• honzour

    Ještě stále značně nas*án vás žádám o radu. I když se tak trochu bojím, že mi nic nepomůže. Koncem července jsem přecházel od T-M ke konkurenci. Přijdu s papírama na přenesení mob. čísla do partnerské prodejny T-M a chlapíkovi říkám, že přecházím ke konkurenci a chci zrušit všechny smlouvy (mob. tarif + ADSL internet). On že okej, tak se tam tím chvíli zabýval, dal mi podepsat ukončení a já se ho ptám, zda li je to i na ADSL. On tak zmateně koukal, ale že prej ano, že to zařídí. Tak si v klidu odejdu a víc jsem se tomu nevěnoval. Minulý týden, vzpomenuvší si na zmatené jednání onoho chlapíka volám na infolinku T-M a k mému překvapení ADSL sviští dál. Na papíře o ukončení mám bohužel jen číslo smlouvy na mob. tarif (ADSL jsem uzavíral zvlášť), i když je jen v záhlaví a přímo ve větě o ukončení o něm zmínka není a není tam ani napsáno, že se ukončení týká pouze této smlouvy. Vyměnil jsem si s T-M pár mailů, ale zatím to vypadá, že budu muset platit bohužel. Lze se nějak bránit a domoci se svých práv ? Případně kam se obrátit ? ČOI ? ČTÚ ? Nebo mám prostě smůlu ? Díky a sorry za tohle téma, ale děsně mě to …, ta bezmoc vůči těmhle sviním.

    0 0
    • black.horse  

      Je mi líto, ale chlapec na prodejně je vesměs jen polozmatenej brigádník či řadový zaměstnanec, v podstatě Tě mohl mohl uvést v omyl nechtěně. Ale bohužel sis odpověděl sám v textu Tvého příspěvku. Zkusím Ti to shrnout polopatě co jsi nám napsal: S nějakým subjektem jsi podepsal zvlášť dvě smlouvy na dva různé produkty. Přijdeš s písemnou výpovědí na jednu smlouvu a nechal jsi se uvést v omyl, že by to mohlo platit na obě, což vzhledem k tomu, že se jedná o výpověď jedné konkrétní smlouvy na jednu konkrétní službu je nesmysl.

      Pak útočíš, nadáváš, stěžuješ si, prskáš kolem sebe. Moje rada zní: pokud s někým uzavřeš smlouvu, tak si přečti za jakých podmínek ji smíš vypovědět a vypověz ji. Bohužel, takový úkon jsi neudělal.

      0 0
      • Fran-tic  

        a taky si přečíst, co jsem to vlastně všechno ukončil…

        0 0
      • honzour  

        Myslím že onen chlapec je majitel partnerské prodejny, takže bych neočekával zmatené jednání.

        0 0
        • black.horse  

          Tak mu běž dát facku někde u piva. Víc stejně nezmůžeš. Podepsal jsi smlouvy, pokud je chceš zrušit, musíš je vypovědět. Podmínky výpovědi jsou definované ve smlouvě nebo všeobecných obchodních podmínkách. Pokud nezvládáš ani tohle, tak nevím co od nás chceš. Hlavně, že umíš vypsat štos zkratek institucí kam si jít stěžovat, sorry, ale to je na mě moc :-(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.