ukradená kola Mavic České Budějovice

28 nepřečtených
  • Libasss

    zdar lidi,

    ve čtvrtek 29.6.2017 mi na náměstí u hotelu Zvon v Českých Budějovicích nějaký ***** ukradl kola z mého zamčeného GT. Byly to Mavic Crossmax 26", na předním kole plášť Continental, na zadním Schwalbe. Tak kdyby se někomu dostaly do ruky „VÝHODNÝ PRODEJ MAVICŮ“ tak mi dejte vědět. Odměna je jistá

    0 0
    • Val  

      Jsem taky budejcak, muzes upresnit kdy/jak se to stalo?

      0 0
      • Libasss  

        sedím ve Zvonu na Pivku a mezi 22–23 mi nějaký ********* ukradl kola. Kolo jsem měl zamčený ke kolostavu v loubí. Na abusáckej zámek si zloděj ani netroufl a tak mi sebral alespoň kola. Prostě pakáž. V tejdnu se mi prej mají ozvat cajti co našli na kamerovým záznamu. Jsou prej pokrytý všechny rohy náměstí.

        0 0
        • Val  

          Aha takze v noci, alespon, ze jeste nemaj tu drzost si to odnest ve dne. Kazdopadne **** se v kolech trochu vyznal, do hospody jezdim na favoritu, kde mam kola á 500 Kc, taky na rychloupinakach a ty mi neukradli i kdyz jsem nechal kolo na namesti pres noc.

          0 0
    • Lachtis  

      Nezávidím a přeji, aby se našly, ale všichni víme, jaká je naděje…

      Já bych kolo ani zamčené nikde nenechal. Přesně jsem si říkal, že sice rám je zamčený, ale pokud to bude nějaká sv.ně, která trochu o kolech ví a má základní výbavu, tak během pár sekund bere zapletená kola, sedlo, sedlovku, rodla, vlastně i rovnou vidlici… Chápu, to už je extrém, ale je vidět, že mé obavy nejsou liché a ačkoliv máš „dostatečný“ zámek, který třeba ta sv.ně nerozbije, tak stejně může ukrást vše ostatní a moc mu to práce nedá :-(

      0 0
      • Libasss  

        njn. jsme prostě a jednoduše malej národ. Když jedu do zahraniční tak na mě místní koukají udiveně proč si zamykám kolo. Byl jsem před týdnem na Gardě a tam kdybych nechal nezamčený kolo na hlavní třídě. tak jej ráno najdu na míst kde jsem ho zanechal, nebo bych zašel na policii, která by měla kolo u sebe aby jej náhodou přes noc nikdo neukradl …

        0 0
        • figur  

          Tak to se dost pleteš. V Rivě ukradli mým kámošům dvě kola celkem asi za stovku. A taky tam chytli organizovaný Poláky, kteří měli ukrást celkem cca 180 kol…Teď jsem jezdil po Německu a kola si tam ve městech zamykají taky.

          0 0
        • Val  

          Ne oni nekoukaj divne, ze si zamykas kolo, oni koukaj divne, protoze si nezamykas crossmaxy ;) Chapu tvoje pocity, ale krade se naprosto vsude a vsude se i kola zamykaji. I ve Svycarsku.

          0 0
        • MnemonicJ  

          asi bych to úplně nesváděl jen na náš národ. Kamarád parkoval kolo v Londýně, domů jel jendou bez sedlovky a sedla a taky bez zadní brzdy… a podruhý ho nesl, protože mu chybělo přední kolo :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            +1…proste kolo, ktere stoji vice nez jednu noc na stejnem miste, je postupne domorodci recyklovano:)))

            0 0
      • Bubaaak  

        https://m.youtube.com/watch?…

        Krade se všude…

        0 0
        • MnemonicJ  

          jo, 100%ně, potom už jde jen o to, kolik máš štěstí. Já měl jednou zaparkovaný kolo před knajpou (v tý době tak 5 let starý HT za ±30k), když jsem se vymotal ven, tak jsem na kole normálně odjel a až druhej den jsem zjistil, že zámek nese stopy dobývání, naštěstí to byl celkem slušnej Abus a ten člověk byl vybavenej asi jen šroubovákem. Minulý rok se kamarádovi ztratilo kolo zamčený před knajpou v centru Plzně (10 let starý HT za cca 13k, v tý době už docela vrak, do kterýho neinvestoval) a za 14 dní ho překvapivě policajti vrátili ještě s upgradem zadní brzdy na paralelogramový XT :) Týpek ho prý od někoho koupil na ulici za 15 stovek. No a do třetice: městký kolo (asi 20 let starej Rock Machine pohon 3*5, fakt jen do práce a do knajpy), taky centrum Plzně a taky se někomu líbilo. Přestřiženej lankovej zámek a kolo už se nenašlo. Ten člověk byl dost překvapenej, že podobnej stroj stojí někomu za to, aby ho vzal…

          0 0
          • Breakpain  

            Ohla sedlovka, prasklej rafek, roztrhana duse a zadni guma … Ten rafek skoro neprosel ani zadni stavbou btw.

            Kolo na vyhozeni, melo sve roky – ze zvedavosti jsem ho venku oprel o plot a behem 10 minut bylo fuc ;) … To nechapu … :D tam uz se nevyplatilo ani menit dusi, natoz davat nove zadni kolo …

            0 0
          • jIrI___  

            3 roky zpět jsem u knajpy nechal zaparkovaného měšťáka (samozřejmě nezamčeného, zámek by měl vyšší cenu než celé kolo :) ) a při odchodu jsem ho tam už nenašel. Tak jsem jel domů tramvají. Za necelý týden jsem se vracel z volejbalového zápasu a svoje kolo viděl zaparkované u nonstopu na opačné straně města, taky nezamčené. Tak jsem si ho vzal zpět a od té doby slouží dodnes, už bez vypůjčení někým neznámým :))

            0 0
            • MnemonicJ  

              no u těchto kol asi nemá pro nikoho smysl to někam tahat, tím spíše čekám, jestli se ten 20 let starej RM někde objeví :) Vzhledem k tomu, že mu majitel dal dost osobitou tvář, tak ho asi poznáme

              0 0
          • Smazaný účet  

            To víš minulej rok v Plzni odstartoval projet share & Ride.

            0 0
    • Yura  

      Tak videl ten neznicitelnej zamek, tak si udelal dobre aspon na kolech no. To fakt nasere..

      0 0
    • Rockodendronus  

      Psal jsem to před 2 týdny a musím to napsat zas. Kolo už nikdy nenechám bez dozoru. Šel jsem podal obálku na úřad cestou na švih, kolo zamčel před ním, za 5 minut vyjdu ven a… Kolo tam bylo. Skoro nová Ksyria ne. :-/ Zjistilo se prd, sice tam jsou všude kamery, borec měl kšiltovku a přes ni kapucu, dal se vysledovat asi na 500 metrů a pak se po něm slehla zem. Přešel jsem na Cossmicy.

      0 0
      • Yura  

        Njn u draheho kola je ram jen zlomek ceny a privazanej je vetsinou prave jen ten ram, ale ostatni komponenty lehce odebratelne jsou nezabezpecene. Tak proc nesebrat aspon tu sedlovku se sedlem a nebo ty kola, ktera jsou v cene treba 2 beznych kol.. :)) Ja mam taky smulu. U ostatnich kol vidim bezne jak tam nechavaji svetla, brasny, a asi jim to nikdo nekrade. Ja necham na kole jednou brasnu a hned me za to nekdo potresta.. :)

        0 0
        • Val  

          ja nechaval na kole bezne ramovou brasnu a nakonec mi ji ukradli, ale to uz byla ve stavu, ze popruhy byly zpretrhany a provizorne spojeny sesivackou, hodnota –0… pak mi jeste z brasny ukradli debilni plastovou pumpicku, ktera uz me delsi dobu srala… doufam, ze se ji ten **** taky pokousel pouzit :)

          nastesti cestovni brasny, kde by me kradez opravdu bolela mi zatim nechali na pokoji… ale to si neodvazim nechat v noci pred hospodou

          0 0
    • Dados  

      Jsem taky z Budějc a zrovna dnes cestou do Prahy a zpět (samozřejmě autem) jsem přemýšlel o pasti na zloděje a točit to kamerou… No a pak, mimo záznam, mu rozbít držku. Po zkušenosti už nenechávám kolo bez dozoru.

      0 0
      • Libasss  

        Jo, bylo by to řešení. Policajti mi říkali že to v budějkách dělá furt dokola cca 10–15 lidí. Zlámat nohy hned po krádeži a je po krádežích. Mám kamaráda u policie a když jsem se ho ptal proč nedělají návnady na zloděje tak to prej nejde. Prý by to bylo navádění k trestnému činu což oni dělat nesmějí. Prostě zákony u nás hájí zmr*y.

        0 0
    • atty  

      Běžný kola (ty, co stojej někde přivázaný na ulici) obvykle kradou fetky – je to „rychlá obživa“ – menší pákovky se schovají v batohu na zádech, kolo se transportuje někam do bazaru, kterej má třeba podobně spřízněnej bazar někde v jiném městě/místě, takže takhle horký zboží se prodává obvykle jinde, než bylo prodáno. Fetka dostane za kolo v hodnotě 15–20k litr, dva na ruku a má na den vystaráno. Výkup proběhne na kradenou či opsanou občanku či bez ní (podle ceny a „risku“ bazarníka).

      Pokud se pak fetka chytí, tak třeba i spolupracuje a co si pamatuje, to policajtům řekne, ale reálně se dohledá pár procent těch ukradených levnějších kol (dost lidí to nenahlásí, nalezený kola se neztotožněj na majitele, chmaták si obvykle vzhledem ke svému stavu sotva pamatuje, kdy měl poslední dávku, natož kdy, kde a jak ukradl před 14 dny kolo a co to bylo alespoň za barvu, značku, typ atp. Jiné „důkazy“ pak nejsou, pokud náhodně není někde třeba kamerový záznam nebo nějaký svědek. Reálně je to tedy tak, že feťák mse třeba i přizná, že za poslední měsí ukradl třeba 30 kol, nicméně dohledá se tak maximálně 5 z nahlášených a za víc se mu nedá sdělit obvinění. Škoda je pak nízká, společenská nebezpečnost pro soudce, co musí schválit třeba i navrhnutou vazbu malá a fetka je za pár hodin/pár desítek hodin zase venku.

      Co obvykle začně shánět a jak si na to musí „vydělat“ je jasné.

      0 0
      • Dados  

        Přesně tak, v drtivé většině jde o smažky. Jednou jsem je, teda spíš můj pes, chytil při krádeži ve sklepě v bytovém domě. Reakční dobu PČR radši nebudu komentovat..

        0 0
      • Dados  

        Přesně tak, v drtivé většině jde o smažky. Jednou jsem je, teda spíš můj pes, chytil při krádeži ve sklepě v bytovém domě. Reakční dobu PČR radši nebudu komentovat..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.