total OT: odrezovač + barva přímo na rez

8 nepřečtených
  • dancing dog

    Ahoj, chtěl bych se optat širokého bajkerského spektra s náznakem kolektivního vědomí- má/může se použít odrezovač před natřením barvou „přímo na rez“, nebo je záhodno před nátěrem jen oškrábat, „zamíst“ kartáčem a utřít hadrem?

    Někdo totiž říká odrezovač určitě jo, někdo říká, odrezovač určitě ne, že ta barva se právě do té rzi vpije a líp drží. Díky za sdělení názoru, ještě lépe vlastní zkušenosti..

    0 0
    • Kouba_2005  

      Podle toho, jakou barvu chceš použít. Při použití nějaké klasiky, tak určitě odrezit, odmastit a natřít. Když ale hodláš použít speciální barvu na rezavý věci, tak máš přímo v návodu, že jen mechanicky odstranit volný části (to je to co upadne když bys to natíral) a barvu nanést na zkorodovaný povrch.

      0 0
      • dancing dog  

        mám právě speciální barvu na rez, i dost o něco dražší než „klasika“.. tak nějak instinktivně se kloním k tomu, co píšeš…díky

        0 0
        • allrose  

          tyto barvy mě z dlouhodobého hlediska totálně zklamaly,použití základních barev na bázi Zn/Pb průmyslových je o něčem jiném a to jsem se ještě nedostal k těm nejšpičkovějším „chemiím“

          0 0
    • Petr78  

      Odrezovač s klidem použij – prodlouží to životnost nátěru.

      To že ta barva je určená přímo na rez ještě neznamená, že na rezatém povrchu bude mít lepší kvalitu než na nerezatém.

      Já když něco zrezlého natírám na autě Alkytonem, tak hodně zrezlý povrch buď důkladně očistím drátěným kartáčem nebo použiju stabilizátor koroze Rodexol.

      Na to dvě silné vrstvy Alkytonu a rez nemá šanci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.