• Delkim

    dneska se ve „Vuelta“ vláknu někdo ptal, co je to ten Terezín

    hodím sem odkaz, kde to je supr vysvětleno, někdo ho tam dával

    http://www.roadcycling.cz/index.php5…

    drtivá většina z místních to už dávno ví, nicméně nedá mi to se „nepochlubit“ se svojí vlastní historkou, největší legrace je když si ji děláte ze sebe, tak co by ne :)

    ještě loni jako absolutní bike/silnice laik jsem v tréninkovém plánu narazil na detailní rozpis všech tréninkových prvků, byl tam i prvek Tempo (tenzní trenink)

    no a u něj bylo mimo jiné i napsáno, že pojetím odpovídá „terezínu“ v nižší intenzitě

    no tak mi to nedalo a hned jsem naběhnul do svého oblíbeného obchodu a všechny prodavače včetně majitele jsem bombardoval dotazy, kde že je v Čechách ten „Terezín“ a kam se na něj mám vydat, že prý je to nějaký vyhlášený kopec nebo co :))))) a že by se mi to sakra hodilo do tréninkového plánu, až se tam ten prvek objeví, že bych tam zajel autem a pěkně si to tam poctivě odjel :)

    odpověď jsem z nich nedostal, asi je nenapadlo že se ptám na „pojem“ terezín a ne na pseudo_kopec někde kolem snad skutečného památníku Terezín :)))

    dokonce jsem i podrobně na mapě okolí památníku zkoumal, nicméně na zajímavý a vyhlášený kopec jsem prostě nenarazil :)))

    pak jsem to z hlavy vypustil a až konečně během TdF mi to komentátoři detailně vysvětlili, byla to ta etapa jak myslím SAXO na větru utrhlo Frooma

    a neříkejte mi, že jste to všichni od narození věděli, to vám neuvěřím :))

    0 0
    • blaf  

      jsem vi vzdycky myslel, ze tenze a tempo jsou dva ruzne motivy, tak to tvoje „Tempo (tenzní trenink)“ uplne nechapu

      Tempo

      TEnze

      podle popisu z tech linku vyse si ty motivy nejsou ani moc podobny…

      0 0
    • Breakpain  

      Je to zajímavé, sice to zatím vůbec nechápu, ale časem to snad dozraje v té hlavě ;). Nevím o tom vůbec nic, tak si aspoň něco načtu o té silniční cyklistice :).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chuck Norris jezdí terezín v sólo úniku…

      0 0
      • Mig_all  

        +1

        0 0
      • iron.hide  

        :) podla toho clanku vyssie to chapem tak, ze si to moc nepochopil.

        tam sa pise, ze terezin je prave ten bocny vietor, nie ten styl jazdy. takze vlastne kazdy solo jazdec moze jazdit terezin, nielen chuck :)

        0 0
    • mastihuba  

      Nepouzivalo se to už v době komentu závodů míru? Tenkrát mi to myslím utkvelo v paměti jako castej koment.

      0 0
      • karliner  

        Nojo, legendární Studia Závodu míru s ještě nesenilním Bakalářem a geniálními historkami Smolíka a na pozadí pravidelné úniky Sorengambina Gambolda :-)))

        0 0
        • Rychlej turista  

          To je asi nejslavnější Mongol hned po Čingischánovi :-)

          1 0
        • gerrard  

          Wikipedie pise:

          „slangový výraz užívaný v silniční cyklistice pro jízdu skupiny závodníků v tzv. háku při bočním větru (výraz vznikl při pravidelných cyklistických závodech pořádaných každoročně v okolí města Terezína – viz Závod míru juniorů)“

          a jestli si pamatuju dobre, tak to Bakalar kdysi vysvetloval vetry od vetrne hory Milesovky.

          1 0
    • Smazaný účet  

      já jelikož to v terezíně trochu znám jsem si myslel že to bude něco s klikatejma dojezdama etap. jak se to přelejvá doleva doprava, sem tam se někdo smotá apod. ;-)

      tušim že se přes terezín jezdil závod míru mládeže a snad nějaký kritérium? ale ve městě to nijak extra nefouká, jenom se to klikatí, možná na těch rovinách okolo. spíš tam bude ta souvislost s utrpenim.

      0 0
    • šimlos  

      Od narození ne ale zhruba od 14 let ano,termín je to starý a nikdo asi ani neví,jak vznikl.Na rozdíl od biků má silnice dlouhou historii a tak je možné,že autor dávno nežije.

      0 0
    • iron.hide  

      ja som si vzdy myslel ze terezin bol nejaky koncentrak niekde v cesku. a ze teda ten vyraz sa pouziva pre nejake nesmierne utrpenie cyklistov v zavode :) jakoze im je zima, maju hlad a musia neludsky makat, proste koncentrak.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.