Testy Bike-Magazin efektivita šlapání

6 nepřečtených
  • pdd1

    Nevíte náhodou nějaké podrobnosti o testování hodnoty „effizient“. Mělo by se jednat o efektivitu šlapání, našel jsem tam nějaký popisek, ale úplně jsem z toho nepochopil co to přesně znamená a jak to měří. Uvažoval jsem o koupi Lapierre X 130 a u něho byla hodnota výrazně nejnižší a já bych se nerad trápil do kopce s měkkým rámem.

    0 0
    • Bully  

      Nevim, co presne mas na mysli, ale asi mam vsechny vydani doma :o) Jedna se o „Mountain-bike magazin“ nebo o „Bike“? Rekni mi i rocnik a cislo, zjistim ti to.

      0 0
      • pdd1  

        Našel jsem to na stránkách www.bike-magazin.de, konkrétní test je na www.dk-content.de/…6-Punkte.pdf..

        0 0
        • Bully  

          Nenech se zmast rozdilem mezi ucinnosti a efektivitou slapani :o) jedno je cesky vyraz, druhy ekvivalent prejaty z ciziho jazyka. V tom Bike je to takhle: nejde o efektivitu slapani jako takovyho, ale o efektivitu odpruzeni zadni stavby v zavislosti na slapani, v testu se jedna o vzajemny vztah odpruzeni se slapanim na stredni a maly prevodnik. V principu jde o to, ze cim vic bodu, tim lepsi zaverecny hodnoceni. Navic v ruznych kategoriich kol ma tohle hodnoceni jinej vyznam, slapanim rozhoupanej bike ti bude urcite vadit vic u XC, u FR asi tezko. A nenech se odradit suchyma udajema z tabulek a testu a zkus si to kolo radsi sam, jestli je to mozny. Fakt zalezi nejvic na tom, co od nej sam ocekavas.

          0 0
    • GrandeBelde  

      Rozdíl mezi účinností a efektivitou šlapání je ta, že účinnost šlapání je dána mechanickou účinností převodu a apasivními odpory prostředí (valivé a třecí síly, odpor.prostředí), efektivita šlapání je maximální, pokud je amplituda kmitu ve všech kvadrantech stejná, tj.šlapeš dolů a taháš nahoru stejnou silou. Pžechod mezi amplitudama pásmo tzv.mrtvého chodu. Nejlepší co, můžeš udělat je podle mě zapracovat na technice šlapání. Stroj nic moc nevyřeší)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.