• karliner

    Prohlížel jsem si pravidla UACu a narazil jsem na zákaz používání camelbaku při závodech s hromadným startem, nejspíš to platí jen pro silniční závody, ale stejně by mne zajímalo proč???

    Pátral jsem mezi lidmi, co se těch závodů účastní nebo k nim mají blízko a zdůvodněním (nebezpečí namotání druhého závodníka do hadičky majitele camelbaku, případně výhoda majitelů camelbacku pít tam, kde „bidonisti“ nemohou…), která jsem slyšel nemůžu uvěřit, přeci UAC není takový spolek kašparů.

    0 0
    • Attila  

      ouch.

      Za to asi mohu já. :-(

      0 0
    • Pebe  

      je to tak :-)

      0 0
    • Medunka  

      Protože silničař s camelbeckem = hrozný odpor vzduchu :-)

      0 0
    • prvniodkonce  

      To by i UCI byl spolek kašparů. Proč nesmí být kotouče na cyklokorskách a proč je určená dolní hranice hmotnosti a proč jsou nepovolené převody a proč a proč a proč…?

      Taky jsem si říkal, proč to tam je, dokonce jsem na to přišel, ale už jsem to zapomněl :) Každopádně silnice je konzervativní disciplína, ale souhlasím s tím, mohlo by to třeba překrývat číslo. Navíc UAC závody nejsou žádné dálky o přežití, tak nevím na co kejml.

      0 0
      • Pebe  

        no nevim, jsou i 90–100km závody a přes 3 hodiny v létě jet v intenzitě na max.2litry může být už celkem hraniční…

        0 0
        • mastihuba  

          no počkej 60km pokecaj a rozeberou co bylo minulej tejden a 30 vodšlápnou, proto jim dávaj ty 200km etapy aby si trochu mákli a stejně jim ten chlast podávaj z auta nebo vodonoši, kteří pod kopcem končí. Camel je na silnici prostě blbost. :)

          0 0
          • Pebe  

            UAC není UCI ;-)

            na UACu tak 80% závodníků nemá doprovod aby jim podal flašku s vodou, natož auto nebo vodonoše ;-) a kromě pár vyvolených to rozhodně není na kecání, to bych si tvrdit nedovolil :-)

            0 0
        • prvniodkonce  

          To je pravda. Nejlepší je mít support na trati, ale to je občas problém.

          0 0
      • karliner  

        Tak o tom, že UCI působí jako spolek kašparů se mluví a dokonce i píše celkem nahlas, ale nemůžu soudit, kromě TdF a Gira mě žádný jejich závod moc nezajímá.

        Proč jsou zakázané v cyklokrosu kotouče nevím a docela by mne to zajímalo.

        Proč je určena spodní hranice hmotnosti kola určitě víš a je jen otázkou, jestli po uragánu novinek v posledních letech je určena správně.

        Proč jsou nepovolené převody – to nevím co myslíš.

        Jestli je důvod k nepovolení camelbaku skutečnost, že by to při závodě UAC mohl zakrývat číslo, tak tomu se asi musí smát a ťukat si na čelo i ti, kdo ten zákaz vydali a schválili.

        Jestli nevíš na co kejml při jízdě na kole (je fuk jakém) – prozradím ti to, lidi si do něj lejou pití místo toho, aby si ho lili do bidonů a potom ho během jízdy upíjejí, aby předešli dehydrataci.

        0 0
        • prvniodkonce  

          nepovolené převody – moc do toho nevidím, ale tuším, že např. na časovku je vymezen maximální převod, existují juniorské převody (jasně, asi mají svůj účel) apod.

          Kotouče na kroskách – kdysi jsem o tom něco četl. Jednu dobu se to začalo objevovat, a pak to UCI zakázala, důvody jsou sporné, ale jak je vidět,něco na tom je. Taky by pak mohli začít vozit rovná řidítka (tuším, že to vozil Martinez, ale taky mu to zakázali) a to už by pomalu nebyl cyklokros, ale „29XC na louce“.

          Na co je kejml, jsem už dřív tak trochu pochopil a dokonce jsem to už i u nějakých lidí viděl, jak s tím i na silnici jezdí. lidi si do něj lejou pití místo toho, aby si ho lili do bidonů ok – a proč si ho nelijou do bidonů? Většinou podle mne z důvodu toho, že camel má větší objem, tudíž se nemusí doplňovat. Ok.

          0 0
          • Mirek1  

            U mě je důvod teď, když se ochlazuje, ještě jeden – vydrží to dýl teplý. Mám i izolovaný bidony, ale do každý se vejde tak 0,5 l a to je pro mě málo.

            0 0
          • fousek  

            Taky kdyz na 7kg silnicku navesis pres 1kg zavazi tak je to docela znat ne?

            0 0
            • prvniodkonce  

              To teda. Moje 10kg silnička + 1,5kg pití – to už je v balíku hmotnostní unikát :D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.