• blackjohn

    Čau, myslim si, že sem si vybral svoje příští kolo( neni špatné, že ne?) a chtěl bych se zeptat, jakou verzi mám zvolit. Vim, že osmička je z nich nejlepší, ale spíš jde o to, že bych musel šetřit ještě další půlrok(nebo aspon do vánoc).Vyplatí se mi vůbec čekat? Chci se pořádně zhoupnout, bude sedmička stačit, bude sloužit?…6.5 je záloha,kdyby nebyly prachy…dík všem za rady

    Anketa: Kterej?

    33x
    73%
    0 0
    • BB  

      Koupil jsem ženě EX 8 WSD a mohu doporučit. Pouze upozorňuji, že ten model EX 6.5 je kontrukčně jiný, než EX 7 a EX 8. Jednak má jinde čep na zadní stavbě. 7 a 8 ho mají přímo tam, kde se spojuje zadní vidlice a vzpěra, takže systém zůstavá aktivní i při brždění a při záběrů. A navíc májí plovoucí zavěšení tlumiče, což dělá systém hodně citlivý na malé nerovnosti. Takže doporučuji EX 7 nebo 8. Jsou to jiná kola.

      0 0
      • blackjohn  

        Toho rámu sem si všim, 6.5 je ten lonský..spíš mi jde o tu výbavu 7 a 8…rám samotnej je výbornej…

        0 0
      • Lister  

        přesně ze stejného důvody bych já vybíral úplně naopak :-)

        0 0
    • stihac  

      ak nie si nejaky reprezentant alebo surodenec sl. Hilton, tak 6.5

      0 0
      • borda  

        nejsem ani jedno, ale kolo mam lepsi nez 8. Jsem proto spatny clovek? aha, jsem, protoze si to muzu dovolit a ty evidentne ne…

        0 0
    • MlokCZ  

      Já bych Treka nevzal vůbec, poměr cena výkon bídný a systém jen průměrný.

      Ale pokud ho opravdu chceš, tak souhlas s BB, rozhodně EX7 nebo EX8, kvůli tomu, co již zmínil, tím myslím hlavně ten plovoucí závěs tlumiče, který především zlepšil průběh té stavby (i když ale pořád se mi moc nelíbí). To posunutí čepu je ale úplně jedno, protože i když je posunutý do osy zadního náboje, tak to nic nemění na tom, že je to pořád přepákovaný jednočep a vlastností z toho plynoucích.

      0 0
      • blackjohn  

        Tak co bys mi doporučil?

        0 0
        • MlokCZ  

          V historii jsem toho tu o spoustě fullů téhle kategorie napsal už strašně moc a řešilo se to tu už několikrát. Konkrétně střílet od boku nějaká kola nebudu, každý systém je trošku jiný a má jiné vlastnosti a pro každého bude lepší trošku něco jiného. Vybíral bych buď mezi dobře fungujícími FSR s dobrým poměrem cena/výkon (Canyony, Cuby, Radony, …) nebo mezi vpp (Trance X, …), dle preferovaných vlastností (i mezi těmi jednotlivými FSR jsou velké rozdíly a to i v rámci jedné značky mezi různými modely, takže prostě říct kup si tohle nejde).

          0 0
        • Zerocool  

          merida 96:)

          0 0
          • blackjohn  

            nen děkuju…ale třeba cube ams 125 k18 by taky nemusel bejt špatnej a má snad i lepší výbavu než ex7

            0 0
            • MlokCZ  

              Nebuď líný a prohledej si historii a najdi si tam podrobnosti o spoustě těch fullů. Zrovna o Cubech jsem toho napsal tady opravdu mraky (včetně srovnání 125tka x Stereu, včetně srovnání před a po úpravě tlumiče na Stereu), včetně toho že tu už více lidí uvádělo, že je mají za dobré ceny na CRC.

              Když to projdeš a něco tam nebude a zeptáš se na upřesnění, tak určitě někdo zareaguje (včetně mě), ale psát tu znova porovnání těch fullů, které je na dlouhé a podrobné psaní fakt nebudu.

              0 0
        • BB  

          nějaký ten systém jsem vyskoušel, nějakou recenzi přečetl a když to shrnu, tak Fuel není vůbec špatný systém. A co se týče týče letošního modelu, tak  ten je dokonce výborný. Klidně do toho jdi. EX 8 jsem koupil za 2100 éček u Stadlera v Regensburgu, což mi při výbavě, která na tom je připadá dobré. Tady se hlavně řeší, zda je zadní stavba více, nebo méně progresivní. Tomuhle moc nerozumím, já si na to kolo sednu a během chvíle vím, zda mi sedne z hlediska ovladatelnosti a pohodlí. A ten Trek mi sednul okamžitě i když je to WSD a na mě malé. Z hlediska ovladatelnosti, žehlení drobných nerovností (které jiné systémy ani nezaregistrují) a dílenského provedení mohu Fuela doporučit. Skoro to kolo manželce závidím.

          0 0
      • Luk02  

        Ahoj,

        nevím jestli si na tom Treku jel, ale mě třeba ten system vyhovuje, konec kroku je trochu tužší což mě se hodí, ale záleží na os. preferencíh. A jinak co se týče toho poměru cena výkon tak zas až tak tragický mi to nepřipadá. Jako variant co pořídit je dost, ale tohodle kola bych se rozhodně nebál.

        0 0
        • blackjohn  

          děkuju za reakce, vyhrál ex7

          0 0
        • kesu  

          souhlas,sice je dost progresivni ale pro muj vytribenej styl jizdy PRASE kde sem pokazdy co to odlepim od zeme na dorazu mi to vyhovovalo.Ci­tlivost prumerna a rekl bych ze pod brzdou se to chova o malinko lepe nez prumerny jednocep ale hur nez FSR..Klidne do toho jdi

          0 0
    • Redman  

      Mám loňský typ fuel ex8  a jsem nadmíru spokojen. A ten letošní má být snad ještě lepší ne? Si to snad ani nedokážu předstvait!!:-) Je to dražší… to je pravda, ale pokud na to jsou peníze a jseš odhodlaný investovat do této značky, tak není moc, o čem přemýšlet…

      0 0
      • blackjohn  

        nene, letošní osmička je o pět tisíc levnější…ted nevim, zas to vypadá spíš na tu osmičku…

        0 0
        • R-B-2  

          tak tahle diskuze mi přišla zrovna vhod. Dostal jsem ted nabídku mít fungl nový fuel ex 8 s 20% slevou, takže to vychází na nějakých 51 litrů a jsem fakt hodně nalomen, hodně … Měl jsem ho na víkend na testování a spokojenost, jediný problém byly kotoučovky, kdy drhly oba kotouče, ale to si zdůvodnuju tím, že to nebylo seštelovaný po předchozích testjezdcích. Můj vyhlídnutý stroj byl Giant Trance X … vzhledem k tomu, že jsem do kola chtěl investovat kolem 45 tisíc, tak Trance X3, ale za téhle sitauce přemýšlím o tom Fuel EX 8. Znamenalo by to přihodit ještě 6 tisíc nad rámec plánovaných výdajů, ale zase na druhou stranu Gianta nemám asi kde pořádně otestovat a ten Trek je ted pro mě taková vyzkoušená jistota …

          0 0
          • BB  

            určitě bych si přidal a vzal letošního Fuela. Seděl jsem na obouch a proti Trance je to takové dobře ovladatelné, obratné kolo. Trance je taková rozhledna. Taky se mi u Fuela líbí citlivost na malé nerovnosti.

            0 0
            • R-B-2  

              jj, ted jenom zorganizovat finance a šel bych do toho …

              0 0
        • Redman  

          Nemyslel jsem to tak, že letošní fuel ex 8 je dražší (v současných cenách se neorientuji). Spíš jsem myslel, že si celkově u kol Trek asi připlatíš za značku. Ale evidentně jseš rozhodnutý tento americký moloch podpořit. Nedivím se!:-) Koupil bych tu ex 8, nezačnou tě hned tak trápit myšlenky o upgradu, jak to tak bývá. Navíc je tam i ten minimálně na pohled pěkný systém zadního odpružení. Přivezl jsem si teď to své kolo na rodnou hroudu (Sokolovsko) a jsem z něho i po tom roce k uvytržení:-) Koupil bych to kolo znova…

          0 0
          • blackjohn  

            já už právě se do upgradu moc nehrnu,hrozně se to nevyplácí.a u tohodle si myslim že 50tkč je výborná cena(po slevě)…

            0 0
    • Krutohlav  

      Ahoj Trekisti, som rozhodnutý kúpiť Fuel EX 8 2008. Akurát neviem odhadnúť velkosť. Mám 180 cm, nieje tu niekto podobne vysoký s týmto rámom?

      Teraz jazdím 18'' rám, ale HT, a keď som si porovnál rozmery trubiek tak mi vyšlo Trek velkosť 17.5'' ale v nejakej diskusii kde priamo radili ludia od Treku na túto velkosť doporučovali 19.5'' !? Tak teraz neviem…asi skúsim 18.5'', dovozca mi keď tak bike vymení ale rýchlejšie by bolo trafiť správnu velkosť na prvý pokus…

      0 0
    • Lenka.05  

      Mám možnost koupit fuel 5.5 za 27tis a váhám…padlo tady srovnání s řadou 5.5 – 6.5 a pak 7 a výše, že je tam trochu jiný systém odpružení. Tak nevím, jestli jít do levné verze (vytunit si to pak podle svého, nějaké věci na to mám) nebo sehnat  model EX7. Mohl by mi někdo říct, co získám nebo o co přijdu systémem co je na 5.5? Jedná se mi o pohodové ježdění po lesních a polních cestách, tak 2.5tis km ročně. Kupovat budu velikost 15.5" a to už je právě trochu problém sehnat.

       
      0 0
      • visions  

        Vim že je to o penezích,pro nekoho to muze byt moc,ale já bych níž než pod EX8 nešel.Mám EX 9 a osmička by se dala sehnat okolo 50 tis.

        0 0
        • Lenka.05  

          Tak jasně, že je to o penězích. Vycházím z toho, jak jezdím a hlavně kolik toho najezdím. Mít kolo za 50 litrů na to co ročně najedu mi přijde dost přepych – a kolo není mým hlavním koníčkem. Pokukovala jsem dřív po dražších, ale pořád si říkám, že je to fakt zbytečný. To si radši koupím další objektiv :-))

          Chtěla jsem EX7, ten by přišel na 39 900kč – to je taková hranice, co za to chci dát, ale bohužel už není v mojí velikosti. Tak proto dumám o 5.5. Horší vybavení mi nevadí, jde mi hlavně o ten rozdíl zadního odpružení mezi ním a řadou EX7 a výš. Jestli je ten rozdíl fakt tak markantní.

          0 0
          • visions  

            No,v tom je mezi námi rozdíl,u mě je kolo na 1.místě.Ten EX7 by byl určitě rozumný kompromis.Vážně už ho nikde nemají?Zkus bradsky.cz , tam jsem ho bral já.Nedovedu posoudit rozdíl v systému zadního pružení,starší typ jsem neměl možnost vyzkoušet,ale s novým jsem spokojen.

            0 0
            • blackjohn  

              tak sem nakonec vzal ex a sem nadšenej,co sem slyšel tak funguje líp pod brzdou a je hezčí než starší…

              0 0
            • Lenka.05  

              U Bradského jsem už poptávala, 15.5 bohužel nemají. Jinak by byl asi můj :-)

              Kdybyste někdo věděl, kde by byla sedmička v pidi velikosti k mání… ;-)

               

              Co jiného nevím…dívala jsem se na Gianty, ale to jsou takové rozhledny, Cypher v mojí velikosti vypadá jako by už boural do zdi..Trek se mi pozdává relativně „civilním“ vzhledem, i v malé velikosti bude pěknej, hlavně ho všichni chválí že je pohodlný. Ale jiným návrhům se taky nebráním. Cena tak do těch 40tis plus mínus pár korun…důraz na pohodlí a aby to kolo nevážilo metrák :-) Horší výbava až tak nevadí, ze svého supa udělám zimák a nějaké komponenty se můžou proházet.

              0 0
          • zdenek  

            Lenko, jestli nemáš nějaký konkrétní důvod proč zrovna Treka (třeba kvůli WSD), tak bych Ti doporučil podívat se i po jiných značkách. Já jsem váhal mezi EX7 a EX8. Nakonec jsem se rozhodl pro Radon Stage, který je cenově jako EX7 a vybavením jako EX9. Neboli Trek je drahá značka a jinde dostaneš za stejnou cenou o stupeň lepší výbavu.

            0 0
            • Lenka.05  

              Tak nakonec to bude asi Trek fuel ex7 model 2009 v pidi velikosti :-) Za výprodejovou cenu letošní Ex7, ochotný servis v místě (pro mne dost plus), nebude problém poladit pár věcí přímo při koupi. Takže se pomalu těším :-) No a hlavně – TA BARVA!

              Zdenku, ty jsi koukám z Vlašimi..viděla jsem, že tam vede okolo relativně nová značená cyklostezka. Nejel jsi ji? Křižuju ji na cestě z Benešova do Vlašimi na té rovince před Vlašimí a pak v Bolince. Já to tam nemám vůbec projeté, jezdím trasy od Týnce k Davli.

              0 0
              • visions  

                Super,to se ti povedlo :-) Na tom se už z kopce bát nebudeš.

                0 0
              • zdenek  

                Cyklotrasa kolem Vlašimi je letos nová. Má 30 km a je to taková všehochuť. Málo frekventované silnice, šotolina, lesní cesty a kousek singlík. Poslal bych Ti mapku, ale nemáš v profilu mail.

                0 0
    • R-B-2  

      Velmi pozitivní výsledek testu ve VELU č.12/2008 pro Trek Fuel Ex 8 

      0 0
      • Tomcat  

        PR reklamní listy pokud někdo chce kvalitní informace nečte.

        0 0
        • R-B-2  

          Prosím tě, neber to tak vážně s tím, že všechna média nestojí za nic.. :-) Jezdí ho tady někdo ? Myslím toho Treka Fuel EX 8 model 2009 ? Spokojenost ?

          0 0
          • Tomcat  

            A kdy si slyšel pořádnou recenzi, která taky řekla o kole pokud bylo špatný, že taky je? Já naposled v „bike novinách“ jménem Cykloservis. Eště jsou dobrý na MTBS.cz, tam občas napíšou o kole i to co ani výrobce neví, když opisují nějakej slint co jim dal zadavatel recenze.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.