• PeLob

    Plánuji koupit nové tretry. Nově mám k MTB i silničku, dvoje tretry ale nechci. Poradíte prosím někdo konkrétní model vhodný pro obě kola? Optimálně s BOA, cenově kolem 3–3,5 tisíc max, ale klidně i levnější. Anebo to je vcelku jedno a mám koupit jakekoliv tvrdé tretry?

    Díky za vaše názory!

    P.

    0 0
    • Cyclismo  

      Pořiď si jakékoliv tretry na MTB a pedály na obě kola taktéž MTB. Silniční tretry mají hladkou podrážku bez vzorku a společně se silničními kufry v terénu absolutně nepoužitelné. Model dle vlastního gusta.

      0 0
    • MilanT  

      Jak píše kolega, stejné pedály na obě kola a je půl starostí.

      Já třeba léta používám tretry CUBE z bike discount.de. Jsou pohodlné, podrážka myslím dostatečně tvrdá a vydrží.

      Mají i silniční okolo 50ti éček, pohledej když tak.

      Momentálně jsou v akce okolo 70ti éček. Jo a velikost odpovídá, jsou dostatečně široké, ne jako shimana kde se musí brát o 2 čísla větší :-)

      Jediné co nemají je Boa, ale jednu přezku a 2 sucháče.

      No, mě to rozhodně nevadí.

      Třeba já mám tyto:

      https://www.bike-discount.de/…shoes-402615

      0 0
    • milan.v  

      Dají se používat jen jedny tretry na obojí, kdo ale zkusil silniční, zjistí, že jeho původní kompromis je opravdu jen kompromis…

      Upozorňuji, že mluvím z vlastní zkušenosti, na silničce jsem první sezónu vozil poměrně tvrdé bikové boty…

      0 0
      • Maka123  

        Musím souhlasit, taky jsem chvíli jezdil silničku s mtb tretrama a silniční tretry jsou úplně něco jiného.

        0 0
        • zarkow  

          Jezdím mtb tretry v kombinaci s pedály A-520, což je pocitově lepší než klasické M520. Nicméně tretry začínají pomalu dosluhovat a tak zvažuju přechod na silniční spd-sl. Má někdo osobní zkušenost z přechodu z A-520 či A-600 na klasiku spd-sl? Jde pocitově šlapání o tolik poznat v přenosu síly?

          0 0
          • milan.v  

            Já jezdil doporučované A-520 s bikovými tretrami, přešel jsem pak na klasické silniční, lepší přenos síly, je to znát.

            0 0
      • Autumnbiker  

        jj, rok a něco jsem jezdil silnici na spd, konkrétně Shimano PD-A600 a teď jsem už 3krát vyjel na spd-sl a hned 1. vyjížďku mi přišly pocitově lepší. Líp drží nohu, přijde mi, že mám větší přenos síly a celkově jsou komfortnější. A to popocházení v sil. tretrách není taky taková tragédie jak jsem všude četl, s kolem sejdu schody v pohodě. Jen mokré lino a celkové mokré hladké povrchy nejsou zrovna kamarád. Nacvakávání je taky úplně v pohodě, určitě ne horši než s spd. Jen ty kufry tolik jako kovové spd nevydrží no. Za mě tedy spokojenost.

        0 0
        • zarkow  

          Díky za reakce, zatím jsem tou cestou nešel jednak z finančních důvodů a pak problematické chůze. Ale asi to nakonec zkusím. :-)

          0 0
          • zarkow  

            Už si můžu odpovědět sám, po letech jsem se nakonec rozhoupal a pořídil silniční tretry a pedály SPD-SL. Jednak původní mtb tretry už. začínají být sešlé stářím a silnička je v poslední době mému srdci blíž než bike, tak jsem si udělal radost. I když připouštím možnost placeba efektu z nové věci, rozdíl ve šlapaní vůči původním PD-A520 jsem zaznamenal. Mám jiný pocit z treter, kdy je noha jakoby víc součástí pedálu a pohyb chodidla mi přijde takový přirozenější. MTb tretra byla pocitově víc jako lyžák, když to hodně přeženu. S nižší tretrou jde i poznat širší pedál. Celkově se mi teď šlape lépe a za změnu jsem rád. Na druhou stranu, kdo nemá silničku jako primární, může v klidu jezdit v mtb tretrách s spd pedály typu A520 či A600. Ekonomický rozdíl není zanedbatelný.

            0 0
        • bodlak2  

          Já při chůzi se silničníma tretrama používám takové gumové návleky na kufry.

          https://www.aliexpress.com/…6456195.html?…

          0 0
        • atty  

          Hodně záleží, co je to za kufry – Shimaňácký silniční (nový) maj už na sobě ty gumy na třech místech a ťapat se v tom celkem dá (třeba po obchodu při nákupu). Měl jsem před tím Look pedály a kufry a tam to byl „horší balet“, nicméně na ně se taky daj koupit ty „chodící“ gumy – bez nich nic mnoho :)

          0 0
    • DeathNick  

      Ted to taky resim, ze shodim ze silnice SPDcka a pujde tam to co tam ma byt :))

      Takze uvidim jakej bude narust. Uz mi prijde, ze me na tom kole limituje vse a to se musi eliminovat :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.