• kyjosek

    Ahoj, letos na zimu si chci koupit trenažer, máte zkušenosti s těmito typy? Dík za radu a info.

    1. http://www.kupkolo.cz/…vy_1723.html
    2. http://www.kupkolo.cz/…er_1845.html
    3. http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…
    0 0
    • Internaut  

      Raději ber válce (př. Tacx Antares).

      0 0
    • morgan2  

      juj,ja se pridam otazkou asi trosku debilni,ale jakej je rozdil mezi trenazerem a valcema ?

      0 0
      • blaf  

        v trenažéru je rám napevno, kazí se technika, trénuje se síla

        na válcích kolo není přidělané, trenuje se technika, sílu někteří trenovat můžou někteří ne, spíš je to ale na najíždění km/hodin

        0 0
        • Internaut  

          A na začátku je s válcema větší legrace. Pro okolí.

          0 0
          • morgan2  

            A jak se sjizdi plaste na valcich ? To chce mit asi nejake levne smejdy na valce asi co ? Jenze zase furt prezouvat je take asi na prd.

            0 0
            • Kubiczech  

              Já mám na válce úzké slicky a přes zimu s nima brázdím silnice. Do terénu mě to v zimě moc netáhne, zvlášť když je břečkové období. Jinak by bylo asi ideální mít dva páry kol.

              0 0
            • blaf  

              na válce je nejlepší mít silničku, pak se nemusí nic přezouvat a se sjížděním to nebude nijak dramatický

              0 0
        • PjSky  

          a hele co jeste se naslo..

          http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

          valce s odporem az 400W.. skoro bych rekl aha!

          jinak pro seriozni jezdeni v baliku bez treninku na valcu zadna sance.

          0 0
    • vlasto  

      Ty prachy investuj do obleceni a jezdi i v zime:-) Nekdy to byva celkem prdel.

      0 0
      • Dav...1  

        V zimne se jezdi na lyzich, kolo nech odpocivat :)

        0 0
      • kyjosek  

        dík, oblečení na zimu mám a občas vyjedu, ale chci trenažer, jde o to jen jakej? proto jsem chtěl nějaký zkušenosti od těch, kdo je užívají a nejlépe uvedené typy

        0 0
    • ememem  

      ked pozries v historii je tu toho o jednotlivych typoch dost nicmenej bych si dovoli dve poznamky

      1. chci aby mohla jezdit i manželka a tu na válce pustit nechci, zatím

      jsem s ní spokojenej – toto patri do sfery urban legen, ak sa to na treti krat nenauci tak ze moze jazdit uplne sama tak radsej nech chodi peso aj ked sprvu nejaka stena po ruke potesi :-)

      1. vsetky trenazery co som videl (ako nebolo ich moc tak asi 3) vydavaju taky

      hluk resp. hlavne vibracie(nijaka podlozka a pod. tomu nezabrani) ze ak byvas v panelaku a mas citlivejsich susedov nie len zdola ale aj zboku a zhora tak na vecerne jazdenie zabudni lebo ta zabiju a ak bude manzelka chciet spat tak ta zabije tiez. odporucal by som najprv sksuit pozicat a odskusat co to urobi (niektore kombinacie trenazer&panelak aj ako tak ujdu)a az potom kupoval.

      0 0
    • duk  

      Z těch ve výběru bych doporučil ten první Elite, měli jsme ho na jaře v Toskánsku a když chcalo, tak jsem se na něm párkrát svez. Oproti klubovýmu Tacxu co mám doma (dost podobnej jako ten z toho tvýho odkazu) je ten Elite parádně tichej.

      0 0
    • kyjosek  

      tak jsem nakonec pořídil válce elite, asi lepší volba

      0 0
      • morgan2  

        Dej pak vedet postrehy , diky

        0 0
      • Hornet  

        Dobre si urobil :-) a o ženu nemusíš mať strach, Hornetka sa to naučila za 10min. Len je dobre mať na jednej strane nejakú oporu – stena, skriňa a pod.

        0 0
    • PjSky  

      http://www.youtube.com/watch… .. vzdy YT poradi

      0 0
    • Mug  

      Máte zkušenost s tím Soft Gelem na trenažerech TACX? Je to opravdu méně hlučný? Jaká je životnost? Nebo je důležitější správně nafouknutá pneu?

      0 0
    • Lister  

      Přidám to sem. hodně začínám zvažovat nákup cyklotrenažéru.

      Prosím neřešte, zda se to vyplatí, na jiném typu (necyklistickém) trenažéru mám letos už 60 hodin, takže s psychikou při tomhle ježdění nemám problém. Jasně že by bylo lepší jezdit venku, ale to teď nějak není možné. když si vezmu, že bych za těch 60 hodin měl už nějakých 1500km, tak mne to taky trochu štve, ale stav je daný.

      Limit jsme si vlastně nedal, ale bylo by fajn, aby zase nebyl pro domácí použití zbytečně drahý.

      Podmínkou je, že to musí být tiché – samozřejmě počítám s tím, že pod trenažér půjde nějaké podložka a nasadím hladké pláště. Pro ilustraci – v pokoji pode mnou je ložnice sousedů, ale nehodlám tam jezdit večer – většinou mezi 17–19hodinou. Přesto je tichost chodu prioritou.

      Zatím jsem vybral dvě cenové kategorie, buď kolem 5 tisíc:

      Tax Satori T1856

      Elite SuperCrono Hydromag

      Nebo něco s elektonickou jednotkou:

      Tacx Flow

      Elite SuperCrono Wireless Digital Fluid

      Historii jsem pročetl, obecně je hodně chválený ten Flow, ale třeba budou nové připomínky. U Flow je fajn možnost upgradu na „virtuální realitu“, ale to asi nutně nepotřebuju. Spíše jsem si zvykl na trenažéru sledovat telku, protože je to jediná chvíle, kdy si můžu pustit to, co chci, takže ten program asi ani nevyužiju.

      Mechanicky by mezi těmi levnějšími a dražšímí z mého výběru asi neměl být velký rozdíl. Rozdíl je zde asi hlavně v těch programovacích jednotkách – jelikož jsme hračička, tak by se mi asi hodily.

      Mám k tomu pár obecných doplňujících dotazů – jsou ty trenažéry stabilní i pro váhovou kategorii 85+, cca jak dlouho vám trvá příprava – nemůžu mít to kolo v pokoji stále, vždy bude potřeba sundat, trenažér někam odsunout a kolo odnést jinam. předpokládám, že na trenažéru se jezdí asi stále v sedě, že stojky nepřichází v úhavu – možná kvůli stabilitě, ale hlavně kvůli zatížení zadního kola.

      0 0
      • Lister  

        PS: jo a na válce si netroufám. Jednak mám blbou techniku šlapání a navíc potřebuju něco stabilní, abych mohl čučet na tu telku.

        Zvažoval jsem spinner, ale kvalitní by stál přes 20 tis, a to už se mi dávat nechce.

        PPS: neví někdo o nějakém srovnávacím testu těchdle levnějších trenažérů – třeba v 53×11?

        0 0
        • ememem  

          ja bych k trenazeru iba jednu poznamku – kolega si to vlani na zimu kupil, jazdil a na jar na prvom zavode zlomil zadnu vidlu. charakterom lomu to pripominalo unavovy lom a nejak sme (bez serioznejsieho dokazu) usudili ze to bolo sposobene prave jazdenim na trenazeri. proste to neustale pohupovanie ktore vznika pevnym upnutim do trenazera absorboval ram a nejak nevydrzal. ci to to mozno ale zovseobecnit neviem, ja bych ososbne na trenazeri jazdil iba s nejakym shitom, s normalnym bikom dlhodobo nie.

          0 0
        • bestom  

          My jezdíme I-magic http://www.koloasport.cz/…gic-t1900–2/.

          Konečně trenažer na kterým není nuda a kde vydržím dýl než dvě hodiny s velkou škálou tréninkových nastavení a závodů přes net.

          0 0
          • Lister  

            To už jsem ale s cenou trochu vysoko a jak jsem psal – nevím, zda bych ty trasy nějak často využil, stačí mi nějaká programovací jednotka, kam bych navolil nějaký jednoduchý profil a v telce už si program nějaký najdu.

            0 0
          • McBlacky  

            jezdím 4 roky a do jinýho bych už nešel. Na klasickým nevydržím ani 30minut…

            ted byl tady na bazaru za 9tisíc.

            chce to ale mít k tomu zvlášt počítač, stačí bazar kolem 2–3 litrů- a mít to pořád postavené, jinak to je dost manipulace.

            0 0
      • rainbowone  

        Já jezdím I-Magic a po konstrukční stránce je to všechno stejné, jediné rozdíly mezi trenažery jsou v elektronice a motoru. Trenažér uveze klidně i 110 kilového borce tam problém není ale jízdu ze sedla nebo spurt bych na tom opravdu netrénoval.

        Tacx Flow má stejný motor jako I-magic, tak že dokáže věrně simulovat stoupání do 4–4,5% což je takový standart. Po překročení hranice stoupání ti začne generovat virtualní rychlost takže budeš donucen přeředit na těžší převod. Docela věrně simuluje zátěž a umožňuje celkem plynulé regulace po 0,2%.

        Obecně má elektronika výhody lepší regulace zátěže a zábavnější formu treninku a možnost přestavby na i-magic a propojení s PC (Virtualní realita RealLiveVideo) ,mechanika je jednoduší a má se tám míň co pokazit.

        Já mám trenažer celoročně postaven ale rozložení je otázka tak max. 2 minut. Trenažer se rozloží stiskem pojistky na velikost 50×50×15cm, váha cca10kg a dá se složit pod postel. Vložení kola se provádí taky jednoduše je tam mechanismus ,který se jednou sešteluje a pak pojistnou páčkou rychle vloží nebo vyndáš.Vzdálenost zadního kola od motoru se taky nastavý jen 1× a pak se jen pojistkou přimáčkne k zadnímu kolu. Jediné co tě může zdržet je použití rychloupínaku od Tacxe ale předpokládám že ten tam na podzim dáš a vytahneš ho na jaře. Taky si kup podložku pod přední kolo ať sedíš v rovině. Taky doporučuji podložku kvuli vybracím a potu.

        Používám na jízdu starého ocelového favorita a Tacx sám nedoporučuje používat Carbonové rámy.

        0 0
        • Lister  

          Podložku pod přední kolo samozřejmě plánuju. Jinak díky moc za tenhle příspěvek. Jen si dovolím ještě k té hlučnosti – nemáš třeba srovnání s Elite. Našel jsem obecný názor, že Elite s hydromotorem jsou tišší, ale kdo ví jestli nějak výrazně.

          A ještě obecný dotaz – jak je to s plynulostí jízdy – v histori jsme nenašel moc povzbudivé informace, že je jízda hodně nereálná a někdy až trhaná, protože tam není žádný setrvačník, který by tomu zabraňoval, ale třeba tady alespoň o nějakém setrvačníku píšou.

          0 0
          • MlokCZ  

            Měl jsem Elite s hydrobrzdou. Byl docela tichý, ale nemyslím, že když bude brzda mírně hlasitější, že bude problém. Stejně většina hluku není od brzdy samotné.

            Za sebe ale můžu říct, že se na to jezdilo hrozně. Plynulost jízdy je prostě strašná. A že na válcích jsem sezónu jezdit vydržel, tak na na trenažeru jsem dal tak 20 hodin a konec, šel pryč.

            Pokud bych nechtěl válce, tak bych osobně šel určitě do spinneru. I spinner za 10tis. je na tom s plynulostí mnohem lépe než trenažer. Navíc na spinneru nemusíš mít obavy do toho libovolně bušit ze sedla. Na trenažeru je jízda ze sedla hodně omezená, zvlášť když uvidíš, co to dělá s rámem.

            0 0
            • Lister  

              Pokud bych nechtěl válce, tak bych osobně šel určitě do spinneru.

              No tys mi tady chyběl, od koho myslíš, že byl ten příspěvek v historii :-)

              Je pravda, že spinner by měl několik nepopíratelných výhod – stabilní konstrukce a přitom možnost naučit se šlapat kruhově, může na tom jezdit víc lidí, nemusím řešit přenášení a čištění kola, když ho náhodou vytáhnu ven (i když by ti silničky byly dvě).

              Akorát nemám moc dobrou zkušenost s podobnými věcmi při opravdu intenzivním zatížení – když mě to chytně, tak dokážu jezdit 90–120 minut každý den.

              Současný necyklistický trenažér od Kettlera s cenou 13 tisíc je po 2 letech zralý na kompletní servis s výměnou všech ložisek a většiny čepů.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak s tím učením kruhového šlapání bych byl opatrný i na spinneru.

                S výdrží levnějších spinnerů nemám zkušenosti. Snad ale něco už lehce nad 10tis. nějakou výdrž mít bude. Přeci jen zase na počet hodin za sezónu na tom doma tak moc nenajezdíš.

                A stím druhým odstavcem máš pravdu a to je další faktor, který bych vzal do úvahy. Ještě navíc můžeš přičíst, že spinner zabere mírně méně místa než kolo v trenažeru. A spinner můžeš dát v klidku kamkoliv, i třeba do obýváku.

                Ideální by asi byl nějaký slušnější spinner. Ale zase ta cena…

                0 0
                • Lister  

                  Tak cena by nebyla zase tak strašná, protože tenhle Formerfit už vapadá mechanicky docela slušně a cenově není úplně nejhorší. K silničce na trenažér bych totiž pár drobností musel přikoupit a to by náklady na cyklotrenažér trochu zvedlo.

                  Trochu problém ale vidím ve skokovém nastavení výšky posedu – sám jsi na tohle náročný a asi potvrdíš, že skoky po 2cm nejsou moc ideální. Poznám rozdíl už 1cm oproti mému ideálnímu posedu, takže bych se nemusel trefit. Ještě o tom pouvažuju, varianty jsou možné obě.

                  Ještě k té zátěži – v zimě tomu většinou dávám tak 50 hodin měsíčně a i v létě se na tom občas projedu, když nestíhám standardní vyjížďku na kole nebo je prostě už moc hnusně.

                  Ale je pravda, že by to byl už druhý přístroj v domácnosti, takže bych to mohl kombinovat- tenhle spinner + cross.

                  0 0
                  • Lada,s  

                    50 hodin měsíčně na spinneru/trenažéru? To by mě asi odvezli k Dr. Chocholouškovi :-D

                    0 0
                    • Lister  

                      Vždyť je to tak 1,5hod denně – tak akorát na dva díly oblíbeného seriálu – rozhodně lepší, než před tou bednou jen tak sedět.

                      Ale je pravda, že se poslední dobou na ten trenažér občas i těším a to už zavání dost závažnou psychickou poruchou :-)

                      0 0
                      • Lada,s  

                        A děláš v zimě i nějaké jiné aktivity nebo jen denně šlapeš?

                        0 0
                        • Lister  

                          Není problém, lyže, běžky, kolo, ale letos je situace trochu specifická, díky určité změně v rodinné situaci nejsem k podobným aktivitám uvolněn a tak převážně šlapu doma…

                          0 0
                  • siafu  

                    Jde na takovém trenažeru vyměnit třeba sedlo nebo pedály za SPD?

                    0 0
                    • Lister  

                      Naprosto bez potíží, zrovna na tomto je standardní uchycení sedla a standardní závit v klikách, které jsou délky 175mm (u levnějších modelů bývají často jen 170mm a závit nemusí odpovídat).

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Výška sedla by se musela vyřešit. V posilovně jsem občas používal i jen dotažení mimo ty přednstavené polohy a drželo to.

                    A kdyby ne, tak tohle by se nějakým dobastlením dalo dořešit.

                    A přijde mi ten spinner v odkazu už slušný, do toho bych klidně šel.

                    0 0
                    • Lister  

                      Teoreticky by tam byly dvě možnosti – odvrtat díru mezi již navrtanými nebo zkusit trochu poštelovat ten zámek sedla – podle všeho to bude jen objímka stažená zámkem na lyžiny sedla a tak by se s ní třeba dalo trochou pohnout.

                      Tenhle je v ceně do 15 asi nejlepší, vypadá stabilně, má velký setrvačník a značková ložiska ve středu SKF. Škoda že nemá magnetickou brzdu, ale to nemají ani některé profesionální, takže to nelze brát jako velké negativum.

                      0 0
                • bradek  

                  Jak to tak čtu, tak rasovat rám v trenažéru tedy rozhodně nebudu, spinningové kolo je fajn, ale na to nemám moc místo a ani neni nejlevnější, tak jsem to zatím vyřešil nákupem permanentky bez omezení počtu vstupů a stráveného času do fitka, kde mají spinningová kola, sice ne úplně top kvality (hlavně sedla jsou tam bídná), ale aspoň něco a uvidim. Jen televizi mi tam asi nepustí. :-) Něco koupit domu můžu vždycky, prodávat to je už horší.

                  Z těch spinningový kol se mi hodně líbilo tohle:

                  http://www.fitham.cz/…tler-giro-gt

                  Umí to regulovat zátěž v závislosti na tepu, jen ta cena je už vyšší. Výměna sedla nebo pedálů ani hlučnost by neměl být problém. Regulace zátěže bude asi poměrně plynulá.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jen připomínka – tohle by neměl být spinner, ale klasický rotoped. Podle popisu by měl mít volnoběh a tím pádem to nemůže být spinner, který má pohon napevno.

                    0 0
                    • bradek  

                      Aha, vidíš, tohle jsem ani nezkoumal a jsou nějaké nevýhody volnoběhu oproti pohonu napevno ? Mě ten volnoběh tedy nevadí. Jinak se dá sehnat za něco přes 17t. A tady píší mechanický brzdý systém, ale to je nesmysl, má to magnet.

                      0 0
                      • Lister  

                        Pamatuješ si jak se ti jako prckovi jezdilo na kolečku s pevným převodem – tak takový rozdíl v tom je :-)

                        Je to prostě fixní převod, který tě stále nutí šlapat, teoreticky by tě to mělo přimět k rovnoměrnénu a pravidelnému šlapání. Volnoběh by měl dávat stejné pocit jako běžné kolo.

                        Spinner jsem plánoval jako první mučidlo do domácnosti, ale manželka byla proti. Po klasické „manželské poradě“ samozřejmě zvítězila vůle ženy a pořídil se jiný stroj. Ale tohle je moje soukromá akce, takže zde jsou její pravomoce silně limitované – no vlastně jsou nulové :-)

                        0 0
          • rainbowone  

            Hlučnost Tacxe je u motorově bržděných docela nízká ale spíše mohou vadit vybrace při kadenci 100ot a víc nebo při jízdě ze sedla . Taky při silové jízdě ze sedla může prokluzovat plášť.

            Plynulost se mi zdá na motorově bržděném I-Magicu v pohodě ale z principu na tom bude Spinner určitě lépe. Taky záleží na stylu jízdy.

            Zase ale srovnáváš 10Kg trenažér a 80–100kg Spinner. Ta hmota Spinneru se prostě projeví a jízda ze sedla, silové nástupy tam budou prostě lepší, plynulost taky ale zase složitější regulace zatížení oproti elektronice.

            Jezdím na trenažéru v bytě a nezdá se mi že bych někoho rušil. A trenažer jsem zvolil hlavně proto že se dá složit, manipulaci zvládne 1 člověk a cenově to vychází tak 1/2 až 1/4 Spinneru. A když tě to přestane bavit nebo potřebuješ místo tak se lépe prodá levný trenažér než drahý, neskladný a těžký Spinner.

            0 0
            • bestom  

              Hlučnost u tacxe se mě taky zdá v pohodě,mám pod tím silnější podložku a originál hladký tacx plášť , chce si to pohrát s nastavením aby to neprokluzovalo ,pak se dá jít ze sedla při správném šlapání a jet cca 400w ,je pravda že pod jedinci vyšší váhové kategorie se asi bude rám kroutit ,tam by byl ten spinner jistější.

              0 0
              • McBlacky  

                tacx imagic v pohodě, hlučné víc to je až okolo 90kadence na 53/11 převod. To ale dělá kolo ne trenažer.

                Při jízdě se zátěží=do kopce je i 500w v nástupu bez hluku, po rovině teda to je rachot, ale zas jak často to budeš jezdit. Průměry do 300w po rovině jsou hlučností v pohodě a to myslím uspokojí většinu hobíků.

                bydlíme v paneláku, po námi lidi bez sluchového postižení a nemají problém. Pod trenažerem podložka, pláště na 80PSI, kalibrováno na ±0,5 podle softwaru

                0 0
                • Lister  

                  Máš pod tím nějakou tu speciální gumotexovou podložku nebo stačí obyčejná cvičební podobná karimatce.

                  0 0
                  • Vlady  

                    mám Tacx Flow, váha cca 87 kg – to je pro trenažér bez problémů, stojí na orig. podložce, zadní plášť hladký, jeho „bezhlučnost“ ale bohužel potvrdit nemůžu – jde hlavně o vibrace. Dům ve kterém bydlím, je stavěn – co se týče kročejové hlučnosti-pěkně blbě, takže asi bude záležet na místních podmínkách. Já se z ohledů na sousedy přestěhoval raději do sklepa… Ta podložka je dost tvrdá, mám dojem, že víbrací moc neodchytí…

                    0 0
                  • McBlacky  

                    speciální pod rotoped od Fitness horizon

                    http://www.posilovaci-stroje.com/…rotoped.aspx

                    tohle je asi nástupce modelu, který máme. Přesně to nevím, měla ji Šárka. Já předtím jezdil s kusem koberce a karimatkou :)

                    0 0
                    • bestom  

                      karimatka je super ,ale chce to silnější vrstvu aspon 2cm ,pak to má už slušný efekt ,tvrdý tenký podložky moc nepomůžou

                      0 0
                      • Vlady  

                        kdesi jsem zaslechnul že jsou dobrý jakýsi podložky určený pod pračky, ale zkušenost žádná. Já mám „royalbeach“ a ta má smysl jenom na chytání potu…

                        0 0
    • veteran  

      Chtěl bych využít starý cyklokomp na měření kadence šlapání na trenažeru. Jaký obvod kola je třeba zadat, aby místo rychlosti ukazoval počet otáček klik? (Snímání bude pochopitelně na klice.) Mně to vyšlo 16 700 , což asi comp nepobere. Ale když se zadá jen 1 670 , bude to ukazovat místo 90,0 hodnotu 10× menší – 9,0 , a s tím už se žít dá.

      Je můj propočet správný, nebo jsem se v úvaze někde sekl?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.