• spv

    Vážení bikeři,

    ještě bych poprosil o tipy na trekové plášťě 700 x cca 35–38C. Patky drát nebo kevlar nerozhodují. Nosnost pro ženu 65 kg.

    Rychlé na silnici, drapáčky do lehčího terénu,

    tzn. dezén něco jako na obrázku

    • Schwalbe Land Cruiser KevlarGuard
    • Schwalbe Marathon Mondial Race Guard

    Dobrá ochrana proti defektu cca 5 (1–6).

    Velmi nízká hmotnost.

    Parametry se jeden nedočte.

    Díky

    SPV

    0 0
    • grim334  

      tohle v terénu drží celkem dobře, jezdím to na svém kole a pokud není vyloženě dlouhý úsek s blátem dá se bez problému jet i po turistických pěšinách v lese.

      http://www.conti-online.com/…ride_en.html

      ad. váha, to jde proti sobě, lehké a zároveň dobrá ochrana proti defektu…

      0 0
    • Jakobo  

      No ta odolnost proti defektu se bude celkem vylucovat s hmotnosti. Zrovna ty Schwalbe patri mezi tezsi, ale odolnost bude zrejme dobra.

      Ja doporucuji vzdycky Maxxis Wormdrive. Objemny a pohodlny plast, pokud je nafoukly na 3,5 atm, tak kolo leti. Vazi 560 g, to je na dratovy plast vyborna hmotnost.

      Vydrzi mi kolem 6000 km a da se koupit pod 300 Kc. V lehcim terenu diky bocnim vystupkum drzi dobre.

      Loni jsem jezdil pro zmenu Ritchey Speedmax 622–40, vydrz stejna, o neco nizsi odpor, je o hodne uzsi a podstatne to vic drnca. Na leto uz mam zase koupeny Wormdrive.

      Taky jsem zkousel i jine plaste, ale ten wormdrive jsem si oblibil.

      0 0
    • grim334  

      Dnešní cesta do práce a jenom 3 defekty, dva vzadu a jeden vpředu. Ty Continentaly zdaleka nejsou tak odolný jak píšou a s pokorou se vrátím zpět ke Schwalbe Marathon Plus.

      0 0
      • scota  

        Dlouhou dobu jsem na trekovém kole vozil Smart Sam v drátu 42×622 a nemohl jsem si si stěžovat. Je jasné že plásť do terénu to opravdu není, ale silnice a polní cesty zvládá velmi dobře. Cena cca 400 Kč.

        0 0
        • grim334  

          smart samy jsem jezdil taky, ale na asfaltu jdou pryč doslova před očima. Já mam krosa na dojíždění do práce a zevlování po asfaltu a sem tam nějaký terén ala polní cesta nebo lesní pěšina. Na teréní dovádění mám fulla. Ty continentaly nejsou vyloženě špatné pláště, ale do Prahy kde je všude sklo to bohužel moc není viz. dnešek.

          0 0
    • roman 3D  

      oživuji, kolega z práce má Meridu Crossway 500 a rád by co nejpohodlnější širší pláště, do terénu moc nejezdí, spíš takový silniční přibližovadlo, dík za tip

      0 0
      • Pedro RB  

        Co třeba Maxxis OVERDRIVE šířky 40mm, nebo WORMDRIVE ještě o 2mm širší? (ale ten má na bocích „zbytečné“ terénní špunty)

        0 0
      • johninho017  

        nedávno jsem koupil ve výprodeji sammy slick 35–622 s patkou za 300. Mám ho na zadním a na silnici super, a i v lehkém terénu bez problému. Jen se dívám, že už mají jen skládací za trošku víc peněz

        http://www.koloshop.cz/…-35–622.html

        0 0
      • Jakobo  

        Ty Wormdrive jsou bezvadne. Jednak jsou lehke, maji slusnou vydrz (pri mem jezdeni asi 6000 km) a cena je vyborna, pod 600 za oba. A uz to jsou celkem balony. V porovnani s jinyma plastema rozmeru 622–40 jsou sirsi. Pokud pri 3000 km vymeni plaste predni za zadni, tak dalsich 3000 km najede a ke konci bude porad jeste vzorek. Jezdim s nema hlavne po silnici do prace a po sotoline v horach. Odolnost proti defektu bude umerna hmotnosti a absenci ochranne vrstvy. Pokud mu nebudou vyhovovat, tak pri jejich cene zadna hruza.

        Ted jeste dojizdim Ritchey Speedmax 622–40 z lonska, jsou rychlejsi nez ty wormy, ale podstatne min pohodlne. Taky se mi zda, ze maji horsi adhezi na vozovce, zadni kolo jde velice snadno do smyku.

        Pak co vim z horaka, tak Schwalbe Marathon 1.9" prave nejsou nejak moc pohodlne a navic jsou tezke jak krava. Jedina vyhoda je vysoka odolnost proti defektum, mam je na expedicnim bajku. Vydrz je ovsem uzasna. Na crossovi jsem jeste kdysi zkousel i nejake Rubeny, tusim HOOK, obdoba Marathonu a sjel jsem je po 800 km az na tu fialovou vrstvu.

        Jo a do te Meridy tusim maximalne 622–47, to je klasicky crossovy ram a ne jak ty MRX, nekde tu jsou i fotky zadni stavby.

        0 0
      • fargo.  

        Používá někdo SCHWALBE CX Comp? Zkušenosti? Dík.

        0 0
        • Jezevec70  

          Jezdil jsem je na cyklokrosce – rozměř 35–622.

          Vcelku lehký plášť, dobrá odolnost proti defektu – má nějakou základní ochranu, životnost vzadu 5500km (vážím 70kg) a docela dobře jedou.

          Za ty peníze, co se dají koupit na netu (do 250Kč), slušný plášť.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.