• BB

    Tak mám doma obludu, není to manželka, ale syn si koupil kolo na velkých obručích. Je strašně spokojenej s jízdníma vlastnostma, zejména do kopce. Protože má 2 metry, tak na Treku 8000 měl maximálně vysunutou sedlovku a proto měl těžiště hodně vzahu a ve stoupáních bylo kolo neposedné a zvedalo se mu přední kolo. Včera jsme zkoušeli 29 a tam kde se mu Trek zvednul, tak to vyjel jak malinu. Ale k meritu věci, má tam vidli Reba Race Air 29 a tlumič Manitou S-Type SRL. Protože jsem „foxkovej“, tak o těchto odpruženích nic nevím. Nevíte někdo, jaké jsou doporučované tlaky jak to foukat ? A předem děkuji za to, že mi znalci nebudou psát, že ty tlumiče jsou shit, nedalo se to ovlivnit, byl to testovací bike z Brettonu, taže „take it or leave it“.

    0 0
    • borda  

      na rebe jsou tlaky napsany na vnejsich nohach a tlumic foukni podle sagu, vzdyt ani fox nema „doporucene“ tlaky

      0 0
    • Mug  

      Jestli je to GF Supercaliber, tak ti poradí Ice-goofy. Ten to má. Zajímaloby mě ale za kolik to Kubášek pustil a v jakém stavu to kolo bylo?

      0 0
      • BB  

        Kolo bylo v perfektním stavu a navíc to Lukáš ve Finské před prodejem oservisoval a vyměnil spotřebák, ve finále za 48 KKč, což mě přišlo skoro dost na testovací bajk, ale syn byl jízdními vlastnostmi naprosto fascinovanej a chtěl ho a hned a navíc si to platil sám. Ale kolik to bylo mezi Kubáškem a Programem ti neřeknu, po tom jsem nepátral.

        0 0
        • Mug  

          NO to je jedno. Já jsem se u něj (Kubáška) podívat před 4mi lety na testovací Mt. Tam 29 (2002)a on chtěl za „odjetý“ testovací kolo se zadřenou vidlí 55 tis. kč tak jsme s emu vysmál, ale zase jsem se na něm projel. Jinak cena je vysoká, ale investice pro 2m chlapa asi správná. Tak ať mu to jezdí :-)

          0 0
          • BB  

            Tak to je náhoda, na tom testovacím kole Mt. Tam jsem se taky svezl, Kubášek ho měl jako novinku na zájezdu na Jadranskej ostrovech, tak tak jsem se taky jedno odpoledne na něm projel. Jsem malej 182, tak jsem to osobně neocenil a zůstal u „dětskejch kol“.

            0 0
            • Mug  

              No já 183cm a mám M-ko Paragon 2003, ale pro 2m je to asi nejlepší řešení.

              0 0
    • chodec  

      tak přece jen si ho pořídil – gratuluji. Když jsem na něj u tebe koukal, tak ta velká kola líbila, ale nějak nemám konkrétně ke GF vztah a navíc by mi nestačily ty zdvihy – tak počkám, až se za pár let snad budou dělat rámy na 29 běžněji se zdvihama nad 100 (teď je to jen pár výjimek).

      Jinak pokud co mám zkušenost s normální 2 REBOU, kterou jezdí kamarád, tak optimálně do ní hustí cca jen 2/3 doporučených tlaků. Na mých 100 kg to vycházelo pak hezky tak okolo 100 psi do pozitivky i negativky (na 26 verzi) – případnou drobnou odchylku negativky si každej musí najít sám. Nevím ale o kolik jinak se funí ta 29 verze – zkusil bych hledat na stránkách výrobce – k rebě 26 jsem tam před časem někde vykutal návod i s tlaky, tak by tam mohlo jít oběvit i náviod k té 29 a podkustit to pro začátek okolo těch 2/3 doporučených hodnot.

      Zadní tlumič neporadím – tam mám jednu z mála zkušeností s Foxem u tebe na Santě ;-)

      0 0
      • chodec  

        Tady je odkaz – zdá se, že nerozlišujou huštění 26 a 29 – nejspíš stejné vnitřnosti.

        www.sram.com/…nflation.pdf

        0 0
        • Mug  

          Na MTBR radí borci okolo 100kg (220 lbs) a foukaj 150+ a 140– Jinak asi dle toho sagu.

          forums.mtbr.com/show­thread.php?t=320776

          0 0
          • chodec  

            No tak s tím když jsem začal, tak je to celkem hooodně tvrdé – na závodní ježdění možná, na pohodlí a citlivost výrazně méně. Už jen to, že pozitivku tam doporučují foukat víc než negativku svědčí o účelu, k jakému to nejspíš používají ;-)

            O foukání REBY je tu milion příspěvků a protože nějak nevidím informaci o tom, že by se 29 foukala výrazně jinak než 26, tak bych vycházel z toho, že ta 29 se bude foukat podobně.

            0 0
      • miťo  

        On se asi používá malý zdvih protože je problém s výškou vidlice, koukni jak malé hlavy mají 29tkové rámy. Ale u mých 193cm (proti Goofymu jsem mrňous) by 100mm nebyl problém :) Jinak mám pocit že 80mm zdvihu na 29tce je asi jako 100mm na 26tce.

        0 0
        • Mug  

          To jo hlavovka musí být kratší jinak by byly ruce v oblacích. A ty velké pláště a kola utlumí překvapivě hodně (pocitově možná i ty 2cm), ale záleží právě na tom nastavení charakteristiky té vidlice.

          0 0
        • chodec  

          No upřímně, mě by se právě líbilo něco nad 100 mm – stárnu a pohodlním a když jsem měl teď pár možností projet se na větších zdvihách (130 a víc), tak se mi to zalíbilo. Chápu, že 29 část práce obstará samo, ale i tak by se mi líbil zdvih nad 100 (alespoň těch 120). Jám mám tak 191–192 cm podle toho jak kdy, a tak se potácím na rozmězí toho, kde 29 kola jsou na kole (obvykle velikost X – XL) už hezká. Takže to zatím nebudu lámat přes koleno a do doby než se nabídka 29 rámů rozšíří, tak zůstanu u té 26.

          0 0
          • miťo  

            No, já se do 29tky docela hrnu protože se mi nelíbí na závody sedlat 26tku a trénovat na 29tce. 26tka vůbec nejede a jak přidjou kořeny, zastavuje se o ně. Není nad srovnání když ta kola střídáš. Samozřejmě mluvím za mých 193cm.

            0 0
            • Mug  

              Podobná zkušenost s HT. Nejdříve 29 pak 26. 29 jede líp v držení přímého směru je nepřekonatelná. Taky se na ní jezdí jiným stylem, neobjíždíš překážky, ale bereš to přímo přes. Prostě to přejedeš. Ale točitých pasážích na singlech a na typických XC tratích, kde je třeba rychle změnit směr, přeskočit překažku, nebo rychle akcelerovat, dle mě trochu ztrácí. ALe na 95% maratonskej tratí co jsou u nás si myslím, je vpohodě.

              0 0
    • Ice-goofy  

      Mam presne to kolo.. teda uz jsem zlomil ram ;) ted mam druhej .. Jinak tedy jak se dostanu k vidlici nafotim Ti tu tabulku at vis..

      0 0
      • BB  

        kolik foukáž zadní tlumič ? Kluk má asi tak 90 kg a podle segu nám to vyšlo 90 PSI.

        0 0
        • Ice-goofy  

          az dojedu domu mrknu Ti .. Ted uz nevim ja doted jsem jezdil pevny ram nez mi prisel ten druhy ram..

          0 0
    • miťo  

      Se stoupavostí do kolmých svahů musím souhlasit, ačkoli jsem k 29tce čichl jen přez zimáka Apache Wakan. Je to taková polotučná 29tka, s plášti 2,1". Jinak strašně záleží na geometrii biku, Merida a starý Duratec Stream se taky stavěly na zadní a s Careerem jsem třeba vyjel na Beskydu Radhošť.

      0 0
    • m.k.2  

      Mám Rebu SL 29", foukám 120/110 psi, vážím 85 kg, ale preferuju spíš pohodlnější nastavení.

      0 0
    • TinkTink  

      Jenom takovej dotaz – jakou delku klik maj tydle modely osazeny?

      0 0
      • BB  

        řekl bych 175 mm, možá, že by si to zasloužilo trochu delší kliky 180 mm ?

        0 0
        • miťo  

          Ano, standart je 175mm u těchto velikostí, bohužel nenabízejí 180mm :( „DoDo“. Jako dostroj doma.

          0 0
          • TinkTink  

            Trosku nechapu, proc to tam nedavaj :)

            0 0
            • zirecek  

              Podobně proč nevyrábí větší rámy u 29ek, třeba Superior. Je to kolo hlavně pro vyšší osoby nebo dlouhonohé osoby, ale kliky, rám tomu zatím neodpovídá… .

              0 0
              • miťo  

                Podle mého není problém ve velikosti rámu, ale hlavně u mnoha výrobců v délce rámu. Třeba IceGoofy se poskládá na 21" Garyho 29er protože je ten rám dlouhý.

                0 0
                • Vevoda  

                  To sice poskládá, ale nemít cca. 430mm sedlovku tak ani ťuk. Jedinej kdo dělá větší čísla je VENTANA.

                  0 0
                • zirecek  

                  Ano, předpokládám, že když udělají rám 22" a více, tak tomu bude odpovídat i délka. Uvidíme, co bude. Pořád je Superior levná varianta než rám na zakázku či z dovozu, :-(.

                  0 0
    • MiniMax  

      Jezdím od zimy to samé, mám 95kg, vidli Reba Race na 105mm foukam 120/110, zadní S-type SLR na 110, skoro úplně otevřený, chodí slušně. Pláště Schv Little Albert tak na 40, v zadu 45 PSI

      0 0
    • Radek Broz  

      Co tě to popadlo? Příšery ošklivý obrovský! :O)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.