• gekon69

    Ciao mate niekto doma tandem alebo skusenosti so stavbou tandemu ? Ak mate nejake foto resp tech rady ako to funguje myslim pohon … musia slapat obaja naraz alebo sa da aj nezavisle ? ocenim akekolvek informacie ..... vdaka

    0 0
    • gekon69  

      To naozaj nikto nevie nic o tandemoch ?

      0 0
    • Luka  

      no, aby neslapali oba naraz, tak by jeden musel bejt „odpojenej“… pro coz se hlasim :)))

      0 0
    • Vilém  

      Oba musi slapat zaroven, nenapada me jak bys to jinak delal. Leda volnobezka na jednech klikach, ale to by potom platilo jen pro jednoho z dvojice. Jinak se mrkni na http://www.cyklobares.cz/showpage.php?…

      0 0
      • gekon69  

        ok vdaka … a mohol by mat tandem pre dvoch 3 kolesa ? a kazdy by slapal nezavisle

        0 0
        • Vilém  

          A jak by to bylo? jednak, jak by zataceli? ze by se to lamalo v puli? zadalsi co kdyby kazdy slapal jinou rychlosti? to by silnejsi vyhraval? clovece zamysli se nad tim, nez vypustis takoveto dotazy:)

          0 0
          • nemeto  

            Nevysmívejte se mu, když jste na tom nejeli! Jako kluci jsme jsme roztáhli přední vidlici a nasadili ji na zadní osu prvního kola a jak jsme jezdili (osa byla na motýlky, jestli ještě víte, co to bylo). Ještě dnes mi vstávají poslední zbytky vlasů na hlavě, když si uvědomím, jak jsme mohli dopadnout na našich výletech v Posázaví (Zruč, Český Šternberk atd). Zatáčelo to bez problémů: uprostřed se mírně zlomil a současně naklonil (díky geometrii). A největší výhodou bylo, že před hospodou jsme ho zlomili a on sám stál!!!

            0 0
            • Vilém  

              nojo, ale to jste tam meli hlavove slozeni toho druheho kola a nebylo to svareno dohromady, tak jak planoval. Tak jak to popisujes, jsme to meli udelany asi ve 3 tride, na zakladce a schopny jizdy to je. Spis jak tandem je to vsak vlecne a vlecene kolo.

              0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Oba musi slapat zaroven a navic synchronne, jel jsem jednou na takovym srandatandemu svarenym z ukrajin a mel ruzne prevodniky u 1. a 2. jezdce a kdyz se to rozeslo tak se to cele hrozne vlnilo.

        Obvykle je retez mesi 1. a 2 jezdcem vlevo a ten dalsi klasicky vpravo. Neni to tak jednoduche jak se zda, musis vyresit napinani retezu mezi 1. a 2. jezdcem (napinak nebo excentr ve stredu).

        0 0
        • gekon69  

          A keby bol rieseny takto ? ze predny bike by bol ako cely a ten v zadu by sa privaril aj s vidlou o zadne kolo prveho(to by som nejak vymyslel) a plus tie sive ciary by boli ako rurky ramu koli pevnosti ..... a kazdy by slapal osobitne a ak by jeden slapal silnejsie ten druhy si da vyssi prevod a bude slapat tiez …

          0 0
          • Vilém  

            Jak uz jsem psal vyse, jak by to zatacelo?myslim, ze je to proste blbost. To uz radsi svar dva ramy, dej dve kola a mazi prednim a zadnim jezdcem dej prevod jen na prave strane. Predni by mel kliky treba s 22z.Zadni by vyuzival 32 a 42z + prevody vzadu. Takto jsme kdysi,jako kluci meli udelanej tandem a po vyreseni napinani, to fungovalo obstojne. Problem je ten,ze pokud pouzijes normalni ramy, tak ten vzadu ma strasne kratkej a vzprimenej posed.

            0 0
            • Vilém  

              mazi=mezi

              0 0
              • gekon69  

                Ved prave tym co som nakreslil by sa vyriesila dlzka medzi jazdcom 1 a 2 a zatacalo by to ako klasicky tandem v predu to v zadu by bolo pevne svarene

                0 0
                • Vilém  

                  Sice bys vyresil delku, ale vono by to fakt nezatacelo, nebo hodne spatne Pokud chces tak si to zkus s nejakym starym arabem, bez toho abys to varil. Roztahni mu vidlici a zkus to dat dokupy, tak jak to mas namysleny.

                  0 0
                  • gekon69  

                    preto sa pytam aby som zbytocne nerobil hlupost … preco myslis ze to nebude zatacat ? ved som videl aj troj tandemy

                    0 0
                    • gekon69  

                      alebo pre tie 3 kolesa ?

                      0 0
                    • JSt  

                      aji petikolo jsem videl. vzdycky to ale melo jen dve kola. jak rika vilem, to tvoje by se zlomilo vpuli ;-).

                      0 0
            • Smazaný účet  

              Oživuji vlákno, protože se chystám zapřáhnout mykovcovou do tandemu. Momentálně řeším kliky. Zaujal mě post Viléma, který popisuje systém o kterém jsem přemýšlel. Vzal bych klasické kliky, dvoj nebo trojpřevodník. Kapitána a topiče bych spojil stejným převodníkem a vzadu by byl systém 2×10 nebo asi by stačil i 1×10, protože žena přece vydrží víc než člověk.

              Máte někdo zkušenost s podobným použitím klik?

              0 0
              • Singlespeed  

                Neblbni. Tandem jsou vyhozené peníze. I zarytí tandemisté jezdí jen párkrát do roka, obvykle na závodech, protože jsou ve své kategorii obvykle všichni na bedně :-).

                0 0
    • Housenka8410  

      Šlapání je společné,ale třeba Tandem servis v Ostravě prodává cosi,co umožní vyřadit zadního jezdce

      0 0
      • Prasopes  

        A Gekon69 se po 11 letech konečně dočkal odpovědi:-) To je na panáka:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.