Technicka technika v technickym sjezdu

375 nepřečtených
  • Mr.Duck

    Tak me fotka od Tominose privedla na myslenku, jak se vlastne ma jezdit na kole. A chtel bych si tu o tom povidat :)

    Dolonskyho roku sem jezdil dost za sedlem, mam kolo v Sku a tudiz se s nim i zezadu dalo rozumne manipulovat a nechalo se jet celkem svizne (i kdyz Kovarik mi v 3min zavode dal pres 30s :( ), nicmene s takovym pristupem neni moc jak zrychlit – daj se vic pustit brzdy, ale nepomuze to zrychlit v zatackach, coz byl asi muj nejvetsi problem..

    Snazim se teda posunout teziste dopredu, a funguje to skvele, dokud nenarazim na dva schody, rekneme o vysce i dylce 50cm kazdej. Rekneme ze za nima je naka skala nebo bordel, takze tam nechces vlitnout, cili moznost jet dost rychle abys schod ignoroval pada. Jak takovou situaci resite?

    Dokud sem jezdil na zadnim kole, nebyl to moc problem, predek to nak prejel a pres zadni kolo neprepadnes. Nicmene pak to sjedes a ses na zadku na dorazu, na predku zadna vaha a ovladani kola je mizerny, musis se z toho probrat a to muze bejt problematicky. Snazim se to tudiz resit tak, ze si k tomu najedu tak pomalu, jak potrebuju, lehce predni kolo odrazim nahore tak, aby dopadlo na schod akorat tak, abych se od nej moh odrazit a zustat tezistem uprostred kola, tudiz mel maximalni kontrolu. Funguje to super, ale nejsem si v tom vubec jistej, a bejt tam schod dalsi, asi du pesky..

    Nazory? :)

    Spousta textu, nicmene bych tu obecne rad rozvinul trochu reci o tom, jak to delat spravne, nybrz jezdit a jezdit a jezdit nemusi vzdycky vyst k vysledku, a naopak muze prohlubovat blby navyky, a je dobry o nich vedet :)

    0 0
    • lutte1  

      S tim těžištěm je to docela zajímavý téma. Já třeba míval naopak problém v klopenkách, že jsem moc tlačil na přední kolo a zavíraly se mi díky tomu řidítka (mělo tendenci podjíždět).

      Ty dva schody, to bude dost záležet od rychlosti. Já bych se snažil jít celkově tělem co nejvíc dolu a maximálně je prokopírovat rukama a nohama s tim abych před tou překážou byl už na natažených rukou a mohl se od předního kola odrazit a škubnout za něj, tim to podtrhnout a přehodit přední kolo přes překážku. Tim že dostaneš předek přes překážku už jsi napůl vyhrál protože se nezapíchneš. Pak už jen uvolnit nohy aby to zadek požral a nekoplo tě to do manuálu po přednim kole. :)

      Ale líp by se nad tim rozumovalo kdybych to viděl a mohl si to párkrát sjet.

      0 0
    • mr.antik  

      No prostě bejt co nejvíc vepředu, co situace umožní a vžechno řešit dynamicky – udělat protipohyb (proti přepadnutí přes řidítka nebo proti záseku) ale pak se zas vrátit.

      0 0
    • Tomínos  

      Co mám vyzkoušený, tak právě problém je jen v tom naučit se rychle přecházet mezi pozicema, to že jsi za sedlem prostě občas musí být. Problém je spíš v tom(u mě třeba), že tě dopad třeba za těmi schody trošku rozhodí a zatluče. Mně hodně pomohlo tohle jezdit, v tom, že jsem si ty reakce trošku zautomatizoval to vyrovnávání pozice se tím zrychlilo.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Jasny, prave toho rozhozeni a zatluceni se snazim zbavit :) Evidentne cim vic sem vahou vepredu, tim lepsi to je (logicky), ale ne pokazdy se me to povede, a nevim, jestli je to hlavou, ze se nekdy proste neodhodlam to tam poslat pres ruce dost agresivne, nebo delam neco blbe :-)

        0 0
        • Tomínos  

          Občas je to i ten strach co to nepustí a jak to tam jednou zkusíš poslat, tak najednou zjistíš, že ve větším kalupu je to vlastně zadarmo, jenže mám kolikrát ten samý problém a podvědomí křičí „dnes se ještě nechci zabít, brzdi“ Nakonec to riskneš a jde to. Tak pak jezdíš větší a větší rychlost a pak najednou je to moc rychle, prásk… pak opět nastoupí podvědomí a nejde to :-)

          0 0
    • Mr.Duck  

      A konecne sem nasel i obrazek :)

      Antik: jasny, resim to ted tak, ze k tomu prijedu, zhoupnu se nad riditka a co nejniz, a pak si pod sebe vicemene pritahnu kolo, ktery to tim prejede aniz bych nabral moc rychlosti (bavim se o situaci, kdy z toho pochopitelne moc rychlosti nechci, jinak neni co resit:)), ale sem z toho dycky dost nervozni. Dokud sem se vozil na zadku, bylo vcelku jasny jak si s tim kolo poradi, akorat kdyz za tim hned bylo potreba resit neco dal, vetsinou to skoncilo ze sem musel zastavit. To uz sice problem neni, nybrz mi veme daleko min casu a prostoru mit kontrolu nad predkem, ale prijde mi to nebezpecny :P

      Mozna to jenom moc resim, bojim se ted dost po svejch lonskejch 13ti vyhozenejch ramenech, kazdopadne sem si dal predsevzeti, ze se letos naucim spravnou techniku a vratim se do zavodu, kluci mi tu poradili otocit brzdy dolu, zlepseni milion, prodlouzil sem predstavec, pul milionu, ale furt je tam spousta prostoru…:)

      0 0
      • mr.antik  

        Já nevim, těžko se to popisuje takhle virtuálně, protože není o tom, že se nějak našteluješ, sjedeš to a pak se zas našteluješ jinak. Ale obecně se dá říct, že chodit zbytečně dozadu a zbytečně odlepovat přední kolo je pak při odjezdu nebezpečný

        0 0
      • Tomínos  

        No vidíš a mě třeba vyhovuje víc mít brzdy vpředu, dolu jsem je vozil ale takovýmhle případě se mi zdálo, že se musím moc natáčet rukama abych na ně dostal. Ono se to dost blbě hodnotí, když z fotky není poznat úhel sklonu toho odjezdu pod skalkou a kam přesně to musíš tlačit. Přes takový ten jazyk co to tam dělá? Podél skalky vlevo?

        0 0
        • mr.antik  

          jj brzdy určitě nahoru, JF to řikal, taky jsem je od loňka zas o kus zvednul :-)

          Delší představec taky nevim jestli je výhra (teda je to relativní, vozim 50mm a nevim jestli je to dlouhej nebo krátkej :-)

          Jinak když je to takový schodiště, a musí se to pustit, tak prostě to nějak sjedeš a soustředíš se abys byl na rovině v pozici kočka na všech čtyřech, kdy můžeš na fest brzdit a tlačit kolo do země.

          0 0
          • Tomínos  

            Tak délka představce je věc velikosti (geometrie) rámu a toho jak se v něm ztrácíš, delka ruk a tak, si tedy dovolím mít názor. (samozřejmě nehonit to na jednom kole představcem v rozmezí 15O-35) Když jsme byli na špičáku, marcela si pujčila ninju, myslím že S a já si řekl, že to na něm zkusím, no nešlo to, jel jsem s pocitem že mám řidítka někde u kolen :-)

            0 0
            • mr.antik  

              To je jasný, kupuji si takové rámy, abych měl cílovou délku představce 50mm (kromě XCéčka nebo silnice samozřejmě)

              0 0
          • Atilla  

            Tak to já jak se držím řekl bych relativně ve předu v technice(možná až moc v klopkách), tak mi ty zvedlé páky vadí, ruce mám pak v nepřirozené poloze. Ale určitě to bude hodně záležet na představci, rodlách, rámu, …

            0 0
            • Mr.Duck  

              S rodlama je to dobrej point, spousta lidi vozi riditka natoceny vseljak divne, casto hodne dozadu. Ale takovy bych rek nectou ani bike forum, ani nic jinyho :)

              0 0
          • Mr.Duck  

            Vozil sem je doted dost nahoru, tak 30° od vodorovny, ale par tydnu zpatky mi jeden z nejlepsich bajkeru co na Shore znam povida at je zkusim sklopit dolu, nuti me to jezdit v daleko agresivnejsi pozici. Sice se vic bojim, ze pudu pres, ale rek bych, ze to je o zvyku, kadopadne me to nuti drzet zada rovne a lokty ven, a je to asi nejlepsi vec co sem od koupe plnohodnotnyho sjezdaka pro svoje jezdeni udelal :) Po par dnech sem skoncil s pakama rovnobezne s uhlem vidlice..a na strmejch trailech na Shore se citim daleko jistejsi.

            Ten predstavec, posunul sem ho ze 45mm na 50mm, dava me to vic prostoru prave se pohybovat nad kolem, mozna by bylo lepsi prejit na Mkovej ram a predstavec nechat na 45, ale zas me ty vetsi ramy prijdou takovy neohrabany..

            0 0
            • Tomínos  

              Jojo, lokty určitě ven. S lokty podél těla mi připadá, že při tlumení se člověk vystrkuje nad řidítka, kdežto s lokty ven se schováváš k rámu.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Hlavne s lokty podel tela nemas zdaleka takovou silu v rukou, a u me maj presne na tohle prave brzdy velkej vliv, asi spis proto, ze jak sou skloneny dolu, tak me to nuti drzet spravnou pozici.

                Je tak nejak prirozeny mit to tak, aby paky byly ± ve smeru v jakym dou predlokti k riditkum. Tudiz kdyz sou vic vodorovne, je jednodussi vozit lokty moc nizko, coz samo o sobe posouva teziste dozadu, a podnecuje presun teziste na zadek.

                Nekdo vozi paky vic vodorovne a pritom lokty ven, s tim ze ruce ohne v zapesti, s tim ze to zapesti tak neco odpruzi – to je sice pravda na nejakym sterku, ale pak ve velky kompresi to je o pruser :)

                0 0
          • Mr.Duck  

            A vubec, jak nahoru, tohle nevypada nahoru, to je podle me akorat :) Osobne to mam jeste vic dolu, ale tohle si dovedu predstavit :)

            (nedalo me to!)

            0 0
            • h.mad  

              Takhle páčky je úplná blbost, to jsem vozil na bmxku nebo dirťáku, kde stojíš…Z kopce to musí bejt spíš vodorovně.

              0 0
              • Atilla  

                Antik s tím jezdí pěkně a když mu to vyhovuje…

                0 0
                • h.mad  

                  To je Antíka ? Toho znám :-) Já to vozim u nás na placatejch trailech tak pod 45° viz fotky…

                  0 0
                  • logoman  

                    Mam to podobne. Ten ram jsi si svaroval sam O_o. Navic tu nekde psal, ze natoceni brzd menil …

                    0 0
                  • Mr.Duck  

                    Vozil sem to cca takhle, a otocit je dolu (vyrazne dolu) byla jedna z nejlepsich veci co sem pro svoje jezdeni v posledni dobe udelal :) Copak na sjezdaku taky nestojis? Na XC to mozna chces trochu placatejsi abys dosah, ale na FR/DH to vozit takle je o zapesti, a kurvi to techniku :)

                    0 0
                    • h.mad  

                      Dolů bych to otočil, když bych jezdil ve stoje nad řídítkama. Když to otočim dolů při sjezdu budu mít zalomený zápěstí a prakticky se budu držet jenom palcema, kdežto jak to mám já, opírám se i dlaní, takže když příjde nečekaná rána do předního kola nesjedou mi ruce dopředu.

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        No taky mluvim o sjezdu, kde se vetsinou ve stoje jezdi, aspon posledne co sem koukal :)

                        Zkusil sem nasednout, a nesmejte se me, marodim takze teplaky styl a za kazdej hejt inkasujes chripku kdyz bude venku bozi pocasi na kolo!

                        O riditka se nejvic opiram vnejsi stranou dlane, palec nedrzi skoro nic. Brzdy mam ± rovnobezny s vidlici, a lokty tam pokracujou ve stejnym smeru :) Kdyz mam brzdy vic dozadu, nuti to bud posunout teziste dozadu (=spatne) a nebo dat lokty dovnitr(=spatne) – cimz si hozne oslabis ruce a na dropu si vyrazis zuby, a zaroven mas ramena ve zranitelny pozici a 13× si je vyhodis jako ja! Nechat lokty ven a ohnout zapesti, tak si to zapesti na vetsi rane zlomis..

                        Koukal sem jak to kdo vozi na svetaku, treba Hill vozi brzdy hodne dolu, Smith zas hodne nahoru (mozna jak ty), tudiz to moc nenapovi..

                        Podstatna zmena co sem ale zaregistroval s otocenim brzd dolu, ze brzdim poslednim clankem ukazovacku a ne prvnim, to prida dost na citu i na gripu :)

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          To je teda teorie, kdyz si na kolo stoupnu na rovine, dal bych brzdy klidne i vic dolu, ale od jezdeni na rovine ho nemam, kazdopadne mi tenhle uhel vcelku vyhovuje, urcite si s tim este pohraju, rek bych, ze to je uz na hranici. Zajimavy je, ze kluci co jezdi super strmy Shore to vozi vic dolu nez zavodaci na svetaku (kterej je obecne o poznani placatejsi..a bude hur evidentne :( )

                          0 0
                          • mastihuba  

                            zajimavý je že když jsem jednou napsal že se lidi cpou zbytečně nad zadní kolo a pak je to defakto neovladatelný, tak jsem v jinym vlakně dostal pěknou sodu. :)

                            0 0
                            • obda  

                              Zalezi na tom, co jezdis, a jak moc to umis. Kdyz neumis prednim kolem kopirovat teren, tak jdes radsi dozadu, aby ses nezapich, ne?

                              0 0
                            • obda  

                              A jeste – pokud mas sicnu vysoko (XC), tak teziste hodne snizis jenom tak, ze pujdes za nej.

                              0 0
                        • h.mad  

                          Kdybych jel v pozici co máš na fotce tak se na prvním šutru seknu…

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            To je prave hrozna mejlka. V tyhle pozici mas nejvic sily na to kopirovat prednim kolem teren. Samozrejme doma v pyzamu je to trochu jiny nez na trailu, nicmene ± takle by mela vypadat pozice kdyz jedes na nakou prekazku – pak na ni pochopitelne nejak reagujes, nadhodis kolo pres sutr/koren, nebo posunes kolo pred sebe na strmou skalku (1:40 )..

                            0 0
                            • h.mad  

                              Tak je jasný, že nepojedu z kopce celou dobu za sedlem…ale když pak příjde překážka jako je na videu, tak z brzdama ohnutejma dolů nebudu schopnej přibrždovať, by mi sjeli ruce, kdybych měl prst na brzdě…

                              0 0
                              • Mr.Duck  

                                No ale v ty situaci te brzdy zrovna vubec nezajimaj, a kdyz jo tak des pres a spadnes tam doprava z hroznyho srazu :) Nicmene na brzdy bys mel dosahnout vzdycky, nevozis je treba daleko od riditek? To dost snizuje z jakejch uhlu na ne pohodlne dosahnes, ja blokuju zadni kolo tak 1mm od gripu, cili bezne pri jizde muzu bejt tak 5mm.

                                0 0
                              • h.mad  

                                Třeba tady bys na tý skalce musel sundat prst z brzdy a za skalkou ho nandat při to tvym úhlu dolů, což někdy může bejt o hubu, podle toho co následuje…

                                0 0
                                • Mr.Duck  

                                  To ale vubec neni pravda, porad muzu drzet brzdu i kdybych na zadnim kole sedel. Takovyhle skalky jezdim denne(teda ted v zime to flakam..) a neni problem :)

                                  0 0
                                • Atilla  

                                  To je liška trail, jak jste se tam dostali?

                                  0 0
                                • Tomínos  

                                  Je, hele, to je liška trail, kdo vás tam vzal?

                                  0 0
                                • Mr.Duck  

                                  Hele sem tu nasel stejnou skalku, tak sem si na tebe vzpomnel :P

                                  Brzdy v uhlu shodnym s vidlici, mozna o neco vic dolu..posledni dobou to prehanim! :O

                                  0 0
                                  • h.mad  

                                    Ty si blázen :-) Bych nebyl schopnej brzdit, mít to srovnaný s vidlí. Mám to prostě ve stejným uhlu jako předloktí na začátku videjka

                                    0 0
                                    • MichaelSimek  

                                      podle me hodne zalezi na tom jak daleko mate paky od rodel, cim bliz tim pod vetsim uhlem muze byt, cim dal tim nachylnejsi to bude na uhel

                                      0 0
                              • kOmE  

                                Musis mit dlouhy prsty. Budu se muset mrknout v jaky poloze mam paky ja,ale bojim se ze jsem na tom dost podobne jako ty

                                0 0
                          • Radek Broz  

                            Takhle to ale v podstatě má vypada. Většina lidí to má samozřejmě naučený blbě. Zkuste mrknout na tohle: http://www.youtube.com/watch…

                            0 0
                            • Pedro404  

                              Otázka je, jak moc vepředu bejt, v knize Lee McCormacka a Briana Lopese to vypadá takhle http://4.bp.blogspot.com/…0/KI+002.jpg , což mi připadá mírně víc vzadu než je Kachna a ruce má v úplně jiným úhlu, ale to je asi dýlkou kola.

                              0 0
                              • Tomínos  

                                Můj názor je takový, že záleží na tom jak moc po rovině či ze z kopce jedeš a co zrovna potřebuješ dělat.

                                0 0
                                • Mr.Duck  

                                  +1

                                  V ZADNYM pripade to ale neznamena, ze cim vic z kopce, tim viz vzadu. I kdyz ses na hladky vertikalni skale, chces bejt relativne vepredu, kdyz nebrzdis, neprepadnes. Kdyz brzdis..k cemu ti je brzdit na vertikalni skale? Napriklad dozadu se presunes kdyz premistujes kolo z rovinky na tu skalu, pak se srovnas abys mel silu v rukou se dole pred koncem skaly moh predni kolo odrazit do „dopadu“(nevim jak bych to nazval) a presunul se bezpecne na nej.

                                  Nerikam ze to neznamena nikdy, rikam ze to rozhodne neni prima souvislost :)

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Tak ono hlavne jak jses na kole natazeny jak paba, tak jde obratnost do hajzlu. Na tebou piposivanym hladkym padaku ma smysl postupne jit dozadu pokud potrebujes pribrzdit predkem…Naopak kdyz se natahnes a chytnes za zadni brzdu, tak nastava kolotoc.

                                    Myslim ze to tu uz padlo…jit kdykoli brutalne za sedlo je univerzal jak zvladnou nejaky aktualni pruser, ale rozhodne to neni cesta jak ziskat vetsi kontrolu bo jak treba vletis zadkem do diry, tak nasleduje mocny prdelstruh…

                                    0 0
                                    • Mr.Duck  

                                      Tak. Obecne prave tim ze nejsi za sedlem ve vysledku muzes odlehcit predek daleko lip. Jelikoz kdyz si za sedlem, tak jelikoz mas ovladatelnost a obratnost nula, tak s prednim kolem nic moc neudelas. Ale kdyz si v neutralni pozici a vidis pruser, tak se presunutim dozadu muzes ztoporit do manualu, coz neudelas kdyz uz vzadu ses. A z manualu muzes resit, skocit, nebo jenom prejet/dropnout sajrajt a logicky ti prednu kolo nezapadne :)

                                      (coz mi pripomina ze bych se mel manual naucit :-/ )

                                      0 0
                        • Elwing  

                          Pěkný pyžamko :-P Tak já to zkusím, tobě věřím, protože máš podobný tělesný proporce. Většina vysokých lidí vypadá jako když na tom kole sedí.

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            Vysoky lidi podle me vypadaj na kole super divne a meli by hrat hokej. Nebo sachy. Ale pak bych nemoh jezdit se Skautikem takze to je passe. Meli bysme vysoky lidi kratit o hlavu :)

                            BTW, to je zajimava poznamka. Kdyz sem tak koukal na kola zavodaku, Sam Hill je malickej a ma brzdy hodne dolu, Minaar je gigant a vozi je snad jak tamle Hornet, a Stevie je tak mezi, a vozi je tak mezi..ze bych byl necemu na stope? Iluminati?

                            0 0
                            • kOmE  

                              Kdyz paky sklopis pod urcitej uhej, tak si na pak zvykne tak nejak kazdej ,jen par extremistu je schopnejch vozit je skoro vodorovne ,jako treba Stehno z Rakovnika.

                              0 0
                              • Mr.Duck  

                                Ja byl taky takovej extremista :) A ted sem se to odnaucil a rad bych to vsem rozmluvil bo najednou vim jak se da kolo ovladat :)

                                0 0
                              • h.mad  

                                já je vozil hodně dolů na dirťáku, na fullu je mám rovnějc…Berou mi cenťák od gripu, jestli to Kachna brzdí posledním článkem 1mm od gripu má dětský ruce asi :-D

                                0 0
                                • Mr.Duck  

                                  Detsky ruce mam no :) Ale kdyz sem je mel nastaveny jak ty, taky sem musel je mit dal a brzdit prvnim clankem. Nicmene kdyz je sklopis, posunes vic k predstavci (aby ti nezavadily o prostrednicek v zadny poloze), muzes je dat jak blizko chces, dokud obejmes prstem grip, muzes brzdit blizko u gripu. A jako vysledek mas daleko lepsi stisk na riditkach, cit v brzde a prostor k pohybu v zapesi ;)

                                  0 0
                                  • h.mad  

                                    Teď tě konečně chápu, prohodil jsem první/poslední článek prstu,bral jsem první na konci :-), ale citlivost bych neměl žadnou teda bych brzdil dlaní a nulová vůle, na tvrdším dopadu bych si zamáčknul brzdu. Jednou jsem to takhle zkusil a při odrazu do bunny hopu jsem zmačknul přední…

                                    0 0
                                    • Mr.Duck  

                                      http://www.lakeviewphysio.ca/…natomy01.jpg

                                      Kdyz sem je mel jak ty, pouzival sem „proximal inter-phalangeal“, ted pouzivam „distral inter-phalangeal“ na pace :)

                                      0 0
                                      • h.mad  

                                        Tak jsem tě chápal dobře, tim brzdim taky :-)

                                        0 0
                                        • Mr.Duck  

                                          Tim spis nechapu, ze mas paky tak dopredu, to ti musi zlomit zapesti kdyz des nad riditka ne? :)

                                          0 0
                                      • goofy  

                                        Takhle brzdim od dob vecek a taky mam sileny uhel pak podle tebe asi :-)

                                        0 0
                                        • Mr.Duck  

                                          Nerikam sileny, ale rikam ze me a spouste lidi co tak pozoruju to kurvi techniku :)

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            No jdu to otestovat na jeden secret trail do Beskyd a pak poreferuju na co jsem prisel ;-)))

                                            0 0
                                            • Mr.Duck  

                                              Rozumim, inkognito.

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              sekret trail…to tam nekde postavani nadrzene samicky?:)

                                              0 0
                                            • Tomínos  

                                              Včera jsem taky testoval, nově postavený dropík na trailu, dosypávaný nájezd před hranou na kterým je potřeba mírně zatočit. Jak jsem jel, tak mi to asi 10 cm před hranou ustřelilo a já krásně po tlamě s kolem dolů. Pak jsem to teda ještě opravil a párkrát připosraně zdrcnul, ale kámoš co si z toho nestačil udělat restecp to dával hezky.

                                              0 0
                                              • JakeF  

                                                Taky jsme vymýšleli traily… A vymysleli jsme pěkně, jen to pro příště chce domyslet i odjezd :D. Na prvních dvou fotkách to bylo ještě parádní, úplně to nevypadá, ale dost těžký a vůbec to nechtělo brzdit… Na třetí fotce ten velkej šutr je poslední místo, kam to ještě bylo tak nějak jetelný, ale pořád jsem tam měl moc velkou rychlost… Na poslední jsou naznačený místa, kde jsem si vystupoval a kde skončilo kolo :D.

                                                Překvapivě všechno víceméně oukej, já trochu pomlácenej, kolo pár odřenin, ohnutá páčka a kotouč na vyhození, jsem ho musel rovnat, aby vůbec prošel třmenem na dojezd domů… Celkem štěstí, že to nedopadlo hůř…

                                                0 0
                                                • h.mad  

                                                  To mi ukážeš :-) Mám pro tebe taky něco viz foto. Mít tam brzdy jak kachna tak se nahoře nesrovnám…

                                                  0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    No tak to na tom kole evidentne delas neco spatne, jinak by te to nemohlo omezovat :)

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    To ani nemá moc smysl… Dá se jezdit akorát ta pasáž z první fotky, dál už to pak nejde ubrzdit… A vyčistit to a odjet dolů taky moc ne, protože tam pak už je akorát víc šutrů…

                                                    To tvoje úplně u hrany skály? To vypadá celkem zajímavě, jestli to má odjezd…

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Ten pán na videu vozí ty páčky skoro stejně…

                                                    0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    Coz ale nevysvetluje, jak by te mohly omezovat. A vypada to dost jednoduse, tak tam tuplem :)

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Ty bys to nedal já to měl tak tak s řídítkama 680mm

                                                    0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    A to bych se i vsadil :) Jezdime tu utazeny traily kde se riditkama motas mezi stromy s prumernym sklonem 35°. Jako prumer na 500m treba ( ⇒ tudiz evidentne skloneny brzdy dolu nicemu nevadi, jestli teda ste si tam nepostavili novy hory co sou strmejsi nez Coastal Mountains :) ). A riditka protahnes skoro vsude.

                                                    Nejsme tu od toho se hadat kdo je vic badass :)

                                                    Nicmene 680 riditka podle me muzou souviset s tvym uhlem brzd, jelikoz si o poznani vetsi a mas sirsi ramena nez ja, a jak uz sem tu psal nekde jinde, tim ze mas vyrazne uzsi uchop se ti uzaviraj lokty dovnitr cimz logicky das zapesti vodorovnejc, tudiz i brzdy.

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    Tak u nás na trailech si byl. Skalek máme dost, některý i dost prudký a vozím brzdy trochu míň dolu jako kachna a maximálně mi to vyhovuje. Každému sedí něco jiného.

                                                    edit: špatně to řadí. 4 H.mad

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Ta prudká skalka se mi líbila (taková stěna, kousek pod tou skalkou z videa), párkrát jsem jí tu viděl ve fotkách, snad se k vám zase podívám…

                                                    0 0
                                                • Tomínos  

                                                  V tomhle nemám rád listí, funguje jak super kluzná vrstva a navíc nevidíš co na tebe pod ním číhá.

                                                  0 0
                                                  • JakeF  

                                                    To bylo tady celkem jasný… Kameny, všude :D. Když jsem na to pak koukal, tak to asi stejně nebude sjízdný, i kdyby se to vyčistilo… Jedině jak je ta druhá fotka, tak hned to stočit doprava, jenže na to se to moc rozjíždí…

                                                    0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    Zas se do nej trochu lip pada, kdyz pod nim zrovna neni blbe sutr :)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    No právě, že nikdy nevíš co pod tím je, už mě takhle párkrát sundala mokrá větev nebo kořen.

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    To chce trénovat na sněhu.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Jenže na sněhu víš, že jsi na sněhu. Tady nevíš co na tebe číhá a když se na listí pustíš do něčeho, co bys na sněhu určitě vynechal, máš o zajímavý chvilky postaráno :-)

                                                    0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    No hele taky zalezi kolik toho snehu je :) Aspon ale pod nim ani pod listim ten bordel nevidis a neznervoznuje te :D Poprvy kdyz sem jel Sex Girl tak na tom najezdu ze silnice byl snih, tak sem tam vjel, pochopitelne vystoupil, rikam pohoda padam do snehu a pod nim spicaty sutry -.- Nastesti teda v pohode, ale bylo jich dost, o rok pozdejc nez to video takze o dost vic vymlety, letos uz to zavreli a natahli vedle :-/

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    TVL to je nádhernej trail

                                                    0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    Jojo, je bozi! :) Ma vsechno, nektery skoky i celkem velky, a nektery skalky skoro nelidsky (ta prvni je ZLO).

                                                    Akorat kdyz sem ho posledne asi pred 14 dny jel, dokonce a timhle typkem, tak hned na ten prvni transfer po dropu jel asi nulou, silene ohranil zadkem a ja to zahodil a boli me to doted :(

                                                    Shore PYCO!

                                                    0 0
                                      • Ossis  

                                        Nechapu, jak jsi mohl brzdit pomocí „proximal inter-phalangeal“.

                                        0 0
                            • Elwing  

                              No, úplnej Sherlock ;) Tak je jasný, že vysocí lidi mají hodně prostoru k manipulaci (dlouhý ruce, nohy) ale my musíme být naplácnutý na kole, co to jde.

                              0 0
                              • Mr.Duck  

                                Presne. Taky maj obecne sirsi ramena a stejny riditka, a jak davas ruce k sobe, tak je trochu sklopis. Moment du si do ef bi aj pro prukazku sefa. Sefa sveta myslim samozrejme.

                                0 0
                        • goofy  

                          Nekdo ti dal kolo po mensim brachovi :-)))

                          btw: velmi zajimave vlakno. Az budu mit cas, tak to prostuduju a budu jezdit jako buh! :-D Ted si to jdu radeji vyzkouset v praxi :-)

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            Hele ja ti nevim, co sem zacal pracovat poradne na technice, tak sem si na tom pripadal trochu zmackanej, tak sem posunul predstavec ze 45 na 50mm a prijde me to super. Zkousel sem Status v Mku (malo, chtelo by to poradne na znamym trailu a s dobrym podvozkem a nastavenim, ale kde to sezenu :(( ), ale prijde mi ze je to velky hrozne..ale dalo by se rict ze sem nevzal Mko mimo parkoviste, mel bych tomu dat lepsi sanci nekdy..

                            0 0
            • lutte1  

              Vzhledem k tomu že jezdim na kole celkově dost nataženej (šetřim tim energii), tak bych tohle nemohl. Mám to kolem 45°. :)

              0 0
              • Tomínos  

                Taky tak, maličko jsem změnil styl mačkání páky a vůbec mi to nevadí, spíš bych řekl, že při delším šutrovitým prudkým sjezdu, kde to nejde v podstatě jinak než většinu času kotvit, mi tolik neumírají ruce :-)

                0 0
      • Tomínos  

        Jo a jinak takhle od pohledu mi to připadá že dole musejí zvonit dorazy :-)

        0 0
        • Atilla  

          Nevidím to jinak, jakmile zadní kolo sjede na hranu tam kde je přední, tak těžká škubačka za rodla a těžiště dozadu, natáhnout nohy a čekat co to udělá:) Do toho tmavého místa vpravo se asi nedá moc trefit.

          0 0
      • Baba-Ji  

        tady bych asi sel za sedlo, v pulce lehce tahal za riditka tak, abych prednim kolem trefil okraj toho dolniho sutru, presouvam teziste zezadu vic dopredu, tlumim prejeti zadniho kola pres ten sutr a zbytek uz se odjede, stejne neni videt co tam je dal

        …kazdopadne bych se nesnazil nejak prednim kolem preskocit pres ten sutr, paac z fotky to vypada, ze by tam clovek mohl pekne zabrousit prevodnikem …v lepsim pripade

        to je samo idelani pripad, ktery bych si naplanoval nahore, jak bych sjel by byla druha vec :D

        0 0
      • mastihuba  

        U tohoto pripadu bych zapichnul přední kolo pod šutr a vůbec z toho neuměl odjet, protože bych byl daleko za sicnou a vůbec nebyl schopnej jakkoli popotahovat za rodla. Nebyla by fotka s něčím lidským? :)

        0 0
    • LRRTM1  

      Tady se slušně schyluje k organizaci prvního B-F kempu :-)

      Kam mám poslat přihlášku? :-)

      0 0
      • Mr.Duck  

        A to bych presne rad! Kdo se hlasi, zacal bych na mt. Seymour!

        A nebo v kvetnu, snad se stavim v CR i s kolem :)

        0 0
        • lutte1  

          Zařiď nám letenky a neni problém :D

          0 0
          • Tomínos  

            Taky hlasuju pro ty letenky a doplnil bych ještě tágo z letiště a ubytko, budou mi na to všechno stačit tak 2–3 tisíce korun českých, abych měl ještě nějaký penis na místní pivko až tam budem kecat proč jsme co nedali.

            0 0
      • Baba-Ji  

        stejne by se tam kazdy akorat ozral a zkritizoval barevne kombinace cizich biku …a prakticky by se nic nejelo :D

        0 0
      • logoman  

        Pokud by byl v Mastalich (nebo nekde v podobne vzdalenosti od Ol.) … Nekam do Prahy bych nejel :-)

        Tak to nekdo zorganizujte :-)

        0 0
        • mr.antik  

          Dyť v maštalích je, nějaké schody se tam snad najdou

          0 0
          • Tomínos  

            Myslím, že u hospody nějaký byly…

            0 0
            • JakeF  

              Na jednom schůdku taky zlomil borec to Enduro :D.

              0 0
              • Tomínos  

                to sem asi určitě neviděl :-( Několikrát jsem viděl jak pode mnou praská moje kolo, ale cizí ještě ne.

                0 0
                • JakeF  

                  No on ho zlomil až o strom pod schůdkem :D. Zrovna v tom místě by se nějaký podobný věci asi našly…

                  0 0
          • logoman  

            Tak neco tam bude, ale ja se zabit nehodlam …

            http://www.bike-forum.cz/…548027–2.jpg?…

            0 0
            • Pedro404  

              Tak to totálně nechápu.

              0 0
            • Tomínos  

              Hodně dobrý.

              0 0
            • Mr.Duck  

              Moc pekny!

              0 0
            • Baba-Ji  

              presne takhle bych ja moral neudrzel a sel celym telem za sedlo …pokud bych se odhodlal to prubnout

              0 0
              • Mr.Duck  

                A zrovna to je myslim ukazkova situace kde to nechces :) Sice bys to asi odjel, ale vicemene na zadnim kole a bejt za tim nejakej bordel, tak ti to da desne napit si myslim. Podle obrazku teda :)

                0 0
                • JakeF  

                  Kde jste byli, když se tu se mnou někdo hádal, když jsem napsal že čím víc umím jezdit, tím míň chodím za sedlo a že to je tak lepší :D.

                  Jinak já přesně vím, jak by to dopadlo, kdybych tohle zkusil… Přední kolo bych trefil na hranu, šel za sedlo, kolo by si sjelo ze šutru, vidle s tlumákem do zdvihu – převodník du šutru a já rypákem do hlíny :D.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Ja ti presne povim kde sem byl, za sedlem! :D A nebejt myho silenyho ramene, sem tam doted a se*u na vsecko a projizdim to v plnejch na zadku nebo tohle dropuju na placku :D

                    Ale tohle vypada jak celkem prirozenej drop, akorat trochu trefovacka no :) Ale podle me kdyz to dobre trefis predkem, opres se o nej tak i kdybys zadkem vzal ten sutr tak to ztlumis :) To je teda teorie, bez svejch vsech chranicu bych o tom asi chvili premejslel..ale to bych pochyboval i o bikeparku na Lipne, sem bez nich jak nahej :P

                    0 0
                    • logoman  

                      No ja nevim, rekl bych, ze ten spodni dojezd je docela prikry a bude to na dojezdu pekny vcucavak do kola.

                      Nesjizdel bych to ani za nic :-)

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        No chce to denne klikovat :)

                        0 0
                        • tonik666  

                          Na tím na fotce nemá smysl ani teoretizovat:)

                          Ti co byli pamatují tuhle pasáž, která zdaleka tak unreal nevypadá a ten jeden odvážliveč, co se o ni pokusil, si dal naprosto nehorázně na držku (ale za odvahu palec nahoru:)))

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            No to je ale presne situace o ktery mluvim :) Rek bych ze jak to skakal on by to skocit slo, jenom vic doleva – z videa se to keca, ja vim :) Ale kdyz by nalevo nebylo misto, tak bych se prave snazil jit prednim kolem na ten schod kterej on preskocil, a z nej se odrazit do potrebnyho smeru, abych zabranil presne tomu, co se mu stalo :) Na shore je presne tohohle plna prdel, a proto vymejslim jak to jezdit trochu bezpecnejc :)

                            (lec na XCcku bych do toho nesel tak ani onak, to ne. na tom neumim :P)

                            0 0
                          • logoman  

                            Ja tohle me jako prvni napadlo, pri precteni prvniho prispevku vlakna.

                            Ale dodal bych, ze na podrohe to dal. Respekt maximalni.

                            0 0
                            • tonik666  

                              Dal, ale jistoty moc neměl a byl spíš rád, že má odškrtnuto a nemusí potřetí. Navíc ten týpek jezdil výborně, jeden z nej v tom sedmdesátihla­vém davu.

                              0 0
                          • Baba-Ji  

                            pekne to tam zapich, zrovna tady mel jit v lufte vic za sedlo …ale z videa se to keca :)

                            0 0
                            • logoman  

                              Prave ne, mel prednim kolem dopadnou na tu hranu sutru ne az za ni. Aspon tak to JF sjizdel.

                              0 0
                              • Mr.Duck  

                                Souhlas, taky bych to resil tak :)

                                0 0
                              • Baba-Ji  

                                tj, ale to by tam musel vlitnout rychleji, aby dolit az za tu hranu, ja to beru tak, jak tam aktualne vjizdel, tj pred sutr …a to kdyz videl ze to nedolitne, mel predek odlehcovat co to de, aby se mu nestalo to, co se mu stalo :)

                                …resp. kdyby se na te hrane horniho sutru tak trialove ze skoro nulove rychlosti neodrazel, ale normal to sjel(vypada to, ze snad jo), tak by to asi cele normalne sjel

                                0 0
                                • Baba-Ji  

                                  …(vypada to, ze snad by to slo sjet)…

                                  0 0
                                • Mr.Duck  

                                  Sak to podle me chtel rict – dopadnout prednim na ten „schod“ ⇒ to sjet.

                                  0 0
                                  • Baba-Ji  

                                    nene, ja myslim sjet uz z toho sutru, ze ktereho se rozjizdel a ne se z nej odrazet temer z nuly

                                    0 0
                                • logoman  

                                  Od 2:16 jak to vypadalo ze spodu … Tohle bylo hodne drsny.

                                  http://vimeo.com/64669745

                                  0 0
                                  • mastihuba  

                                    kdo je ten jezdec na stříbrňákovi od 3:28 ? tam je vidět jistota :)

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      JFtryall, vidis, ten to sjel tak jak rikaj borci, bych si bejvala tipl, ze ho to kopne do predniho.

                                      0 0
                                    • Polka  

                                      Jeste obr…

                                      0 0
                                  • Polka  

                                    Napodruhe to ale dropl mimo ten sutr. Pres ten sutr si to teda nedovedu moc predstavit. Bud se rozjet vic a cely to skocit max. liznout zadnim kolem, ale pokud by to chytiil vic zadnim, tak to nakrmi fest a stejne by ho to vystrelilo ne? To samy kdyz by prednim vzal ten sutr…musel by ho jen tak liznout asi :)

                                    0 0
                                  • Mr.Duck  

                                    Hmm ňákejch těch 3:45 to sjel hrozně pěkně, restekp!

                                    0 0
            • Atilla  

              dobrej unreal:)

              0 0
            • Elwing  

              Vůbec nechápu, jak se mohl dostat do takové pozice.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Z pohledu teoretika od piva (potazmo zazvorovyho caje ted :-/ ):

                Prijel bych k tomu skoro krokem, na hrane sel dopredu, odrazil se prednim kolem a lehce prislapnul, tudiz se drzel porad nad kolem ( ⇒ v jeho pozici) a jak se predni kolo dotkne hranky, zapumpuju rukama a povolim nohy at mi to neohrani ( a kdyz jo, tak at to mam kam pobrat) a sem dole ne? Tohle mi neprijde tak hrozny, je to vicemene malej dropik se super trefovackou na dopad :) Ale vypada to moc pekne!

                0 0
                • Tomínos  

                  Aha. Já původně myslel, že tam prostě přijel a skočil to :-)

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    No jasne, jenom sem to chtel napsat hrozne vzdelane zejo :)

                    0 0
                  • Baba-Ji  

                    no nevypadá, že by to skákal, spíš tu skalku sjel

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Tady je v 1.45 borec co se pokoušel o něco podobnýho, ale tak uplně to neudržel. http://vimeo.com/82599515

                      0 0
                      • Baba-Ji  

                        nj, popotahnout riditka a da to myslim v klidu

                        0 0
                        • kOmE  

                          tady nejspis brzdil moc dlouho a pak uz to nepritahl. LT by nam mohl objasnit co tam presne delal.

                          0 0
                        • Polka  

                          Mne tak prijde, ze kdyby mel dopadnout jakoze ok, tak se mu ta ***** rozsype pod nohama :) Takhle nedopadl ani na zadni a stejne se mu pokroutilo.

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Dopadl tak na hubu, až se mu z toho pokroutilo zadní kolo:-)

                            0 0
                          • Darkson  

                            čili záměrně chránil kolo na dopadu vlastním tělem…srdcař:)

                            0 0
                    • kOmE  

                      Taky mi to tak prijde ,ale treba nam to brzy sam vysvetli :)

                      0 0
                • Elwing  

                  Stejně si to nedokážu představit, ale z té fotky to na mě působí dost trialově, takže přirovnání k dropu nevím nevím.

                  0 0
                  • logoman  

                    Ja to vidim podobne, taky to na me pusobi jako ze soudku trialovych kousku.

                    Treba nam to JF objasni :-)

                    0 0
                  • Darkson  

                    na mě to působí jako fejk z klobouku kouzelníka Pokustóna :)

                    0 0
            • Smazaný účet  

              drop druhy a trefit se…a dole pritahnout at se nezapichnes?

              0 0
              • obda  

                Hmm, u mne by to spíš dopadlo jako na tomhle videu ze stejného kanálu ;)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  U mne taky…nicmene jak to predvadi, tak to vypada jako co kluci resi…a vypada to jako uplna sranda:)

                  0 0
                • MichaelSimek  

                  ten v 6:51 je slusnej superman

                  0 0
                • nitraq  

                  Kdo to dal celý? Já na to nemám mentálně, bolí mě z toho celý tělo:D

                  0 0
                  • MichaelSimek  

                    ja jo, ale nektery veci me boleli…zvlast ty bezhelmaci jak mlatej hlavou o prekazky a podobny

                    0 0
                    • kOmE  

                      Myslis ty odolny dvacitkare?

                      0 0
                    • nitraq  

                      No třeba ten trail na skále v 0:48 mě dorazil.

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        Videl sem pred lety celej tenhle zaber, typek sleti asi sto vejskovejch a zespoda se ozve „did you film it?“. Mel tusim naky polamany nohy nebo tak, ale prezil tusim bez trvalejch nasledku, coz je dost neuveritelny :) Snad se pamatuju dobre..

                        (nicmene s tim vykrikem se dobre pamatuju a je to neskutecny :D ***** medialni!)

                        0 0
                  • Goob  

                    Ježiš ta antilopa 0:40… taky někde je vlákno „zas mě honil pes“, žejo?

                    0 0
                • Jamin  

                  Tyvole to sou pecky, teď se budu bát odjet domů.

                  0 0
              • JakeF  

                A že to ty SLRka v pohodě dávaj, co? :) Podle místních by člověk měl na půlmetrový dropy mít Flow EX :D.

                0 0
              • lutte1  

                Slušná citovka :D

                0 0
              • svářeč  

                tohle bohužel dělám pokaždé,aniž by bylo třeba.

                takže po dopadu ,kterej nebolí ani nekopne krásně odjíždím,jen nemužu řídit.

                0 0
    • Elwing  

      Fakt nechápu, co tady chcete řešit, prostě jediné řešení je 29! :-D

      0 0
    • lutte1  

      http://www.pinkbike.com/video/269401/ Občas to taky nevyjde :D

      0 0
      • Tomínos  

        Hezky ho to složilo, ani jsem pořádně nepostřehl co mu ukradlo to kolo pod rukama :-)

        0 0
        • Atilla  

          Co lutteho složilo asi neví sám

          0 0
          • lutte1  

            Ale vim, slizkej odkloněnej kamen pod mechem, kterej sem neviděl, zavřelo mi to řidítka :)

            0 0
            • RacerX  

              Každopádně kámoš dává dobře…s tím jak zahlásil – Tak co?!

              0 0
              • lutte1  

                Byl to první pokus sjezdu týhle skalky, tak se ptal jaký to bylo. Nakonec sme to už nejezdili, bylo to o držku ačkoli na videu to vypadá snadně. :)

                0 0
                • RacerX  

                  Snadne nesnadne…kamenu je tam az az :-)

                  0 0
                  • lutte1  

                    To je :) Spíš ten sklon zkresluje na videu, ale to je snad patrné podle toho jak rychle sem nabral rychlost z nuly. :)

                    0 0
    • lutte1  

      http://www.youtube.com/watch…

      Zajímavý video o průjezdu prudkých vraceček a skalek. :)

      0 0
      • Elwing  

        Ty mu rozumíš? :)

        0 0
        • lutte1  

          Sem si to domyslel :)

          0 0
          • Elwing  

            Shodou okolností jsme na to koukali ráno a některý lidi jsou fakt šílenci. Jak to tam na oči nakulej.

            0 0
            • lutte1  

              Taky to nechápu, obvzlášťe po tom co sem tam byl. Některý traily jsou tam fakt záludný. :)

              0 0
        • cabbage  

          Mesidž videa je jasná – nejezděte na Mondrakeru, namelete si..

          0 0
      • logoman  

        I kdyz tomu vubec nerozumim tak me video moc bavilo, Fairclough to tam pekne napral :-)

        0 0
        • kOmE  

          Jen si nejsem jistej, jestli si Fairclough bral jeho rady k srdci, podle me to tam napral po svym jak na sjezdaku :D

          0 0
      • Mr.Duck  

        Zajimavy :) A v 6:55 to dopada, kdyz jezdis na zadku :P

        0 0
      • kali222  

        Pure enduro!!!!Pravy enduristi distancujici se v jezdeni na upravenych trati. :P Odklidili si kaminky a vetvicku ze zeme. :P

        0 0
        • Tomínos  

          To není enduro, spíš takový brouzdání krajinou a hledání blbostí :-)

          0 0
    • Arty22  

      Zeptám se tady,

      po 3 letech ježdění (XC na SPD) jsem loni pořídil AM bike, teď asi od února jezdím na platformách, zezačátku to bylo dost naprd a nezvyk…

      teď po pár měsících je to o moc lepší, nicméně mám pořád problém s technikou na „větších“ dropech (stačí 40–50 cm) nebo ve velké rychlosti při jakémkoliv poletu z nájezdu na překážky v cestě (malé šutry, kořeny apod)

      když to zkoušim v malé rychlosti tak to dám, přední kolo ve vzduchu udržím, problém ale nastává ve vyšší rychlosti kdy na dopadu „ztrácím“ pedály, někdy se to povede, ale někdy se my po dopadu šoupne jedno nebo obě chodidla… díky velkým platformám jsem zatím vždy stabilitu udržel, ale musím se pak hned srovnat a netroufnu si tedy na vyšší dropy nebo zvyšovat rychlost

      vím, že je to hlavně o procvičování, tam kde je nějaký nájezd nebo rovnou rádius na dirtech apod. tam problém nemám – dost my pomohlo procvičování bunny hopu přes nějakou laťku, tudíž tam kde se dá odrazit „podeberu“ pedály a pozici si udržím, ale u dropů kde jde spíše než o odraz o preload a přesunutí váhy mám pořád problém

      dle rychlosti a výšky dropu preloadnu a posunu se do zadu (a dolů) tak abych udržel přední kolo ve vzduchu, ale prostě ty nohy… paty mám přitom natočené (snížené) dolů, ale i tak my prostě občas při dopadu poskočí, ať už dopadám na obě kola zároveň, nebo více zatáhnu a dopadnu přez zadní

      nějaké tipy ? není třeba lepší přední nohu patou dolů a zadní naopak (a „zamknout“ se mezi pedály), to chci zkoušet teď, ale za poslední 2 týdny jsem se dostal na kolo dvakrát a to sem se nikde trénovat nezastavoval

      Díky

      0 0
      • Atilla  

        Tak při dopadu, musíš mít nohy stejně jako u bunny. Jinak ti kolo logicky upadne.

        0 0
      • Tomínos  

        Je to jak píšeš, jednu patu dolu, druhou nahoru.

        0 0
        • wladeq  

          To jako fakt? Muzes sem dat svoji fotku na dopadu? Na tu kamasutru bych se rad podival. Neni treba lepsi mit nohy proste rovne?

          edit: chodidla rovne, pedaly rovne…

          0 0
          • Atilla  

            A jak ti to kolo bude držet na podrážkách, když budeš mít nohy rovně? WTF? člověk co má v profilu DH

            0 0
            • wladeq  

              Já se ale bavím o dopadu. A nevím jak ty, ale ani v letu kolo nohama nedržím, a na podrážkách kupodivu drží, že jo

              0 0
              • pavlik6022  

                jj, kupodivu :)

                0 0
              • Atilla  

                Aha, takže ty máš na pomalém dropu nohy rovně a ono ti se tam samo přilepí. Dobře ty

                0 0
                • wladeq  

                  Ono se vůbec neodlepí, a pomalé dropy nejezdím :-D to kolo snad padá stejně rychle jako ty ne? Pokud to teda na odrazu neposereš.

                  0 0
                  • tonik666  

                    Wladeq ma pravdu :D Možná to teda přidržuju trochu zadní nohou

                    0 0
                    • Atilla  

                      Já teda vidím levou patu nahoře

                      0 0
                    • Strakááč  

                      ono to nevypadá že taháš za pedály, ale když to lehce rovnáš do dopadu, tak určitě budeš trošičku tahat směrem dozadu a rozpírat se mezi rodlama.. já mám při bunny taky někdy pedály a botama vodorovně, to proto, že jsem měl nohy pokrčený a už s nima jdu dolů :D

                      0 0
                    • TJK  

                      hele Mnisek :-D

                      0 0
                      • Goob  

                        Mníšek za Libe? Tam to už zase funguje? Před týdnem jsem byl na Fojtce na dovolené a trpěl jsem na těch asfaltech nahoře v horách :-/.

                        0 0
                  • Atilla  

                    Tohle nemá smysl.

                    0 0
                  • alinceb  

                    Zajímavý. Nevím, čím to je, ale moje kolo padá asi taky rychleji. Asi moc těžký…

                    0 0
            • Mr.Duck  

              Já už tuším někdy něco dropnul, a vůbec nevím o tom ze bych něco dělal nohama. Teda chodidlama, žejo.

              0 0
          • Tomínos  

            Proč by sis měl kolo držet pedalama na dopadu? Snad si potřebuješ držet kolo za letu a ne na dopadu.

            0 0
            • Tomínos  

              A ještě dodám pro rýpaly, kteří ve větě jednu patu dolu a druhou nahoru vidí něco ve smyslu jednu patu máš vylomenou pod devadesátistupňovým úhlem nahoru a druhou stejně dolu, ano máte pravdu, tak to doopravdy není, ale ani jsem nic takového nepsal. Je to ve smyslu nemít nohy vodorovně, ale jednu patu niž a druhou výš.

              0 0
            • wladeq  

              Tohle si tazateli psal ty, me se na to neptej. Kolo drzim rukama, ne nohama, to ze mas kazdou nohu trosku jinak je dane spis anatomicky a tim ze je jeden pedal vpredu, a druhy vzadu. proste je to blbost

              0 0
              • Tomínos  

                Ty musis byt hrozny borec, kolikaty flek tak prumerne jezdis na svetaku? Proste kolo se drzi i nohama a ze ty to neumis neznamena ze to tak neni.

                0 0
                • wladeq  

                  Ale čumáčku, nebuď hned rozzuřená. Okej, ty to drž i nohama, mě stačí ruce, dokážu s tím žít

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Nejsem rozzurena, neboj. Mam z tebe spis prdel.

                    0 0
                    • wladeq  

                      http://www.bike-forum.cz/…ttolino-3000 tady máš. Vidíš tam nějaké nožní harakiri? Můžeš mi vysvětlit jakto, že to přežil? ;-)

                      0 0
                      • Strakááč  

                        co pořád řešíš ? :D :D :D tyvole vždyť je tam krásně vidět, jak se jen lehce rozepřel mezi rodla a pořád si to kolo přidržuje za pedály..

                        0 0
                      • Tomínos  

                        Pořád mi přijde, že má ty nohy jednu výš a jednu níž jak jsem psal já, než vodorovně jak jsi psal ty. O nožním harakiri jsem nikde nic nepsal, to sis nějakým způsobem z textu vydedukoval ty.

                        0 0
                  • k3nyL  

                    Mno hele moc se v tom nevrtej, nebo budes za etse vetsiho exota ;] Na pytel brambor je jedno jak jedes. Pokud to chces nejak ovladat – scrub, prehop, table z dropu a pod tak je tva verze total nepouzitelna. Jezdi jak chces, ale jinejm bych to neradil. At ti to lita ~ peace.

                    0 0
                    • wladeq  

                      Tady se ale bavime o tom, jak dat 50 cisel drop, a myslim ze ho tazatel nema v planu scrubovat. Tady je uplne jedno, jak mas nohy, proste zvednes predek. A myslim ze neni dobre mu radit nejake harakiri, kdyz to ocividne neni potreba, protoze se akorat dojebe. Druha vec je, ze mu ty nohy sjedou az pri dopadu, pokud jsem to teda spravne pochopil…Taky, litej jako ptak ;)

                      0 0
                      • k3nyL  

                        50 cisel prece normalne prejedes, na tom neni co resit ;] Dropem bych nazval neco co se neda prejet tj min vyska je pres pul delky wheelbase kola. Ale chapu… nechci se tu hadat tak hlavne bezpecne ;]

                        0 0
                      • alinceb  

                        Tak na 50cm moc jiného nepotrebuješ. Mně začínaj problémy tak od metru výš…

                        0 0
                      • Arty22  

                        j mě pedál na nohách při skocích i dropech drží, ale řeším právě to, že když chci ten 50cm nebo cokoliv podobného (s rovným nebo skloněným nájezdem) „přejet“ – tudíž mít nějakou rychlost, tak my při dopadu chodidla na pedálech poskočí… proto to radši jezdím pomaleji

                        toto právě řeším a chci to eliminovat abych mohl zrychlovat a posouvat se na větší výšky

                        0 0
                        • Strakááč  

                          musíš to správně utlumit, když to nepotlumíš, tak ti může noha uskočit když to dostane ránu :) na to by ti byl dobrej pevňák aby ses naučil to tlumit perfektně :D a nebo máš moc tvrdej odskok tlumáku.. já mám třeba problém při dělších a zároveň vyšších schodech, že mi nohy každým nárazem popojede taky.. a když sjedu ty schody, tak mám patu na pedálu :D ale co, s tím se musíš naučit žít.. pokud ti noha uplně nesjede, tak to tolik neřeš.. ujíždí mi noha při otočce přes přední atd a nic s tím nenadělám :D

                          0 0
      • goofy  

        Piluj bunny hop. I při dropech třeba kolo trochu přitáhnout, což je základ právě v tom bunny hopu.

        0 0
        • Strakááč  

          to si bohužel myslí strašně moc lidí, že tahání za pedály, je u bunnyhopu správný…

          já si to taky myslel.. ale je to špatně. pokud chce člověk vyskočit co nejvejš to jde :) stačí se podívat na někoho kdo skáče víc jak 80cm.. je tam krásně vidět, že zadní kolo dostanou do vzduchu jen pohybem řidítkama směrem nahoru a dopředu a uvolní nohy aby mohlo zadní kolo nahoru.. při zatahání za pedály se zbytečně obíráme o vyskočenou vejšku, protože tím taháním se to těžiště už začíná zas vracet zpátky k zemi :)

          důležitý je mít perfektní odraz a po odrazu se dostat svojim těžištěm co nejvejš.. potom pořádne škubnout rodlama jak jsem říkal… směrem nahoru a dopředu, tím se zvedne zadní kolo..a povolí se nohy, aby zadní kolo mmohlo jít, tam kam chcem (nahoru) a to je celý. :)

          tohle mi řekl kámoš co jezdil na bmx.. a má ***** pravdu :D Sranda je, že sám to taky tahám za pedály.. :D

          0 0
          • goofy  

            Ani se mi ten blábol nechce číst celý, ale kde jsem co psal o nohách?

            0 0
            • Carloss  

              :D

              0 0
            • Tomínos  

              Asi myslí to že je kolo třeba trochu přitáhnout, to je právě problém BF, ty napíšeš kolo je třeba trochu přitáhnout a někdo si z toho udělá, vytáhni to nohama za pedály.

              0 0
              • Strakááč  

                jak si ho má teda přitáhnout, když ne za pedály nebo za řidítka :D když obojí se u správnýho bunnyhopu vůbec nedělá :D

                0 0
              • goofy  

                No jo no. Mě nenapadlo, že tady se to bere jako by všichni jezdili jenom s nohami…

                0 0
            • Strakááč  

              :D ok a co jsi teda myslel tím přitáhnout kolo a že je to základ u bunnyhopu ? :D

              zkráceně: správnej bunnyhop je odraz od zadního kola kolmo nahoru s těžištěm těla co nejvejš při výskoku a potom pohyb řidítkama nahoru a hlavně dopředu.. díky tomu se dostane zadní kolo do zvduchu.. nejni třeba jakkoliv tahat kolo k tělu.. ono se tam dostane díky švihu řidítkama :)

              0 0
              • goofy  

                A těmi řidítky to kolo pohne samo jo?

                0 0
                • Strakááč  

                  jo :D zkus si vzít kolo vedle sebe vem ho za rodla zvedni přední kolo a pak škubni rukama lehce nahoru a dost dopředu a uvidíš jak zadní kolo půjde nahoru, dokonce skoro vejš, než přední.. :)

                  EDIT: tady máš video kde to vysvětluje :) a na konci je krásně vidět jak rukama škube dopředu :) taháním jde taky vyskočit celkem vysoko.. ale určitě ne tolik, jako bez :)

                  0 0
                  • goofy  

                    A to přední dostaneš do luftu před tím jak, když s těma rukama nemám vlastně nic dělat… Nebo co se tady do ****** pořád snažíš říct? :-) Nemluvě o tom, že jsem o žádném tahání za pedály neříkal!

                    Chceš to polopaticky jak opici? Takže ok. naučíš se jako že ten tvůj slavný baňák jo. Chápeš ne? No ale pak je kravina na metrovém dropu skákat ještě 80 cm vysoko, že jo… No takže se lehce před hranou jakože odrazíš do baňáku, ale ne tak, abys skočil přes zadek dva metry, ale klidně víc dopředu a tím odrazem si právě přitáhneš kolo tím, že se rozepřeš mezi řidítka a pedály – prostě takový pidi BH. Nic netřeba tahat až prdeli, nic netřeba přehánět, ale ten pohyb ti pomůže udržet kolo v pozici jaké chceš. Kapišto? ;-)

                    0 0
                    • Strakááč  

                      děkuji.. teď už to chápu, protože dělám uplně to samý :D :D z manuálu nemám takovou jistotu, že mi upadne předek nebo půjdu na záda, tak taky takhle potáhnu.. :D a příště to napiš takhle :)))

                      jinak rodla k tělu se tahaj celým pohybem těla, ruce při tom moc nezabíraj :D

                      0 0
                  • Tomínos  

                    Hele pak to tam ve 2.23 má rozfázovaný a přemýšlím, co to teda jako u tý druhý fáze dělá? Proč to tam ukazuje, když ty tvrdíš, že se to dělat nemá?

                    0 0
                    • Strakááč  

                      Nerozumím ti.. podle mě on říkal že se to nedělá ukazuje jak skočí málo.. ale bez tahání skočí vejs :)

                      0 0
                      • Tomínos  

                        Ukazuje jak skočí málo tím, že zdvihne jen zadní kolo? Zajímavé vnímání reality…

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Můj názor je totiž takový, že BH je záležitost koordinace celého těla a tvrdit, ne tady, ale jinde to kdysi bylo, že nohy v podstatě nepotřebuješ, nebo že je to jen o rukách je dost zavádějící, na to aby jsi skočil BH potřebuješ jak nohy, tak ruce a potřebuješ si umět přitáhnout kolo pod sebe, protože pokud neskáčeš jen rovně a na nějakém skoku se potřebuješ trošku natočit, tak tam už to určitě jen za řidítka nezvládneš, ty sám jsi sem myslím dával fotky jak na dirtu skáčeš otočku z BH nebo tak něco, tak se zkus zamyslet, jestli to celé děláš jen rukama, nebo jdeš celým tělem a to kolo si přitažením i za pedály přibereš s sebou. A ve skutečnosti je úplně jedno jestli skáčeš rovně nebo to někam točíš, zcela určitě nemáš nohy na platformě úplně rovně a nenecháváš to na tom jestli tě nějakým způsobem udrží zapíchlej šroubek v gumový podrážce.

                          0 0
                          • Strakááč  

                            Máš pravdu.. je to koordinace celyho tela jako u všeho na kole.. ale s tím tahanim za pedaly to je prostě jinak.. Když chceš přeskočit překážku, tak je lepší zpusob skubnitim rukama jinak určitě používas nohy.. ale hlavně zezacatku.. pak už moc ne.. Ja sám to tahám za pedály.. :)) jen jsem chtěl naznačit že technicky správně ke to tak jak jsem psal.. :)

                            0 0
                            • JakeF  

                              Neuč orly lítat… Zbytečně slovíčkaříš.

                              0 0
                              •  

                                +1

                                0 0
                              • Strakááč  

                                snažil jsem se těm orlům vysvětlit, že existuje i lepší technika při kterej se dosáhne větší vejšky a taky se dostane kolo při tom snáž za překážku v nižší rychlosti, protože se škubne směrem dopředu :)

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Podle mě není problém v tom, že by oni blbě skákali bunny hop, ale že ty se to slovíčkařením snažíš uhrát na remízu… V diskuzi na BF se ti to možná povede, ale reálně tě ještě pár let tréninku čeká, než budeš moct Tomínose poučovat o technice.

                                  0 0
                                • -b-n-x-  

                                  Me tohle posouvani riditek dopredu pripada spise jako takovy zlozvyk. Osobne bych se chtel nekdy naucit vyskocit na vyssi misto tak abych jej dokazal odjet v manualu – a tam to posunuti riditek dopredu uplne celou akci pohrbi.

                                  0 0
                                  • Strakááč  

                                    Nepohrbi :)) musíš skubnout dopředu a pri dopadani už se zas jakokdyz zvedat zas do bunny..a tim se vyzvedneš ale jen lehce do manuálu jak jsi vzadu :)) je to složitý a já to dokonce jednou omylem udělal.. :)) asi na 50cm výšce ale omylem protože jsem se snažil tam narvat to zadní kolo a najednou jsem byl málem na zadech.. a jel jsem v manuálu asi dva metry a pak už jsem to zachraňoval brzdou

                                    0 0
      • k3nyL  

        Nic nejde hned, nauc se poradne banana a pujde to.. jenze to chce trenovat aspon mesic v kuse na parkaci a zazit do svalove pameti… Pak to pocejtis.

        U dropu funguje celkem technika „prehop“ tj nespadnes jak pytel cementu z konce dropu, ale nekde pred koncem podle rychlosti potahnes banana a vymeris si kam dopadnes… tohle na zacatek je cesta do rakve, ale casem na to prijdes ;)

        0 0
        • tonik666  

          Ideální je třeba procvičování cestou do práce skákáním na obrubníky, těch je cestou dost.

          0 0
      • alinceb  

        Mám to velice podobně. Roky jsem jezdil SPD a teď přešel na placky (asi v březnu, takže máš náskok).

        Ty symptomy jsou u mě úplně stejný. Na skocích mi kolo drží dobře, ale na větších dropech ho občas ztratím. Většinou se mi to stane, když se chvíli úplně nesoustředím (nemám to ještě 100pro zažité). Když se soustředím, tak pomáhá mírně „točit“ gripama směrem dopředu (tím si kolo tlačíš pod chodidla), chodidla mít natočená mírně špičkou dolů a silou se rozepřít mezi řidítka a pedály.

        Hodně taky záleží, co máš za pedály a jak drží.

        0 0
        • Arty22  

          jj, dík všem za rady. boty a pedály problém nejsou, jezdím spanky a 5.10, prostě ta technika no

          jinak jak jsem psal, mě nohy poskočí až když s kolem dopadnu (ikdyž je mám natočené dolů) a trochu mě to štve, když jedu dropík (jo malej..) kterej znám, odjedu ho 4× pocitově stejnou rychlostí i technikou a prostě třeba 2× v pořádku a 2× my noha trochu odskočí, tudíž ani pořádně nevím co jsem pokazil :)

          zaměřím se víc na ty nohy, jak sem říkal, doteď jsem se snažil mít obě paty dolů, zkusím tedy zadní nahoru, rozepřít se a taky si přitáhnout kolo, bunny tak nějak zvládám, ale aplikovat ho na dropy jsem právě nezkoušel, a budu to muset víc procvičovat

          0 0
          • -b-n-x-  

            Hele, me jeste napadla takova asi blbost. Neni treba vsechno vlastne v poradku? Akorat ty jak jsi zvykly na naslapy, tak povazujes jakykoliv miniaturni pohyb nohy na pedalu za spatny?

            0 0
            • Arty22  

              nn :) minimální pohyb to většinou není, chodidlo my často poskočí třeba až na kraj pedálu (díky velký platformě to de udržet a vyjet ztoho, ale když je hned další skok nebo něco dost rozbitýho tak si musím přibrzdit a nohu srovnat)

              0 0
          • MichaelSimek  

            nejses jenom tuhej v kolenou (kotnicich atp), ze se celej trosku odpruzis nahoru, misto potlumeni dopadu

            0 0
            • Arty22  

              pokud nejsem unavenej nebo se nesoustředím tak toto problém není, strnulej na kole jinak nejsem. šidím to jinde, ale je možný že posouvám váhu moc nebo naopak nedostatečně

              0 0
        • Strakááč  

          přesně tak.......

          0 0
    • pavlik6022  

      začni od začátku, bunnyhop, manual, stopie, wheelie, pak se poustej do skákání. …

      0 0
      • alinceb  

        Zas nepřeháněj. Znám spoustu lidí, co skákaj strašný věci a neumí ani BH, natož manuál…

        0 0
        • k3nyL  

          Tak tady spis souhlasim s pavlikem. Vsechny lidi co znam a skacou dobre maj banana v maliku. Pak je fura co skacou sice velky veci, ale podivej se jak… vetsinou to jedou na rychlost… coz pokud nevyjde, tak je to zlo. Oproti tomu pokud to tahas technicky je lepsi jet pomaleji a skok potahnout.. To mi prijde, jako nejbezpecnejsi a mas to mnohem vic pod kontrolou. Neboj, sam jsem nekde mezi.. mam problem s tim ze se bojim ze to „nedotahnu“ :D tak jedu radeji o neco rychleji. U dropu tomu je vetsinou malinko jinak, tam je to spis o hlave a neposrat se v letu z vejsky. Tak jako tak od klavesnice se to moc nenaucis ;]

          0 0
        • pavlik6022  

          je rozdil skákat a nebo to tam naprat a preletet skok jen diky rychlosti

          0 0
        • Atilla  

          Osobně neznám nikoho kdo umí skákat a neumí bunny. Paletaky do svahů neberu jako skok.

          0 0
    • pavlik6022  

      tak tady je technika skákání výborně popsaná , lépe už to snad ani nejde

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Strakááč  

        na to video jsem narazil asi před tejdnem a už jsem ho stihnul skouknout nejmíň pětkrát.. a jak tak koukám tak u těch častých chyb při tahání se uplně vidím :D :D prostě když to přeženu moc na záda, jak se to asi má.. tak to nepořeším rukama dopředu a nohama pokrčit.. ale zatuhnu jak on ukazoval v tej pozici.. někdy si přimáčknu v letu ještě zadní brzdu a letím jak ******.. když jdu hodně dopředu a nahoru, tak se zas cítím strašně jistej.. ale když to udělám za moc, tak bych byl schopnej se rozbít na čumák..

        já to mám takhle.. mám naskákáno skoro hovno.. ale myslím si, že nejsem od správnýho tahání daleko…

        0 0
        • h.mad  

          Mám jedno sranda videjko co jsem blbnul na zahradě :-) V crocsech asi o 4 čísla větší (vyndaná ta zimní vložka). Zdvihy 180/180mm

          https://www.youtube.com/watch?…

          0 0
          • Strakááč  

            o crocsy skor vůbec nejde ani o tu velikost :D taky v nich blbnu na zahradě a taky se mi blemcaj, když je mám na noze :D krásně drží na pedálech :D ale jak jsem psal.. k bunny nejni potřeba grip.. proto o boty moc nejde :D

            jinak na takovým zdvihu a s takovou váhou a vejš sedlem to je slušnej BH kolik to mělo ? :D mám změřený, že 26" kola s 2,2" pláštěm maj nějak 68cm když vemu že to bylo tak deset čísel nad půlku kola. tak jsi dal 45cm :D což je slušný :D jinak ten přískok po zadním dopředu mi vůbec nejde.. dozadu a na místě jo.. ale s přišlápnutím vůbec :D taky jsem to mockrát nezkoušel a to bude určitě tím :D jinak líp to vypadá, když to na zadní zvedneš bez zhoupnutí přes přední kolo ale rovnou skočíš na zadní :D párkrát jsem to přehnal a plesknul sebou o zem :D ale tak jezdím pořádně jen pár měsíců přes rok no.. ono to přijde časem :D

            0 0
            • h.mad  

              On to bude stejnej princip jak na skejtu…

              Mělo to lehce přes 30cm, teď už nevim.

              Z předního kola za zadní přeskočit umim, ale hrozně trpí vidle. Domain to dával v pohodě, ale ty novější lehčí vidle by se rozvrzaly ještě :D

              0 0
              • Strakááč  

                Z předního na zadní jsem nemyslel.. myskel jsem z jizdy.. z obou kol rovnou skočit na zadní prostě bunnyhop s dopadem na zadní taková základní věc z trialu.. :)

                0 0
                • JakeF  

                  To jde taky dvěma způsoby, buď si to kolo pedal kickem pošleš dopředu anebo vyloženě poskočit kolem dopředu a těžištěm dozadu.

                  Nejhezčí je ale stejně poslat to na zadní rovnou ze 180 otočky přes přední :).

                  0 0
                  • Strakááč  

                    to jo no :D zrovna předevčírem se mi konečně povedlo otočit se o 160°přes předek a 180°přes zadek .. poslední dobou mi to přes předek jde líp než dřív :D jinak se mi jednou povedlo z normální 180tky z bunny dopadnout na zadní a odskákat to po zadním dozadu dvakrát.. a pak jsem si rychle sednul na zem.. :)))

                    pedal kick právěže nějak nedávám na tom singlu :D většinou jak jsi psal.. skočit to do bunny s těžištěm hodně na záda.. když zradí brzda.. tak to docela bolí.. ještě že jsem se tyhle kokotiny učil doma na zahradě na trávě :D

                    0 0
                    • JakeF  

                      Tak přes zadek mi to o 180 pořád nejde, tam jsem pořád seklej někde lehce přes 90… Ale možná by to na naučení sneslo něco obratnějšího, než 29" full se 160 mm zdvihu :).

                      0 0
                      • Strakááč  

                        hele.. musím říct, že přes zadek se mi to zdá stokrát snažší, tam těch 180 točím skoro vždycky..... ale víš co je sranda ? že na horáku se přes přední otočím sotva 30°a přes zadek už to nejde protože padám do boku.. prostě nezvyk, nemám to na něm naježděný.. a pohyb nad kolem je nula.. dirt je hravostí oproti všem podobným kolům prostě uplně jinde.. proto mě vlastně baví na tom jezdit :D

                        0 0
                        • JakeF  

                          No tak já to přes přední umím roky a přes ten zadek to pořád tak nejde. Ale já to spíš jen tak občas zkusím.

                          Dirt je možná super hravostí, ale zkus to na něm pustit po rozbitý DH trati, to se ti bude hravost rychle zajídat :).

                          0 0
                          • h.mad  

                            To chce točit rovnou :-) Ale popravdě, už to ani neumim.

                            0 0
                          • Strakááč  

                            dirt je super hravostí.. a DH lajnu s ním sjedu.. ale jak píšeš.. hravost je v prdeli.. ale pořád si myslím, že je to v tom bordelu ovladatelný a dá se ledacos udělat.. jenže když na to jsou vyšší zdvihy.. tak to človka třeba i baví..

                            já se to přes přední začal učit v únoru, když jsem si konečně nasadil přední brzdu.. od dubna už jsem trošku házel 90° a od června už to lupu jednu za druhou přes přední, přes zadní.. a pořád dokola.. ikdyž přes to přední to je pořád málo.. protože se při otáčení přední kolo nehne z místa.. jen se otočí rám.. kdybych se pootočil celej i s předním kolem, tak to je jiná :D jenže já hejbu jakoby jen nohama a tělem.. :D

                            0 0
                            •  

                              LoL, a co pro tebe presne znamena pojem DH kdyz tvrdis ze to na tvym dirtu sjedes DH lajnu? :-D

                              0 0
                              • Strakááč  

                                proč myslíš, že by se nedala sject na dirtu ? pokud jde o skoky, tak tam bude určitě hodně velkej problém s rychlostí :D

                                ono je DH a DH.. pokaždý je ta trať jinak náročná přímo pro dirta.. .D

                                0 0
                                •  

                                  tak s tou tvoji Quinie bys asi moc nedal nejaky rock-garden, nemyslis? :-D A treba nejhaky muddy trate s korenama. neco na zpusob Vallnord… Nemyslis? :-D

                                  0 0
                                  •  

                                    Anebo DH trat ve Ft. William, to bych chtel videt jak bys to daval s tou tvoji Quinie kamo…

                                    0 0
                                    • k3nyL  

                                      Ja bych ho nechal… on na to prijde. Banana se taky naucil slusnyho.. Az se nekdy postavi na start fer cerny DH trate a posle to na dirtaku dolu v nocontrolu, tak si bude prat sedet doma v teple ;]

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Zas bych to nehrotil pánové. Kdyby to mělo trošku větší zdvih vidle, tak co… Kdysi se jezdila v rámci poháru HT kategorie, a někteří borci dávali na prdel i Hobby fullařům, takže tak… :-)

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          Přesně, tak full není podmínka. Stačí hodně sebezapření a fyzička.

                                          0 0
                                        • Pedro404  

                                          A co měly ty kola tenkrát za geo? Příde mi, že dirťáky už sou moc krátký, strmý a ta vidle max 100 mm taky nebude vono.

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            Jo vidle beru, jak jsou na tom teď dirťáky netuším, ale ono si každý staví dirťáka na rámu jak mu vyjde… I ty HT byly mnohdy poskládané minimálně velmi zvláštně, ale aby něco člověk zajel, tak minimálně vidle musela být funkční. To dá rozum. Osobně bych na dirťáku Dh jet nechtěl, ale zase tvrdit, že se to sjet nedá…

                                            0 0
                                            • Pedro404  

                                              Vono obecně řikat, že něco na nějakym kole nejde, je hovadina, když pak ve videu Fabio Wibmer sjede celej bikepark na ukrajině… Pokud to má funkční brzdy, tak všechno nějak pude, a pak už je to jenom o masochismu a skillu každýho soudruha.

                                              0 0
                                              • Mr.Duck  

                                                Pak je ale taky zajet a zajet. Nějaký goat's gully I kdybys na ht sjel, tak to pojedeš 10 minút místo jedný.

                                                0 0
                                                • Pedro404  

                                                  No ten týpek co mě vyškolil na In Deepu na 7 let starym HT DaBombu mi v tomhle ohledu iluze trochu vzal:) Jinak že špičkovej jezdec bude na fullu rychlejší než na HT je jasný, o to tu nejde.

                                                  0 0
                                                  • Mr.Duck  

                                                    Tak já zas na demu sjedu canadian open rychleji než top cz biker na enduru, tam bych řekl že je to znát víc, kvůli větší rychlosti, to na ht sjet můžeš, ale úplně jinudy

                                                    0 0
                                          • Strakááč  

                                            právě že krátký vůbec nejsou, tedy pokud se bavíme o předním trojúhelníku.. jinak… se to má asi takto :D

                                            CS to má strašně krátkou – (385–410mm je v patkách většinou)

                                            rozvor kol taky nejni nějak extrémně malej.. (v rozmezí1000–1800mm)

                                            TT bejvá v rozmezí (565–580mm)

                                            HA se pohybuje mezi 67–70°

                                            .

                                            jako příklad: třeba moje quinnie má reach 402mm, TT 574mm a HA 68°, v patkách 383–405mm, rozvor kol 1050mm

                                            0 0
                  • Tacmud  

                    „180 otočka přes přední“ … tak to jsem taky jednou v pubertě udělal! Rozjel jsem se rychlejším krokem a pak v jednu chvíli jsem nadhodil zadní kolo a zároveň zmáčknul přední brzdu! Akorát jsem dopad na hubu a kolo na mě ;-)

                    0 0
    • -b-n-x-  

      Čoveče, tyhle tratě by nejspíše nesjela většina bf ani na dh mašině, natož na nějakém streetu. Ovšem zase dobrý jezdec by to mohl dát na čemkoliv – pokud by se to nerozlamalo

      0 0
      • -b-n-x-  

        a kurde! Blbě zařazeno. Mělo to být na tulipanka.

        0 0
        •  

          Rozumim a i plne souhlasim, nicmene ja narazel na Strakacovu vetu ze by on na tom jeho pevnaku dal nakou DH trat. Ono bikeparkovy DH trate jsou jiny nez technicke DH trate anebo Strakacovic streetove DH trate nebo co to mel na mysli. Holt obcas Strakac pise driv nez premysli u toho nebo nevim jak tomu mam rozumet.

          0 0
        •  

          Rozumim a i plne souhlasim, nicmene ja narazel na Strakacovu vetu ze by on na tom jeho pevnaku dal nakou DH trat. Ono bikeparkovy DH trate jsou jiny nez technicke DH trate anebo Strakacovic streetove DH trate nebo co to mel na mysli. Holt obcas Strakac pise driv nez premysli u toho nebo nevim jak tomu mam rozumet.

          0 0
      • Pedro404  

        Neměl bys při tý otočce přes přední jít ideálně víc nad řídítka a tahat to nahoru celym těžištěm? Tak to podle mě dělaj všichni profíci, příde mi, že ty to děláš spíš pokrčenim nohou.

        0 0
        • Strakááč  

          Jo, to je zacatecnicka chyba.. jinak na to pres predni se nedivej, tu jsem neresil, jen neco malo otocil.. jde o tu pres zadek :)

          0 0
      • Atilla  

        Přes to přední se točíš úplně špatně… Máš těžiště moc v zadu a pokrčené ruce

        0 0
        • Strakááč  

          https://giphy.com/…i6WPGzXvdpzW ani tak ne ? :) jinak dik, aspon to muzu zmenit :))

          0 0
        • Strakááč  

          Tyjo, diik hned se otocim mnohem vic :))

          0 0
          • Atilla  

            Ještě se koukej a natoč hlavu po směru rotace.

            0 0
            • Strakááč  

              dobrý vědít :) dneska se mi podařilo čistejch 180° :) hlavou často nechodím do rotace… a možná mi to pak ubírá na stabilitě po jakýmkoliv triku.. dřív jsem řešil co jak se má udělat a zkoušel jsem to málo.. poslední dobou (od jara) naopak.. prostě zkouším pořád a nesoustředím se jak přesně to udělat.. tak bych to mohl propojit :D :D

              0 0
              • Strakááč  

                Ale pres predni nevim jak to pouzit.. potom pres zadni to pomuze fakt o hodne, ted jezdim porad.. tak to zkousim hned :))

                0 0
                • Carloss  

                  a proč jsem od tebe ještě neviděl žádný skákání? techniku na to máš už dávno

                  0 0
                  • Strakááč  

                    Nejni moc kde.. asi bych mel co.. neco mam nastavemyho ale samotnymu se mi casto nechce.. ale ovikendu chci pomect a upravit do hladka a zacnu to hrotit no :)

                    Neco takovyhleho mam :) jets to asi jeste skopnu vic dolu aby to bylo v o psim radiusu

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      To se skace shora dolu? Docela velike :-)

                      0 0
                      • Strakááč  

                        když budeš chtít, tak si to můžeš skočit i odshora dolů :D já se budu pokoušet to skočit odspoda nahoru :)

                        0 0
      • MnemonicJ  

        no nepřijde mi, že by ten trávník měl nějakej brutální sklon, aby to bylo ve vlákně o technickým sjezdu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.