Středové složení u starý hrchly

4 nepřečtené
  • MaaRtyCZ

    Ahoj, dobrý den. Chci se zeptat, neřešili jste už někdo náhodou Středové složení u starého kola konkrétně značky Olpran? Jak je viděl na fotkách, mám tam staré složení a tak po 1000 km odešly ložiska.. Zase. Tak bych tam chtěl dát zapouzdreny střed, ale jak je vidět na fotkách je tam uchycení vodícího plastu pro Lanka.. Neřešili jste to někdo už náhodou? Myslím že to tam bude překážet… Půjde tam dát například středové složení od force? Alw asi by to šlo i přilepit jen nevím jak dlouho by ti drželo. Díky za rady a postřehy. A jesi už se to tu řešilo tak se omluvám…

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Odbrousit zevnitř ten plastový šteft, pokud je součástí toho plastového vodítka, jinak vytáhnout. Potom do vodítka vyvrtat dírku v jeho místě a použít odpovídající krátký šroubek správné tloušťky (možná bude potřeba nábytkářský) nebo přes podložku přinýtovat, na to tam i se zapouzdřenou osou nejspíš místo zůstane (a z nýtu opatrně vyklepnout zbytek stahovacího trnu, aby zůstala opravdu jen plochá hlavička).

      A možná bude stačit jen odbrousit a nechat být.

      0 0
    • iiki  

      Ten kousek plastu co zavazí odbrousit, lepit to není potřeba, tah lanek to podrží. Novější provedení je na šoubek, když překáží tak tam stačí pod něj přidat podložku(dvě), zkracování pidišrobku jde blbě. Takže kdybys to chtěl pojistit tak říznout závit a přišroubovat.

      Středové složení je jedno co je za značku, důležitý jsou v podstatě dvě věci:

      1. správná délka (aby kliky nebyly moc blízko k ramenu zadní stavby a moc daleko od rámu) – ideální je zachovat původní řetězovou linku (doporučuju před demontáží přeměřit , občas je to z výroby trochu mimo). Pozn. Málokdy se podaří při týhle výměně os trefit správnou délku osy na první pokus.
      2. velikost závitu misek, většinou bývá BSA, ale už jsem párkrát narazil na Itala (jiný průměr a obě misky mají pravý závit)

      Doporučuju závitníkem projet závity mufny a zafrézovat jí pravé čelo – příruba misky dosedne na rovinu a nebudeš muset řešit samovolné povolování. Důkladně to všechno máznout vazelínou – nebude to reznout a případná demontáž po čase nebude problém.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.