• ZdenekPha

    chci si koupit novy kolo 29 od GF.. paragon 29 a nebo x-caliber? ma nekdo skusenosti ?? dekuju :-)

    0 0
    • lynxx  

      Rychlé srovnaní parametrů zde http://mountain-bikes.findthebest.com/…nited-States

      Já osobně bych koupil X-Caliber (i přes ten hnusný paint) a ušetřené peníze bych případně investoval do lepších komponentů tam, kde by mi na tom záleželo. I když specifikace X-Caliberu by mi odpovídala i bez upgradu.

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
    • jeffino  

      Koupil jsem letošního x-cala, celkově spokojenost, ale pozor na specifikaci komponentů kola, dostal jsem deorečkovej smyk místo sram x.7 (těžko říct co je lepší, ale Sram je rozhodně dražší), prodejce mi tvrdil, že takto dostal od dovozce, a že sramáckej smyk je stejně oničem. Je to sice detail, ale nevím co třeba změnili na paragonu:-), jinak jsou to stejné rámy, vidlice ±srovnatelé, paragon má asi lepší brzdy.

      Barevné provedení x-cala není zase až taková tragedie.

      0 0
      • lynxx  

        Paragon má rám z trochu jiného materiálu než X-Caliber. Modely 2010 to měly ještě úplně stejné, ale u letošní kolekce je rozdíl.

        0 0
      • lynxx  

        Ve všech prodejních specifikacích vidím SRAM X.7. Tak bych požadoval výměnu nebo doplatek za ten downgrade, zvláště pokud jsi platil těch obvyklých 33 tisíc.

        0 0
        • Pac029  

          Nepanikar, urcite je v materialech dovetek, ze se to muze lisit. Navic presmyk, at Deorko nebo X.7 vyjde myslim zhruba nasteno, po 10 kkm ho nejspsi tak jak tak vytrepes. 2008 mel zas X.9 misto X.7 :o).

          0 0
        • jeffino  

          To deorečko smyk mají všechny x-caly v tom obchodě, prodejce mi samozřejmě nabídl výměnu a nějakou zajímavější cenu za nášlapy, který hodlám taky pořídit.

          Napsal jsem jen tak z ****** oficiálnímu dovozci tak třeba odpoví:-).

          0 0
          • Ruprt2  

            teď jsem se nedíval, ale na stránkách bretonu bývalo, že si vyhrazují změny.

            A zrovna Treky a GF se i v minulosti občas trochu lišili oproti katalogu.

            0 0
            • jeffino  

              No mohli tam dát slx jak na Paragona, ale dali tam deore, co je na Cobii:-).

              0 0
            • jeffino  

              Tady je odpověd od dovozce, už to opravili i na stránkách:-).

              Dobrý den,

              důvodů použití jiných komponentů může být více. Může to být tím, že pro americký a evropský trh se mohou komponenty nepatrně lišit. Druhou příčinou může být to, že dojde k menším úpravám ve specifikaci kola v průběhu výroby (mezi uvedním kola na trh a výrobou konkrétně vašeho kola). Většinou je to dáno aktuálním nedostatkem určitých komponentů a výrobce nechce, aby zákazník dostal kolo například o měsíc později. A to je patrně i situace ohledně vašeho kola.

              Kontroloval jsem jak je to konkrétně u modelu X-Caliber a v materiálech z představení modelové řady 2011 je uveden přesmykač Sram X.7 (stejně jako na našem českém webu). Stejné je to i v tištěném katalogu. Na mezinárodním webu spravovaném firmou Trek je již ale uveden přesmykač Shimano Deore (na fotce je ale stále ještě vyobrazen přesmykač Sram). V tuto chvíli je to již opravené i na českých stránkách www.trek-bikes.cz

              Za chybné uvedení specifikace se samozřejmě omlouváme.

              S pozdravem

              Jakub Truksa

              Bretton s.r.o.

              0 0
    • ToBla  

      Já mám loňskýho Paragona a je to skvělý kolo. G2 fakt funguje. Jezdím hodně kolem Prahy a pak Jizerky a českej ráj. Dle mého letošní porovnání: X-Cal je super- skvělá cena, Paragon má ale lepší rám,Fox vidlici (RS je ale taky super). A o něco lepší komponenty, hlavně brzdy a samozřejmě nižší váhu.

      Cena akční je u X-Cal velmi dobrá, u Paragona zase půjde určitě něco usmlouvat. Já kolo kupoval ve slevě v půlce sezony a mám navíc servis zdarma včetně vidlice Fox (což je fajn neboť u Švece stojí servis cca 1600kč)!Za mě radím Paragona.

      0 0
    • Barberry.pha  

      Tak jsem tedka poslednich 14 dni taky resil tady tuto otazku, a spise jestli cekat na X-Calibre 2012 nebo si koupit letosni model, nakonec jsem skoncil u Paragona kteryho jsem zakoupil noveho za super cenu 32 tisic, myslim ze komponenty je na tam lepe nez X-Cal a koukal jsem i na desing a ten pro pristi rok se mi u X-Cal vubec nelibil, proto jsem se rozhodoval i pro letosni modely a tam se mi celkove zalibil i ten Paragon, byt byl financne drazsi ale prodejce mi jeste uz se slevene ceny dal nizsi a s tou jsem naprosto spokojeny :)

      Takze mam doma nove Pragon a co jsem mel zatim moznost ho trochu projet tak jsem max spokojeny,

      Predtim jsem mel Trek 4900 disc a vim ze srovnavat se to neda :) je videt ze to kolo je o dve rady vise, uz tim ze ta 29" vazi mene nez ten 26" 4900, osazena lepsimi komponenty.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.