• LiMa

    Dobrý den, přihlásil jsem se do dvou diskusních fór. S otázkou, zda čtete tabletové časopisy? V České republice obecně. Ve světě s cyklistickými tématy.

    U nás vycházejí mimo jiné Reflex a čistě tabletový časopis Dotyk. Ve světě je samozřejmě publikací jen o cyklistice mnoho.

    My jsme pod RoadCyclingem vydali první číslo magazínu a pochopitelně sledujeme, zda bude zájem. Je v něm plnohodnotný časopis o silniční cyklistice a ukázka, jak by mohl vypadat časopis bikový. V obou případech jde o časopisy se závodní tématikou.

    S tímto médiem není zatím v naší branži žádná zkušenost (zatím jen víme, že první české čistě tabletové médium Dotyk – společenský magazín si vede docela dobře po půl roce na trhu), proto jsem otevřel toto téma.

    Děkuji za případné názory.

    Libor Matějka

    0 0
    • sharkeeCZ  

      osobně čtu Reflex, Distro, a pak další, obyvle PDFkové verze časopisů (Android)

      rád bych si předplatil e-časopisy, ale v mnoha případech je e-verze dražší, nežli nejlepší dosažitená tištěná verze (například Auto7)

      Dále je potřeba mít mnoho registrací, neboť je zde mnoho distribučních kanálů, včteně specializovaných applikací, což je ve finále možná nejlepší varianta i když kvalita jednotlivých aplikací je velmi rozličná

      0 0
    • Avail  

      toto je dobrá cena za dobré čtení http://play.google.com/…apps/details?… , pokud by to na stejném principu, pak proč ne..

      0 0
    • borda  

      Dotyk jsem zkousel a neoslovilo me to.

      Pres publero jde koupit vetsina ceskych cyklistickych casopisu, je to „multiformat“, ale tam zas narazim na to, ze zavedene cyklisticke casopisy me uz za ta leta moc nebavi.

      Na reflex se mrknu, ale obavam se, ze maji jen verzi pro ipad?

      A zkousel jsem respekt pro kindle, ale na ctecce je i casopis stylu respekt dost opruz, natoz casopisy se slozitejsi grafikou. Navic (asi diky dodani pres whispernet do non-US zeme) je cena stejna, jako u papirove verze, ktera je na cteni mnohem komfortnejsi.

      Takze celkove me to moc neslovuje. U datove objemnejsich formatu (publero) je celkem narocny si to koupit nekde na ceste a stahnout kvuli fup. Jeste docela sly literarky, ktery nejsou asi tak datove objemny.

      U amazonu, kde whispernet funguje opravdu dobre je politika takova, ze si za to dodani clovek zaplati a je opravdu úrijemnejsi cist casopis na vetsim formatu, nez na 6" ctece (nebo s sebou tahat obrovskej, predratenej a zastaralej kindle DX).

      Ve vetsim meste, plnym hotspotu bude asi docela dobre pouzitelny publero i kvuli velice dobre fungujici platebni brane, kde je mozno platit smskou a pricte se kredit v plne vysi (krom asi jedne – dvou korun za zpracovani platby). Prijde mi to jednodussi a komfortnejsi, nez platit takhle drobny platby kartou)

      0 0
    • krabica  

      Občas čtu Computer pro iPad, je to fajn zpracované, přidaná multimédia a interaktivní prvky. Je to verze graficky vytvořená přímo pro iPad, žádné překlopení tištěného časopisu.

      0 0
    • f3z0j  

      Zkousel jsem Velo pres Publero na tabletu, ale tistena verze mi prijde lepsi. Kdyz chci videt celou stranku, tak je moc maly text, kdyz si chci pohodlne precist text, tak zase musim prstem smrdlat po tabletu a posouvat si stranku. Papir se mi cte lepe, navic mi prijde, ze tam lepe vyniknou fotky.

      0 0
      • jIrI___  

        Ty fotky budou hodně záležet na přístroji, na kterém to prohlížíš. Když si prohlížím časopis na 7" tabletu, který má rozlišení 1920×1200 px, tak to není špatné. Když se na totožný časopis podívám na telefonu, který má podstatně horší rozlišení, tak je to špatné :). Ale jinak souhlas, „komfort“ tištěných časopisů má něco do sebe.

        0 0
    • ThOOmi  

      Ctu v telefonu knihy, PDF a ruzne textove soubory. Pri cteni e-casopisu jsem mel problem s padanim aplikace-Publero (telefon Samsung Galaxy Note). Odinstaloval jsem ji a nejak me to nelaka. Ale nevidim problem v tom, koupit si casopis ve formatu napr. .epub.

      0 0
    • roc.ker  

      Tabletové časopisy tak jak jsou nabízeny v Publeru, nevnímám jako tabletové. Je to pouze v elektronické formě prezentovaný standardní výtisk.

      Tabletové časopis musí mít optimalizaci pro telefon/tablet, abych při čtení neustále nemusel zoomovat prsty.

      Jsem rád, že jste se ve Vašem případě vydali cestou optimalizace!

      0 0
    • Lenka.05  

      K tabletu jsem dostala roční předplatné časopisu Týden, ale popravdě, už jsem si 14 dní nestáhla nové číslo, moc mě nebaví. Uvažuji o e-předplatném Velo nebo Cykloturistika, protože ty časopisy se nám nebezpečně hromadí na různých místech a už v nich nemáme přehled.

      Na druhou stranu, papírový časopis je komfortní a přehlednější.

      0 0
    • Radek Broz  

      Na iPadu: What Mountain Bike, MBUK, Bike, Decline, Dirt, MBR. Z nebikovejch občas Computer Arts, z CZ akorát občas Ekonom, Týden.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.