• Kacafirek

    Zdravim , v srpnu jedu na tyden s kamosem na Sumavu konkretne Ceske Zleby coz je kousek od Volar .Potreboval bych poradit nejake dobre trasy ma bike s delkou tak kolem 50–60 km muze byt i vic .Jde mi o to kam mi doporucite se urcite podivat a co nevynechat pripadne jak je to tam se zakazy . Dekuji.

    0 0
    • abro666  

      TAM JE PEKNY VSECHNO:)

      0 0
    • Singlespeed  

      Letos v květnu jsem se v této oblasti na biku chvíli pohyboval. Zajímavá místa jsou třeba Stožecká skála, Plechý, Trojmezí, Třístoličník, Hochstein, Plešné jezero, hřebenovka Bischofsreut-Sulzberg-Haidel, Boubín, Bobík atd…

      0 0
      • Kacafirek  

        Zdravim , diky mrknu jeste do nejake mapy .

        0 0
      • RR  

        Hlavně masiv Boubína je parádní – je tam spousta cest různých kvalit, po kterých se dá jezdit. Dále pak za silnicí za Kubovou Hutí směrem na Lipku je to také zajímavé.

        0 0
      • Kubajzs  

        Na Trojmezí ani vrchol Plechýho se na kole nedostane.

        0 0
        • Singlespeed  

          Když jsem se tam dostal já, tak to snad zvládne taky, ne? ;-) .

          0 0
          • Kubajzs  

            Když pominu, že se v NPŠ smí jezdit na kole pouze po stezkách, které k tomu jsou určené, tak nevím jakej bude mít zážitek z toho, když potáhne 3/4 cesty kolo na zádech :))

            0 0
            • Kacafirek  

              Zdravim , takze jak je to s temi zakazy , pripadne mi doporucte nejakou peknou trasu tedy mimo ty zakazy . Diky .

              0 0
              • Greyhound  

                Se zákazama je to úplně jednoduchý – kde to v NP není výslovně povolený, je to zakázaný. Takže v NP trasy plánovat podle cyklomapy, možností zas tolik není, v sezóně tam bývá proto docela rušno.

                Stačí ale zajet za hranici NP (jak už tady zaznělo tak třeba hřeben Boubína, okolí Lipky, Vimperka, Kašperek…) a člověk může jezdit jak chce x-hodin a nepotká ani nohu, cest jsou tam stovky kilometrů, se to snažím systematicky projezdit a je to teda celkem dlouhodobej projekt :-)

                0 0
            • Singlespeed  

              Nevím, jestli si to nepleteš. Pohodlně sjízdné lesnické cesty na Rakouské straně vedou skoro až na obě místa, potlačíš jen pár metrů. Na biku příjemný výlet, proto jsem to doporučil.

              0 0
            • hawrda  

              Já to dal na kole taky.Klidně bych to prošel i pěšky,ale nástupní a dojezdové trasy by byly moc dlouhé.Tedy dojet na kole,přenést nesjízdné úseky a pak po legál cestách zase domů.Jinak to asi bez auta či jinak motoryzovaného přiblížení nejde.

              0 0
              • RomanH  

                Zkusim obnovit tema.

                Kolik je toho sjizdneho (respektive kolik km z tech cca 15ti kolo ponesu) z teto trasy ? Zakazy, prosim, neresme. Diky moc.

                0 0
                • Singlespeed  

                  Tahle hřebenovka moc jezdivá není. Značnou část trasy kolo poneseš nebo povedeš, ale dá se to zvládnout. Zirecek se zpočátku snažil co nejvíc jet, ale je to extra náročné na techniku a na fyzičku, tak jsme to radši poslušně tlačili. Přece jen, zničit se na pár kilometrech, když jich máme ujet 150 se nám nezdál dobrý nápad :-)

                  0 0
                  • RomanH  

                    Ja to prave minulej rok dojel na Smrcinu (uz nebyl cas pokracovat), tak bych to ted chtel projet dale. S obcasnym nosenim pocitam, pokud to nebude plnych 15 km :-) A to poskakovani mezi kameny me bavi, podobne jsme ted bojovali v Jesenikach.

                    Ad 150km – co jste meli naplanovano ?

                    0 0
                    • Singlespeed  

                      Zjednodušeně řečeno: Jeli jsme z Prášil k Plešnému jezeru, na Plechý a po červené tur. značce zpět do Prášil.

                      0 0
          • miki  

            Taky jsem se tam dostal s kolem ,ale omylem z rakouský strany a táhl jsem kolo jak nahoru tak dolu.nikdy více !!!

            0 0
    • MirosPikos  

      Šumava je celá hezká, hlavně ten krásnej zdravej les :) Pořídil bych si dobrý mapy, ideální nějaký offline v mobilu (Locus Pro, Trekbuddy a jiné aplikace) a určitě něco hezkýho objevíš. Mě trochu nesedí značení na Šumavě, takže raději jezdím podle těchto map, vymyslím si nějaký cíl a jedu. Člověk si občas zajede, ale zase pak vidí věci, který by třeba na doporučení nikdy neviděl.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.