Superior XP 979 29 2023 vs Trek Procaliber 9.6 Gen 3 2025

39 nepřečtených
  • Lukpen

Ahoj, po 17 letech jsem se rezhodl vymenit stary Pells razzer race 2008 za neco novejsiho. Jezdim vetsinou kolem Brna, vylety na Vysocinu, neco pojezdit v Jesenikach, apod. Vzdy se jede po asfaltu nez se clovek dostane do lesa, ale radeji jezdim mimo asfaltove cesty.

Dnes jsem zkousel Supa a byl jsem nadseny. V Elemetu mi skladaji Treka, XL, tak zatim nemohu posoudit, zkousel jsem L a to mi nesedlo. Merim 185, 86kg, 85cm rozkrok.

Muzete mi pls rici, zdali se vyplati 2 roky stary Sup nebo novy Trek?

Jestli to dobre chapu, tak na Supa, krome dokoupeni teleskopu, neni potreba moc sahat. Je neco na Treku, ceho bych se mel „bat“ nebo naopak, proc prave zvolit kolo Trek?

https://kolo.cz/…er-race-2008?…

https://www.mtbiker.cz/…p235813.html?…

vs

https://www.elementstore.cz/…-dark-web-P/

Diky!

0 1
    • RichP  

Osobně bych za tyto peníze nevzal ani jedno, ale pokud jsi s cenovkou smířený, pak za mě Trek a to hlavně kvůli rámu. Jinak krom o něco omezenějšího výběru teleskopky na SUPa nevidím problém v ničem ani u jednoho a výbavou ta kola nejsou nijak propastně daleko od sebe.

0 0
    • Tomcat  

Obě dvě katalogové-eshopové ceny jsou přepálené. Superior opravdu Treku nedosahuje nedosahoval a ani nebude.

0 0
    • Cyklofanatic  

Někdo tu dnes ve slevách dával slevu na ten Trek a byl aspoň za 58. Za ten SUP bych vzhledem k ročníku víc jak 50 nedával.

Za mě určitě TREK.

0 0
    • Lukpen  

Moc vam diky za postrehy. Skoda, ze ten Sup je ve skutecnosti tak skaredy – obri spodni ramova trubka a ta matna cerna tomu taky moc nepomaha.

Vyhral Trek, jenom teda pockam az padnou ceny.

Jeste jednou diky za vas cas!

0 0
      • Tomcat  

pockam az padnou ceny… …tradiční chyba je že lidé čekají slevy teď nebo po novým roce. To není spotřební elektronika, slevy kol začínají na konci léta až podzim kdy se představují nové modely. Pak bylo možné sehnat Cannondale HT se SIDem i pod 40k , teďka zbývají skladové ležáky a tradiční obchodníky přepálené modely jako třeba pseudoznačka Sup. Tedy slevy už byly…

2 0
        • Cyklofanatic  

Tak to máš defacto za pár týdnů.

0 0
        • Lukpen  

Ted uz vidim, ze se da Trek koupit za 55tis, toho jsem si drive nevsiml…neni nac cekat :).

0 0
        • Singlespeed  

Pokud je SUP pseudoznačka, tak pak by mě zajímalo, co je značka. Trek funguje na tom samém principu jako SUP. Rámy si nechává dělat podle vlastních specifikací všude možně (spoustu rámů má z Kambodže, kde mu dělají třeba i karbonové Madony), sám neumí vyrobit nic, maximálně nalakovat. Specialized, ten nemá vůbec žádné výrobní ani montážní kapacity, jen kanceláře a nechává si posílat od dodavatele celá zabalená kola. Stejně je na tom třeba Scott nebo GT, které donedávna fungovalo s pouhými 9–12 zaměstnanci. Pinarello má rámy ze stejné fabriky jako třeba Author (Carbotec Industry). SUP tu byl mezi prvními s naprosto originálním X-road, rozjel jako jeden z prvních v Evropě 29-er.

0 0
      • K2  

SUP v červené se mi náhodou líbí!

0 0
        • Tomcat  

Bohužel vzhled nejezdí a ani ti entuziasmus neproplatí.

SUP není za ty peníze něco co se má rovnat s Procalibrem s ISOspeedem . Cena SUPa přesně zapadá do skuhrání o skladových zásobách co bylo v mediích. To kolo není nic SUPer a jen cenou ho posouvat do vyšších kruhů no nevím nevím. Není to spíš doklad neefektivní výroby?

Bike Fun International tu nemusí za pár měsíců být krach Treka se moc nečeká a lidi tady hodně zajímá záruka a ta je u SUPa jaká ?

0 0
          • hawrda  

Tenhle Procaliber nemá isospeed

0 0
          • Singlespeed  

Lidi sice teoreticky záruka zajímá, ale pak se něco stane, tady na fóru jim správně poradí, ať to reklamují, ale se zlou se potáží, nešťastníkům se prostě najednou záruka využít nechce.

0 0
            • Tomcat  

Tak ono je to pro hodně lidí španělská vesnice jenže SUP prostě tu záruku nemá Trek ano.

0 0
          • jonti  

Není to tak jednoduché, mně se třeba na Superiorech (ht i full) jezdilo vždy velmi dobře a na Treku (full a silnička) se mi dobře nejezdilo.

Superior je výrazně menší značka a ani ta záruka tam taková není, ale třeba současný závodní full je pro běžného hobíka určitě lepší než Supercaliber.

0 0
            • Tomcat  

Sup ano , ale za jako cenu ?

Závodní ful který útočí na pozice Epica, BMC, SC Blur , Scalpela atd… …v téhle kategorii je dost nával.

0 0
            • K2  

Pokud jsou testovačky, tak je nejlepší se projet a rozhodnout se podle sebe a tras, které budu jezdit

0 0
    •  

Jenom poznámka – na ten Procaliber Gen.3 je v Elementstore po zadání příslušeného kódu teto týden 10% sleva.

0 0
      • Tomcat  

je furt drahej…

1 0
        • hawrda  

Jak pro koho.

0 0
          • Tomcat  

Ikdyž si jich můžu koupil několik tak je drahý

To jestli je něco drahý, není o tom jak kdo má zhruba hluboko do kapsy. Ale jaká je situace na trhu , za kolik to nabízejí ještě jiní a co konkurence..

0 0
            • hawrda  

Já jsem tedy nějakou slevu měl taky, ale nebavi mre cekat na nějaké slevy, když se rozhodnu.

Navíc v tech slevach už nemusí být požadovaná velikost.

A taky pul sezony pryc.

0 0
              • Tomcat  

A pro sis koupil kolo za 60lk s Rebou ? Ok to je vážný.....

0 0
                • hawrda  

A co jako? Mám už nekolikatou v poradi a funguje vzdy v pohode.

Nerikam, ze SID by nebyl lepsi, ale není tam no.

Na druhem kole mám FOXe, rozdíl 00 nic.

0 0
    • hawrda  

Já tohoto Procalibera mám.

Je to dost schopné kolo, dokonce na nem jezdím víc než na fullu jak mě bavi.

Teleskop a víc trailova geo je super.

Jen jsem nechal dat dozadu 180 kotouc.

Ty pak casem vymenim za lepsi a k tomu metalicke desky.

Jinak jsem na to zatím nesahal.

Viz galerie.

0 0
      • Lukpen  

Diky za inspiraci. Vcera jsem si dovezl 9.6, zatim mala projizdka a spokojenost.

Ale tak nejak musim rict, ze kdyz jsem se projizdel na Supovi, tak mi to prislo o trochu prijemnejsi svezeni, jako kdyby to jelo samo, vic letelo, nevim jak to popsat :)…nicmene ta spodni ramova trubka by me nedala spat. Kdyby Sup nebyl matny, ale cerny jako ten Trek, tak by se to mozna dalo jeste nejak mozna skousnout. Je i zvlastni, ze nikde na eshopech nejsou nafocene detaily (alespon ja jsem nikde nenasel). Hrozne jsem se na neho tesil, ale pak kdyz jsem ho videl, tak i vidle, komponenty, pocit z jizdy, to vse me nedonutilo ke koupi.

1 0
        • Cyklofanatic  

Já myslím, žes udělal dobře. Když kupovat HT, tak procalibry (ať už nová či starší generace) je dlouhodobě asi nejlepší volba. Ten SUP je takovej chrti závoďák, proto ti mohlo přijít, že to jede o něco lépe. Ten Trek je ale daleko zábavnější a pohodlnější – díky geometrii a izobow.

1 0
        • Tomas_82  

Originální pláště jsou děsné kotvy, když tam dáš něco normálního, poletí to taky.

0 0
      • Lukpen  

Skoda, ze jsem o teto cene nevedel drive, mozna by to se mnou jeste pohlo, ale jak pisu vyse, ta spodni ramova trubka prebila vse pozitivni…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.