Třetí osmice na nové silničce za sebou

20 nepřečtených
  • rekkklumi

    Ahoj, mám týden Focus Cayo 105 Mix 2017 celokarbon silničku, přičemž už potřetí za sebou mám na zadním kole servisovanou osmici, prodejce říkal, že neví co s tím.

    Jezdím čistě jenom asfalt, ke kolu se chovám slušně a po všech zkušenostech se vyhybam skoro kazde dire, i kdyz sem tam nejakoi tu pricnou nerovnost v rychlosti prejedu, mam pres 90kg, je to moje prvni silnicka, rafky mam fulcrumy racing 7, foukano na 7,5atm.

    Kde muze byt problem? Diky.

    0 0
    • notobi  

      problém bude těch 90kg+

      0 0
    • Breakpain  

      Váha … přešel jsem s 95kg na 32 drátů, pevné ráfky – není to gramařina, ale celý rok nato nesáhneš ;-) …

      0 0
    • Smazaný účet  

      Podle takhle obecných informací ti nikdo moc neporadí.

      Co přesně znamená mít osmici? Háže ti ráfek pokaždé ve stejném místě, nebo pokaždé jinde? A o kolik?

      Příčin může být celá řada. Ráfek může být nakoplý, může být vadný některý drát, může se povolovat vadný nipl atd…

      Zalétání a centrování kol je sice odborná práce, ale na druhou stranu to není jaderná fyzika. Pokud ti v servisu řeknou, že neví co s tím, šel bych jinam. I když uznávám, že pokud je kolo v záruce, může to být problém.

      0 0
    • jIrI___  

      Měl jsem podobný problém na gravelu. Jednou jsem jel po asfaltu a z ničeho nic rána od zadního kola. Mrknu na to a vidím prasknutý drát a osmici takovou, že se kolo sotva otočilo v rámu. Nechal jsem v servisu vyměnit drát a vycentrovat a po pár desítkách km se situace opakovala. Nechal jsem ty dráty měnit celkem 4× ve čteřech různých servisech a situace se pokaždé opakovala. Byl to sériový výplet s 32 dráty, vážím kolem metráčku. Nakonec jsem koupil Mavic Aksium a mám klid. Pokud teda nepočítám lupající dráty na zadním kole, ale to přikládám své ne zrovna cyklistické hmotnosti :)

      0 0
      • platypus  

        Zdar, tak ňákej drát se vždycky používáním jako ježděním se může časem uvolnit a pak to lupe, kouknu na špalky jestli jderáfek souměrně nebo aspoň v ňáké přijatelné toleranci, zas úplně to rozhodit taky není dobrý :-) a ještě prstama jdu po špicích jestli je ňákej drát uvolněnej, a popřípadě dotáhnu nebo povolím na druhé straně, aby pnutí bylo stejné na všech drátech, lupat by to nemělo.

        0 0
    • kubad  

      pravděpodobně se povoluje výplet,

      je potřeba to celé dát znovu dohromady, celé povolit a dotáhnout jak patří + tensiometr – měl by to dělat kdo opravdu ví co s tím.

      Případně zalepit niple

      0 0
      • platypus  

        Jo máš recht, jsem si až pozdějš uvědomil že má asksia, že to není klasika.

        0 0
    • Rar  

      Mam 95 kg ,191 cm jezdím na kolech Mavic Cosmic , bez problému ,nebo pak koupit Aksia.

      0 0
    • rekkklumi  

      Diky za reakce, dneska po 110km zase osma, jdu to resit s prodejcem, v nejhorsim koupim nejake lepsi mavicy.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Přece nechceš řešit reklamaci tím, že koupíš nová kola? Tvoje záplety tvých 90 kg musí bez problémů unést, stačí jen přijít na to v čem je chyba. Spíš než jen prodejce by kola měl vidět i nějaký normální mechanik.

        0 0
        • rekkklumi  

          no on jo prodejce i mechanik zároveň, je to malobchodník, slušný člověk bych řekl, ale tvrdí, že neví čím to může být, prý to pošle na nějakou spec. diagnostiku s měřením apod.

          PS. mám 96kg

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jak se ta osmice vlastně projevuje? O kolik mm se ti ráfek vyboulí a udělá to vždycky na stejném místě nebo pokaždé někde jinde?

            0 0
            • rekkklumi  

              Vypadá to, že pokaždé na jiném místě, a mm přesně nevím, ale jde to prostě vidět pouhým okem.

              0 0
    • plzakj  

      Se 100kg na silnici jezdim fr quattro lg druhej rok – ani se nehnou. Na 26” xc mam fr rm 5, 7 let, ani se nehly. Oboji maji 2:1 plochy draty a je jich tam pramalo.

      0 0
    • Venca991  

      mám kola stejná váhu okolo 90 kg a už je mám dva roky a ani jednou jsem je centrovat nemusel a to někdy jezdím i šotolinu nebo rozbitý asfalt

      0 0
    • Rowdy  

      Mám taky tu váhu. Měl jsem před časem nějaký Weinmann Flier ráfky a dělalo to to samý, 50km a centrovat, 200km a měnit drát. Katastrofa. Pak jsem přešel na Remerxy s 32 drátama a to šlo. Ale posléze úplně blbý Mavic Aksium s 24 drátama byly úplně v pohodě. Najel jsem na nich 7000km a nehnulo se to. Ani cetrovat nebylo třeba. Podobně teď mám nějaký DT Swiss s 24 drátama a taky to drží a nic není třeba dělat. Ty Aksia jsou sice těžítka, ale ono to funguje a drží a stojí to pár korun.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.