Trhlina potahu sedla -nějaký nápad čím to slepit ?

21 nepřečtených
  • d69

    Trhlina mého milovaného Bontrager sedla mi v zásadě nevadí,ale postupuje. Protože je sedlo jinak úplně OK chtěl bych ho zkusit zachránit. Vím že je to asi na… ale prosím zkušené -nějaký nápad/rada čím to zkusit slepit a oddálit tak jeho konec ? (umělá kůže) Díky moc!

    0 0
    • jecnak  

      Strhnout a precalounit. Tohle bohuzel nezastavis.

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Sesit timhle stehem, aspon 5mm od kraju. Nic jinyho ekonomicky nedava smysl, a stejne to nejspis nebude na dlouho.

      0 0
      • jecnak  

        Ekonomicky mi neprijde ani to, protoze to bude neekonomicky likvidovat kratasy. Ledazeby jezdil v teplakach.

        0 0
        • d69  

          Diky-o „ekonomiku“ mi nejde,a na tepláky zatím (doufám:) zralý nejsem.Spiš jde o to že ideální sedlo jsem dlouho hledal a to stávající momentálně už není k mání-tak jsem ho chtěl udržet co nejdýl. Taky se bojím, že by šev drásal šortky a moc nevydržel, spíš jsem myslel na nějakou (po zaschnutí nelepivou) výplň co by to zpomalila -třeba něco na opravu bot a pod. Vím že dřív nebo později půjde sedlo do kopru,ale chci to prostě zkusit.

          0 0
          • Hrabex1  

            tak proste jezdi, dokud to pujde a zatim vyhlizej nove. Vyber je nekonecny.

            0 0
          • vysmátej bajker  

            bontrager ty sedla sice každou chvíli mění ale v podstatě jsou pořád stejná. jen když chceš pohodlí tak kupuj tu nejnižší řadu. čím dražší (lehčí) tím tvrdší.

            0 0
    • pokec  
      1. Strhnout starý potah. 2) Sehnat useň. 3) Zastřihnout do tvaru starého potahu (radši nějaký cm přidat). 4) Lehce pošplíchat vodou. 5) Položit na sedlo a zakolíčkovat. 6) Počkat až useň uschne. 7) Chemoprén nanést na sedlo i na useň. 8) Nechat zaschnout. 9) Chemoprén na sedlo a hóóóódně šponovat od špičky dozadu a pak od špičky po stranách. 10) Podlepit zespodu stejným způsobem a zahnout.

      Mě zatím drží. Nepoužívat koženku, díky nosné tkanině se nepřizpůsobuje tak dobře tvaru sedla jako useň. Já nakonec potahoval kůží z kozaček, protože jsem prvně koupil koženku (v BPP mi uřízli 30cm z metráže), ale blbě se s ní pracovalo. Takže pokud metr usně vyjde na 800–1500 a ty potřebuješ, když přeženu, 40cm, tak je to 320–600 peněz plus tuba chemoprenu. A jelikož z usně bude do metru zbývat, tak máš další kůži na další sedlo ;-)

      Možná levnější a rychlejší než hledat zkoušet a měnit sedla, protože ti nové sedlo nesedlo.

      0 0
      • jecnak  

        Presne. Dik za navod. Podobny jsem psal v bastlirskem vlakne.

        0 0
        • 01carbon  

          v kozince nechavaji kolicky stopu. az otevrou obchody tak se chystam zkusit ms polymer. jakakoliv chyba s tim chemoprenem je fatalni. existuje lepidlo ve spreji

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Kdysi jsem cet nejaky povidani jak Busyman zacinal, a psal tam ze zacal s contact glue=chemopren a to ze se mu neosvedcilo, ale ze ted pouziva nejaky lepidlo na tapecirung do auta- ale to se mi nepodarilo dohledat. Co jsem videl fotky z fabrik na sedla, tak necim nastrikaj oba povrchy, nechaj zavadnout a pak to ve dvou natahuji. Myslel jsem si ze by mohlo fungovat dobre- tj. ne tak fatalne- lepidlo na galusky.

            Kdo nezna- porno potahy sedla od Busymana https://busymanbicycles.blogspot.com/?m=1

            0 0
      • d69  

        díky moc všem – takže na lepení klasický chemoprén?-nebo ?

        0 0
        • pokec  

          Nebo nevím ;-) já použil chemopren. Je pravda, že když blbě natáhneš useň, tak už neopravíš. Ale já natáhl dobře ;-)

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Jestli jsi z Prahy, tak se da casto vyhrabat pouzitelny kus kuze, teda usne, v bedne s odrezkama na Florenci v Kutilu. Pak jsou to radove desetikoruny. Ted mivaj silnejsi a ne cernou, spis sede. Nebo kozinu za draho z kusu tamtez. Jako alternativni zdroj bych videl vyhrabat v nejakym levnym sekaci kozenou sukni nebo kalhoty, ale prakticky jsem to zatim nepodniknul.

          0 0
          • 01carbon  

            kupoval jsem cernou kozinlu v Dlouhe ul v Praze. cca 600,– s prvnim pokusem jsem nebyl spokojen protoze se mi nepovedlo dobre rozzetrit lepidlo po plose. Udelalo mi to hrudky. jezdil jsem na tom asi 2–4 mesice. ted z toho sameho kusu kuze udelam druhy pokus – jeste na jeden pokus tam material bude. lepil jsem to pruhlednym kontaktnim uhu a sundat to dolu bylo o prsty. takze zkusim ms polymer aby bylo vice casu. ale ten uhu pouziji zespodu na okraje. drzelo to neskutecne

            0 0
      • Twitko  

        kdyz tu kuzi zastrihnes vetsi nez potrebuje (o DOST vetsi) tak na krajich muzes udelat dirky – s rozestupem treba 1 cm, nebo i min, velikost direk tak abys tim protahl nejakou pevnou a silnejsi nit, tenkou snurku, cokoliv co mas .. pak pomoci te snurky pod sedlem postahujes navlhcenou kuzi tak, aby to na sedle bylo napnuty (jak kdyz se dela bubinek „tam-tam“ :-) ) Necha to vyschnout. Ona ta kuze se kolem tech direk sice dost zdeformuje, ale to je fuk, bo to se stejne potom odstrihne. Po vychnuti to bude nejak(*) drzet tvar, odstrihnes prebytky (i s tema dirkama), nalepis ..

        (*) „nejak“ = protoze pravdepodobne pouzijes chemicky cinenou kuzi (chromem), tak ona se neda tak dokonale tvarovat jak ta cinena prirodne, ale na tvuj ucel by to melo asi stacit.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Gwaihir  

      Zalep to pružnou tejpou – dočasně a přemýšlej o novém sedle nebo jak to očalouníš :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.