Trasy pro Mtb okolí stará ves Karlov skřítek

17 nepřečtených
  • Dobrc

    Zdravím prosím nezná někdo dobře trasy nějaké teréni. Mám fulla s 160 zdvihy takže klidně jako silnější terén.. Láká mě sjezd ovcarna Karlov po žluté či ruzne sjezdy z pradedu ale ty jsou většinou zakázané.. Tak jestli to stojí za risk.. Dik

    0 0
    • Roura74  

      Za risk to určitě nestojí.

      0 0
    • kolda  

      v Moravce a Karlove mas 2 bikeparky, kde se na sjezdaku vyradis az az. CHKO neni kolem Pradedu a hlavniho hrebene jen tak ze srandy.

      0 0
    • Jimm22  

      Před 14-ti dny jsme jeli komplet hřeben Jeseníků – Klepáč, Kraličák, Paprsek, Smrk, Šerák, Keprník, Červená hora, Jezerník, Švýcárna, Ovčárna, Vyskoká hole, Pecný, Ztracené kameny, Skřítek, Rabštejn.

      Od Ovčárny kolem Petrových kamenů a Vysoké hole jsme sice potkali dva strážce parku, ale oba nás pustili dál. Kupodivu jim mnohem větší starosti dělají turisti co lezou na Petrovy kameny, než pár bajkerů co to projede po hřebenu. Tam je potkáš skoro na 100%.

      Sjezd ze Ztracených kamenů, Keprníku, Smrku nebo Kraličáku naprosto super, do kopce skoro furt tlačíš, jet se to moc nedá :)

      Pro Dušíny, ano, nesmí se tam na kole, ale pěší turisti jsou větší hovada alespoň co nám povídali ti strážci :)

      0 0
      • kolda  

        hele, já jsem místní, Jeseníky mám celkem projetý na kole, na skialpech… samozřejmě, že znám i trasy v CHKO. ale jsem přesvědčený, že masové rozšíření bajkování (zvlášť po nástupu ebajků) by těmto místům dost uškodilo (nehledě na nevyhnutelné konflikty s pěšáky v sezoně), proto podle mě zákaz bajkování v CHKO má smysl a v Jeseníkách je aktuálně mraky jiných lokalit a tras, kde se dá dobře a legálně pojezdit.

        0 0
        • Singlespeed  

          Pleteš si CHKO a NPR. V CHKO zákazy nejsou (území s nízkou úrovní ochrany), jen v NPR (území s největší úrovní ochrany), tedy v NPR Praděd, NPR Šerák-Keprník, NPR Králický sněžník, NPR rašeliniště Skřítek a NPR Rejvíz. Mimo NPR je super ježdění (přesně jak píšeš), podle mě lepší než v pro kolo zakázaných turisticky provařených lokalitách v NPR.

          0 0
          • kolda  

            jo, máš pravdu.

            0 0
            • Jimm22  

              Tak tam ebikeri opravdu nehrozí, tahat hodinu dve můj bajk na zádech i s baglem byla dřina jako prase, ebike tam nikdo nevytlaci a už vůbec by to nesjel. Ale souhlas že tras je tam spousta, letos hřeben, příště dáme něco legálního.

              0 0
              • Singlespeed  

                Pluskový e-bajk má průchodnost terénem i stoupavost poněkud nesrovnatelnou s běžným kolem. Vyjet na Keprník z Ramzové nebo přejet hřeben Klepáč-Králičák-Smrk není pro zdatného e-bikera (bohužel) žádný problém.

                0 0
                • Jimm22  

                  Určitě na ebiku vyjede prudší kopec, ale třeba z Ramzové na Keprník je úsek Čerňava-Šerák zcela jistě nevyjetelný byť je to cyklotrasa, obrovské kameny v prudkém kopci tak leda na cyklotrialu :)

                  A úsek Klepáč-Králičák-Smrk je zase tlačenka na Králičák i Klepáč, ikdyž kus stoupáku by jel, tak jsou tam místa kde to jet nejde. Možná tam někdo na ebiku pojede, ale aby se to stalo masovým, to určitě ne.

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    U elektrokola je ještě jedna finta, že když něco nevyjedeš, dáš si režim „walk“ a kolo jede samo bez jezdce rychlostí chůze. Vytlačit prudkou stojku je tedy pohoda. Zdolat Šerák z Čerňavy po šotce pod lanovkou tudíž není žádný problém. Kolo tě vytáhne pěšky na Mračnou horu a odtud už drtíš zívaje až na Šerák :-). .

                    0 0
                    • Jimm22  

                      Tu funkci walk jsem ani netušil že ebiky mají, tak už chybí jen run a flight :D

                      Furt jim do karet nehraje absence nabíječek, ale je pravda že na švýcárně bylo ebiků z půjčoven dost

                      0 0
    • volyn  

      Dobre terenni segmenty mas pod ztracenych kamenu na Skritek. Z Hvezdy po cervene do Moravky. Z Hvezdy po modre do Vrbna (dlouheeeeej) Z Alfredky na Mravencovku po zelene. Rabstejnsky – Rabstejnsky potok. Rabstejn – Hvezda (ne ta u studanky) – Kamenec a pak co hrdlo raci modra, cervena i zluta pecka trasy dolu na Malin, Dobrou naladu, Krasne. To ti rikam jen turisticke, ale s mapama namyslis tuny bocnich cest. Za tyden tam jedu na 4 dny, uz se nemuzu dockat

      0 0
      • Dobrc  

        Super díky za info vypadá to že budu mít nabitéj víkend pokud to počasí dovolí..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.