• Breakpain

    Tak jsem si řekl, že je potřeba ****** místní nějakým kvalitním OT :) …

    Skáču x let přes švihadlo, tak nějak samouk. Je to dobrý na kondičku a zároveň mi to nepřijde nudné. Nicméně, všechna švihadla co jsem měl – buď rupne lanko / bužírka nebo na tom odejdou ložiska, či madlo.

    Nemá někdo tip na kvalitní rychlostní a silové (hledám dvě) švihadlo? Ideální by bylo, kdyby se daly dokupovat všechny části jako ND ;) …

    Třeba je tu stejný exot, který se i vyzná. Ale rozhodně vím, že už nechci kožené … skáču venku a to odejde jak nic …

    1 0
    • kadlec  

      Dcera ma takovy pekny s krtecekm. Dreveny rukojeti a snura a drzi to uz nekolik let 

      2 0
    • Smazaný účet  

      Důležité je švihadlo správně skladovat, ideálně zavěsit vedle zrcadla.

      3 0
    • Fofrník  

      Švihadlo je super, taky ho mám rád. Používám oba druhy – rychlostní i to silové.

      Rychlostní s lankem, s duralovou rukojetí a ložisky jsem si koupil značkové jednou. V ČR jsem za něj tehdy dal 1500 Kč. Pak se mi líbilo barevné z Ali (stejný typ), tak jsem ho za 20€ vzal a není mizi nimi absolutně žádný rozdíl. Ložiska mi neodešla ani u toho „značkového“, ani u čínského a to je mám cca 6 let, a nalítáno mají fakt hodně moc hodin. Skáču celoročně několikrát v týdnu, v průměru 5× – bloky mají od 15 do 45 minut.

      Silové švihadlo mám doma od léta. Co nejvíc trpí, je samotné ocelové lanko a u silového švihadla to nylonové lano. Nejhorší povrch z hlediska životnosti je hladký asfalt, který funguje jako smirkový papír. Naopak na pohodu jsou prašné cesty, lakované dřevěné podlahy starých tělocvičen, nebo moderní broušený beton, který bývá v moderních skladech. Obě rychlostní švihadla mají narušenou strukturu toho lanka v místě, kde dochází ke styku s povrchem a obě se třepí, ale říkám jim „legendární“ švihadla, takže na nich jedu dál. Nylonové švihladlo – tak je jasný, že bude odcházet rychleji a počítám s tím.

      Nejvhodnější povrch jsou ty moderní vinylové podlahy, co se teď pokládají ve sportovních halách. Na druhou stranu, jakmile je lanko otřepené, dělá to na vinylu velkou neplechu, stačí půl hoďka a proti světlu jsou vidět škrábance.

      Že ti odešla ložiska, tomu teda nerozumím, já mám původní a pořád se točí hladce. Z mého pohledu jsou lanková švihladla na ložiskách prakticky nemrtelným nářadím. Zároveň je ale beru jako spotřebák, takže kdyby umřela, a pokud by nešla zprovoznit jinak, koupím prostě nové.

      0 0
      • Breakpain  

        No, bud je to takovy ocko s kulickou a to se brzo vymacka … nevydrzi to dyl nez pul roku …

        A klasika, tam se vetsinou omackaj kulicky a zacne to mit vuli… da se s tim jeste skakat, ale uz to neni ono. Obvykle se vysype.jen jedna strana, takze „super“.

        No, skacu v garazich, takovy ten hladky povrch, jako kdyz vjedes do nakupaku. Jinam nema smysl chodit skakat. (Nechcije tam, neni tam az takova zima a vetsinou tam nejsou cumilove).

        0 0
        • Mig_all  

          A co vyfukové zplodiny?

          0 0
          • Breakpain  

            No, my tam mame zamrizovany okna nebo jak to popsat, co par metru. A ty garaze jsou obrovsky, 7 vchodu … takze tam neni citit vubec nic.

            Navic po noci je to luxusne odvetrany a v dobe kdy tam skacu tam projede 1–2 auta.

            0 0
    • Mlha  

      U nás problém sehnat, ale jestli ti nevadí nechat si to poslat, pak doporučím Crossrope.

      Používám více než 2 roky a super. Mám jak rychlostní tak silové (2lb – vyrábí se tedy až 5lb).

      0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, pánové. Kde to tak provozujete? Jak vysoké stropy musí být, aby mohl normální muž skákat?

      0 0
    • Janes  

      Švihadlo, the best :-)

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 2
    • jmaselnik  

      neskáču tak moc jako ty, ale občas jo. Mám rychlostní švihadlo na ložiskách z Lidlu s ocelovým lankem s možností měnit závažíčka v rukojetích. Skáču převážně na asfaltu, ale protože se snažím nebouchat švihadlem o zem, není lanko ještě moc načaté.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse