Tretry na závody, kde se často tlačí.

18 nepřečtených
  • stip1978

    Jaký boty nosíte na MTB závody, kde se často tlačí, brodí řeka atp.? Je výhodnější mít tvrdé tretry s plastovou podrážkou s tím, že to nějak člověk překlopýtá a při jízdě naopak získá, nebo je lepší se na sportovní tretry vykašlat a vzít si ty s gumovou trekovou podrážkou? P.S. Ano, závodím pro zábavu, takže to není až tak důležité, ale zajímá mě jak tuhle situaci řeší ostatní.

    0 0
    • stip1978  

      Oprava: Jaký boty na MTB závody, kde se často tlačí?

      Sportovní tvrdé. Výhody při jízdě vždy převažují obtíže i při dlouhých výšlapech.

      Turistické s trekovou podrážkou. Je to kompromis, dobře se v nich šplhá a ztráty při jízdě jsou pro mně nepodstatné.

      0 0
    • jIrI___  

      Není lepši jezdit na závody, kde se jezdí na kole a nedělá turistika? :) Záleží taky v jakém terénu plánuješ tlačit. Jestli to jsou nějaké prudké stojky v terénu, tak tam tvrdé tretry s našroubovanými kolíky vepředu udělají lepší službu než měkké turistické tretry bez kolíků. Osobně bych to řešil tak, že pokud plánuješ víc než polovinu jet na kole, tak bych vzal tvrdé tretry, a pokud plánuješ víc než polovinu závodu tlačit, tak turistické.

      0 0
    • McBlacky  

      záleží na vzdálennosti, když to je extrém race nonstop, potřebuješ i dost tuhou botu, aby jsi při šlapání 15+hodin neumřel na bolavou klenbu. Takže měkké boty spíš ne.

      dobře vypadá třeba specialized Rime, nebo si sežen starší Compy v tech jsem dal dvakrát Loudání a to je tak 700kolo/40 pěšky v průměru.

      jestli budeš chodit víc, tak za ně moc nevyhazuj, protože je zničíš na patě, pro chuzi v tvrdých botech je nutný mít je povolené a pata pak klouže nahoru dolů

      0 0
      • nitraq  

        +1 za ty Rime, dost tuhý a dá se v nich chodit docela slušně, ale jasně, že to není jak měkká turistická tretra.

        0 0
    • karliner  

      Bral bych do batohu lehké goretexové pohorky a před tlačícími místy bych přezouval.

      0 0
    • jonti  

      Lepší karbonové tretry mají podrážku gumovou, neklouzavou.

      Pokud nenapíšeš co znamená často tlačit a kde, nedá se odpovědět. Pokud je to XC závod, kde je pár výběhů, tak to nemá cenu řešit, pokud je to něco jako Ironbike, kde se klidně tlačí hodinu do kopce, tam už to stojí za zvážení. Spíš než s nepohodlím je třeba počítat se zničením treter.

      Za mě, pokud to není žádný extrém, jako hodinové tlačení, to vůbec neřešit.

      0 0
      • McBlacky  

        u ultra pevných a nepodajných race treter si celkem brzo odpálíš achilovky a nevím proč ale i kolena. ta hodina je tak strop, ale už 30 minut může být problém…

        0 0
        • xshreck  

          na maratonech se proto snažím všechno vyjet, je to pro mně míň únavné, než kdybych někde v blátě běžel

          0 0
          • McBlacky  

            jsou i závody kde ti nedaj jinou možnost, ale v čr kopců na chuzi je v rámci závodů naprostý minimum a jet na hodne pokurvených podmínek musíš po svých

            0 0
            • xshreck  

              Předevčírem jsem se taky pěkně proběhl, ale vyjel jsem toho i tak dost – na co stačily převody nebo jen trochu zabírala galda :))) pravda, že se jelo na slovenské straně… mít závod kde se moc běhá, tak se na to asi vykakám

              0 0
              • jonti  

                Jezdis malo terennich zavodu v horach :) zkus treba Sella Ronda Hero.

                0 0
                • xshreck  

                  já jezdím jen u nás nebo SK :)) dál netřeba, abych hledal novou konkurenci na to mám ještě času :-D

                  0 0
      • jecnak  

        Presne tak. Plus pokud je to do extra blata, tak dopredu misto klasicky koliku nasroubovat koliky do kopacek a nebo skoby na rugby.

        Dost odolny byvaly Shimano tretry ale mely v karbonu plastovou podrazku, takze moc nedrzi. Mavic dela i s karbon podrazkou gumovy dezen a to neklouze vubec.

        0 0
    • stip1978  

      No já jsem si dopřál a koupil si tretry Bontrager RXL s tím, že je používám i na silnici, což je paráda. Byl to starší model za dobrou cenu. Jenomže když musím někde tlačit v kamenech do stráně tak je mi jich samozřejmě líto – ta karbonová podrážka se okope a jsou dost (no řekl bych dokonce úplně) tvrdý. Ty Specialized Rime mi příjdou jako dobrý kompromis, ale taky nejsou nejlevnější. Nebo ji pořídím ještě jedny oblíbený Bontragery, ale aspoň v plastu do 2000Kč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.