• bubo

    Omlouvám se za off topic, ale hledám řešení zde mezi skutečnými odborníky, protože jedině na B-F je možné vyřešit úplně všechno :-)

    Potřebuji synchronizovat kalendář Lighting s telefonem Nokia 6233. Zkoušel jsem různé cesty, některé fungovaly lépe, jiné hůře, ale uspokojivý výsledek se nedostavil.

    Zajímá mě pouze synchronizace úkolů a události kalendáře obousměrně mezi PC a telefonem. Kontakty řešit nepotřebuji (a nechci, pokud možno).

    Ideální řešení se zdálo být použít rozšíření Thunderbirdu NokSync, ale toto rozšíření synchronizuje pouze kontakty, úkoly a události jaksi vynechává (když už jsem ho vůbec přinutil se spojit).

    Mobile Master (nebo jak se to jmenuje) je jakási podivně lokalizovaná česko-anglicko-německá záležitost, která nejdříve asi 12× otevře adresář TB a pak nahlásí, že TB nejde otevřít…

    Zkoušel jsem to i přes GoogleCalendar, ale nerozchodil jsem pořádně ani ten, k synchronizaci GCalendaru s telefonem jsem se ještě ani nedostal…

    Zajímá mě, zda jste někdo řešil podobný problém, případně jakým způsobem a s jakým výsledkem.

    Díky za každou odpověď, která bude přínosem, v historii i na jiných fórech jsem už hledal.

    0 0
    • bubo  

      UP

      0 0
    • Karlos009  

      Používám Scheduleworld, lze synchronizovat téměř vše a funguje super. wiki.schedule­world.com/wiki/Thun­derbird_Confi­guration Pokud bys potřeboval nějakou další nápovědu, napiš.

      0 0
      • bubo  

        OK, dobrá zpráva, že existuje nějaké řešení… Vytvořil jsem si účet na ScheduleWorld, ale nevím, jak dál. Hlavně co se týká synchronizace s telefonem. Až nyní jsme zjistil, že telefon má SyncML, ale kde a jak ho nastavit nevěděl ani človíček z technické podpory O2… (natož pak já). Můžu tedy poprosit o nápovědu, kde co a jak nastavit? Předpokládám, že si sesynchronizuju Lighting se Scheduleworld a pak (přes GPRS?) Scheduleworld s telefonem. Funguje to i opačně: tlf – SchW – L?

        0 0
      • bubo  

        Tak už dostanu kalendář z L na SchW a zpět, akorát úkoly vytvořené v L se na SchW neobjevují – pouze události. Jinak se zdá, že to funguje. Ještě rozchodit ten tlf a bude to super.

        0 0
        • Karlos009  

          Máš puštěný ICQ?

          0 0
          • Karlos009  

            Asi ne, takže nastavení mobilu:

            1. Open the main menu
            2. Select „Settings“
            3. Select „Configuration“
            4. Select „Personal config sett.“
            5. Press the „Options“ button (left button)
            6. Select „Add new“ from the list
            7. Choose „Synchronisation“
            8. Set it up with the settings listed below:

            a potom:

            Server URL: sync.schedule­world.com/funam­bol/ds Username: to tvoje Password: The same password you used to log in here. Calendar URI: cal Contacts URI: card Tasks/Todos URI: task Notes URI: note

            0 0
            • bubo  

              Nastavení jsem už našel a udělal, asi hodinu jsem se trápil s nefungujícím připojením GPRS – pak mě napadlo banální vypnout-zapnout telefon a vše funguje… Teď zkouším synchronizaci tlf se serverem a pořád hlásí Inicializuji synchronizaci – asi bude problém v nastavení Calendar, Contacts atd… Původně jsem tam měl jiná jména než píšeš (opsaná ze serveru).

              Teď hodil hlášku že přenos dat není možný… Tak ještě budu laborovat.

              0 0
            • bubo  

              Tak už to šlape – ještě potřebuji odladit pár detailů a bude to super. ICQ jsem dlouho neměl nainstalované, ale už jsme ho zase zprovoznil. Dneska toho už nechám, ale rád bych se ještě někdy na pár věcí zeptal, takže někdy třeba na ICQ. Zatím mockrát díky. Jsem rád, že se opět ukázalo, že na B-F se dá vyřešit snad úplně všechno :-).

              0 0
      • bubo  

        Tak už to funguje celkem spolehlivě, trošku jsem tápal v různých nastaveních, ale postupně jsem to doladil. Jediné, co zatím zlobí je aktualizace dat v telefonu – změním data v PC, pošlu je na server, spustím synchronizaci mobilu, data z mobilu se přenesou na server, ale neupraví se v mobilu (ani se nepřihrají nová data). Hledal jsem v tlf nějakou možnost nastavení, ale nenašel. Funguje to tobě OK?

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.