• enemec

    Zdravím jsem začátečník koupili jsme se ženou kola

    Merida big nine 300 s pneu (Merida race ) Cheng Shin Tire.

    V prodejně nám kola nastavili ale nám přijdou pořád měkké- Nejspíše nám je nastavili na těžký terén my jezdíme silnice + polní cesty. Na kolik by prosim vás mělo být nahuštěno ?

    já mám 80 kg žena 60. díky

    0 0
    • TJK  

      tezko takhle soudit, ale pokud primarne chces tvrdsi gumu (ne vzdy to vede k lepsim jizdnim vlastnostem) a vejdes se do toleranci tlaku plasete (asi v pohode ano), tak nafoukej predek mezi 2–2,5 ATM a zadek zkus mezi 2,5–3 ATM .. to by melo stacit.

      0 0
    • bochov  

      Na každe pneumatice maš napsané provozní tlaky tak si to vyzkoušej a říd se vlastnimi pocity.

      0 0
      • enemec  

        Ok. fajn je tam pávě psáno až do 4,5 což teda mi přijde dost a asi bych to tolik ani nefoukal, ale že všude se píše o těch 2,5 ale mě to přijde prostě málo na to naše ježdění silnice, polní cesty..

        0 0
        • TJK  

          tak testuj do tech max 4,0 ATM a uvidis.. tim se zkazit nic neda… max oskakana prdel :-)

          0 0
        • Mr.Dan  

          Záleží na směsi ale neméně taky na šířcepláště.Před­pokládám, že ty Chengy budou kolem 2.00 co do šířky a tam bych foukal na silniční pojezdy předek kolem 2,4–2,5, zadek kolem 2,7–3,0, rozhodně ne více! Na plečce mám Kenda Karma 26–2,00 a předek kolem 2,3 a zadek 2,5–2,6 baru. Dřív jsem dával víc, ale jede to furt stejně a akorát to drncá a nedrží.

          0 0
        • bochov  

          Dej si 4 tim nic nezkazíš a zkoušej myslí ,že tady jezdí každý podle pocitu těch 2.5 je do terenu,aby ti kolo líp drželo na zpevněné cesty davej 4 a ten zbytek nech na toleranci.

          0 0
    • Dunde.e1  

      Zkus nafoukat 2atm a pak 4atm. Jestli ti bude připadat 4atm lepší, pak si na ně klidně jezdi, ale myslím, že na tvou váhu by mělo postačovat okolo 2–2,5 atm vpředu a cca 2–3atm vzadu. Pro tvou ženu bych to viděl klidně okolo těch 2atm.

      Ty 4atm budou na rozbité cestě nepohodlné, kolo bude drncat a příliš rychlosti ti to na asfaltu nepřidá.

      Pozor na to čím to měříš, většina levných pump má manometr (tlakoměr), ale mnohdy jsou značně nepřesné. Takže ve výsledku je lepší foukat podle pocitu :-)

      Na většinu 29 ráfku jde nasadit trekové 28" pláště. To jen, kdybys chtěl laborovat s nějakými silničními žiletkami ;-) . Kolo však pak vypadá divně …mohutný rám, mohutná vidlice a v tom tenké kola.

      0 0
      • enemec  

        Ok. díky. včera jsem zatím na svým nafoukal předek 3,3 a zadek 3,5 a na asfaltu už je to lepší. tak ještě to poladím ženě a bude to snad fajn.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.