Syntace VRO - vaas nazor nebo snad i zkusenosti ?

15 nepřečtených
  • jerrry

    Nasel jsem na netu tenhle system predstavce + riditka Syntace VRO www.syntace.com/index.cfm?… Docela nad nim uvazuju protoze bych ho daval klukovi na kolo – kluk jeste poroste a prijde mi, ze tohlecto by mohlo trosku poresit zmeny jeho vysky (ted mu dat trosku vetsi ram, vzit ten predstavec ve velikosti S a postupne ho menit v rozsahu tak 6–10cm.

    Co vy na to. Teda na ten Syntace obecne a popripade na ten napad resit zmenou ten jeho rust ? Nebo se na to vykvaknout a vzit pevnej predstavec a ten casem zmenit …

    0 0
    • kubad  

      nápad to není špatný – řešení je to dobré a funkční, trochu těžší – ale za tu cenu co to stojí máš tolik představců různé délky že kluk může růst jak se mu bude chtít :-)

      0 0
      • jerrry  

        no me se hlavne libi … ty reci o tom ze to delam pro kluka jsou predevsim zaminka :-) otravuju s tim (ptam se) proto, ze chci mit jistotu ze to nejni uplna blbost a v historii jste se na tohle tema moc neshodli …

        0 0
        • kubad  

          kdysi dávno sem je měl na kole funkce OK na kole je má indian www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

          0 0
          • Indian  

            Jéé moje kolo:-) No do funkčnosti je obrovská výhoda tuhost a pevnost v řízení, oproti klasickému představci je to nesrovnatelné. Tovární zpracování a kvalita je na nejvyšší úrovni, takže 100% dobrá volba. Obrovská výhoda nastavení úhlu a délky je zbytečné popisovat. Bohužel díky konstrukci je problém s váhou, pro gramhoniče je to trn v patě. Já jsem spokojen a nic jiného už prostě nechci.

            0 0
            • Bully  

              Zajimalo by me, na co je ti u XC biku moznost caste zmeny polohy riditek? Chapu to docela u endura nebo AM, kde pro presuny nebo bezny jezdeni nekdo voli sportovnejsi posez a v bike-parku, na horach apo. vyuzije vysokych riditek kvuli sjezdum a ovladatelnosti. Ptam se proto, ze pri urcitych objemech si telo proste zvykne na urcitej posez, jakakoli zmena se aspon u me pri tech vzdalenostech projevi nejakou bolesti, vetsinou zad.

              0 0
              • Indian  

                Nikdy jsem nic nenastavoval, první výšlap na mém kole jsem jel s 5kou imbusem, párkrát to přenastavil na referenční hodnoty a od té doby jsem s tím ani nehnul, jde především o tuhost a přesnost v řízení daný dvojím uchycením řidítek, při záběru především ve stoje do kopce, nebo náročnějším sjezdu. To ti obyčejnej představec nedá.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Škoda jen, že je nutné použít i VRO řídítka Syntace. Představec VRO by se mi líbil, jedna tou tuhostí, ale i by se mi mohlo hodit lehce zvyšovat řídítka. Pokud někomu sedne tvar Syntace řídítek, tak není problém, řídítka mají super. Ale bohužel vedou pouze velké úhly zahnutí, nejmenší mají 9st. a to ještě ne u všech modelů (někde jen 12st.).

                  0 0
    • Blabas  

      Mám jen představec. Řidítka dělaj opravdu na mě hrozně zahnutá. Jdou tam ale jakákoliv jiná! Není pravda, co píše Mlok. Ve zkratce: Nevýhoda – je těžší.
      Výhody – tuhý a je to znát.
      - milion poloh, kolo jezdí tři lidi
      a stačilo změnit polohu. Navíc se dá otočit vzhůru nohama a pak je z něj hodně silniční. Řemeslo je bezvadný a viditelný. Celou sezonu přemyšlim, že ho hodim na své kolo, ale musel bych se vzdát vlaštovek. Ty tam nejdou! ( teda kromě těch orig. ) Narazil jsem na jeden technickej problém. V poloze nahoře u řidítek který nemaj zrovna 600 mm vychází bovdeny od Shimano páček příliš blízko a jek otočíš víc řidítky, chytíš bovdenem za spodek představce, to je naprd. Protože stavim ženě nové kolo a už nebude pro tři lidi, tak skončí v krabici. Když se rozmyslíš…

      0 0
      • MlokCZ  

        Já se na to speciálně díval, jestli tam jdou jiná. Teoreticky tam nacpeš téměř jakákoliv, ale souhlasím s tím, co píšou v jejich specifikacích, kde důrazně zakazují použít jiná řídítka. Dva problémy:

        • dost řídítek nemá v té šířce uchycení už přesný rozměr jaký má být (přesný nemají téměř žádná, u rovných je větší šance, že půjdou)
        • nejsou dimenzované na tohle uchycení

        Fungovat to tedy může, ale zvlášť u lehkých řídítek je celkem velké riziko, že to řídítka nevydrží.

        0 0
        • Blabas  

          myslim, že na řeči typu " …používejte jen naše a originální…" se snad umíš podívat tím správným úhlem pohledu. Já tam zkoušel Ritchey, potom levnější jaok Kalloy, Zoom,… Cpát jak říkáš ultralehká řidítka do tohodle kusu hliníku je trochu kontraproduktivní. Na druhou stranu ten kousek je tak nehorázně drahej ( já vim že je to Značka ), že dát do něho levná je taky trochu mimo ( hlavně styl, že ). Vlajdy jiné než orig. tam nejdou, protože v místě uchycení už maj dávno zahnutí. Rovný fakt v poho. Tak jestžli teda poctivě, tak kluci na Koloshopu maj jedno zapomenutý kompletní ( představec + řidítka )

          0 0
          • Blabas  

            sorry za překlepy

            0 0
          • MlokCZ  

            Já to posuzoval především z pohledu vlajd, který mě zajímají. Některé z nich zahnutí v místě uchycení ještě nemá, ale často se tam mění mírně průměr trubky. A některé rovné také nejsou v tomhle ohledu úplně ok.

            Pokud by tam vizuálně šly přesně a nebyly ultraligh, tak bych je tam asi také dal. Ale tohle je možná tvuj případ, ale jinak ne moc častý, když tu větší tuhost využiješ právě hlavně u vlaštovek.

            Já bych to chtěl případně na vlajdy, kde originál bych si žádné nevybral, takže smůla..

            0 0
          • MlokCZ  

            No cenově je to otázka. Třeba za ten představec, co tam mám teď chtějí ještě o pár euro více než za ten VRO: www.syntace.com/index.cfm?…

            Ale vypadá to, že mi to vyjde i tak v pohodě, takže ten VRO asi potřebovat nebudu.

            0 0
            • Blabas  

              Já to koupil bez řidítek za 500. Myslim, že z koloshopu by jestli je tam ještě kluci maj šli na taky rozumnou i s řidítky. Obecně nejsem ten typ, co vyplázně 2000 za představec. Službu umí udělat i BBB za 3 stovky. A v případě představce myslim stejnou. Kamarádi kupujou strašně drahý nápisy a gramy typu FSA apod. Já jezdim SCUD od Améby a pohoda za pár kil. To VRO dávám pryč, protože se mi líbí jen sklopené dolů a já už si zvyk na pohodlnější posez.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.