Střešní nosič na auto - kolik kol se vejde?

54 nepřečtených
  • koubic8

    Zdar,

    řeším koupi nějakého nosiče kol, zřejmě na střechu, protože ho využiju párkrát za rok. Nejradši bych kola měl vevnitř a krámy z kufru dal radši do rakve, ale ve 4 lidech se kola dovnitř asi nevlezou :/ Mám tedy dotazy:

    1. Vlezou se vám do kombíka dovnitř 4 kola a 4 lidi? (mám Ford

    Mondeo)

    1. Na střechu bych koupil jetej příčník

    originál Ford za tísícovku, kterej má mezi těma packama bohužel jen 85 cm. Myslíte, že na to půjdou nějaký 4 nosiče nandat? Thule nebo jiný příčníky s T drážkou jsou sice fajn, ale za 4000+ Kč, ne díky :)

    Díky :)

    0 0
    • Soreno  

      Podobný příčníky mám na Stilo a 3 nosiče naprosto bez problémů se 4 to pujde taky, ale už asi budeš muset laborovat s výškou sedel a popř řídítka pootočit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      mě se na střechu vejdou 4 kola (mám klasický příčník, šíře taky okolo těch 85cm a klemy) a je dost na fest, kola na střídačku bez sedel, nosiče. Já mám 2 nosiče thule + 2 další co si kdo přinese. Kdybych to vozil v T drážce, tak se ty 2 krajní kola dají posunout a vešlo by se to líp.

      0 0
    • nitraq  

      A tažné máš? Když to sečtu, tak to máš 1000 za příčníky a 4× 1500 za nosiče, to je celkem 7 tis. Za 8 tisíc máš Wjenzek Alfa 3+1, kam dáš čtyři kola a máš volnou střechu → lepší aerodynamika, nižší spotřeba.

      0 0
      • koubic8  

        Tažný mám. Ale co ten Wjenzek, je dost spolehlivej? V testech jsem ho nikde neviděl, ale když sem viděl, jak v testech nekvalitní držáky (Mont Blanc) padaly z auta, tak se mi moc riskovat nechce.

        Na střechu bych klidně dal Thule FreeRide, novej za 1000, jetej za 800, kterej drží jak ProRide (ne-li víc) a trochu horší manipulace mi nevadí. Příčník stejně musím koupit kvůli rakvi, takže 4 kvalitní střešní nosiče by mě vyšly na 4000 Kč a neprověřenej nosič na kouli 7500 Kč. Rozdíl 3500 Kč by se mi na spotřebě vrátil za cca 8000 km, což jen tak nenajedu. Já to asi nepotřebuju na dlouhý štreky, na ně bych si snad mohl půjčit od známýho Thule na kouli.

        Tak díky, budu předpokládat, že na tu 85 cm širokou lyžinu se mi podaří vměstnat 4 kola :)

        0 0
        • enjoy  

          4 Freeridy se vejdou těsně do 108cm tyče a to ještě do T profilu.

          Wjenzek půjčujeme i prodáváme, takže ti můžu asi tolik, že je funkční, spolehlivý atd, ale není to materálově taková paráda jako Thule.Navíc se na kouli uchycuje pomocí matice a stranového klíče číslo 30.U thule je to pouze stlačením páky o 90 stupňů.

          Jinak co se týče čtyř nosičů na 85cm příčníky, neříkám, že nějaké nepůjdou, ale Thule Freeride určitě ne.

          0 0
          • Smazaný účet  

            dám 4 proride 591 na tyč 108cm kde použitelná délka je někde okolo těch 85cm. S T drážkou by to samozřejmě bylo o něčem jímnem, ale i tak se to vejde.

            0 0
            • enjoy  

              Jdu to vyzkoušet:-)

              0 0
            • enjoy  

              Tak jo, na 108cm to jde.Ale nejlépe do T adaptéru, anebo když budou mít ty příčníky úzké patky, aby šly ty krajní nosiče uchytit přes patku.

              0 0
              • Ruprt2  

                Prosímtě jak dlouhé kolo jde nacpat do Thule OutRide?

                0 0
                • jecnak  

                  Tandem uz ne, ale lehokolo ano, takze 26, 29, 27,5 a urcite mnoho dalsich rozmeru.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Mám přípojný bazmek pro dítě od Bareše, je to dlouhé dost. Přece jenom bych byl vděčný za rozměr, pokud by se někomu chtělo.

                    0 0
                • enjoy  

                  Co se týče Thule Outride 561, tak vzdálenost uchycení vidlice předního kola – stahovací pásek zadního kola v nejzašší pozici je 112,5cm

                  0 0
              • Smazaný účet  

                dávám je mezy patky, přes patky by to tady nešlo, na střídačku, všechny kola v jednom směru nejde poskládat, musím sundat sedlo, s řidítkama nic nedělám. U příčníků s T drážkou je problém, že tam nejde (kromě Thule) použít nosič, co má uchycení klemou.

                0 0
                • koubic8  

                  super, to rád slyším :) ale proč by nešlo na příčník s T drážkou přichytit nosič/rakev klasickým způsobem – klemou? Ten Forďáckej příčník s T drážkou má rovnej spodek i hořejšek. Třeba tady má ProRide uchycený klasicky.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    na AL příčníky s T drážkou klasickou klemu na hranatý ocelový příčníky nedáš. Ten profil je širší (před mnoha lety odzkoušeno i na forďáckym, který je o fous užší než thule) to co je na fotce co jsi vložil je, jak píšu, klema o thule která jako jediná (co vím já) jde i na al příčníky. Já ji na 591 mám, nevím jeslti ji dávají i na nižší řady nosičů. Kdybych nevozil i kola kamarádů, kteří thule nosiče nemají , používal bych AL příčníky kde by se ty nosiče dali posunout víc do krajů a lépe by se to skládalo.

                    0 0
                    • enjoy  

                      Začínám se v tom trochu ztrácet, ale na té fotce je Proride s jak ty říkáš klemou, na hliníkovém příčníku, o kterém si řekl, že to nejde..Tyto příčníky Thule nejsou.Co vím, tak jdou s klemou dát i na hliníkové HAKR.

                      Ale jelikož součástí balení Proridu jsou i T adaptéry, tak není důvod, dávat Proridy do hliníkových tyčí jinak, než T adaptérem.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        tak ještě jednou, řekl jsem „U příčníků s T drážkou je problém, že tam nejde (kromě Thule) použít nosič, co má uchycení klemou.“ Nevím jaké klemy kam thule dává, na proride591 je právě tahle, která jako JEDINÁ (co vím) jde na AL příčníky použít. Třeba HAKR nosiče tam prostě nedáš. klasický černý hranatý příčník je o dost užší než jakýkoliv AL příčník co jsem měl v ruce (Thule, FORD, OPEL). A tady je ten problém, že většina nosičů co mají systém uchycení tou klemou na tyhle profily nejde.

                        0 0
            • scota  

              Plánuji koupi Thule ProRide 591 s instalací do T drážky na fulla. Jaké jsou vaše zkušenosti a jak rychle se dá s koly bezpečně jet po dálnici (Jak moc to hučí).

              http://www.stresninosice.cz/…-591-proride

              http://www.stresninosice.cz/…system-c-alu

              0 0
              • grim334  

                mozna pozde ale prece, mam 591 a nehuci to skoro vubec. Pravidelne vozim 2 kola, pokud nevezes kola chce to dat gumu mezi nosice jinak drazka hvizda. S kolama je to kupodivu ok. Rychle se stim da jet, ja jel cca 160 a krome narustu spotreby nosic nemel problem. Myslim ze tech 160 je max. pro co je certifikovany.

                Mel bych zaroven dotaz na Thule OutRide 561, jde to pouzit na karbonovou silnici? Neni na uchyceni vidlice nejaky problem, nebo se da silnici uchytit bez problemy i do 591 aby predni kolo nemelo velkou vuli?

                0 0
              • petr81cz  

                v obchode rikali, ze homologovane to je na 130km/h

                mel jsem tam 3 kola a v pohode.

                Huceni jsem nezpozoroval. Jediny kdy mi to huci, tak je, kdyz mam jenom pricniky bez drzaku na kola a bez gumy v T drazce. To je hukot :)

                0 0
        • pavlik6022  

          Wjenczek je provereny , dost lidi na Bf ho vozi. Pohledej v historii ‚nosic na tazne‘ . Mam objednanou Sienu od Peruzzoa to teprve bude prdel :-)

          0 0
      • kesu  

        hele naskládat na nosič na kouli 4 kola je docela skládačka…

        0 0
        • nitraq  

          Jo, trochu tetris to je. Ale vozím buď dvě kola, to je pohoda, nebo čtyři kola, který jsou pokaždý stejný. Takže už vím, jak je tam poskládat a není to takovej boj jako zprvu.

          0 0
          • kesu  

            jako je fakt, že když si zapamatuješ který kolo kam tak to pak je v pohodě. Ale já běžně vozím dvě a ty se vejdou ob jedno krásně:-)

            0 0
            • PavelKal  

              na tu kouli se čtyři vlezou ale taková řešení jsou poměrně dost finančně náročná, třeba tohle řešen í http://www.amsa.cz/…Quattro-N003 ti ty čtyři kola umožní ale fakt je důležité si pamatovat pořadí jednotlivých kol protože jinak ej to boj s větrnými mlýny. Ale zvyknout se na to dá.

              0 0
              • nitraq  

                To uz si daval nekam jinam, ne? Podle me uplne nestastny reseni, drahy to je jako Thule, coz je top, a je to horsi i nez Wjenzek za 8 tisic. Uchyceni vypada docela nestabilne a sklapeni je kde?

                0 0
    • worlusho  

      Marea sedan 5 kol, 4× nosič ProRide 591, 1× Freeride 532, příčníky Neumann 4hran.

      0 0
      • koubic8  

        Máš nosiče chycený i na konci těch tyčí až za packama? Jinak mi nejde do hlavy, že by jsi na cca 85 cm prostoru mezi patkama vměstnal 5 kol :)

        0 0
    • MichaelSimek  

      my jsme pred lety na mondeo nacpali 6 kol, 2 silnice a 4 horaky, ale byl to jezek v kleci, ale slo to

      0 0
    • Fran-tic  

      Zdravím, sháním nějaký levnější nosič pro am kolo. Je to jen občasné vození, max 5× za měsíc. Máte zkušenosti s nosiči s úchytem za přední vidlici?

      http://www.kupkolo.cz/…duna_z91827/

      http://www.kupkolo.cz/…ci-al_z6033/

      0 0
      • Smazaný účet  

        jestli máš na přední vidlici pevnou osu, musíš sehnat ješte redukci.. Vozit kolo 5× za měsíc, koupím si něco pořádnýho..

        0 0
      • goofy  

        Co máš za kolo, že vymýšlíš tyhle kraviny?

        0 0
        • Fran-tic  

          no jako s pevnou by to byl problém, ale vezl bych třeba silničku nebo treka k přítelkyni, na projížďky s ní mi je am zatím na nic :)

          0 0
        • Fran-tic  

          jde mi hlavně i o to, že merida má hranaté trubky, takže tím odpadá kopec nosičů, které jsou do oválu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            thule 591, dá se občas sehnat v akci, nebo aukro…

            0 0
          • goofy  

            Thule Freeride 532 a narveš tam prakticky cokoliv. Dá se sehnat lehce nad tisícovku a montáž na auto víc než snadná. U těchto nosičů za vidli prakticky odpadá výhoda střešních nosičů, protože stejně musíš sundávat přední kolo, a to můžeš rovnou narvat kolo do auta…

            0 0
            • Fran-tic  

              ne pokud máš toyotu yaris :)

              0 0
              • goofy  

                no rozebrané by šlo narvat i tam… :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  znám člověka co vozí v citigo 2 kola (spolucestující musí sedět v tandemu :D) ale naprosto chápu, že tazatel chce nosič…

                  0 0
                • Fran-tic  

                  neříkám, že to nejde, teďka 23 jsem byl na lysé a pohoda. ale to bahno vevnitř prostě nechceš :)

                  0 0
                  • goofy  

                    každopádně druhý bych nechtěl určitě. První taky ne. Pokud se ti zdá Thule freeride drahý, tak se dá sehnat v nehlinikové verzi za nějakých 600.. Upneš tam skoro každé kolo (kromě žebřiňáků ala RB Dragster)… Já bych šel a jdu do klasického Freeridu 532…

                    0 0
      • jIrI___  

        Rovnou kup něco lepšího. Jak jsi sám psal, nejsi tak bohatý abys kupoval levné věci ;-) . Ale jinak jak psal goofy, ten nosič postrádá asi jedinou výhodu nosiče na střechu.

        0 0
    • Rudyshy  

      nemate nekdo skusenost s skracenim pricniku?

      vadi mi ze trci po stranach a zbytocne to potom vic huci?!?!?!

      mam menabo brio a tam se pise ze neskracovat ale technicky v tom nevidim zadny problem aby to bylo kratsi.

      dik

      0 0
      • goofy  

        A seš si jistý, že tu hučí proto, že to čouhá do boku? Ta hlučnost navíc bude dle mě minimální.

        0 0
        • Rudyshy  

          tezko rict ale od strechy nic neslysim jen po stranach.

          Nicmene i esteticky by se mi to vic libilo kdyby to necouhalo. Na trese nosim jedno kolo pro vic kol mam nosic na kouly (vsechnu thule)

          0 0
      • Petr L2  

        Příčník jsou na koncích zašpuntované ne? to by hučet němělo, mě tedy vždy hučely díky těm podélných drážkám nahoře nebo dole, když náhodou nebyly kryté tím gumovým páskem, stačilo přelepit třeba duct tapem a byl klid.

        0 0
        • Rudyshy  

          jj jsou, ale v podstate trci ponad podelniky a obrys auta. A beru to tak ze na strechou je urcite proudeni ale tim ze konce jsou uz mimo tak to uz je v niom prostoru.

          drazky jsou v pohode tam jsou gumy/zaslepky.

          0 0
          • goofy  

            Raději bych urval zrcátka. ty trčí víc a jsou větší… ;-) Největší bordel dělají různé škvíry a mezery, kterými luft proudí, a ne tyhle cancoury.

            0 0
            • Rudyshy  

              napad dobry :) ale vratme se k tematu.. ono na tom superbu moc toho neni slyset ale tekove to huceni mam pocit jak kdby to slo bokem.. nic asi to skusim na jednom a uvidime.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.