• centrus

    Ukradeno v Praze – Uhříněvsi dne 12.2.2009

    Rám: HFS, barva černá, bílé logo

    Velikost: 20''

    Výrobní číslo bohužel neznám

    Vidlice: Manitou Skareb, lock-out

    Komponenty: kliky, přesmykač, měnič, řazení, převodník, kazeta, náboje, brzdové páky vše Shimano Deore XT / XTR

    Brzdy: Avid, véčka

    Řidítka+představec: FSA

    Pedály: Shimano M 520

    Ráfky: Mavic

    Sedlo: Fizik Gobi XM černé

    Sedlovka: FSA SL-K, karbon

    Sedlová objímka: Hope, červená, bez rychloupínáku

     

    Bohužel jako jediné specifikum, patrné na první pohled, se dá označit červená sedlová objímka HOPE.

    Vlastní foto bohužel nemám, tak přikládám alespoň katalogové…

    0 0
    • Sobi  

      Upřímnou soustrast… a jak se ti to stalo, máš ho alespoň pojištěný?

      0 0
      • centrus  

        No, jak se to stalo. Takový paranormalní jev… jdu do sklepa, ODEMKNU (je tam FABka, sice stará, ale pořád FABka) a kolo nikde. Spolu s vrtačkou a akušroubovákem. Čekal jsem, že mi tu záhadu objasní policista, ale podle něj musel mít někdo klíč. Jakým způsobem ho sehnal, to už je nad moje chápání, protože jsme žádný neztratili.

        Už před několika měsíci se tam zkoušel někdo dostat hrubou silou, takže od té doby možná zkoušel něco sofistikovanějšího, až to nakonec vyšlo. To, že po krádeži za sebou zamknul, narozdíl ode mě pouze na jeden západ, beru snad jen jako provokaci.

        Pojistku akorát začínám řešit, vztahuje se na to pojistka bytu. Ale vzhledem k tomu, že nebyl poškozený zámek, nejsem si zdaleka jistý, že to uznají jako pojistnou událost, ach jo. Jinak kolo jako takové připojištěné nemám.

        0 0
        • felix.org  

          Nerad bych tě zklamal, ale pokud ti někdo ze sklepa vezme kolo a násilím nepřekonal žádnou překážku, málokterá pojišťovna ti toto uzná jako pojistnou událost… :-(

          0 0
          • centrus  

            Však jsem s tím od začátku víceméně smířen. Ale pořád trošku doufám…

            0 0
            • felix.org  

              FABka jako zabezpečení stačí…stačí i bezpečnostní visací zámek na petlici. Pokud si ale zloděj odemče klíčem, je to blbý. V takovým případě je asi nejlepší vylámat si zámek sám a pak teprve volat policjaty…

              0 0
              • centrus  

                To už mi taky bylo řečeno, teď  je na to pozdě. I když s mojí blbou poctivostí bych se na to stejně nezmohl :-) nehledě na to, že nevím, jak se taková FABka vylamuje.

                0 0
              • elbandito  

                No obyč fabka se dá otevřít i bez klíče, dokonce sem někde na netu jednou viděl i návod jak na to i s obrázkama, ale už nevim kde to bylo… No ale že by se mu to pak zas chtělo pracně zamykat? Že by zloděj recesista?

                0 0
                • centrus  

                  Je mi jasný, že když řeknu, že bylo zamčeno, vypadá to podezřele i pro běžnýho člověka, natož pro likvidátora z pojišťovny. Z odstupem času je mi taky líto, že jsem to policajtům do protokolu vůbec uváděl. No jak říkám, blbák poctivák…

                  0 0
        • Gorgov  

          před několika měsíci se tam někdo zkoušel dostat hrubou silou, tak sem tam dal kolo, ať má aspoň dobrou motivaci. Co k tomu dodat?

          0 0
        • Schoscha  

          http://www.dcblog.cz/…mping-1cast/

          Tohle by mohlo vysvětliz způsob otevření.Ale že po sobě i zamkl je už moc.

          0 0
    • uzul  

      Citim s tebou

      0 0
    • marekvnoucek  

      To jsou fakt svině…to je mi líto, já si vzpomínám, když mi před 2 lety šlohli na Králi Šumavy novýho Apache Shamana…snad se najde.. tak držim palec

      0 0
    • jackx  

      upřímnou soustrast. přišel jsem o kolo ve stejný den…

      0 0
    • nnoe  

      sekat ruce, hajzlům…:-(

      upřímnou soustrast a přeji, ať máš štěstí a třeba se najde…

      0 0
      • centrus  

        Díky za přání, ale byl by to spíš zázrak. Snažil jsem se alespoň navštívit nějaké zastavárny, ale tady v Praze je to hledání jehly v kupce sena. Nehledě na to, že v zastavárně/bazaru vůbec nemusí skončit.

        0 0
        • Horyna  

          Taky přeju ať se najde ale moc bych v to nedoufal. Zkusil bych nevzdávat tu možnost pojistky. Taky mi před lety kolo ukradli ze sklepa ale násilím, takže v rámci pojištění domácnosti jsem prachy dostal. Jinak se nedivím ničemu. Viděl jsem na vlastní oči jak kolega otevřel dálkově a nastartoval oktávku šéfoj klíčem od jiný oktávky jinýho roku výroby. Dost velká náhoda co?! Ty parchanti jsou dneska asi vybavený :-(

          Rád bych věděl kde takový kola končej. To snad nemůže bejt prodávaný přes zastavárny. 

          0 0
          • jim1f  

            Co vím,tak kola z Čech končí na Moravě a naopak.

            0 0
          • centrus  

            To bych taky rád věděl:-)

            Protože když jsem je objížděl, bylo mi asi už u třetího bazaru jasný, že mezi těma TESCObikama svůj asi nenajdu. To je zřejmě fakt.

            0 0
    • HastySnail  

      mě už ukradli 2 kola… naposled to byl uplně novej author versus co mi dali naši k 18tinám… měl jsem ho 14 dní… kdybych tenkrát ty hajzly našel, tak bych se možná i dopustil trestného činu ublížení na zdraví. :-D Nejhorší je, že zmrdi mívaj kliku… Nicméně od té doby mam bike u postele a už se o něj nebojim. :-)

      0 0
    • bagr84  

      Je mi to lito a znam ten pocit, ale sorry ze to musim rict – za blbost se plati. V dnesni dobe davat do kolo do sklepa? Fabka?

      0 0
      • Wojtek  

        ja ho mam taky ve sklepě,když ho nemaš kam dat,tak co s tím

        0 0
        • bagr84  

          Bydlim taky v panelaku, s familii na hromadce a kolo uz si do sklepa nedavam. Kdyz ho neni kam dat, tak ho nedam zlodejum do sklepa.

           

          Kolo mi visi v loznici vedle postele, zadna nadhera to neni ale aspon nemam sevreny pulky vzdycky kdyz se chystam vyjet. Verim tomu ze reseni se da vymyslet vzdycky.

          0 0
          • Wojtek  

            hm,ty bych chtěl vidět/slyšet,co by mi naši řekli,kdybych jim řek:ja si dám kolo do pokojíku,toby mě asi ukamenovaly,ale bylo by to super,ale má to také velké nevýhody

            0 0
    • shodan  

      jak psal elbandito – trosku sem pohledal na disku a navod na otevreni zamku sem nasel. nevim jestli to tu mam prihodit (abych nebyl narcen ze davam navod jak poladit zamek a krast kola…;-)), abyste mrkli jak je to popsane – ja to teda nezkousel, ale asi to funguje…

      jinak uprimnou soustrast :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.