Systém domluvy švihů, vyjížděk, tréninků

28 nepřečtených
  • Listr

    Zdar všem. Chtěl bych tady prodiskutovat jednu věc, kterou někdy postrádám – rychlá domluva o tréninku (vy­jížďce) nebo pozvánka na něj. Moje představa ja taková, že by existovala rubrika, do který bych např. v poledne mrknul, tam by na mě zasvítilo, že např. Ječňák vyráží ve tři od v Praze D¡áblické hvězdárny, a chce jet 90km tam a tam. Kdyby mě to vyhovovalo, tak bych sem u tam naklinul že jedu (jen nějaký seznam). Kdyby ne, založil bych vlastní vlákno se stejnýma informacema, třeba zas někd pojede se mnou. Často jezdím třeba v pátek Praha – Krkonoše nebo Kokořínsko a jezdit to sám ja fakt otrava. Vše by bylo dobrovolně nezávazný tzn. že kdybych přijel na udaný místo a nikdo tam nebyl, nebudu nasranej. Prostě se Ječňák rozhodl na poslední chvíli jet jinam. Vlákno by zůstalo aktivní třeba ještě 2 – 3 dny po udaném termínu aby jsme se mohli poplácat po ramenou, jak se dobře jelo a pak by se automaticky smazalo. Vím, že je zde rubrika vyjížďky a srazy, ale upřímně říkám, že probírat se posledníma 100 příspěvkama ze 615 ve vláknu Last minute švihy IV Praha a zjišťovat, jestli je to ještě aktuální nebo se už je to jen pokec jak se jelo je časově dost náročný. Do rubriky Akce už to asi nepatří, tam jsou jen ofiko akce. Je to zcestná myšlenka nebo ne ? Máte tady na to nějakej jinej systém, kterej jsem neobjevil ? Jde mě hlavně o minimalizaci časové náročnosti zjištění, jestli někdo někam jede a stojí o to, jet ve více lidech. PS1: Loni jsem pozoroval, že na semaforech v Praze Kbelích pravidelně odpoledne v 16:00 postávalo pár cyklistů silničářů a oak vyráželi na švihy. Někdy tam stáli dvy, jindy jich jelo třeba 15. Zaregistroval jsem tam v jednom balíku borce na starých favoritech a hned vedle nich jedoucí profík Kadlec. Nikdy nikdy jsem nenarazil na info, jestli je to domluva nebo nějakej „oddíl“ Než jsem si stačil splašit silniční kolo (na bajku se mě mezi ně nechtělo :-))  ), tak to asi zrušili nebo co, letos jsem je neviděl ani jednou. PS2: Omlouvám se mimo pražským, myslel jsem to samozřejmě celorepublikově a Ječňákovi, že jsem použil jeho nick. Seš prostě aktivní a zapamatovatelnej :-)

    0 0
    • Medunka  

      Tak zalozit Last minute svihy V.-Praha a zacit odznova ;-)

      0 0
    • Oakey  

      tak ono kdyby se to chytlo, tak se tam může aj přídat mapa s vyznačenou trasou, popř. uložená trasa pro GPS, profil, náročnost terénu, odhadovanej čas jízdy, hospůdky po cestě (takový pit-stopy), highlights trasy, … a možná i nějaký to video…

      zkrátka vytvořit něco jako takovej menší formulář, kterej by dotyčnej náčelník vyjížďky vyplnil a pro ostatní by to bylo přehledný…

      ale to už nejspíš krapet vizionářsky předbíhám, začínat se má od lehčího k těšímu, jak pravil Komenský…

      0 0
      • Pebe  

        to už tady bylo a můžeš klidně přispět :-) MTB trasy

        0 0
      • mastihuba  

        to u nás NIC takovýho nepotřebujeme :) termíny jsou +/- daný, občerstvovny 2–3 a trasy se stejně řeší operativně po cestě

        0 0
        • karliner  

          no, při vší úctě k největší vesnici na světě – všichni se tam znáte osobně, v Praze je to něco jinýho, takže listrovu snahu chápu

          0 0
      • Listr  

        To je hezká vize, to jsem se ani neodvážil psát. Trochu to teda odbíhá od mé vize časové nenáročnosti, ale hezký to je :-))

        0 0
      • pajan  

        Nebo tam vložit odkaz na cykloserver.cz/cy­kloatlas

        0 0
    • dieegoo  

      Moc pěknej nápad. Nevím, jestli bych něco takového využil, radši jezdím sám, ale myšlenku hodnotím kladně ;)

      0 0
    • jalabert  

      Aj keď by som sa určite na žiadny švih nepridal, príde mi to po vychytaní múch ako celkom dobrý nápad.

      Osobne ma viac mrzí to, že sa tu nedajú posielať súkromné správy medzi užívateľmi ako na iných fórach… Človek chce povedzme niečo od niekoho a musí kvôli tomu zakladať nové vlákno, prípadne mu môže tak napísať na mejl, ktorí ale nemajú všetci uvedený…

      Ešte keby sa tak dala posielať nejaká hromadná správa- povedzme, že by si človek našiel užívateľov z mesta Brno a všetkým by poslal správu, že ide vtedy a vtedy tam a tam, nebola by ani potrebná rubrika, o ktorej sa tu píše:)

      0 0
    • jecnak  

      Cau, jelikoz me zminujes, tak mi neda se k tomu nevyjadrit. Je sice pravda, ze by bylo fine mit nejaky system, ale jednak by to bylo dost komplikovany a jednak by se to i odosobnilo. Takhle je to takovy prijemny, nejisty, kdo chce tak prijde, kdo ne, ne, lidi se vic poznaj pokecaj o tom atd. Navic k nekterym vyjizdkam se rok co rok vracime a je fajn dat odkaz na stejnou vyjizdku z minuleho roku, ktera se skvele povedla.

      0 0
      • Listr  

        Tak na to jsem trochu spoléhal, že se přidáš :-)

        Dávám ti za pravdu, že je fajn dát odkazy na povedený akce. Je jasný, že na tyhle skoro celodenní jízdy je příjemnější se domlouvat a domlouvat a tešit se a pak pokecat o průběhu atd. To jsem ani tak moc nechtěl do toho tahat. Já měl opravdu na mysli takový ty dny, kdy máš odpoledne 3 hodiny času a do nějaký zajímavý lokality to nestihneš a holt to musíš natočit někde kolem Odolky, Mělníka, Brandejsa apod.  Ve dvou až třech lidech to líp uteče. Tohle mám na jaře 2–3× tejdně a to bych se uvláknoval tady.

        0 0
      • Listr  

        Například server, kterej se mě moc líbí na toto téma, existuje pro autostop:

        http://www.autostop.cz/

        Tak asi takhle zhruba jsem si to představoval :-)

        0 0
        • Polka  

          No tak este poprosit admina, aby ti to vsechno zadarmo o vikendu naprogramoval a je to ;-))

          0 0
          • Listr  

            Admine, prosím prosím :-)

            Tak se přiznávám, že takový malý zájem jsem nečekal. No tak jo, aspoň jsem to zkusil …

            0 0
            • mastihuba  

              pokus oceňuju, ale fakt mne spíš zajímá kdo? a ne kdy a kde :) takže kdo založí vlákno je daleko důležitější než to že je to třeba v Brně. Už vubec nehodlám s nikým diskutovat o tom kam se pojede :)))

              0 0
              • pepek  

                To je právě ono, nerozšíříš si obzory a jezdíš jak slepý kůň furt na jedno místo…

                0 0
                • mastihuba  

                  rozšiřováním obzorů máš na mysli to courání vlakem do Nedvědice? nebo city bajking na Monte bů?

                  0 0
                  • pepek  

                    Nevíš o co přicházíš: Tišnovsko je krajina bez otevřených hospod, 30 – 40 km jedeš nasucho. (btw:  dneska jedeš?)

                    0 0
                    • mastihuba  

                      Sem dělával ve Štěpánově nad svratkou, tak si o těch zavřenejch hospodách rád nechám povykládat. Dnes nejedu, bo pucuju sudy na sezonu. :)

                      0 0
                    • pegas  

                      ale prdlajs…

                      0 0
                      • pepek  

                        No co: ve Skryjích, Veselí, Zálesné Zhoři ani v Chytálkách ve všední den ráno rozhodně pivo nedostaneš

                        0 0
                        • pižmoň  

                          ku*va sem se uklikl hlasuji pro:

                          Ano, admine prosím založ rubriku

                          0 0
                        • pegas  

                          tos ten smer souhlas…zalezi jakou stranu tisnovska beres..pokud jen vyjmenuju vyznamne a pohodove hospy, tak treba strana k prehrade je celkem v poho ( bityska,smlec,hrad­cany,lazanky,­..)..smer cerna hora bych rek zetez v poho (portal,zernas, jamne- vyborna hospa U Vlachu,v Lom­nici)…smer N.M.n.M opet celkem pohoda (nedvedice-zde vyborna cukrarna a zminim mnam strud:-)), hospa ve skoroticich (myslim) s bazenkem:-)…no ale jiz zmineny smer skryje, Nova Ves,Zdarec lehce pokuhlava:-)

                          0 0
    • sihomaja  

      Na to že jsi z vesnice konečně super nápad.Sem z Ov a jezdit stále jen do těch našich bůvolích hor taky omrzí(nečumím jen do imbusu).Proč se vůbec ozívám,o vikendu dávám kolo na střechu a padám ven z města.No a votom je řeč,v po. jsme čtyři ve st. dva a v pa. a bych málem přemlouval psa.Tak že snad ráno vím jestli jedu nebo né.  

      0 0
      • hribik A1  

        ja to napriklad rano bezne viem iba vtedy, ked odchadzam tak za pol hodiny.. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.