Tektro HDC-300 Hydry, Něco je špatně

5 nepřečtených
  • DreamMaster

    Zdravím všechny,

    když jsem se rozhodoval mezi Tektro Draco a Tektro HDC-300, tak jsem nevěděl, nakonec jsem vybral HDC. Kamarád mi půjčil kolo na vyzkoušení brzd (měl Draca), přijdou mi naprosto stejné… Až do té chvíle, něž mi brzdy začli podkluzovat a nebrzdit. Napadlo mě, jestli do destiček něco nezateklo, něco mastného, ale tuplem nevím jak to mám poznat, jestli to je olejem nebo právě těma destičkama. Kdyby to bylo destičkama, jaké mám případně vybrat? ( S O S / Organiky / Sintry ). Vím, že výběr destiček závisí na tom jak jezdím, většinou jezdím v nějakém těžším terénu ale samozřejmě někdy i lehčím. Rozhodně radši zajedu do lesa než po silnici, když mám tu možnost. Ve předu mám 180' a v zadu 160'. Kolo teď není ani měsíc staré. Hledal jsem nějaké fórum, kde by mi mohli eventuelně poradit, takže případně děkuji všem, co mi poradí :)

    0 0
    • Vilém  

      Pro zacatek zkus odmastit desky a kotouc. Tomu kotouci se stejne nevyhnes tak ci tak.

      0 0
    • hovanec  

      Tak v první řadě odmastit kotouč, jak píše Vilém a pokud to nezabere, tak znovu odmastit kotouč a odmastit i desky. Poslední štace je výměna destiček.

      O jednotlivých typech desek je tu na fóru spousta materiálu, tak to prolistuj, když by ses rozhodl pro výměnu. Obecně však platí, že měkkčí směsi (organické) mají rychlý nástup brzdného účinku, ale nižší tepelnou odolnost. Oproti tomu tvrdší materiály (semimetalické, sintrované) jsou velmi odolné vůči vysokým teplotám (stálost brzdného účinku), ale trvá déle, než nastoupí plný účinek. Z toho důvodu je volí jezdci, co potřebují dostatek brzného účinku i po dlouhém brždění. Stálost a úbytek materiálu záleží na konkrétním typu a značce desek, počítej, že s spolu s deskami se dost opotřebuje i kotouč. Organiky jsou dobré na kratší brždění, rychleji se také opotřebují, na kotouč nemají žádný zásadní vliv.

      Tak to je trochu stručně teorie pro výběr desek…

      0 0
      • DreamMaster  

        Děkuji vám moc, nevíte jestli tady na fóru není nějaký „návod“ na to čištění, že by jste sem hodily link? :)

        0 0
        • Vilém  

          Tak holky, najdete mu neco prosim, at se s tim nemusi chudak trapit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.