou, a že ty doposud nasazené byli spíš z těch lepších. Sem zvědav na jejich plánovanou ofenzivu, pokud na ni někde dojde. Průlom za 100ky tanků a tisíce děl, si dnes snad ani už nedokážu pžedstavit. Pomocí dronů a družic musí mít ukrajinci dost velký přehled, kdyby se někde něco shromažďovalo. A moderní protitankové systémy jsou taky někde jinde než za 2. sv. No uvidíme. Situace je značně nepředvídatelná.

            0 1
            • Kuba78  

              Pokud tech 1600 tanku co ztratili byly jedine jejich tanky co mely aktivni pancerovani a IR videni a zamerovace, tak je to pro ne realne vetsi ztrata nez tech zbyvajicich 10k co maji ve skladech bez toho..

              Kvantita hraje roli, ale dulezita je kvalita. Prulom utoku stovek tanku, sovetsky blitzkrieg klidne muzou udelat a zkusit.. a klidne to muze vyjit, ale co z toho, popojedou treba 50 km a pak se zastavi, protoze sovetska logistika je zoufala, zasobovaci trasy 50 km daleko skrze nepratelske uzemi je nad jejich schopnosti a pechota je pomala. Takze by akorat presunuli velkou hromadu zeleza 50 km do ukrajinskeho tylu, kde by ukrajinci jen zase zavreli frontu za nimi a nemuseli by delat nic, jen cekat az jim dojde nafta a jedna po druhe posadky opusti mrtve kolosy.

              Tak blbi snad nejsou, aby jim nedoslo, ze kombinovat pokus o nemeckou preciznost se sovetskou schopnosti preciznosti je spatny napad.

              1 0
              • ladys  

                To jsou zdokumentované ztráty. Některé měli prázdné schránky na reaktivním pancíři. Teď z tanku udělali dělostřelectvo, tím je odepsali. Nemůžou stáhnout vše z východu a něco musí držet v rezervách.

                0 0
                • vaclaw  

                  Asi tak, absolutní čísla jsou v tomhle směru asi vcelku nic neříkající. Důležitější a víc vypovídající bude spíš jaký tanky a jak teď používají, protože to ukazuje, jaký potenciál přibližně ještě mají. A ten momentálně vypadá jako docela nic moc. Čímž teda nechci situaci zlehčovat, protože pořád je tý techniky hodně a jsou schopný udělat dost škody, ale je otázka, čeho tím jsou Russové schopni dosáhnout.

                  0 0
          • Georrge  

            A těch 12000 je kde? Na papíře? Podobně jako ty zimní uniformy? :)

            0 1
            • Smazaný účet  

              I kdyby byl pojizdny každý druhy tak mají alespoň spoustu dílu ihned k dispozici. Jenže bez pořádného rádia, GPS a pancéřování je tank v této moderní válce celkem málo účinná zbraň.

              0 0
              • Radek Broz  

                V podstatě je dobrej k tomu, že na chvilku vytíží jeden UA Mavic dron:)

                0 0
        • Smazaný účet  

          V některých skladech byl údajně provozuschopný nebo jednoduše opravitelný tak 1 tank z 10. Všechno se rozkradlo, protože ani v ruSSku nikdo příčetný nepředpokládál, že ještě někdy budou potřeba.

          1 1
    • hovado_cz  

      Zas nějakej ohníček (kasárna) někde v russácku

      https://twitter.com/…343002419202?…

      0 0
    • hovado_cz  

      rekt russáků

      https://twitter.com/…598734401537?…

      0 0
      • pete_ax  

        1:04 dron jak nahani to BVPcko… husty

        0 0
    • hovado_cz  

      Space ship

      https://twitter.com/…652089487360?…

      4 0
    • StuntJ  

      Vojna, není kojná !

      https://twitter.com/…376503091206?…

      2 0
      • honzabike  

        Dostat klackem, to je ještě výhra, jinejm se rozdávaj kuličky.

        0 0
    • cyklista86  

      Sem si rikal proc je pohanka tak draha. Ona se vlastne pestuje hlavne na Ukrajine. Hm tak to mam po pohance..

      0 3
      • hovado_cz  

        co to probůh meleš? :D

        1 0
        • jIrI___  

          Tipuju to na pouhé konstatování, že z jedné z historicky nejlevnějších pseudoobilovin se v posledních týdnech stala pseudoobilovina naopak nejdražší.

          0 2
          • cyklista86  

            Ani filtry do konvice na vodu ktere jsem driv kupoval nikde nejsou. Ted na to hledim, ze jsou z ruska lol..

            0 2
        • StuntJ  

          Pohanka? PohlavníHanka, nebo co to je? Nějaká bordelmamá?

          0 2
      • david25  

        A Meciar ma popici.

        1 1
    • hovado_cz  

      nacistickej rampouch :D

      1 0
    • StuntJ  

      Hmmm tak nevím no :

      https://www.novinky.cz/…ude-40418547

      0 0
    • hovado_cz  

      DIY HIMARS

      https://twitter.com/…701375332352?…

      0 1
      • Melvin  

        Dobré je to druhé video, kde je vidět i jak se to hýbe. :-)

        0 0
    • snas89  

      Ruská historička: Putinismus si uvnitř sebe nese každý z nás

      https://podcasty.seznam.cz/podcast/5-59

      Dnes super rozhovor.

      0 1
    • honzabike  

      Troufám si tvrdit že tenhle typ konfliktu ještě lidstvo nezažilo. Máme zde jasného agresora, kterého se snaží druhá strana za pomoci materiální pomoci západu vytlačit ze svého území. Dříve by byl agresor vyhnán a dobit, jako v případě Napoleonské Francie či Hitlerovského Německa a donucen ke kapitulaci. U Ruska je to složité vtom, že Rusko je jednak tak veliké že prakticky dobít nelze a navíc má jaderné zbraně. Asi si dovedeme představit že Ukrajina vytlačí Rusa za své hranice, ale co pak?

      Otevírám diskusi pro další možné scénáře…

      0 1
      • Petr L2  

        tak až to jednou přijde, měly by podle všeho na hranici nastoupit modré přilby a zajistit neutrální pásmo, nicméně celá ta organizace dnes je jaksi zcela mimo mísu, takže to asi bude dost složité něco vymyslet.

        0 0
      • StuntJ  

        Spíše je problém v tom, že agresor musí vyhrát, jinak tu máme 3 světovou …

        0 8
        • Esi  

          Ale nemusí agresor vyhrát, normálně ty parchanty Ukrajina vyžene zpět do Mordoru, po několika letech sankcí to bude bohatou vrstvu ruského obyvatelstva natolik bolet ze toho kripla vypadnou z okna i s Medveděvem a peskovem. To by byl ideální scénář

          0 0
          • StuntJ  

            Anebo jim jebne z prohry a sankcí a vypustí všechny funkční sila co mají .....

            0 0
            • Smazaný účet  

              Každý druhý má na západě manželku, milenku, dětičky nebo zvířátka. A i kdyby se Putler pro to rozhodl, musí s tím souhlasit celá řada zapojených osob. A kolik mají skutečně funkčních hlavic nejspíše neví ani oni sami.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Třeba se už pro to putin i několikrát rozhodl. Co my víme.

                0 0
        • Smazaný účet  

          To vůbec nedává smysl ani z pohledu ruSSáků. Proti NATO vždy prohrají a to včetně jaderného konfliktu. Navíc historicky spolu západ s SSSR vedly celou řadu proxy konfliktů, do kterých byla jedna ze stran přímo zapojena, a k žádné WW3 to nevedlo.

          0 0
        • Radek Broz  

          Ale prd.

          0 0
        • snas89  

          Naopak. Agresor (russaci) musi jednoznacne prohrat.

          Bez ty katarze nikdy russaci neopusti svuj balast.

          Zapad konecne jen nekeca, ale taky maka. Az na vyjimky.

          1 1
        • Petr L2  

          tohle přesně ty ruský zmrdi chtějí, abychom si mysleli

          3 1
      • snas89  

        Diskuzi otevirat nemusis. To jsme uz zvladli 33 vlaken zpet:))

        2 0
    • Smazaný účet  

      ruSSky general zneskodnen rampouchem:

      https://twitter.com/…412000698375

      0 0
    • hovado_cz  

      Dronové války

      https://twitter.com/…774226186246?…

      0 0
    • hovado_cz  

      Nasams

      1 0
      • kubad  

        Nebe bude čisté, přichází čas na prasata :D

        1 1
        • Smazaný účet  

          To nestačí, skřeti mají ještě AA.

          0 0
        • roud  

          Kéž by strašně rád bych je tam viděl :)

          0 1
        • Kuba78  

          Prasaty neni po cem strilet. Zadna velka tankova uskupeni na fronte, tankove a obrnene kolony.. a do sovetskeho tylu to porad bude jeste nebezpecne. A asi je porad levnejsi strilet sovetske sklady v tylu himarsem nez riskovat ztraty a10. Ono to neni jen o cene munice do gau30, ale je to o cene cele logistiky pro a10.. usa stoji letova hodina 22kusd, na ua by to bylo jeste vice.

          Do vycisteni ukrajinskeho nebe jeste chvili zbyva a pokud (az) nastane ukrajinska vzdusna nadvlada, staci vytahnout sovetska prasata (tedy hrabe) maji levnejsi provoz a ukrajinci je maji, maji do nich munici, bomby.. a ukazuji ze se je rozhodne neboji pouzit.

          1 0
          • kubad  

            To bylo spíš přání :D a souhlas to čisté nebe je ještě nadlouho

            0 0
    • StuntJ  

      Zajímavé čtení

      https://hlidacipes.org/…lynu-obejde/

      0 0
    • Radek Broz  

      Akční zboží v russku: https://twitter.com/…987357384708

      1 0
    • StuntJ  

      Aj, to se nepovedlo, snad jsou v pořádku :( :

      https://cnn.iprima.cz/…abery-196608

      0 0
      • roud  

        Borec je asi rád za tu vestu…

        0 0
        • StuntJ  

          To už tu bylo ne ?

          0 0
          • roud  

            nevím ta fotka je v tom článku :)

            0 0
      • AussigBiker  

        Taky doufam, ze jsou Wagnerovci jako hnojivo v poradku a bude z nich dobra pohanka.

        7 1
    • Melvin  

      Na Ukrajinu míří stovka raket, po celé zemi je vyhlášen letecký poplach.

      Pořád to nevypadá, že by jim docházela munice:-(

      0 2
      • Janes  

        To vypadá, že Kyjev bude opravdu dalším cílem, přijedou z Běloruska.

        0 1
        • Janes  

          A ty s tím palečku nic neuděláš, ale neboj, s touhle alternativou UA už dávno počítá.

          1 0
          • Janes  

            Už je to tady https://www.seznamzpravy.cz/…rusko-222135#…

            0 1
            • snas89  

              A co s tim?

              Vzdyt i jeden z benefitu patriota ma byt, ze k sestrelu dojde uz na uzemi beloruska a ne na ukrajine.

              0 0
              • Janes  

                Co s tím? Jasné napadení Běloruska.

                0 1
                • snas89  

                  …ktery napadlo ukrajinu jako prvni tim, ze z jeho uzemi russaci ostreluji russaci ukrajinu.

                  Nic to v podstate nemeni ne?

                  0 0
                  • Janes  

                    Největší problém Lukašenka je okecat to před vlastní armádou. Víš, jak Hitler napadl Polsko? Nastuduj si to.

                    0 0
                    • david25  

                      Helenuz tam nejakej gubernator hlasi ze se to stava :D myslim ze belorusove fskt chcipat nechcou :)

                      0 0
                      • Janes  

                        Kéž by, ale asi je to jenom otázka času.

                        0 0
                    • snas89  

                      Ten muze byt rad za to, ze armada drzi hubu a krok.

                      Uz ted dost prosakuje info o beloruskych jednotkach bojujucich proti russakum, navic dost provazany zsbeloruskou opozici.

                      Jestli lukasenko zkusi zatahnout belorusko ofiko do valky, tak konci.

                      0 0
                      • Janes  

                        Myslíš, že to Putinovi bude vadit?

                        0 0
                        • david25  

                          Jedno nejedno. Kdyby tam byli jesteabi co to maj pod palcem a chteli fajtit, tak uz podle me davno jsou belorusi na UA. Podle me armadu neba uplne v hrsti a asi se jim fakt krvacet nechce. Sou radi ze potlacili ty nepokoje naposled.

                          0 1
                          • Petr L2  

                            Já mám pocit, že má ta armáda i Lukašenko tak nějak staženou prdel, aby lidem nebouchly saze.

                            0 0
                            • david25  

                              No prave. Naposled jim museli pomoct z mordoru, ale ted maj jine starosti, nez jeste resit obcanskou neposlusnost jinde.

                              0 0
                              • Radez  

                                Já myslím, že tohle by byla první věc, co by sovět řešil, ten by tam byl okamžitě, protože kdyby ne, tak by věděl, že to je uplně v prdeli se svazem. Ať už kdyby to byla nějaká revoluce uvnitř nebo kdyby se UA nasrali (přestali by tolerovat to, že na ně startujou rakety a ostatní šit od nich) a vlítli na ně.

                                0 0
      • -b-n-x-  

        Tak snad už operatori pvo trénují s patrioty a dalšími systémy.

        Russakum tedy dron v engelsu nestačil. No dobře. Myslím, že je na čase aby ua vyslala těch „svých dronů“ každý týden aspoň stovku, a znemožnila russakundam tohle masivní ostřelování.

        Hele, nepočítáte někdo, kolik takových úderů už rusko proti ukrajině od léta provedlo?

        1 0
        • Peslezedirou  

          TVL kde to furt berou do … :-/ pokud Ukrajina nevytáhne nějakého překvapivého žolíka, tak to celé v příštím roce neskončí…Ruská ekonomika jede dál, navdory sankcím.

          1 1
          • Toky  

            No rusáci to sypú raketami teraz pretože až budú aktívne Patrioty na Ukrajine potom už im budú raketové útoky k hovnu. Čiže dovtedy vybúchať všetky zásoby rakiet na to určené má význam, či?

            0 0
            • snas89  

              To docela dava smysl.

              0 0
              • ladys  

                Blbost, to by těch baterií museli mít desítky… http://www.military.cz/…/patriot.htm

                1 0
                • Toky  

                  A vieme koľko ich Ukrajinci budú mať k dispozícii?

                  0 0
                  • ladys  

                    Jednu baterii

                    0 0
                    • Toky  

                      A to je kolko? Lebo ak s tým zostrelia tak 100vku rakiet a potom utrum tak aký má z dlhodobého hľadiska zmysel mať Patrioty?

                      1 0
                      • Smazaný účet  

                        Neboj se. Je to testovací balonek. Jestli budou na střelnici úspěšně pošlou USA další.

                        0 1
                      • ladys  

                        Co si přečíst alespoň to co je v odkazu… Smysl to má u strategických cílů na vylepšení ochrany. Ta ale nikdy není stoprocentní…

                        1 0
            • Peslezedirou  

              Patrioty nebe v počtu, který tam bude, nebe neuzavřou, samozřejmě, že budou krýt některé důležitá místa. Když Ukrajina připravovala ofenzívy na Chakovskou oblast a Cherson, tak ničila schromaždiště, sklady atd., Rus pere na energetickou infrastrukturu, čekal bych spíš tlak na body, které mají souvislost s frontou…jsem laik, třeba to má jiný význam.

              1 0
              • Esi  

                teroristický stát terorizuje civilní obyvatelstvo a doufá že to bude tlačit na vládu aby uzavřelo mír s ruskem, to je celé, za tohle by kompletní velení ruské armády a ti co jsou nad nima měli skončit v Haagu.

                1 0
                • ladys  

                  To samé dělali spojenci v Srbsku, taková grafitová puma je pro rozvodnu požehnání…

                  "

                  Nová zbraň: grafitová puma

                  Aliance soustředila své letecké údery rovněž na vyřazení srbských elektráren z provozu. Dne 24. května byla uskutečněna již třetí mise tohoto druhu. K tomu byly použity tzv. grafitové pumy. Synchronizované údery na několika místech současně způsobily obrovský zkrat, kdy se podle odhadu Aliance ocitlo asi 70 procent území Srbska a 80 procent uživatelů v sousední bosenské Republice srbské bez elektřiny. “Držíme prst na vypínači v Jugoslávii a budeme zhasínat kdykoliv budeme chtít a potřebovat” prohlásil mluvčí NATO Jamie Shea. Hlavní údaje o této pumě jsou zatím utajovány. Po shrnutí všech dostupných informací lze poskytnout základní popis této pumy a způsob jejího použití.

                  Nejprve obecně. Grafitová puma patří do kategorie tzv. “měkkých” bojových prostředků, odborně nazývaných “neletální zbraně”. Podstatou těchto zbraní je, že nezabíjejí, ani neničí objekty, ale vyřazením dílčích prvků elektrické rozvodné sítě zkratem (elektrickými výboji) pouze znemožňují protivníkovi bojovat. Vychází z toho, že každý moderní zbraňový systém plný elektroniky a řízený elektronikou je samozřejmě závislý na elektrickém napájení. Cílem použití grafitových pum bylo znemožnění napájení centrálních středisek velení a řízení jugoslávské armády. Útok údajně nebyl mířen proti civilním objektům a obyvatelstvu. Je tu však jeden problém – bez elektřiny se ale neobejdou ani další součásti infrastruktury. Neteče voda, nejde plyn, nejezdí tramvaje. Nemáte ani šanci se dovědět, co se vlastně děje, protože televizní a rozhlasové vysílače mlčí. Celkový život země je dočasně (na několik hodin až dnů) ochromen. Nejen protivzdušná obrana, ale třeba i nemocnice jsou sice vybaveny náhradními zdroji elektrické energie (genarátory), ale ty mohou pracovat jen po omezenou dobu. Situaci mimo jiné komplikuje nedostatek nafty a benzínu, neboť ropné rafinerie a sklady paliva byly předtím bombardováním zničeny."

                  1 2
                  • Smazaný účet  

                    Jeste jsi zapomnel dodat, jak rychle to v Srbsku opravili…

                    0 0
                    • Janes  

                      A hlavně, v květnu v Srbsku nikomu asi zima nebyla. Tuším, že tam nikdo neumrznul.

                      2 0
                      • gersa  

                        A taky u toho nikoho nepohřbili pod divadlem

                        0 0
                        • babicak  

                          A jak vůbec události staré přes 20 let souvisí s aktuální válkou na Ukrajině?

                          0 0
                          • Stingray  

                            Bijou černochy!

                            1 0
                          • pepek  

                            To je takové to: „A vy zase bijete černochy“. Srbáci si to ale zasloužili za předchozí akce: Sarajevo, Vukovar a jiné. Trepifajxl by nesouhlasil. I když samotné řešení Kosova byl Mnichov jak vyšitý.

                            0 0
                          • cubista  

                            Nijak. Ale když dva dělají totéž, není to totéž.

                            0 0
                            • Janes  

                              Není, opravdu, Srbsko nenapadlo suverénní sousední stát.

                              0 0
                              • cubista  

                                O to víc nechápu, proč bylo bombardováno. Stalo se obětí agrese velmoci stejně jako teď Ukrajina. A poučení z toho? Dát si pozor na agresivní velmoci.

                                0 4
                                • kalimer0  

                                  Co si mám představit pod pojmem „Dát si pozor?“.

                                  0 0
                                  • cubista  

                                    To, že Rusko i USA se nerozpakují v případě potřeby jejich zájmů bombardovat civilní cíle.

                                    0 7
                                    • kalimer0  

                                      Kde v Evropě 21. století USA bombardovalo civilní cíle?

                                      0 0
                                      • cubista  

                                        500 mrtvých civilistů po bombardování Bělehradu a zbytku Srbska už o tom vyprávět nemohou.

                                        0 3
                                        • Petr L2  

                                          jj, oni v té válce totiž nebyli vůbec jiní mrtví že? proč tvl já tu ruskou propagandu fakt nesnáším a vono to furt z těch lidí leze… zkus se zeptat kosovských Albánců, jak to vidí, by se ti za těch 500 obětí vysmáli

                                          5 0
                                          • kubad  

                                            a hlavně je to jen alibismus, nemá to nic společného s aktuálním konfliktem

                                            8 0
                                          • cubista  

                                            A kde se jich mám zeptat? V hamburském podsvětí, které kontrolují? Od tohoto „národa“ se raději držet stranou.

                                            0 0
                                          • ememem1  

                                            jedna vec je ten whatboutizmus a druha, že čo sa týka reálií Balkánu si trocha mimo.

                                            0 0
                                        • snas89  

                                          Tak, řádek 17 už máš, tak honem na jinej píďo:)

                                          Ale už vážně: přestaň už tady vytahovat věci z jiných válek, který spolu nesouvisí.

                                          Už jsem tě jednou varoval.

                                          Po včerejšku na tvoje „jiný názory“ nemám náladu.

                                          Buď se zklidni, nebo jdi někam. A klidně si založte z mykovcem vlákno, kde se můžete vybrečet.

                                          5 1
                                          • cubista  

                                            Já vytáhl grafitovou bombu a její použití Spojenci v Srbsku? Než budeš zase vyhrožovat, tak si přečti pořádně v historii vlákna, kdo s tímto tématem začal. Pak se snad zklidníš ty.

                                            0 2
                                            • kubad  

                                              ne ty se jen snažíš ospravedlnit vším možným ruskou agresi

                                              0 1
                                            • snas89  

                                              Grafitova bomba byla uvedena pro technickou ilustraci: co takova zbran dela, kdy a jak se proc asi pouzila. To do vlakna o valce patri.

                                              Tvoje filozofovani a neustaly omlouvani russaku ne.

                                              0 0
                                              • Lišák  

                                                On je taky dost rozdíl: Podstatou těchto zbraní je, že nezabíjejí, ani neničí objekty, ale vyřazením dílčích prvků elektrické rozvodné sítě zkratem (elektrickými výboji) pouze znemožňují protivníkovi bojovat.

                                                a: rozbombardovat rozvodnu na sr.ačku a pokud možno pozabíjet u toho pár, raději však více, civilistů.

                                                0 0
                                                • Kuba78  

                                                  ciste technicka poznamka – z hlediska mezinarodniho prava je jedno, jestli znicis elektrarnu grafitovou bombou nebo konvencni. A co se tyce toho, zda se jedna ci nejedna o legitimni cil, je to tak na hrane zda se jedna o civilni ci vojensky cil. zalezi co presne je cilem.

                                                  0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Z právního hlediska asi ano, ale zprovoznit zkratovanou rozvodnu a zprovoznit rozvodnu, ze které je hromada sutin bude trošku rozdíl. A to nepíšu o obětech na životech.

                                                    0 0
                                        • jIrI___  

                                          Chyba, humanitární bombardování bylo ve 20. století. Sice těsně, ale bylo :)

                                          0 1
                                          • Peslezedirou  

                                            Něco jsem napsal, ale raději nepostuji, tohle bude výstižnějši ;-)

                                            Ve věci intervence NATO v Kosovu se domnívám, že je zde jeden faktor, který nikdo nemůže popřít: Nálety, bomby nebyly vyprovokovány nějakým konkrétním zájmem. Mají tedy charakter výlučně humanitární: ve hře tu jsou principy, lidská práva, kterým je přisouzena priorita i vzhledem k suverenitě států. A to dává legitimitu útoku na Jugoslávskou federaci i bez mandátu OSN

                                            0 1
                                • pepek  

                                  Tak předtím bylo to Sarajevo, Vukovar, Srebrenica. Kdyby se to nechalo zase na EU, tak by nejspíš nastalo pokračování č:2, nemyslíš?

                                  0 0
                                  • kalimer0  

                                    To poslední slovo to vystihuje přesně. :-)

                                    0 0
                                  • cubista  

                                    Místo toho vznikl obskurní stát Kosovo, který polovina světa včetně některých států EU neuznává a je semeništěm organizovaného zločinu. Ale USA tam mají vojenskou základnu stejně jako Rusko na Krymu.

                                    0 4
                                    • pepek  

                                      Píšu nahoře: Mnichov č:2. Na US základnách není nic špatně, zvyšují tam pracovní příležitosti a obch. obrat. To jistě víš, když žiješ v tom Bavorsku. Kdysi červení a zelení Němci řvali: Amis, go home! A když odjeli, tak pak němci zase brečeli, že tam chcípl pes, je nezaměstnanost a nic nevydělají.

                                      0 0
                                    • david25  

                                      A jeste to tam primo mafie vede. Jinde aspon taha za nitky v zakulisi. Tady jede primo prvni ligu :)

                                      0 0
                                    • Radek Broz  

                                      Taky bych ji chtěl.

                                      0 1
                                • Petr L2  

                                  škoda, že už odsud byl vyobcován Serža, ten by nám mohl něco o těch chudácích Srbech, nevinné oběti agrese cizích mocností asi dlouze vyprávět…

                                  0 1
                                  • david25  

                                    Jestli si ale pamatuju, tak byl na jejich strane ;)

                                    0 1
                                    • Petr L2  

                                      Bojoval v Chorvatské armádě, na fotce je to ten v červeném triku

                                      0 0
                                      • cubista  

                                        Osobně jsem velmi dobře znal Zdenko Cerhu, který velel ve válce obraně české menšiny v Daruvaru. Režisér Maryška o tom točil dokument. Za WWII už v 15 letech partyzán u Tita, potom plukovník jugoslávské armády a pak jako daruvarský Čech na penzi bránil Daruvar proti jugoslávské armádě. Toho musel Serža dobře znát.

                                        0 2
                                        • babicak  

                                          Pokud Serža bojoval v Chorvatské armádě, pak není občan ČR, nebo to bylo na trestní stíhání za službu v armádě cizího státu. Nebo nebojoval v HR armáde, ale byl v HR v oficiální CZ misi.

                                          0 0
                                          • Petr L2  

                                            No asi by ho při oficiálních oslavách těžko nechali nést prapor jednotky, ale přečti si to sám:

                                            https://serzovo.wordpress.com/…0%93-1992-7/

                                            má to hodně dílů…

                                            1 2
                                          • Japhy  

                                            Skoro bych řekl že kde není žalobce, není ani soudce. A tipuju, že Serža je natolik chytrý, že ví jaký paragraf má jakou promlčecí lhůtu než začal něco sypat na web.

                                            0 0
                                            • Petr L2  

                                              Přečtěte si to, byla to dost divočina :-)

                                              0 0
                                              • Japhy  

                                                Já to před nějakou dobou četl, za mě je to borec.

                                                1 2
                                          • hvala  

                                            Serza byl pohadkar a jedna velka proruska filcka… nevytahoval bych ho.

                                            1 2
                                            • Budydoom  

                                              Tak to už je minimálně na dvacku, možná i více.

                                              0 2
                                    • pepek  

                                      Nebyl. Střílel na ně z Dany a přitom řkal to lidové přísloví: Srbe na vrbe!

                                      0 0
                                      • david25  

                                        Aha tak jo, dik za opravu kluci :)

                                        0 0
                                      • kalimer0  

                                        Nebylo to spíše „Na Bělehrad!“?

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          No hele jako jeden z mála má jako cizinec medailu za službu ve válce od chorvatského prezidenta, takže tam asi nebyl jenom jako maskot…

                                          0 0
                                          • kalimer0  

                                            Nebuď hned mrzout. To byl jen vtip, navazující na klasiku české literatury a v podstatě odpovídá jeho nasazení. :-)

                                            0 0
                                  • DaSnail  

                                    Serža je v tejto specoperaci na ruskej strane…

                                    0 1
                                    • Petr L2  

                                      ne ne…

                                      0 0
                                      • DaSnail  

                                        Ked myslíš, tak rači ani nečitaj čo píše v téme Ukrajina x Rusko na Rozpade… ;-)

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          no TVL…

                                          0 0
                                        • ememem1  

                                          serzo bol vo vztahu k rusku vzdy dost pomyleny…na jednej strane bojoval proti srbom an druhej adoruje ich prakicky jedinych podporovatelov a takmer pokranych bratov (azbuka, pravoslavie atd. ) . ma v tom proste trocha hokej…priam nhl.

                                          0 0
                                  • AussigBiker  

                                    Pamatuju hádku Serža vs Trepifajxl, každej z nich byl na opačný straně. Kdo na jaký si už nepamatuju.

                                    1 0
                      • Smazaný účet  

                        Spravne.

                        Lidi nekozou tyto dve veci rozlisovat.

                        Dobry se treba vedet jaka ma americka pravidla pro strileni „civilistu“, kteri muzou byt teroriste. A jaka pravidla ma Rusko.

                        Pak by nikdo nemohl agresi Ruska obhajovat „agresi“ NATO. Kolik km2 si staty NATO za poslednich 50 let pripojili ke svemu uzemi? Mozna neco Turecko:-D

                        0 1
                      • ladys  

                        To byla shoda okolností. Většina z Vás si nedokáže výpadek takového rozsahu představit…A nemá ani páru o tom co se musí opravit. I ta nafta do záložních agregátů se musí někde natankovat a to také nejde bez elektřiny. Doufám, že to nezažiji. Já si zatopím i bez sítě, dokonce si i nějakou elektřinu vyrobím. Kdo má možnost a rozum, má komín :)

                        0 1
                        • Peslezedirou  

                          Taposlední věta je krásná ;-)

                          0 2
                        • d  

                          No však už i na ta pravicová prasata, co mají možnosti, rozum a komíny se v Bruselu vaří voda…

                          0 2
                          • pepek  

                            Tam ty vysoké budovy nemají otevírací okna? Minimálně Timmermans by možná chtěl zkusit létat.

                            0 0
                            • Petr L2  

                              nejhorší to bude asi v Německu, tam si s těma russákama zadalo hodně politiků…

                              1 0
                  • Petr L2  

                    Stejně je zajímavé, že takřka všechny země které úpí pod nějakým agresorem a furt jim někdo ubližuje jsou kámoši s Ruskem: Srbsko, Palestina atd. atd.

                    0 0
                    • Kuba78  

                      u Srbu se jedna o specificky pripad. Srbove nikdy neprekousli, ze jim de facto zapad ukradl kus uzemi a daroval teroristum. Oni to vnimaji jako zradu a dodnes kvuli tomu zapadu neveri, ze je nepodrazi znovu – proto zkousi balancovat na obe strany a vytezit co se da z obou stran, ale neveri nikomu. Dodnes v Belehrade kdyz jim projizdis sviti nad tebou napis na moste nad dalnici ze Kosovo je Srbsko. Stejne tak jsou nektere budovy schvalne ponechany neopravene po bombardovani NATO. je to pro ne velmi citlive tema a my jsme je tim de facto zradili, z jejich pohledu.

                      Je pravda, ze tema Kosovo bylo uchopeno velmi nestastne a sami jsme tim Srby nahnali to naruce vychodu.

                      palestina je jiny pripad, to je proste jen projekt vychcanych arabu jak dojit z duverivcu prachy.

                      3 0
                      • Petr L2  

                        Dějiny Balkánu jsou složité a všichni si tam po staletí opakovaně řeší svoje křivdy, druhá světová umožnila ledacos vybublat a poválečné uspořádání moc velký klid a mír nepřineslo, takže to vybublalo opět. Dokud si budou navzájem něco vyčítat a furt si něco nárokovat, nebude klid a rusáci šikovně tohle využívají a rozesírají tím Evropu. Dokud nepřekousnou ty svoje křivdy a nezbaví se Rusáků, budou na Balkáně stále za ty zmrdy, kvůli kterým neni klid.

                        7 0
                        • Kuba78  

                          S tim se neda nez souhlasit, Balkan byl vzdy sud s prachem na kterem sedi proti sobe nepratele cenici na sebe zuby a drzici v ruce sirku.

                          Srbove nejsou zadna nevinnatka (a ostatni etnika snad az na Slovince si s nimi nemaji co vycitat), ta historie je tam dlouha, krvava.. ale ta zalezitost s Kosovem byla ze strany zapadu uchopena velmi, velmi nestastne. a jeji dusledky jsme vlastne zatim jeste poradne nepocitili, muze byt daleko hure.

                          Tahle zalezitost nema reseni, ma jen mene ci vice spatne moznosti kudy se vydat.

                          1 0
                          • Petr L2  

                            Z druhé strany, ty země jsou mezi sebou navzdory tomu, jak si furt ubližují tak provázané, že by fakt možná stačilo aby je nikdo nerozesíral a mohlo by to časem vyvanout. Za mě dostat Srby z vlivu Rusáků by vedlo k výraznému vyklidnění v celém regionu…

                            0 0
                            • Kuba78  

                              nojo, jenze „casem vyvanout“ v tomto regionu znamena zakopavat casem o hromady mrtvol, protoze tam se veci moc neresi „vykecavanim“ a pro ranu nejdou daleko. a pro utlocitny zapad neni akceptovatelne, aby se jim doslova za humny vrazdily navzajem desitky tisic lidi kvuli necemu, co vlastne zapad sam vubec nechape. V tom konflitku nebyla zadna cerna nebo bila strana jako ted ua-sovetsky svaz, tam to byla jen tmave sediva versus hnusne sediva a at sis vybral jakou chtel, vzdycky si vybral blbe.

                              Dostat srby z vlivu sovetu znamena, ze jim musis dat neco, co je pro ne dost atraktivni. A to pro srby je jen pocit dominance regionu. a to s sebou nese i takove neprijemnosti, jako riziko konecne reseni otazky nesrbske populace v regionu.

                              Nema to dobre reseni, jen mene a vice spatna.. a bez jakychkoliv kecu sebrat srbum kosovo a dat ho k dispozici albanske mafii jen proto, aby si par americkych politiku mohlo honit tricko mirotvorce a krvava madla mela byznys proste pro srby byla zrada, potupa a pro nas velmi promarnena prilezitost zkusit srby nejak civilizovat smerem k zapadu. Ale verim, ze vedeni nasi Unie je natolik prozirave, ze dokaze jeste pritopit radne pod kotlem tim, ze Kosovu nabidli kandidantsvi bez toho, aniz by o to Kosovo zadalo a Srbum reklo ne, prestoze jsou „na cekacce“ uz 10 let. Proste to uz neni slon v porcelanu, to je slon tancici v minovem poli.

                              0 0
                              • Petr L2  

                                No když si člověk přečte něco o historii Bosny a Hercegoviny, tak Srbové nejsou zrovna ti, co by o sobě mohli říct, že jsou oběti agrese okolních národů… no nechme toho

                                0 1
                                • Japhy  

                                  Vím že je to offtopic, ale chápete někdo jak to Tito dokázal tak dlouho vcelku úspěšně kočírovat? Tvrdou ruku měl, ale tak nějak přiměřeně.

                                  0 0
                                  • Kuba78  

                                    Stejne jako jakykoliv jiny diktator. silna armada, s pravidelnymi cistkami pro zajisteni vernosti, naklonit si blizke korupci a na „vobycejny lidi“ prisnost. Pokazdy kdyz uvolnili oprate, nacionalisticke tendence vyplavaly driv nebo pozdeji na povrch.. takze se zase muselo pritahnout.

                                    0 0
                                    • Japhy  

                                      Nerad bych si o Titovi zkazil mínění, měl jsem ho za takového spíš osvíceného diktátůrka. Proti Ceausescovi nebo Hodžovi nepochybně. Jugoška musela Stalina a následníky neskutečně srštvát, socík, ale úplně jinak.

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        tak si niečo nastuduj a mienku pooprav.

                                        0 0
                                    • cubista  

                                      Vyvolávači nacionalismu končili na Golom otoku ve skoro koncentráku. Na druhou stranu normální lidi z klidu, byť násilného, profitovali a měli Tita v obdivu.

                                      0 0
                                      • Petr L2  

                                        Kupodivu krom Srbů ho chovají ostatní národy bývalé Jugoslávie dodnes v jisté úctě…

                                        0 0
                                • ememem1  

                                  a čo presne si o tej histórii čítal?

                                  inak teda ako prvý náčrt není zle si prečítať most cez drinu,neni to síce faktografia ale beletria ale obraz dá. a andric bol chorvát aby si nepovedal ze je to tendencne.

                                  0 0
                      • -b-n-x-  

                        No, mě se zdá, že Srbsko již velmi dlouho bylo tradiční ruský spojenec. Žádná záležitost posledních 30 let.

                        0 0
                      • cubista  

                        Také nemohou překousnout, jak při nás stáli, když nás okupovali v 68 Rusáci a my je potom zradili, bombardovali a přidali se na stranu zločinných kosovských muslimů, kteří odtrhli historické území od Srbska stejně jako teď Rusové od Ukrajiny.

                        0 3
                        • -b-n-x-  

                          A kdo tehdy u nas stál? Slovinci, Chorvati, Srbove, nebo třeba Bosnaci?

                          0 0
                          • babicak  

                            Černohorci?

                            0 0
                          • cubista  

                            Zkráceně a jednoduše asi všichni Jugoši. Teda kromě Albánců, ti si jeli už tehdy hlavně svoji kriminalitu.

                            0 0
                        • ladys  

                          *****

                          0 0
                        • Petr L2  

                          To byla čistě Titova iniciativa, držel zemi pevně v rukou a 68 ostře odsoudil, následně zásadně reorganizoval armádu, protože zjistili, že by Rusákům nedokázali odolávat ani tři dny…

                          0 0
                        • Petr L2  

                          Muslimové historicky něco odtrhli? ty vole, vždyť to celé byla součást osmanské říše, než se tam začal sáčkovat císař pán…

                          0 0
                          • Janes  

                            Jen nekecej, muslimové se tam nasr…při výbojnych válkách vlastně ruského typu. https://www.dotyk.cz/…islamem.html

                            0 0
                            • Petr L2  

                              v kterém století? jo a jinak za těch Turků tam panovala na tu dobu docela slušná náboženská tolerance a dokonce tam migrovali židé z Evropy. Měli to šikovně rozdělené a dobře pod kontrolou :-) z tohoto ohledu bychom skoro ani nemohli mluvit o nároku Rusů na nějaké území…

                              0 1
                          • cubista  

                            Něco si o tamní historii raději přečti podrobněji, Pak poznáš, kdy muslimové na Balkán přitáhli a kdy odtáhli. Fakt to nebyla vždy Osmanská říše.

                            1 0
    • novakIlI  

      Nejen Putin musí být pohnán k odpovědnosti, ale i komunismus

      https://www.minulost.cz/?…

      1 1
    • hovado_cz  

      Setřelenej kalibr

      https://twitter.com/…098625875968?…

      1 0
      • Radez  

        Tady asi taky

        https://youtu.be/mPElhCG94T0

        já teda moc často z té roury nestřílím, takže v tom nejsem zas takovej odborník, ale překvapuje mě, až za jak dlouho, po tom co je ta raketa přeletí s tím vypálijou a jak rychle ju to dožene – pokud to jsou teda reál videa.

        0 0
        • vasek80  

          To mě také zaujalo. Jestliže ten kalibr letěl odhadem nějakých 800km/h, tak ta střela musela být nadzvuková aby jej tak rychle dostihla a sonický třesk slyšet nebyl. Přijde mi to strašně ryhlé.

          0 0
          • Vita P.  

            Střela je nadzvuková. Jak Stinger tak Igla mají rychlost střely kolem 2M. Špičková, po vyhoření paliva. Ale na tom kousku už tak moc nezpomalí.

            0 0
    • Radez  

      Dva pěkný zásahy těma bezpilotníma věcma

      (Co tohle je za stroj? To vypadá jak nějaká raketka, ale po stranách jsou vidět vrtule. To je nějaký doma dělaný?)

      marný pokus o sestřel

      0 0
    • iron.hide  

      Slovaci su znovu top :D

      1 0
      • ememem1  

        je to strasne ale zodpoveda realite a to žijem.v ba…

        5 0
        • iron.hide  

          Viem minimalne o dvoch kolegoch co su tazki rusofili a casto citaju hlavnespravy.sk

          A pritom sme medzinarodna IT firma a obaja maju IQ jak einstein :))

          Btw jeden z nich navyse odmieta aj pouzivanie platobnych kariet, uplne vsetko plati hotove, a to aj ked sme boli na sluzobkach v zahranici :D wtf jako

          1 0
          • ememem1  

            ja to mam.este horšie,ja mam aj kamaráta co je super schopný bussinesman, milionár ťažko.za vodou, vsetko samozrejme.zo zapadnymi technologiami a tovarom, za bolsevika ho vyhodili za blbe reci zo skoly a dnes je jak solovjovov brat puce.....nechápem…

            0 1
            • Toky  

              Môj otec je presvedčený o tom, že vojnu spískala USA.

              Ale zas aby to nebolo až tak jednoduché – tiež tvrdí, že rusi nemajú čo na Ukrajine hľadať.

              Ale vraví, že Ukrajinci to mali urobiť ako my v 68 a časom by sa rusov isto zbavili. Škoda všetkých tých životov. A že Zelenský za to rozhodnutie za Ukrajincov – bojovať proti rusom – bude horieť v pekle.

              Divné, nie?

              0 0
              • kalimer0  

                Tady by se asi hodil citát z Cimrmana.

                „Já neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde.“

                0 0
              • gersa  

                A bere tvůj otec potaz variantu, že pokud by se UA vzdali, tak by nejprve v pekle hořeli oni?

                A že poprvé se UA russaku zbavovala podstatně déle než my po roce 68?

                0 0
                • Toky  

                  Myslím že nie. On si stále myslí, že USA resp. Západ sa chcú dostať k zdrojom nerastných surovín v Rusku. Rusi boli vyprovokovaní vstúpiť na Ukrajinu aby následne vojnou silne oslabili svoju ekonomiku a armádu – aby USA a Západ mohol nadupať do Ruska a robiť si tam čo chce.

                  A celé si to odskáču nešťastní Ukrajinci.

                  Tak nejako to vníma.

                  1 0
                  • Prasopes  

                    Jako bych slyšel svojí rodinu. A ještě nato čím dál víc svírá rusko svojema základnama a tomu nezbývá, než se bránit. Bavit se s nima je zoufalé, ubíjející a zcela beznadějné:-(

                    1 0
                    • cubista  

                      Ale je to jejich názor. Povinný jeden názor tu naštěstí už není. Říká se tomu svoboda slova a pluralita názorů.

                      0 3
                      • Georrge  

                        Problém ale je, že to není jejich názor, ale jejich přesvědčení a absolutně nejsou ochotni se bavit o odlišném názoru. S takovými lidmi je to pak těžké. Ty si poslechneš jejich názory, ať jsou sebehloupější, a pak si s nimi chceš o tom v klidu pokecat a nějak rozlousknout, co může být pravda a co ne. Ale jakmile naznačíš opačný názor, začnou ti skákat do řeči a s kroucením hlavy okamžitě oponují že neříkáš pravdu. Přitom tě ani nenechají doříct celou myšlenku… těžko se pak takový člověk dá označit za rozumného ale s opačným názorem :)

                        1 0
                      • david25  

                        Nazor lidi, kteri neuznavaji jiny nazor. A co fcil kefalin?

                        0 0
                      • jIrI___  

                        To ale neplatí v otázce Ukrajiny, tam je povinný jen a pouze jeden názor.

                        1 6
                        • david25  

                          Jak uz psal vys. Kdyby se snima dalo diskutovat no problem. Dnes jsem to zkusil. A hned jsem byl fialovy fetak zalezly v zelene riti. A co fcil? A to jsem jen upozornil na malo vykricniku a malo vlajek :)

                          0 0
                        • Georrge  

                          Rozhodně nelze tvrdit, že je povinný jen jeden názor, názorů můžeš mít kolik chceš. Ale pravda o tom, kdo je v této válce agresor, je pouze jedna, tady prostě nelze tvrdit něco jiného a označovat to za pravdu. Rusko se na ukrajinu chystalo přes osum let, takže nelze ani tvrdit, že za ruskou agresi můžou kroky západu v poslední době. Naopak, nedostatečné kroky západu vedly k tomu, že se z ukrajiny stala zajímavá kořist pro rusáky, západ tedy můžeme vinit z pasivního přístupu, nikoli z agresivity.

                          Více názorů můžeme mít na vedlejší záminky ruska či západu, protože všelijakých bočních záminek a událostí je tam hodně a nemáme k nim dostatek informací, aby se dalo najisto říct jak to je. Nicméně o žádné z těchto událostí nelze tvrdit, že s ní západ donutil rusko k válce, v tomto konfliktu je agresor prostě jednoznačně daný.

                          9 0
                          • Janes  

                            Pokud by západ reagoval už na Krym, nemusel by dneska hasit…

                            Přeneseně se dá říct, že Nato donutilo Rusko k agresi na UA svým laxním přístupem k anexi Krymu.

                            7 0
                        • snas89  

                          Se stridate na smeny ci co?:))

                          2 0
                        • ememem1  

                          ano, je v otazke ua iba jediny spravny a kazdy kto ma iny je tupec co sa prebere az bude mat rusky tank zas po 30 rokoch pred domom. bezohladu na pohnutky jednej ci druhej strany alebo pozadie veci. mam tu fotku este odlozenu, ja 4 roky, mamka ma drzi na ulici zaruku a za nami ruske tanky. dakujem,neprosim si. ani nijaky ruSSky vplyv na zivot na sk,ci uz bez tankov alebo s nimi. ani spolocnu hranicu s mordorom.

                          chapes kua?

                          a je mi uplne jedno ci to zariadi panna maria alebo volaky domneli fasisti na ua. ked by aj hned, tak radsej skutocny fasista na donbase jak hrozba ruskeho tanku v bratislave.

                          takže budeme ua platiť až kým sa ruSSko nevycerpa a nezmizne stade. potrvá to dlho a bude to drahé ale není alternatíva.

                          áno,odsieraju si to Ukrajinci, byt susedom ruSSka je obrovsky problém. s každým jedným mordor bol alebo je vo vojnovom konflikte a netreba ist ani až tak ďaleko do histórie.

                          ešte niečo vidis alternatívne?

                          2 0
              • Petr L2  

                No to je mi tvého otce líto…

                0 1
                • Toky  

                  No to aj mne.

                  0 0
                  • Petr L2  

                    U nás už děda vždy říkal, je třeba sledovat všechny a pak si udělat obrázek. Sledoval zprávy na rádiu z celého světa, byl v kontaktu z kolegy od Asie po Afriku, vždy mi pak o tom, co se děje ve světě dělal přednášky :-) Jak říkal, cestovat a mít informace, jinak si vždy oběť propagandy.

                    1 0
                    • Smazaný účet  

                      No a můj děda vždycky říkal, že z Ruska nepřišlo nikdy nic dobrého. A měl pravdu.

                      8 1
              • Kuba78  

                nam trvalo skoro 40 let se rusaku zbavit a jeste jsme se jich zbavili takovym zpusobem, na kterem jsme nemeli vlastne zadne pricineni – v podstate se sami uzbrojili, ekonomicky vycerpali a kdyz nastoupil nekdo kdo mel trochu rozum (Gorbi) tak sami nakonec odtahli. Jestli si nekdo mysli, ze soveti odesli proto, ze je Kocab slusne poprosil tak je ponekud prostsiho ducha. A i po tech 40 letech nam tu zustal po nich pekny smrad a jeste 30 let potom strasili sovetsti pohrobci v parlamentu a dodnes strasi po ruznych internetovych diskusich.

                Kolik asi tak let by trvalo ukrajincum, kteri jsou s rusaky provazani asi tak tisickrat vice (rodinne vazby, ekonomika..) a kteri maji rusackou patou kolonu vyrazne vetsi nez mame my, nez by se jich zbavili? 40 let? sto let? nikdy?

                7 0
                • -b-n-x-  

                  Samozřejmě nikdy.

                  Pro rusko je ukrajina část jejich ruského světa. A teď jim tuto část západní svět bere.

                  0 0
              • cubista  

                Mám podobný názor. A jsem proto rusofil, když přitom tvůj otec i já odsuzujeme ruskou agresi? Je nelegitimní v určitou dobu raději ustoupit a zabránit masakrům a devastaci celé země? Na tuto otázku není jednoduchá odpověď, je tam moc proměnných a neznámých.

                0 7
                • kalimer0  

                  Naopak, je to krásně černobílé. Rus je zlo a musí dostat po tlamě.

                  2 0
                  • cubista  

                    Jen jestli jsou tak radikální obyčejní lidé, kterým válka rozsekala baráky a zničila životy. Dobře nasnídaný v teple pokojíčku se to vidí jednoduše. Nemám v lásce žádné velmoci, ale když tak raději volím život pod USA než Ruskem. Ale pokud bych měl mít vybombardované bydlení, pobitou rodinu a zničený život, tak raději žádná válka a ať si je nahoře, kdo chce. Protože jaký reálný vliv mají potentáti na můj život? Co bych už nechtěl je komunismus, ale ten není ani na Západě ani v Rusku.

                    0 8
                    • Kuba78  

                      jaky realny vliv na to, jaky maji potentati na zivot obycejneho cloveka a to, kdo nahore vladne, je krasny primo ucebnicnovy priklad napriklad severni versus jizni korea. Puvodne zeme, ktera byla plus minus vsude se stejnou urovni, po pruchodu valkou a rozdeleni na „lidove demokraticky sever“ a „ukrutny kapitalisticky jih“ je jih jedna z nejvykonnejsich ekonomik v regionu a na severu maji pouze dve rocni obdobi, sezona mirneho hladomoru a sezona ukrutneho hladomoru. Pritom startovaci cara stejna, stejni lide, stejne mluvici stejnou reci.

                      Stejne tak vychodni versus zapadni nemecko. po valce rozmlacene na kasi, po 40 letech rozdeleni byly ty ekonomicke rozdily propastne – a jsou dodnes. Pritom startovaci cara stejna, stejni lide, stejne mluvici stejnou reci.

                      Mozna proto obycejni lide nechteji jen prezivat ve stinu Mordoru, trast se kazdy den strachy, kdy jim NKVD odvede otce.. proste prezivat a dekovat za kazdy den kdy jim je milostive dovoleno existovat. Mozna proto ukrajinci proste nechteji prezivat pouze libovuli nekoho, kdo jimi pohrda a ma je za odpad, ale chteji rozhodovat sami o sobe, i za cenu ze to bude stat spoustu mrtvych.

                      Nikdo nechce dobrovolne ztratit domov, zivot svuj a sve rodiny. Ale temer kazdy chce, aby jeho deti mely budoucnost. Mozna zde bych hledal koreny toho, proc vlastne ukrajinci dobrovolne bojuji proti tomu, aby je soveti vyhladili.

                      Kdyby alespon soveti uvedli pro invazi nejake rozumnejsi legitimni duvody – treba priznali ze proste chteji mit v kyjeve loutkovou vladu pod svym vlivem, priznali ze nechteji aby UA ohrozovala monopol sovetskeho svazu tim, ze by sama tezila nerostne suroviny v regionech kolem cerneho more, priznali ze proste nemuzou ztratit Sevastopol protoze by tim odepsali cernomorskou flotilu a na ferovku rekli, ze chteji ukrajinu kvuli tomu pohltit. Ale ne, oni vymysli nejake silene konstrukce s nacistickymi fasisty co jsou zaroven satanisty a vyviji ubersoldaty v tajnych laboratorich.. Proste lzou tak dlouho, ze uz lzou i sami sobe.

                      8 2
                      • cubista  

                        Ale ty uvádíš příklad komunismus versus kapitalismus. V KLDR je a v NDR byl komunistický režim spojený se zákazem soukromého podnikání, zákazem cestování. V Rusku, na Ukrajině i na Západě je kapitalismus, rozdíl je pouze v míře korupce. A to je velký rozdíl. V kapitalismu je celkem jedno, kdo je u vesla, tak nějak je to furt stejné. Pro řadového dělníka je celkem jedno, zda těží plyn pro ruského, ukrajinského či amerického kapitalistu. Jistě, bude se možná mít lépe pod tím americkým, ale nechat si kvůli tomu rozbít zemi? Navíc píšu možná, protože lidé v zemích třetího světa by mohli o nelidských podmínkách západních kapitalistů vyprávět.

                        0 7
                        • Lišák  

                          Tyhle ty dva odstavce jsi četl, nebo se ti nezobrazily?

                          Mozna proto obycejni lide nechteji jen prezivat ve stinu Mordoru, trast se kazdy den strachy, kdy jim NKVD odvede otce.. proste prezivat a dekovat za kazdy den kdy jim je milostive dovoleno existovat. Mozna proto ukrajinci proste nechteji prezivat pouze libovuli nekoho, kdo jimi pohrda a ma je za odpad, ale chteji rozhodovat sami o sobe, i za cenu ze to bude stat spoustu mrtvych.

                          Nikdo nechce dobrovolne ztratit domov, zivot svuj a sve rodiny. Ale temer kazdy chce, aby jeho deti mely budoucnost. Mozna zde bych hledal koreny toho, proc vlastne ukrajinci dobrovolne bojuji proti tomu, aby je soveti vyhladili.

                          4 0
                        • Kuba78  

                          nezlob se, ale diskuse je mozna pouze mezi lidmi, kteri diskutovat chteji a kteri disponuji schopnosti diskusi vest, udrzet a alespon minimalni znalosti sveta kolem sebe.

                          Diskutovat s clovekem, ktery tvrdi ze v sovetskem svazu je stejny kapitalismus jako na zapade smysl nema.

                          8 0
                    • Smazaný účet  

                      Co delaji Rusove na Ukrajine jsi cetl?

                      Takze napr.:

                      • presidleni na Sibir
                      • unos deti do Ruska
                      • muceni
                      • vyrabovani domu
                      • znasilnovani

                      Pokud teda potentati nemaji vliv na tvuj zivot, proc zijes v Nemecku a ne v Rusku? V Rusku bys mel levnejsi energie;-)

                      Vytahovat USA je trapne, kde pod USA se toto masove delo a nebylo vysetrovano?

                      2 1
                • hvala  

                  Hele rad bych si zasoulozil s tvou zenou. A aby nedoslo k nakym masakrum v rodine, bude urcite rozumenjsi, kdyz budes souhlasit. Proste jsem si to usmyslel, tak nemas na vyber. Stejne je tam spoustu promenejch, urcite se k ni nechovas dobre atd. Za me celkem win win situace, nemyslis?

                  4 3
                • david25  

                  Jeste ze nerozhoduji lide jako ty zatim. Krym byl chyba, ale to jeste nebyli poradne vycviceni. Mohlo to skoncit driv nez to zaclo.S tvym pristupem uz by jsme tu zase vesele mavali jako kdysi. UA se chce! branit a rozsekat je. Vi moc dobre ze to bude moc bolet, ale jina cesta neni. Mordor je ciste zlo.

                  4 2
      • Smazaný účet  

        Názorná odpověď na otázku, zda mělo rozdělení státu na samostatné česko a slovensko smysl.

        5 1
        • Radek Broz  

          Souhlas. Možná tam ještě vystěhovat vás homofoby, můžete se tam spolu zavřít v kostele:)

          2 8
          • snas89  

            Tvl klid…:)

            1 0
          • david25  

            No ja bych nerek ze zrovna wert je nejaky radikal oldskul homofob a fosilka.

            1 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 10
    • hovado_cz  

      Krasivo! Gagarinův bratr

      https://twitter.com/…835841462275?…

      0 0
    • StuntJ  

      No a je to venku!

      https://www.novinky.cz/…vit-40418625

      0 0
      • gersa  

        Až bude Lavrov padat z okna při „sebevraždě“, tak si bude říkat, že je vůl, že ho Haagu nejel hned

        1 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • ladys  

      Analýza třístéhodevátého dne invaze na Ukrajinu 29.12.2022

      Velká část území Ukrajiny byla opět cílem ruského ostřelování. Na severovýchodě země obě strany zaznamenaly drobné úspěchy, ale Ukrajinci pečou něco většího. V okolí Bachmutu Rusové mírně postoupili a útočí na město vší silou a jižněji u Vuhledaru začínají být opět aktivní. V Englesu zdá se opět “úspěšně” úřadovala ruská PVO, do Běloruska údajně dopadla raketa a Bělorusové ukazují prstem na Ukrajince. A ruská elita má zřejmě opět problém s halucinogeny.

      Ukrajina oznámila novou vlnu rozsáhlých ruských raketových útoků. Kyjevská protivzdušná obrana uvedla, že sestřelila 100 % ruských raket, přesto jejich trosky zasáhly obytné domy a podle starosty města Vitalije Klička jsou nejméně tři ranění. Lvov na západě Ukrajiny se ocitl z 90 procent bez proudu, oznámil jeho starosta Andrij Sadovyj. Zásah jedné z městských čtvrtí hlásí také Charkov na východě Ukrajiny. Podle velitelství vzdušných sil bylo sestřeleno 54 z celkových více než 70 střel, které byly proti ukrajinské infrastruktuře vyslané, několik z nich pak i z ramene odpalovanými protiletadlovými střelami. Ty šly jak prostoru Černého, tak Azovského moře. Zaznamenané byly střely ve Lvově, Ivano-Frankivsku, Žitomiru, Černihivu, Sumách, Poltavě, Charkově, Záporoží a u Oděsy. Ve většině těchto míst však fungovala protivzdušná obrana, která následky úderů zmírnila. Během rána byl vzdušný poplach vyhlášen na celém území Ukrajiny a z Běloruska bylo hlášeno několik desítek vzletů íránských dronů. Velká část obyvatelstva je bez proudu.

      Severovýchodní fronta: Na severu fronty u Hrjanykivky došlo k lehkému postupu ruských sil. Okupanti tato místa nutně neovládají, ale pravděpodobně došlo k ústupu jednotek k řece Oskil. Podle některých zdrojů došlo k ukrajinskému postupu v oblasti Pidkujčansk-Kolomyjčicha. Nejsme schopni tyto informace potvrdit, ale ruské zdroje z této oblasti hlásily dělostřelecké ostřelování. Ukrajinské ozbrojené síly jsou v této oblasti poslední asi dva týdny velmi aktivní, takže je postup pravděpodobný. Podél silnice R66 mezi Ploščankou a a Žitlivkou i nadále probíhá ukrajinská ofenzíva a ukrajinské dělostřelectvo pálí mezi Červonopopivkou a Kreminnou právě na tuto silnici. V dibrovské kapse nyní probíhají boje pravděpodobně v celém jejím prostoru, takže je vysoce pravděpodobné, že se ukrajinské síly rozhoupaly a v nejbližších dnech můžeme očekávat útok na Kreminnu, kde vzniká další kapsa. U Bilohorivky pak došlo k ukrajinskému protiútoku směrem k Šyplyvce podél Severního Donce. Nedaleko Soledaru ruské jednotky rozšiřují území nikoho podél silnice spojující Bilohorivku a Berestove. Zdá se, že ukrajinské jednotky ustupují z nechráněných pozic v polích dále do vnitrozemí. Situace je podobná i mezi Jakovlivkou a Rozdolivkou.

      Bachmutská a doněcká fronta: Na severu fronty dnes proběhly útoky na Bachmutské. Nad Bachmutem Rusové zaútočili na Pidhorodne. Těžké boje probíhají na východě Bachmutu a fronta je zde velice pružná. Ukrajinští obránci však okupanty do města samotného zatím nepustili. Jižně od Bachmutu se ruské dostaly až téměř dva kilometry západně za hlavní silnici. To je zatím nejdále za téměř celou dobu bojů. Útoky na město momentálně probíhají z téměř všech směrů, ze kterých okupanti útočili v minulosti. Podle ukrajinského generálního štábu probíhají na Bachmut útoky až dvacetkrát denně. Situace ve městě je velmi těžká, přesto křehce stabilní. Je pravděpodobné, že pokud by došlo k dalším postupu na jihu města, ztížilo by to ukrajinským jednotkám obranu vnějšího perimetru. Podle inforamcí představitelů Doněcké vojenské správy žije v současné době ve městě stále asi 10 tisíc lidí. Většinou staří lidé, lidé, kteří nemají kam jít, alkoholici a drogově závislí. U Kliščijivky se ruské jednotky snaží o obchvat ze severovýchodu podél železniční trati, ve snaze obejít zaminované centrum města. Útoky na toto místo probíhají také z jihu od Kurďumivky. U Vuhledaru Rusové začali po období relativního klidu opět útočit. Ukrajinským ozbrojeným silám se podařilo odrazit ruské útoky u Velyke Novosilky, Zolote Nivy a Prečistivky. Z Mariupolu přišla informace, že správa místního přístavu vysypala do moře ukradenou ukrajinskou pšenici. Na pokyn okupačního správce přístavu G.G. Sobolevského a ředitele bezpečnosti A. V. Malenova byla do moře vysypána pšenice, která se v přístavu nacházela a “patřila urkajinských nacionalistům. Poté, co bylo za hrdinských skutků našich chlapců město osvobozeno, byla pšenice znárodněna ve jménu DLR,” píše se v telegramové zprávě. Bylo to právě Rusko, které několikrát obvinilo Ukrajinu, že není ochotná ukončit konflikt v zájmu řešení světového hladu.

      Záporožská fronta: Ukrajinské síly opět podnikly několik raketových útoků na Polohy, Tokmak, Černihivku, Tytove a Berďansk, jinak se v této části nic zvláštního nestalo.

      Chersonská fronta: Ukrajinské síly znovu zasáhly přístav Skadovsk. V Nové Kachovce byl zabit kolaborant okupační správy, Jehor Kuzakov. Byl dosazen jako šéf místního policejního oddělení a jeho vozidlo bylo vyhozeno do povětří improvizovaným výbušným zařízením. Některé ruské zdroje tvrdí, že se ruským jednotkám povedlo obsadit Potěmkinův ostrov, který leží v deltě Dněpru. Podle dostupných informací to však není pravda, nebo jsme o tom neviděli informace na důvěryhodnějších účtech. K obsazení mělo dojít bez jakéhokoliv odporu, což je přinejmenším nepravděpodobné kvůli neutuchajícímu ukrajinskému ostřelování zdejších ostrovů. Ono také, jaký jiný ostrov by Rusové měli ovládat.

      Dnes oběhla sociální sítě zpráva, že si Rusové sestřelili vlastní letoun Su-27 na základně Engels 2. Navzdory tomu, že zde ruská protivzdušná obrana skutečně byla aktivní, zpráva o palbě na vlastní letadlo pochází z malého telegramového účtu, takže je možné, že se nezakládá na pravdě. Co se ve skutečnosti stalo se zatím neví. Situaci sledujeme. PVO byla aktivní i na krymské letecké základně Džankoj.

      Na běloruské území dopadla ukrajinská raketa, informuje státní běloruská agentura Belta. Minsk podle ní příčinu incidentu prošetřuje. Běloruská protivzdušná obrana okolo 10:00 místního času sestřelila protiletadlovou raketu S-300 vyslanou z Ukrajiny, uvedlo podle agentury TASS běloruské ministerstvo obrany. Části rakety dopadly podle ministerstva u vesnice Harbacha, která leží v Brestské oblasti nedaleko ukrajinských hranic. Informace o případných obětech na životech nebo zraněných zatím nejsou.

      Británie je podle dat německého výzkumného Ústavu pro světové hospodářství Kiel druhým největším poskytovatelem vojenské podpory pro Ukrajinu po Spojených státech. Od ledna do listopadu podle jeho údajů darovala zbraně a vybavení za bezmála dvě miliardy eur a vyčlenila další 2,2 miliardy na ukrajinské vojenské nákupy. Také hostí výcvikovou misi pro tisíce ukrajinských vojáků.

      Dnešní třešnička bude opět o výletech do dálky, nebo-li tripech. Poslankyně Státní dumy za Putinovo Jednotné Rusko a první žena ve vesmíru Valentina Těreškovová se obrátila na patriarchu ruské pravoslavné církve Gunďajeva Kirilla s žádostí, aby uznal ukrajinského prezidenta Zelenského za antikrista. Korunu tomu Těreškovová nasadila tvrzením, že 16. června 1963 viděla v kosmu Boha a vedla s Ním rozhovor, o kterém byla kvůli „jistým okolnostem“ nucena na dlouhou dobu mlčet. Jestli ji tehdy všemohoucí upozornil na příchod satana na Ukrajině, nevíme. Ale tušíme, že důvodem jejího mlčení byla nejspíše politika státního ateismu SSSR a hrozba vyloučení ze strany a rozhodně ne to, že jí ve vesmíru přeskočilo.

      Autor: /PH/, /JT/, /ZS/ a /AB/

      2 0
      • Smazaný účet  

        Ciwe ta třešnička. To je sci-fi!

        1 0
      • Kuba78  

        S tou Tereskovovou ze videla boha bych klidne veril. Podle dostupnych informaci byla behem sveho letu tak podelana strachy ze mezi brecenim a zvracenim klidne mohla mit i halucinace.. v podstate se da rici, ze ti simpanzi a psi pred ni snaseli let a plnili ukoly daleko lepe.

        https://casjenprome.cz/…esmiru-bala/

        3 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      1 4
    • snas89  

      Mykovec: byl jsi nahlášen adminovi s požadavkem na zablokování účtu.

      Pokračuj v trolení dále…třeba už od tebe bude pokoj:)

      3 2
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 5
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 4
      • jIrI___  

        A jaký jsi při nahlášení uvedl důvod, že má jiný pohled na věc než ty? Abys tomu russku nebyl blíž, než si sám vůbec dokážeš připustit…

        1 13
        • StuntJ  

          SPAM ? dobrej důvod :(

          1 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 4
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • snas89  

      Mykovec: už v minulých vláknech jsem ti dal jednoznačně najevo, že ti nebudu tolerovat tvoje pokusy o trolení, manipulaci, zavádějicí odkazy a celkové mrvení diskuze.

      Tvůj „jinej názor“ mě nezajímá. Dávno si překročil únosnou mírou svobodné a konstruktivní diskuze.

      Viz. úvodní upozornění: trolové budou blokováni a pro tebe to platí explicitně.

      Pokud se ti to nelíbí, založ si svoje vlákno.

      12 3
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 5
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  

      Můžu vědět, proč mi je opakovaně mazán odkaz k videu, které je na youtube zcela legálně k dispozici?

      https://www.youtube.com/watch?…

      Ale jsi fakt vytrvalec

      0 8
      • StuntJ  

        JE to tu Česky napsané?

        Buďte slušní a neurážejte se. Držte se tématu. Trollové budou blokováni.

        Díky.

        0 0
        • Smazaný účet  

          A? Koho jsem svým postem urazil? K tématu je to taky. Tak vo co go?

          0 7
          • StuntJ  

            7 let staré video? hmmm

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 4
            • jIrI___  

              Stará videa, třeba že Sýrie, vydávána za UA úspěchy se zde taky neblokují ;)

              0 7
      • vasek80  

        Je to starý a dlouhý. Jde z toho udělat výcuc na par řádek?

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 4
        • Smazaný účet  

          V kostce jde o to, co je tu bráno za konspirační teorie. Zájem Američana je, za každou cenu narušit spolupráci mezi Němcem a Rusem. A je vidět, že se mu to podařilo.

          0 8
          • vasek80  

            Třeba to ale myslel American dobře když viděl Němce strkat hlavu do oprátky NordStreeamu…

            1 1
            • vasek80  

              Pamatuji když jej Amíci Němcům rozmlouvali a škodolibě jsem si říkal dobře vám tak USA. No a nakonec vidím že to nevarovali protože by nám chtěli prodávat drahy LNG. Prostě rusa už tehdá prokoukli.

              1 1
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 5
              • Smazaný účet  

                Kdysi tu byl takový kreslený vtip kde bylo na začátku potrubí v Německu a na konci byla hlaveň ruského tanku…

                0 0
          • StuntJ  

            A jeto dobře, aspoň se pohnuly ledy a odrhli jsme se od minulosti a dosti nespolehlivého a jediného partnera s energiemi, takhle máme aspoň konečně oči otevřené

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 5
          • snas89  

            A přesně pro takovýhle konspirační nesmysly tě blokuju.

            Děkuji za potvrzení, toto tu nechám a dále už opět blokuji každý tvůj příspěvek.

            Ušetři nám oběma čas a energii a nedávej žádný další příspěvky.

            Díky:)

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 5
          • Petr L2  

            Ty si fakt debil, Spolupráci Německa s Ruskem si Rusko posralo samo a tím, že rozpoutalo tuhle válku…

            1 0
            • Smazaný účet  

              Zkus trochu víc přemýšlet a méně nadávat ostatním. Dost možná ti to otevře nové obzory. Ale možná tě přeceňuju…

              0 16
              • liborg1982  

                Válku začalo USA tím, že vstoupili vojáci Ruska na Ukrajinu. To ví přece každý.

                1 0
                • 123J  

                  Rusko mělo obavu že USA vtrhne na Ukrajinu a postaví tam základnu NATO. Proto se tam rus chtěl nasáčkovat jako první.

                  0 8
                  • david25  

                    No a kdyby prijali tu prvni nabidku ze UA podepise neutralitu mohli mit klid a dal blafovat. Ted uz muzou chrastit jen jadrem a kdovi jak na tom vubec sou :)

                    2 0
                  • Janes  

                    A teď tu o Sněhurce :-)))

                    1 0
                  • Georrge  

                    A přijde ti adekvátní reakce na potenciální základnu NATO, že vtrhnou do jiného státu a začnou tam zabíjet? :) Rusákům to možná adekvátní přijde, ale jinak je to úplně mimo a nějaká základna NATO v tom fakt nehraje roli.

                    0 1
                    • jIrI___  

                      Zkus se zeptat obyvatel Mošnova a blízkého okolí, jak jsou nadšení z té radostné novinky o výstavbě „logistické“ základny NATO u tamního letiště…

                      0 4
                      • Peslezedirou  

                        Nejsem odtamtud, s čím mají lidi problém, strach, nadměrný provoz, hluk?

                        0 0
                        • liborg1982  

                          Jj, mohl by se navýšit provoz na více než tři letadla za den (v létě 6). Když už se z toho nepodařilo vybudovat pořádné mezinárodní letiště (ach jo, Katowice), tak snad klapne alespoň toto.

                          0 2
                      • liborg1982  

                        Pár jich znám, co jako (Košatka, Petřvaldík , Albrechtičky)? A to strašení „zakladna NATO“ je vtipné. Ale chápu, že kdybys napsal základna AČR, tak to tak nevyzní.

                        3 0
                      • Georrge  

                        Tak to je jasné, že z toho rusáci nebudou nadšení, ale ani zdaleka to není dostatečná záminka k tomu, aby vtrhli na ukrajinu. Tyhle věci se řeší jinak a to i v rusku. Prostě ta údajná základna NATO je jen trapná záminka rusáků, stejně jako ta ochrana ruských obyvatel (které si tam předchozí roky sami stěhovali). Mimochodem nedávno nějaký rusák tvrdil, že současný cíl je denacifikovat čtyři okupované oblasti, tedy oblasti, kde podle rusáků je většinové obyvatelstvo ruské či proruské. Co tam teda chcou denacifikovat, když je to tam samý rusák? Nebo tím naznačují, že největší problém na ukrajině jsou rusáci, které je potřeba denacifikovat? No, s tím by se vlastně dalo souhlasit…

                        2 0
                        • Melvin  

                          Ani nemuseli Rusáky stěhovat na Ukrajinu. Oni si je vyráběli tím, že těm lidem co tam žili vydávali Ruské pasy. Cele to bylo dopředu naplánované.

                          1 1
                      • gersa  

                        Jakože očekávají brzký vpád sousední země aby Ostravsko ušetřili od utrpení způsobeného přítomností NATO vojáků? Nebo jak to mám chápat?

                        Tak nějak to myšlení nechápu. Bydlím u letiště a strašně mě sere, že na něm létají letadla. To se přece nedělá, to se nesmí

                        Bydlím ve městě na hlavní ulici a dost často mě sere provoz aut a v noci kravál z hospod na ulici. Občas uvažuji, že by nebylo špatné se přestěhovat někam jinam, kde bude klid. Ale podle tvé logiky bych měl na ulici postavit zátarasy a hospody podpálit, nebo alespoň zakazat

                        4 1
                        • Petr L2  

                          No si zajdi do Vršovic, tam ti hipsteři přesně takhle prudí, vadí jim, že po ulicích parkují a jezdí auta, nejraději by se tam procházeli sousedsky si klábosili a vůbech chillovali, případně performovali. Vůbec nechápou co kdo má za problém, když na ulici o půlnoci chlastají a pokládají si půllitry na okolo stojící auta. Že jaksi chodcům vadí, když se řítí zezhora od soudu po chodníku na kole. Jsou pohoršeni, že na stavebních parcelách se budou stavět domy, když oni si to tam tak oblíbili a vyzdobili a budou teď muset s pejsky a celých dvacet metrů dál do parku…

                          1 1
                          • snas89  

                            Bydlim kousek od vrsovic.

                            Dost casto tam jezdim hrat a jeste se mi nestalo to, co popisujes:)

                            0 0
                            • Petr L2  

                              Měj jsem tam deset let kancelář a zázemí firmy…

                              0 0
                              • snas89  

                                Ja ti to nerozporuju. Jen sdilim svoji zkusenost:)

                                0 0
                                • Petr L2  

                                  Hele chodit tam večer jenom zapařit, taky bych na tu úžasnou čtvrť nedal dopustit…

                                  0 0
                        • Radek Broz  

                          Budeš se divit, ale přesně takhle uvažuje docela dost lidí.

                          0 0
                      • -b-n-x-  

                        Já bych to bral hned.

                        0 1
                  • AussigBiker  

                    Spis falesnou záminku.

                    0 0
                  • Petr L2  

                    Rusko, které porušilo na papíře napsané dohody a vtrhlo 2014 na Ukrajinu se bálo v roce 2022 že by si NATO mohlo postavit základnu na Ukrajině. To fakt nefunguje ani jako vtip.

                    4 0
              • Georrge  

                Tohle psaní v otázkách od konspirantů je pěkně na hovno. Hergot buď nám řekněte jak to je, nebo si to nechte pro sebe. Na nějaké „zkus víc přemýšlet“ vám u těch vašich sraček sere pes, protože když nad tím člověk začne přemýšlet, tak dojde k závěru že je to chuj0vina a pak akorát lituje ztracený čas, který tomu věnoval.

                5 0
              • Petr L2  

                Ty zkus víc přemýšlet a nepapouškovat co rusáci vytrubujou do světa

                0 0
          • Smazaný účet  

            To same je v https://www.databazeknih.cz/…krize-279966

            Pokud vim, tak Friedman neni rusky troll ani uzitecny idiot. Narozdil treba od J. Petersona.

            Americani opravdu nechteji slabou Evropu. A zavislost na Rusku Evropu oslabila.

            Ale rozhodne je nutne odmitnout, ze USA nejak zaridila Rusky utok na Ukrajinu.

            Mozna jedine neprimo tim, ze inteligence z Ruska ve velkem mohla emigrovat do USA. A v Rusku zustal jenom odpad;-)

            Myslim, ze spis nekdo Friedmana spatne vyklada a pouziva k propagande.

            1 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 6
      • snas89  

        A ty jsi dement, pokud očekáváš při stejném postupu jiný výsledek.

        Tohle tu nechávám jen kvůli odpovědím ostatních…

        Kde se mimo jiné dokazuje i to, proč tě blokuju: veškerá konverzace s tebou je o tobě a ne o tématu.

        K diskuzi nepřispíváš ničím. Jen trolíš a stěžuješ si jak malý děcko.

        0 1
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 6
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 6
    • hovado_cz  

      :) včera bylo pozdě

      2 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • hovado_cz  

      :)

      1 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 6
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
      • snas89  

        Jeden jim ale utek, ne?:))

        2 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 6
      • mr.garisson  

        Hezky dobře.

        0 0
      • Petr L2  

        jj, to jede po celém světě, už v osmdesátkách na to upozorňoval v USA jeden zběhlý rusák, všichni se usmívali a chápavě kývali hlavou. A teď je to vidět v plné parádě. Systematicky rozesírají společnost jak v Evropě, tak v Americe. Stačí sledovat v čase, kdo se za co bije. Radar v brdech, kdo bil na poplach, teorie o obsazení Čech americkou armádou. ( excelovala tenkrát ta vyšinutá Peterková, jak krákorala do mobilu, že už tady jsou, když projížděli na nějaké to cvičení) pak najednou boj proti očkování, zase stejnáí ksichti, najednou ti samí štvou proti Ukrajině. I SPD které se dřív nasírao do EU najednou jede stejnou notuu. Hromada členů má na profilovkách najednou ruskou vlajku, veletoč trikolory je nádhera. Když jsem jim před volbama napsal, že lezou rusku do zadku, mohli se pominout, a dnes? Je neuvěřitelné jak mají lidé krátkou paměť

        6 1
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 7
    • gersa  

      Mykovce – založ si vlastní vlákno, nebo sem vůbec nelez. Obojí vyřeší tvůj i náš problém. My chceme zůstat zaslepení a hloupí.

      Majitel vlákna si může IMHO mazat a blokovat podle své libosti. Pokud se ti to nelíbí, tak sem nechoď, je to prosté

      Jiří – taky jsi mi zablokoval v bazaru mou poznámku, nikam jsem to nehlásil a ani kvůli tomu netrolil. Respektuji právo vlastníka vlákna na korekce

      6 3
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 7
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 7
      • jIrI___  

        Toho zablokování tvého příspěvku v bazarovém vlákně si nejsem vědom. Blokuju tam jen duplicity/chyby nebo věci, které jsou úplně mimo, tzn. nevztahují se k nabízeným věcem. Z jakého data ten tvůj příspěvek byl? Zkontroluju to. Možná jsem to jen omylem špatně pomačkal na telefonu (předpokládám že to je i případ blokování v tomto vlákně). Už nejsem nejmladší a jemná motorika ve spojení s moderní technikou mi činí problém.

        0 7
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 7
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 6
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 6
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 7
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 5
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • david25  

      Tvl z mykovce je zacyklenec 2.0 zacnout litat dvacky a popici :D

      3 0
      • snas89  

        Jestli tohle tapetování mu nezaručí ban, tak už nevím…:)

        2 1
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 4
        • Janes  

          Mykovec si prohnal hlavou flašku samohonky a pocítil mesiášské schopnosti :-)

          4 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 2
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 4
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 3
    • snas89  

      Valce navzdory: o nezdolnosti ukrajiny aneb jak narody umi celit krizi.

      https://podcasts.apple.com/…id1617454674?…

      0 0
    • DaSnail  

      Gardová brigáda MblKOBEŲ začala ofenzívu na informačnom bojišti?

      5 0
    • J1RKA  

      pane mykovec, tahnete prosim dopr.dele!

      13 2
    • roud  

      Admin má dovolenou nebo tenhle ****** má zase nějakou protekci?

      0 1
      • snas89  

        Dovolenou:(

        Poprosil jsem, at to preda nekomu jinymu a at to vyresi. Na sms odepsal, tak uvidime.

        1 1
      • kubad  

        Dopis pro soudruha mykovce

        2 0
        • Smazaný účet  

          Ale on prece taky bojuje proti cenzure. I sprosta slova pri tom pouziva.

          Naopak podle nej se snas89 chova jako normalizacni komunista, kterym je dopis urcen.

          0 2
          • J1RKA  

            ok, ale pokud admini nastavili takovoudle funkci, ze zakladatel muze blokovat, tak at blokuje, jeho pravo a rozhodnuti, ta funkce je ala uplne na h ovno pokud nemuzes jako zakladatel blokovat uzivatele aby ti do toho vlakna porad psal, pak z toho vznikne tohle, nektery principy jsou tu nastaveny proste divne

            2 0
            • Esi  

              jo chybí blokovat uživatele ve vláknu na 24 hodin jako poslední varování od moderátora vlákna a potom blokovat uživatele ve vláknu trvale jako poslední varování než dostane od admina ban, to by chtělo doplnit aby se předešlo tomu tapetování co tady ten exot předvádí

              2 1
              • J1RKA  

                ono forum muzes prirovnat k cestickam v parku, bud je vytvoris sam a pak se divis, ze lidi chodi jinudy, tak tam nasadis par drabu, ktery budou usmernovat, ale zase jim vezmes prostor delat neco lepsiho, nebo nechas nejdriv lidi ty cesticky vychodit a ty nejsirsi proste vydlazdis a mas klid, samo, se vzdycky najde vul ketrej pujde mimo.

                0 0
          • snas89  
            1. S Mykovcem už máme v tomto tématu delší historii, kdy se celkem rychle vyprofiloval na problémového přispěvatele. Jeho posty snad nikdy nevedly k diskuzi ohledně tématu, ale naopak se stáčeli k němu.
            2. Svoboda slova má své meze. Pokud odkazuješ na proruské weby a mimo jiné jako investici doporučuješ lidem koupil rubl, tak se nediv, že na tebe většina pro západně orientovaného vlákna začne koukat jako na trola. Připomínám dva nedávno odsouzené manipulátory v českém prostoru.
            3. Narativ vlákna je pevně daný: Rusko zavinilo agresi. K míru je potřeba vytlačení ruských vojáků z ukrajinského území. Historická zkušenost ukazuje, že nemá smysl se lháři, vrhay a znásilňovači vyjednávat, dokud mohou bezstrestně dále lhát, vraždit a znásilňovat. Rusáci vlítli na ukrajinu. O tom, kdo tento konflikt začal je jasně napsáno a zdokumentovýno tuny materiálu. Pokud prezentuješ jinak, není o o jiném názoru.

            Neříkám, že dělám svoji „práci“ moderátora vlákna bez chyby. Ale myslím, že tomu dávám docela dost a diskuze k tématu tu existuje a je podporována. Blokování problémových uživatelů není o tom, že nechci slyšet jiný názor. Je to ochraně demokratického prostoru a co v tom prostoru necháváš jako legitimní:

            https://cs.wikipedia.org/…rtonovo_okno

            A myslím, že se nám to tak daří držet i s občasným výletem mimo téma.

            12 2
            • Georrge  

              Jeden by si myslel, že každému normálnímu bude jasné, proč je mykovec blokován. Že nejde o to co psal (nějaké „zakázané“ věci, o kterých by se klidně dalo rozumně diskutovat), ale jakým stylem to psal (trolení, podsouvání lží atd.).

              Ale lidi evidentně pořád nechápou princip svobody slova a pravidla fora či diskuze… ve zkratce – blokace či mazání příspěvků není nijak v rozporu se svobodou slova pokud se porušují nějaká pravidla. A také by se bojovníci za svobodu slova měli naučit nést zodpovědnost za ty hovna, které píšou, protože zodpovědnost za to co píšu / říkám ke svobodě slova patří a hodně lidí na to zapomíná.

              4 0
            • snílek  

              Vůbec nechápu, proč si knedlíci vždycky stěžujou na cenzuru. Naopak by jí měli oceňovat a chtít, jako bychom jim podávali malý kousek jejich milovaného Ruska :)

              4 1
    • hovado_cz  

      Himars o clock

      https://twitter.com/…431028064258?…

      2 0
    • hovado_cz  

      Když bude ten silvestr

      https://twitter.com/…495692451841?…

      0 0
    • jIrI___  

      Po tanku a sanitce se lidé z ČR složili i na kulometná „dvojčata“ pro Ukrajinu

      Nelze než smeknout před těmi, kteří přispěli.

      10 0
      • Peslezedirou  

        Sklenice může být z poloviny plná a nebo taky z poloviny prázdná ;-)

        0 0
      • RomSva  

        Můžete mě někdo vysvětlit jak se z toho střílí?

        Přece když to vystřelí, musí se auto zákonitě naklonit a pak to musí střílet šejdrem. Jak je toto vyřešeno? Jako je mě jasné, že to není nijak extra přesný nástroj už jen proto, že dost záleží na odhadu operátora kolik přesadit. Ale i tak…

        každopádně palec nahoru všem co poslali nějakou kačku

        0 1
      • vasek80  

        Tak by jsme se mohli složit i na nějakou menší atomovku. To dáme.

        2 1
        • roud  

          pro Russko by jsme vybrali i na nějakou větší :)

          1 0
    • hovado_cz  

      Hi! Mars!

      1 0
    • hovado_cz  

      https://twitter.com/…535114018819?…

      UA skládačka

      0 0
    • hovado_cz  

      Himars navštívil russáky

      https://twitter.com/…832750485504?…

      0 0
    • hovado_cz  

      :)

      0 0
    • StuntJ  

      Aj. asi jsou dost nervní :

      https://www.dialog.ua/…8_1672327849

      1 0
      • Petr L2  

        super, takže stačí 2× týdně nad každé russácké letiště poslat dron a oni si ty svoje samaljoty sestřelí sami…

        0 0
      • snas89  

        Jen je nechte, at se boji:))

        1 0
        • Petr L2  

          to je jedna z účinných zbraní a tady rusáci tedy prohrávají na celé čáře

          0 0
    • StuntJ  

      Tošku offf, ale potěšilo, na to se těším už roky :)

      https://smartmania.cz/…na-ukrajine/

      1 1
    • hovado_cz  

      Projev putlera na silvestra 21

      https://twitter.com/…468317540352?…

      0 0
    • hovado_cz  

      :D

      0 0
      • Petr L2  

        Ale to je mrzeníčko, ti generálové ti to tedy vedou…

        0 0
        • snas89  

          My si z toho delali srandu, ale oni fakt jedou adventni kalendar:)))

          3 0
        • david25  

          General designer nebude jeneral ale i tak :D

          4 0
          • Japhy  

            Chceš mi říct že i generálové Failure nebo Attorney jsou obyčejný civilove?

            1 0
          • Petr L2  

            ježiš to jsem debil, to se mi stává jednou za deset let…

            0 0
            • Kuba78  

              no sice si se predvedl, ale na druhou stranu vsechno zle je k necemu dobre – popravde, hlavni konstrukter raket v sovetskem svazu ma daleko vetsi cenu, nez nejaky bezny armadni general.

              Vzpomente, co udelala se sovetskym kosmickym programem jedna zpackana operace, kdy jim zustal na stole Koroljov.. Kdyby to tenkrat prezil, dost mozna sovetsky kosmonaut mohl kracet po mesici jako prvni. a dost mozna dejiny vypadaly dost jinak.. koho zajima „co by kdyby“, doporucuji tento vynikajici serial od Apple https://www.csfd.cz/…ind/prehled/

              0 1
      • Peslezedirou  

        Víte co nechápu? Lidi kteří podporují a nebo jen souhlasí s Ruskem, néjak nevidí, jak je to prohnilý stát, když regulerně likviduje své lidi.

        0 0
        • david25  

          Je jim to jedno a hlavne jde prece o oligarchy a jakoze tu vrchnost. Takze si i vsadim, ze vlastne maji i radost. Hlavne cigarko lahvacka pohoda. Za muj zkurvenej zivot prece vzdycky muzou ti „nahore“.

          0 0
        • vaclaw  

          Za to může USA.

          0 0
    • hovado_cz  

      Ozdobička na stromeček

      1 1
      • snas89  

        Hele uprimne, kdo by si na stromecek vesel takovyho …..:)

        1 0
      • vasek80  

        Ta asi ani na Alliexpresu nebude.

        0 0
      • gersa  

        Tohle chci. Dám tchánovcům darem a už nikdy tam nebudu muset jezdit

        2 0
    • AussigBiker  

      Kady je borec největší! Paradni kliky (a podpatky):

      https://www.idnes.cz/…hranicni_jhr

      1 0
      • Janes  

        Tohle jsou kliky jedině tak u Kadyrova, se tam zmítá jako housenka :-)

        0 0
        • Cryzyy  

          tohle je proste pruser jak brno a to proti brnu nic nemam, dochazej mi naboje, po tom co predvedl slovak u tabule, jsem si rekl ze uz nikdy nic nereknu na znalostma deti, tak ted uz nemuzu ani protestovat nad provedenim kliku u sestilete holky

          0 0
      • kalimer0  

        Ale je tam v textu jedna pravdivá věc a to, že po takovém vůdci (Putin) bude řídit Rusko téměř nemožné.

        0 0
      • Kuba78  

        To je jak kdyz kralik azurit soulozi do rucniku.. ja nevim, neni to nejaka parodie nebo provokace, neco jako cecensky monty pyton?

        0 0
        • Petr L2  

          My víme prd, jak vypadá správnej klik v tom jejich Kozistánu tak to nemáme právo hodnotit!

          0 0
          • Janes  

            Pokoušel se o toto https://youtu.be/Kxvo0Coh-Ug

            0 0
            • roud  

              to ne v jeho podání to byl spíš kozí mrd…

              1 1
          • Kuba78  

            no vime prd jak vypadal spravnej klik v Kozistanu, ale dam krk za to, ze od ted v Kozistanu vsechny kliky musi vypadat presne takhle.. :-)

            1 0
        • -b-n-x-  

          Kazma

          1 0
        • AussigBiker  

          Mě to tak přijde, už to video před tím jak chrabře přepral ty jezdce na koních… Nebo Čečenská soda, něco takovýho :)

          0 0
    • hovado_cz  

      https://twitter.com/…435794726915?…

      Z mista uderu himars

      1 0
      • StuntJ  

        Snad jsou všichni v pořádku :)

        2 0
        • Petr L2  

          teď aby tam někdo nevypadnul z okna, když jsou rozbitá…

          0 0
    • ladys  

      Analýza třístéhodesátého dne invaze na Ukrajinu 30.12.2022

      Ani dnes nedali Rusové pokoj s ostřelováním ukrajinských měst. Ukrenergo uvádí, že se podařilo vrátit stav na úroveň před masivním ruským ostřelováním z předešlých dnů. Na frontě tu a tam dochází k mírným postupům té či oné strany, nejde však o nic výrazného, což musí frustrovat zejména útočníky. Nedávno anektované proruské samozvaně republiky si bůhvíproč schválily nové ústavy, na Ukrajině zahynul další ruský potentát a Girkin se bojí, že Rusko přijde o černomořské letovisko Soči.

      Dnes se rozezněla protivzdušná výstraha ve většině oblastí s výjimkou těch nejzápadnějších. Byla opět zaznamenaná zvýšená aktivita dronů Šahed, které nakupuje ruská armáda od Íránu. Drony byly pozorované u Kyjeva a Charkova a podle velení vzdušných sil se 16 z nich sestřelit, ačkoliv k úderům došlo. V Kyjevě dochází k mimořádným výpadkům elektřiny. V Charkově dopadaly kromě dronů i střely S-300. Podobná situace byla i v Záporoží a jeho nejbližším okolí. Ostřelována byla i Poltava, kde ale zafungovala protivzdušná obrana, Očakiv a Oděsa, kde došlo k explozím.

      Severovýchodní fronta: Ukrajinské jednotky podnikly útok proti ruským jednotky v Lymanu Peršyjim ve snaze ulevit Horobijivce a Dvoričné. Rusové zde dlouhodobě tlačí, což vedlo v posledních týdnech k pomalému stahování obránců. Z Kuzemivky a Kryvošyjivky podnikli za poslední den okupanti několik útoků, ale ty jim moc nepřinesly. Naproti tomu se daří Ukrajincům u Kolomyjčichy, kde rozšiřují území nikoho dále k silnici R07, která vede do Svatoveho. Na linii Ploščanka – Červonopoivka – Kreminna Ukrajinci pomalu postupují k silnici R66 a na severozápadě Kreminny. Zde se patrně pohybují už v újezdech, které přímo sousedí s městem a přímo v Dibrove se údajně pohybují průzkumné a sabotážní skupiny, které využily mezer v ruské obraně. Nemáme však k dispozici dostatek informací, abychom to mohli potvrdit. Některé zdroje také tvrdí, že město je pod útokem ruského letectva, což naznačuje, že by v něm mohly být ukrajinské jednotky, opět ale chybí průkazné záběry. Ukrajinské oddíly u Bilhorivky zatím i nadále mají situace pod kontrolou a dokonce jsou schopny protiútoků. Je totiž velice pravděpodobné, že pokud by Bilohorivka padla, dojde k ohrožení operací u Kreminny. Okupační jednotky by se totiž mohly dostat na křídla vojáků, kteří v jejím okolí bojují. Další ruské protiútoky probíhaly u Verchnokamjan­ského, Vjimky, Veseleho a Rozdolivky, ale ukrajinské obranné síly si s nimi poradily. Ve Stachanově a Brjance došlo k zásahu muničního skladu střelami z HIMARS, ostřelovaný byl i Alčevsk.

      Bachmutská a doněcká fronta: V okolí Bachmutu drží obě strany soupeře pod neustálým tlakem. Rusové jsou však velením nuceni postupovat vpřed, aby prorazili ukrajinské opevnění. Bohužel pro ně za ním na ně čeká nová obranná linie. Město samotné je obklopeno poli a Rusové jsou tak často nuceni útočit v otevřeném terénu. Na severovýchodě a východě města jsou pozice v současné době relativně stabilní a nedošlo k výrazným změnám, nicméně na jihovýchodě u bytové oblasti podnikají ruské síly průzkum bojem až na samotný okraj města. Nyní se okupanti snaží pomocí pěchoty prorazit mimo hlavní ukrajinské linie, pěchota je totiž schopna proklouznout lesy na okraji města, nebo využít krytí, které poskytuje železniční násep. Rusům poslední dobou značně ztěžuje boje relativní “nedostatek” dělostřelecké munice. Ukrajinští obránci hlásí, že práce ruského dělostřelectva u Bachmutu ani zdaleka nedosahuje intenzity, jako zažili například u Rubižně. Na “hlad po dělostřelecké munici” si stěžují ruští bojovníci, z nichž někteří naznačují, že Šojgu sabotuje snahy Prigožina u Bachmutu postoupit. U Kliščijivky se ruské síly nadále snaží o obchvat města, ale nejsou hlášeny žádné výrazné pokroky. U Pivničneho a Družby je situace napjatá, ale relativně stabilní. U Ňju-Jorku ukrajinské síly pravděpodobně lehce ustupují z jižních částí městečka, ale je jen velmi málo zdrojů, které to mohou potvrdit. Avdijivka stále odolává i přes ruské snahy o prolomení ze severovýchodního směru of Novoselivky Druhe. Z Vodjaneho a Marjinky jsou hlášeny tvrdé boje, ale postoupit se nedaří ani jedné straně. Pokud pomineme dělostřeleckou palbu, byl v posledním dnu u Vuhledaru relativní klid a střety mezi oběma stranami se omezují víceméně jen na přestřelky na delší vzdálenosti. V Doněcku zemřel zástupce šéfa “Kontrolního a vyšetřovacího oddělení odboru vojenského vyšetřování při výboru pro vyšetřování Ruské federace” Jevgenij Rybakov. Rybakov měl za úkol vyšetřovat válečné zločiny “kyjevského režimu” proti civilistům a vojenskému personálu. Podle dostupných ruských informací podlehl zraněním po zásahu střepinou během ostřelování města.

      Záporožská oblast: Ukrajina zasáhla raketami Kamjanku (rusky Bilmak), Tytove, Kamjanku dále na západě oblasti. Protože ruské útoky vedly na Dorožanku a ve směru na Huljajpilske. střílelo ukrajinské dělostřelectvo na dopravní tepny mezi Dorožankou a Oricihvem, konkrétně na Inženerne, Polohy, Voskresenku a Kopani a dále na Enerhodar. Rusové pak na Marhanec a Nikopol a obecně místa přímo ve frontových oblastech.

      Chersonská fronta: Ukrajinským raketovým silám se povedlo zasáhnout Heničesk, okupanty ustanovené oblastní město poté, co ztratili Cherson. Podle místních byly exploze slyšitelné až na vzdálenost 20 km. Při raketovém úderu mělo dojít k zasažení skladiště munice. Rakety dopadly také na Skadovsk. Čaplynka, Kostohryzove, Nechajeve, Olešky a Hola Prystaň byly ostřelované konvenčním dělostřelectvem. Zajímavostí je ostřelování Čaplynky, kde leží letecká základna. To leží přes 50 km od nejbližší frontové linie. Ruské jednotky odpalovaly rakety na Rybakivku a Oděsu. Dělostřelectvo sepak soustředilo na Novokajry, Zmijivku, Lvove, a již tradičně Cherson a nejbližší okolí. Dále pak na Kucurub a Očakiv.

      Ukrenergo uvádí, že energetická situace je na úrovni před nedávným masivním ruským ostřelováním. Omezení spotřeby a plán nouzových odstávek je nadále platný. Ukrajinská energetická společnost Ukrenergo obdrží zvláštní grant od Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) ve výši 70 milionů eur. Peníze budou použity pouze na nákup vybavení pro opravu a údržbu nezbytných systémů pro ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Ukrenergo si již dříve od EBRD zajistil možnost úvěru do výše 300 milionů eur na obnovu vysokonapěťové infrastruktury a podporu finanční stability firmy.

      Ruské loutky DLR a LLR přijaly nové ústavy, které defakto odstraňují už dříve více méně formální nutnost všeobecných voleb pro zvolení nových vůdců. Kommersant uvádí, že základní dokumenty byly přijaty jednomyslně v obou oblastech. O tom, kdo povede tyto režimy od nynějška budou rozhodovat “národní sověty”, pseudo-parlamenty v Doněcku a Luhansku. “Tato etapa značí návrat Donbasu do lůna ruské kulturní a historické tradice, naplnění našich nadějí, dosažení cíle, na kterém jsme pracovali dlouhých osm let,“ řekl Denis Pušilin, šéf DLR. My bychom si jenom dovolili poznamenat, že obě oblasti byly dříve anektovány Ruskem a tak nějak nechápeme, proč řeší vlastní ústavy.

      Od začátku války se na Ukrajině pohřešuje na 15 000 lidí. Tvrdí to v rozhovoru, který ve čtvrtek zveřejnila média německé skupiny RND, ombudsmanka pro práva vojáků a poradkyně ukrajinského prezidenta Aljona Verbycká. Podle ní ale Rusko uznává daleko menší počet ukrajinských válečných zajatců. Nad osudem ostatních lidí tak panuje nejasnost. Údaj nelze nezávisle ověřit.

      Spojené státy podle některých zdrojů zvažují, že pošlou na Ukrajinu bojová obrněná vozidla M2 Bradley. Pokud by k tomu skutečně došlo, pravděpodobně by to vedlo ke značnému navýšení pohybových a operačních schopností ukrajinské armády. Ačkoliv kanon, který je na těchto bojových vozidlech, není určen k ničení tanků, válka v Perském zálivu ukázala, že toho schopný je, byť na krátkou vzdálenost.

      Itálie oznámila, že je ochotna předat Ukrajině některé své systémy PVO, ale chce mít jistotu, že to bude za podmínky, že italský obranný průmysl bude schopen nahradit munici, která bude dodána na Ukrajinu. Stanovisko oznámil italský ministr obrany Guido Crosetto. “V supermarketu nenajdete rakety jako plechovku Nutelly, protože to jsou složité systémy, jejichž výroba trvá dlouho. Nemůžete říct: OK, zítra půjdu a koupím 100 raket. Pokud dáme zařízení protivzdušné obrany Ukrajině, musíme je vzít z našich skladů a musíme to udělat bez snížení vlastních schopností a se zárukou kvality.”

      Dnešní třešnička bude z druhé strany. Stále živý Igor Strelkov Girkin dnes ve svém pravidelném vysílání prohlásil, že očekává, že Rusko v příštím roce přijde o Krym, Kubáň i Soči. Soči a Kubáň jsou města ležící v západním Rusku mezi Azovským a Černým mořem, která je přístupná přes Kerčský most nebo z vnitrozemí přes Rostov na Donu. Ukrajina jasně deklarovala, že nemá zájem o jakýkoliv útok na Rusko, ale jde jí jen o získání území, které ztratila od roku 2014. On si totiž možná pan rozvědčík trochu zapřeháněl, že ano? Dobře víme, že si pan rozvědčík občas trochu zapřehání. Netroufáme si ho podezírat z toho, že by snad považoval současný ruský režim za tak neschopný, že by dokázal ztratit i území, o které vlastně nikdo nestojí, ale je možné, že tím měl na mysli, že se bojí, že dojde k odtržení oblíbené dovolenkové destinace od Ruska kvůli neutěšené ekonomické a politické situaci.

      1 1
    • ememem1  

      kua po dvoch dňoch to OT otvorím ze 100 neprečítanych a z toho 50 blokovaný ch mykovcov, o čo išlo?

      0 1
    • hovado_cz  

      :) jitrnice tyvl

      1 0
      • Petr L2  

        tak oni trénovali na ohňostroj, měli to tak pěkně naštelované a ti Ukrajinci jim to takhle zkazí…

        0 0
        • Japhy  

          Hergot, zpětně je mi tak líto, že jsem si kdysi zařídil na poslední chvíli modrou. Kdyby mě jako vš geodeta třeba náhodou neodlifrovali do Dobrušky, mohl jsem skončit u mrakomrdů. Jen by se k matematickému aparátu vyšší geodézie od prof. Cimbálníka přidala balistická křivka z fyziky na gymplu, něco málo tření, přikořenit panem Coriolisem a mohl ze mě být kanonýr Jabůrek jak Fík. :-/

          2 2
    • kalimer0  

      Ukradněte co můžete.

      Už to mají i právně ošetřené.

      https://www.novinky.cz/…jmu-40418710#…

      0 0
      • Kuba78  

        Dekret rovněž uvádí, že mají právo přijímat „odměny a dary“, které jsou humanitárního druhu a dostali je v rámci účasti na vojenské operaci na Ukrajině. Nařízení se vztahuje i na jejich rodiče a děti a má zpětnou planost od 24. února, kdy začala ruská invaze.

        Pane jo.. byt ted pravnikem nebo ucetnim v rusku, to bude celkem kreativni prace.. Dotazy typu „moje manzelka dostala humanitarni dar norkovy kozisek od jedne ukrajinky kterou jsem nahodou potkal pri sve praci na ukrajine. Je mozno dat naklady na cistirnu na vycisteni kozichu od krve do dani a je mozno tuto ukrajinku (respektive pozustale) zalovat o nahradu skody, kdyz kozich neni bezvadny ale je poskozen, jelikoz ma v sobe vpredu tri prustrely?“

        0 0
      • Lišák  

        Mobilisace? To bude nějaký podvrh. Ten čekista, co to tam vede přece říkal, že další už nebude. Nebo ne?

        0 0
        • Kuba78  

          tak staci preci rici, ze uz to nebude castecna mobilizace, ale pouze specialni relokacni a dislokacni operace lidskych zdroju..

          0 0
          • Lišák  

            V tom případě nemám námitek. Tak je to správne, tak to má byt!

            0 0
    • Mig_all  

      Vytvoří někdo erudovaný to ekonomické okénko? Tohle jsou tedy výsledky tech fungujících sankcí, jak jsme o nich hovořili? https://www.novinky.cz/…sku-40418704

      0 1
      • Kuba78  

        to se ptas, oznamujes nebo vysmivas ve stylu „sami jsme se strelili do nohy a sovetsky svaz jen vzkveta“?

        samozrejme ze tyhle dopady muzou vypadat jako trochu usmevne, ale kdyz ctes mezi radky, tak vidis vice – napriklad pokud nedokazou trenovat piloty, budou jich mit mene a mene. Ti stejne nebudou mit s cim litat, protoze zadna letadla nez ta co si ukradli nemaji a jelikoz nemaji nahradni dily, postupne se jim flotila bude zmensovat. A jelikoz sovetsky svaz je velka zeme, nejak se dopravovat pres tech nekolik casovych pasem musi, takze nejaka letadla potrebuji. alternativou bude zeleznice, ale ta jaksi stoji na tom, ze potrebujes vagony a pokud vagony stoji protoze nemaji loziska jelikoz soveti nedokazou ani vyrabet kulickove lozisko.. tak proste budou soveti sedet doma na prdeli nebo pracovat na dalku pres internet. Ten se jim ovsem zacina hroutit, protoze zapadni spolecnosti odesly, ten HW a SW nebude mit kdo opravovat a cinani se boji nasadit Huawei a dalsi firmy na uprazdneny trh, protoze sovetsky trh je nevyznanmy v porovnani s tim, kdyby je kompletne zarizli na vsech zapadnich trzich..

        Jiz jsem to tu mnohokrat rikal – sankce nejsou deus ex machina, kdy druhy den po vstupu v platnost nevyjde nad sovetskym svazem slunce. Je to proste rakovina, zprvu se nic nedeje, pak je cloveku sem tam blbe, nevi proc.. a kdyz po mnoha mesicich ci letech vidi diagnozu nadoru v terminalnim stadiu, uz je pozde s tim neco delat.

        0 0
        • pepek  

          soveti nedokazou ani vyrabet kulickove lozisko – to ale nemyslíš vážně, že? A ty ostatní věci se tam dostanou vždy nějakým šedým dovozem. V minulosti překonali všechny možné sankce: CNC mašiny na šrouby ponorek, turbokompresory na plynovod, obilí z Argentiny atd. Třeba teď tam začalo Hnujdaj zase vyrábět, nehotová auta vozí do Kazachstánu, kde je dokončí-fertig.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce