• NitrixCZ

    užíváte doplňky stravy ? které se vám zdají nejlepší a jaké máte zkušenosti, názory ??

    0 0
    • Hejdik  

      Jak tak pozoruju ,ty budeš asi kulturista. Ale když to chceš vědět,tak dřív jsem cvičil cca 5let-4× týdně v posilce a používal jsem 70% bílkovinu s 30%sacharidů.od Promilu,potom Neo-karnitargin a nějaký aminokyseliny od aminostaru. Teď když jezdím pouze na kole tak ionťák od Nutrendu.Sem tam si před jízdou rozmíchám 3–4 lžičky cukru ve vodě abych rychle doplnil hladinu cukru před jízdou,docela mi to rychle dodá energii,která mi jindy chybí.únava pak přichází mnohem později. Stačí?

      0 0
      • jonys  

        Já místo cukru baštím med-před vyjížďkou nebo před cvičením,a ráno zvlášť,na ten cukr jak píšeš.

        0 0
      • NitrixCZ  

        jj 70% protein používám taky a to hlavně po tréninku, během dne do sebe leju BCAA a na noc ZMA a kombinaci glutaminu s creatinem, po ránu samo multivitamin – zkoušel jsem energetický nápoje od ATP, Aminostar a Nutriproduct a byli OK – docela dost lidí píše že bere něco od Penca, neznám moc jejich produkty, ale asi nic moc – nakupuju pravidelně u www.suplementy.cz a tam Penco taky nemaj..asi si myslí o nich to co já…:-)

        0 0
    • petebike  

      hlavně tedy v sezóně, před a po závodech,

      Nutrend,Enervit,Pen­co

      0 0
    • dreamkiller  

      Jo něco užívám hlavně ionty , bcaa + nějaké povzbuzovadla – vše NUTRIPRODUCT.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Minimálně, kilovku MD od PENCA mám tak na rok a piju to hlavně před nějakým dlouhým výkonem, abych dopředu zásobil tělo a pak zpočátku při něm. A taky, když je veliké horko. Ale při výkonu to mám hodně zředěné, max. tak 1/3 toho, co se doporučuje. V mém případě se jedná ale hlavně o to, že moc nezávodím a tak má tělo dost času na regeneraci, protože už jsem starej a hlavně odpočívám, což má na můj výkon blahodárné účinky :-D

      0 0
    • black.horse  

      doteďka jsem moc nepoužíval… spíš jsem doplňoval jídlem a pitím, ale teďka mám potíže s křečemi po delší vyjížďce, tak o něčem uvažuji… podle mě to význam má, když se to vhodně využívá… asi jako vše:-)

      0 0
      • jonys  

        Sůl.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          A je to tu zase… Bože.

          0 0
        • kovar  

          tak se vzájemně posolte

          0 0
        • black.horse  

          no nevím, nejsem odborník, ale tipnul bych to spíš na ostatní minerály a třeba hořčík… a B vitamín…

          0 0
          • Hejdik  

            Souhlas!

            0 0
          • Mamut  

            Tedy nevím, školy nemám, ale straty sodika su asi 4× vyssie nez ostatnych veci. Takze dohanat to horcikom musi byt na vzajomne pomery mineralov horsie ako dohanat to solou (pokial teda horciku aj sodiku by clovek zozral rovnako vela).

            0 0
            • black.horse  

              nojo, ale zase hořčík podporuje metebolické procesy a práci svalstva a nervů… navíc se podává jako prevence proti křečím… (pokud se nepletu)

              0 0
              • kudlanka32  

                nevim ja kdyz sem po nejaky extremni vyjizdce do sebe nalil jednu magnezii tak sem se po chvili citil jak znovuzrozeny.....

                0 0
              • Jogador  

                Jojo, papej banány.Hořčík je moc zdravej. Když sem závodně tancoval, tak sem měl problémy s kolenama a křeče sem měl skoro každou noc, pak mi odborníci poradili hořčíkové šumáky, banány a tak, taky abych přestal tancovat, a od té doby to je dobrý:)

                0 0
                • Toman  

                  A křeče jsou jako obvykle způsobené nedostatkem hořčíku. Nebude příčina křečí odjinud? Nedostatěčná pohyblivost, malá tolerance na laktát, stereotypní pohyb na nevytrénovaném svalstvu atd?

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    Přesně!

                    0 0
                  • biker jura  

                    souhlas, křeče jsem míval i po 30min závodu a to rozhodně nebylo o minerálech, stačilo změnit některé špatné tréninkové návyky(se kterými mi mimochodem poradili jak Tomáš, tak Hanka co píšou nademnou;)) a už nevím co to křeč je…

                    0 0
                    • Toman  

                      Zdar Jirko, klidně zase někdy písni mejla.

                      Ten horčík je zrovna zde ( ale nejen zde ) jako lék na křeče hodně frekventovaný, v každém tématu o výkonnosti, jídle, doplňcích stravy atd. Samozřejmě, že křeče mohou být způsobeny mnoha dalšími faktory, a to už bude zadání pro lékaře. Sem píší zpravidla rekreační cyklisté a ti trpívají na křeče protože sám víš proč. Z přemotivovanosti na svých cyklistických akcích všeho druhu se prostě přetěžují a spolu s nedostatečnou trénovaností potom trpí.

                      0 0
                      • biker jura  

                        Ahoj Tomáši, ano jak píšeš… jinak maila se Ti chystám zrovna psát ;)

                        0 0
    • jonti  

      V lete celkom pravidelne pijem Penco MD, a vzdy po treningu si davam Penco AA. Robim to hlavne preto, ze som lenivy a nechce sa mi hned po treningu nic lahko stravitelne pripravovat, a snad to tu regeneraciu trochu urychli. Teraz premyslam a nejakych proteinoch, ale este neviem co je pre mna vhodne.

      0 0
    • discover  

      ja si davam proteiny, BCAA a par krat do roka Kreatin…myslim ze to celkom pomaha…ale hlavne je sa hybat a makat..inak mozete zrat cokolvek a trt z toho…:)))

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Během výkonu piju nějaké ionťáky od Nutrendu, vetšinou je kobminuju s čistou vodou. Při závodech občas sáhnu po gelech, tabnletkách a podobných povzbuzovadlech. No a po tréninku piju After Actvity, sachariďák, zaplní to žaludek, ale hlavně ti to chrání svaly před katabolismem (spalování svalů), dodá ti to energii a urychlí regeneraci… ;)

      0 0
    • Imroman  

      No, ja mam take dve fazy. Ked ide zima tak sa snazim v posilke nabrat dake tie svaly a tomu prisposobim aj doplnky, teda protein, kreatin, aminokyseliny. Potom ked zacne sezona tak sa pomaly zbavujem tuku a ked jazdim viac na biku ako cvicim tak davam BCAA, gainer (po treningu), protein a samozrejme aj nejaky ten iontak. Tie BCAA a preteiny beriem hlavne preto aby som si udrzal aj nejake tie svaly (aj v sezone cvicim tak 3–4 krat do tyzdna) ked viac jazdim lebo pri mojej vyske (196 cm) nechem vyzerat ako spageta :) Teraz mam tak 90 kg, este planujem nejake 2 kila dole a bude to o.k. Samozrejme take veci ako vitaminy beriem ako samozrejmost, ktora by nemala v strave chybat.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Přírodní versus „umělé“ vitamíny. Už poměrně dost vědců tvrdí, že stejná chemická struktura u obou nemusí nutně znamenat stejný účinky – minimálně chybí k funkčnosti některých nepřírodních vitamínů vláknina. Proto se už do některých tablet přidává. A co bude dál? To nikdo asi neví. Možná se zjistí, že některý vitamíny dodávaný uměle jsou lepší než přírodní nebo naopak se zjistí, že zdraví škodí. Nemusí ani přímo, ale třeba právě přes nižší stupeň zapojení imunitního systému při obraně těla. Viz článek pro laiky, jakým tu ve většině případů jsme. Odborný články se dají taky najít. www.zdravi.idnes.cz/…-/zdravi.asp?…

        Prostě všeho moc škodí, i toho jinak „dobrého“ – viz třeba i kyslík ve vzduchu. Takže vitamíny beru jen v přírodní formě, uměle jen při nemoci. Při výkonu neberu nic, bo se mně příčí na záchodě něco jíst. Při jízdě na kole piju většinou jen ovocnou šťávu nebo čisotu vodu, v zimě občas čaj, ionťák jen ve vedru a při hoodně dlouhých výletech a preventivně při závodech (bo co kdybych se náhodou přestala kochat a chtěla si zamakat). Jiný doplňky stravy nepoužívám. Kdybych jezdila tak moc, že by mně nestačila klasická strava a hubla bych (mám rychlý metabolismus), asi bych se po něakým suplementu poohlídla.

        0 0
        • Imroman  

          Samozrejme ze prirodne vitaminy su lepsie ale niekedy sa proste neda jest taka bohata strava aby to vsetko pokryla.

          0 0
          • Toman  

            Prosímtě, proč by se nadala jíst tak bohatá strava, aby všechno pokryla? Když ta strava bude bohatá, pestrá, když budeš jíst všechny druhy a barvy potravin ( každá barva má kupříkladu u zeleniny své specifické složení ), a když budeš jíst to správné nutriční složení ve vhodnou chvíli, tak dle mého soudu bude stačit i nám sportovcům. Možná pak za tebou uvedenými důvody bude lenost si takovou stravu připravovat.

            0 0
            • YuraOlomouc  

              Třeba protože ovoce a zelenina z Alberta stoji za hovno? Ne kazdej si muze pestovat nebo kupovat opravdu cerstve a kvalitni potraviny. Kolik si myslis, ze ma vitaminu ta dovazena hmota prodavana u nas??

              0 0
              • Toman  

                A kdo koho nutí kupovat ovoce a zeleninu v Albertu?

                Hodně lidí dneska obědvá v práci, připravuje jídlo doma z polotovarů atd. Tak takoví, ať se nediví, že nemají energii. S trochou nadsázky – jak kdysi zpíval Pavel Dobeš: …že jak neni špeku, tak nejsu vykony. To má co dělat s doma připravenoým jídlem.

                0 0
              • Amoondre  

                Ja osobne si netroufam odhadovat, ale verim, ze ty to vis naprosto presne, takze kolik?

                0 0
                • YuraOlomouc  

                  A hele trn v prdeli presnej jak hodinky. :))

                  0 0
                  • Amoondre  

                    Takze taky nevis, sklamals

                    0 0
                    • YuraOlomouc  

                      Co nevim? Ze třeba za 4 dny při pokojove teplote zmizne ze spenatu všechna kyselina askorbova a proto zasadne nekupuju tu „cerstvou“ hruzu ze Spanelska, ale ceskej mrazenej, kterej si uchova mnohem vic mikronutrientu? :)

                      0 0
                      • Amoondre  

                        „Kolik si myslis, ze ma vitaminu ta dovazena hmota prodavana u nas??“ Tak kolik, prozrad?

                        0 0
                        • YuraOlomouc  

                          No zamrazuje se to skoro hned po sklizni, takze si to zachova urcite vicmikrozivin nez zelenina(hlavne ta listova) která se dovazi x dni od nekud.. Ovšem to si muzes všechno vyhledat, není to to nic prisne tajného a abych byl uprimnej, tak me začínáš srat a mam chut te poslat do hajzlu hehe.

                          0 0
                          • Amoondre  

                            Klidne posli, jestli se ti ulevi, myslim, ze to preziju. Pa zitra!

                            0 0
    • nobody  

      Vidím, že pár lidí tady má o suplementaci dobbý přehled. Já mám problém s tím, že když mám častější projížďky, tak mám potom takové tiky – cukání v menších svalech (někdy v předloktí, lýtko …), nijak to nebolí, ale je to nepříjemné. Křeče nemívám. Co může na to pomoct, zvýšit hořčík, vápník nebo něco jiného? dík

      0 0
      • Hejdik  

        Možná bych zkusil i nějakou regenerační masáž. Taky by to mohlo být nedostatkem cukru, zkusil nějakej sacharidovej přípravek kterej dodá unaveným svalům energii a taky aminokyseliny ,které urychlují regeneraci svalových buněk. Vhodnej přípravek a použití ti jistě doporučí v každé lepší specializované prodejně.

        0 0
        • nobody  

          myslíš, že to je nedostatkem cukrů? Já spíš myslel, že mi chybí nějaké minerály. Ale vyzkouším zvýšit ty sacharidy, ale asi ne sachariďákem, páč mi vadí mlíko a mléčné věci (krom jogurtů)

          0 0
          • Alty  

            Sachariďák po výkonu znatelně urychlí regenere… no tamto. A i kvalitní se rozdělávají ve vodě.

            0 0
        • Toman  

          Ráno se pořádně najez, různé obiloviny, kaše, ovoce, marmelády, med atd. Pak průběžně doplňuj jídla a střídej všechny druhy potravin. Před sportovním výkonem opět hodně sacharidů s dalšími látkami, které jsou v oříšcích, zelenině atd. Během výkonu opět podobně ( hodně jíme sušené ovoce všeho druhu a obiloviny, chleba s domácí marmeládou ). A po sportu pak zase sacharidy s pořádnou porcí těch bílkovin ( i když ty je dobré v menším množství i v ostatním jídle během dne ) – maso všeho druhu a lustěniny, tvarůžky. Masem doplníš spoustu důležitých látek. A po řádném výdeji ( celodenní vyjížďka ) klidně i druhou večeři. A ke všemu zeleninu. A nebudeš mít hlad, nebudeš druhý den na šrot a nemusíš se zajímat o předražené a mnohdy plané doplňky. Sportuji celý život, jím normální česká jídla, denně kupu zeleniny, a dbám na opravdu pestrou stravu a nemám žádné potíže s trávením ani s nedostatkem energie.

          Trošku sem to sepsal:

          http://www.cyklisprint.wz.cz/vyziva.html

          0 0
      • Rychlej turista  

        Chtělo by to aspoň základní údaje – věk a kolik jezdíš.

        0 0
        • nobody  

          30 let a jezdím cca 3–5× týdně okolo 30km na vyjížďku. Tepák nemám, ale intenzitu nejezdím nějak moc brutální.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Tohle krátké, ale pravidelné ježdění je ideální, když není moc času a člověk se i přesto chce udržovat v nějaké kondici a dobré náladě, ale tato zátěž by ti neměla dělat žádné potíže, spíše naopak a na ni musí stačit normální strava. S tímhle bych spíše skočil k doktorovi, protože je možné, že ti něci chybí, ale není normální, že se to projevuje už po takové zátěži, takže problém může být větší, než se zdá.

            0 0
            • nobody  

              a co zkusit po dojetí vypít vodu s glukopurem (hrozn.cukr) – má to nějaký efekt na regeneraci?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Je to takový vyprošťovák, někdo to dělá. Tady se ale bavíme o tom, že pozoruješ určité problémy po zátěži, kterou by mělo být tělo schopno zvládnout bez jakýchkoliv problémů. Pokud normálně jíš, tak je problém někde jinde.

                0 0
            • Mikikuba  

              Přesně.

              0 0
      • Toman  

        Tvůj problém nebude v nedostatku hořčíku a vápníku, ale prostě v nedostatečné trénovanosti, v nezvyku na zátěž, na pohyb samotný, i když, strava v tom hraje roli rozhodně také. Ale to už pouze souvisí jídlo s pokrytím zátěže.

        0 0
    • Alty  

      Skusil bych třeba jedno pivo večer po projížďce. Ale až večer a jenom jedno. Du si ho dát.

      0 0
      • soc  

        Zkusil jsem tri. Je to dobre, funguje to.

        0 0
        • Alty  

          Někdy méně znamená více. Ale zase jindy může více znamenat ještě více anebo… atd.

          0 0
          • soc  

            No ja si dal jeste sklenicku vina a asi pujdu i do slivovice… trojboj je trojboj… ale clovek strasne rychle zapomene na to, ze ho boli nohy a je mu lito, ze toho nenajel za den vic…

            0 0
    • RedAce  

      Po treninku Protein CFM od VitalMaxu. Před, nebo i při Gainera 2.

      0 0
      • Alty  

        S takovýma chemikáliema máš energy minimálně na 4hodiny denně né?

        0 0
        • RedAce  

          30hodin týdně. Toho gainera při treninku trochu zředěnýho. Nemusim si brát jídlo, lae vozim ho jen na objemy. Když jezdim intervaly tak ne.

          0 0
          • Alty  

            Tak to budu muset skusit. Jak se blíží den volna tak už sotva držim oči otevřený jak sem vodvařenej. A třicet hodin to nebejvá.

            0 0
            • RedAce  

              makáš, nebo chodíš do školy? naplanuj si trenink ta, že přez týden dáš 15 hodin a o weekndu dás dalších 15.

              0 0
              • Alty  

                Jak mam dát o víkendu 15 hodin? to bych měl prdel rosekanou jak wehrmacht. Práci mam takovou nepravidelnou, ale dost volna. Vrchol sezony mi akorát vyjde na KŠ a to se mi hodí. Plánovat skoušim, ale znáš to.

                0 0
                • RedAce  

                  to já chodim do školy, tak nějak plánovat můžu, chodim ale na strojní průmku a to se ti pak nahrnou všechny cvičení a na kolo ani nepomyslim. ale to je jen velmi málokdy. Dá se 15h dát za weekend. Ale chce to trasy, který neznáš. Jel jsem jednou okruh za weekend 2× a byl sem uplně v hajzlu, když jedeš 3 hodiny a víš že nejsi ani v půlce…

                  0 0
                  • Alty  

                    Okruh který neznáš a na něm pak nabloudíš 160kiláků, dobrej trénink. Tak to si to radši naplánuju. Už se mi to mockrát povedlo až sem začal vozit nouzovou blikačku.

                    0 0
                    • RedAce  

                      Taky planuju, podle cyklomapy. nebo neco takovýho. jentak naslepo bych si nešel 200 )))

                      0 0
                      • Alty  

                        Závodíš i silničku nebo jen bejka?

                        0 0
                        • RedAce  

                          Min sezonu jenom biky, ale ted i silnice. Chci mít výsledky na nikách a k těm se dostanu přez silnici.

                          0 0
    • Olinek8  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Toman  

      Pro běžného rekreačního cykloturistu, kterých nás je zde drtivá většina jsou doplňky stravy nepotřebné. Pokud bude i sportující člověk používat selský rozum, trochu dbát na pestrou a nutričně vyváženou stravu, a pitný režim, tak nemůže strádat. Sacharidy ve všech formách, ovoce, zeleninu všech barev, různé druhy masa, občas luštěniny a mléčné potraviny, to vše jíst pravidelně, v menších porcích a často a tělo dostane vše, co potřebuje.

      U pravidelně a intenzivně trénujících je bude situace odlišná jen v tom, že všeho budou potřebovat větší gramáž, a tudíž, aby se nepřejídali objemnou stravou, tak určité suplementy ano. A to podle druhů podstoupených či očekávaných zátěží.

      0 0
      • Rubi  

        o5 mate pravdu pane kolego lec za tech 8 let to mozna vi uz i dotycny tazatel…:D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.