Teleskop Fast ace - dofoukání

4 nepřečtené
  • Jalu

    Ahoj,

    rád bych oslovil místní experty s prosbou o radu. Mám teleskop Fast ace (nějakou OEM verzi pro BMC biky), chtěl jsem trochu ji máznout, vyměnit vazelínu a bohužel se mi s největší pravděpodobností podařilo vypustit minimálně část vzduchu co ji žene nahoru. Výsledek je, že vyjíždí jen zhruba z 30% a zbytek is musí vytáhnout.

    Vzduch mi utekl při povolení matky pod zámkem sedla viz fotky. Je tam šestihraná matka, která má dutý střed ve kterém je ještě malý šroubek. Pod matkou je gumový „špunt“ opět s dutým středem.

    Navštívil jsem s tím několik servisů, kde bohužel nevěděli čím to foukat a dotaz přímo na výrobce je zatím bez odpovědi. Nemáte někdo tušení co s tím?

    Vzhledem ke stavu do kterého jsem se dostla jsem se pokoušel ji i celou rozebrat a pochopit to zevnitř, bohužel se mi povedlou pouze povolit matku s těsněním ze které sedlovka vyjíždí a poté spodek sedlovky, kde je mechanizmus pro ovládání. Můžu pak posouvat vnější tělo sedlovky vůči vnitřku, ale nejsem schopen ji rozdělat ve dví. Co jsem koukal po internetu, tak většina sedlovek má matku pod zámkem sedla, bohužel zde nic takového není.

    Předem díky.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.