Středové složení Shimano SM BB70

15 nepřečtených
  • alesmelka

    Zdravim vsechny, narazil jsem na zvlastni „problem“ a zajima me jestli jste nekdo resili podobnou situaci a jak. Po tom co se mi zacalo ozyvat praskani a lupani ze stradu od pedalu a nepomohla ani rozborka pedalu a jejich promazani jsem se pustil do stredoveho slozeni Shimano SM BB70. Mam vsechno potrebne naradi, takze jsem zacal rozebirat, nebylo zapotrebi zadne sily, vsechno slo dobre. Demontoval jsem levou kliku a chtel vytlacit ven osu i s prevodniky a pravou klikou, k vytlaceni bylo zapotrebi spise tlaku nez sila a osa vyjela ven, ale uplne na hladko i s pravou miskou. Po podrobnejsim pruzkumu je v ramu jakysi naznak jako zavitu, ale zavit to neni, to stejne na misce. Ta ale nasroubovana evidentne nebyla, spis jen nasunuta. Jeste bych chtel napsat, ze k problemum doslo po roce jezdeni od zakoupeni kola, v dobe kdy je proste cas na hlubsi servis. Nejake zvlastni problemy jsem pred tim nepozoroval. Co vy na to? Je mozne aby to tak fungovalo dal nebo budu muset vymenit stred a nechat vyrezat zavit? Diky za prispevky. Ales

    0 0
    • Vilém  

      A nemas nahodou stred v provedeni presfit? Ten je bez zavitu, podobne jako klasicke hlavove slozeni.

      0 0
      • alesmelka  

        Ty jo nevim. Na leva miska je normalne nasroubovana, tu jsem povoloval klicem. Na te prave jsou jenom takove drazky jak naznak zavitu. Jak se pozna to provedeni bez zavitu? Je na tom nejake oznaceni? Mimo toho, ze tam ten zavit teda neni :-)

        0 0
        • Vilém  

          Aha, ted jsem koukal na presny typ stredu co udedls a opravdu by to mela byt klasika se zavitem.

          Tak v tom pripade je to vcelku pruser, protoze podle popisu je znicenej pravej zavit v ramu. Toto si nedovedu predstavit, jak by vzniklo provozem, leda by ta miska nebyla vubec dotazena, coz moc nepredpokladam. Takze to spis vzniklo uz pri montazi kola.

          Problem je jak to opravit, pokud je strzeny pravy zavit stredove trubky. Napada me preriznuti na italskej zavit, ktery je vetsi, ale pak bys to musel kombinovat se silnicni stredovou osou.

          0 0
          • Hrabex1  

            neni to takovej pruser, proste se vyrizne novej zavit a klidne anglickej. Taky jsem mel strzenej zavit a nechal jsem si vyriznout novej. Puvodni zavit nesel trefit, ale vubec to nevadilo. Drzi to.

            0 0
            • alesmelka  

              Zvlastni na tom je, ze ten zavit je pryc i na te misce. Pokud to pri montazi nekdo zvoral, tak by myslim urval zavit v ramu, ale material misek mi prijde docela odolny. Tohle od tama vyjelo jako by to tam bylo jenom nasunute, ani naznaku po zavitu, ktery by treba sel jen tezko chytit.

              0 0
              • JakeF  

                Co takhle to vyfotit? ;-)

                0 0
              • Hrabex1  

                nevim, kdyz je zniceny zavit v ramu a sroubujes do nej zdravou misku, znicis ji taky (plati to i naopak).

                nech si proriznout zavit a pouzij novou misku. Myslim, ze to pude…

                0 0
            • Vilém  

              Tezko soudit na dalku. Pokud pise ze neni zavit ani v trubce, ani na misce, tak predpokladam, ze je proste strzeny. Takze pak nevim co by kam rezal, kdyz tam neni material a misky maji danou delku.

              0 0
              • Hrabex1  

                jasne, nemusi to jit, ale kdyz je zavit strzeny, ten material tam este nakej bude…

                0 0
              • alesmelka  

                Jasny vyfotit se to da. Ale mam pocit, ze tam proste neni material na proriznuti toho sameho zavitu, protoze ta miska tam jde normalne rucne natlacit jak spunt.

                0 0
                • Hrabex1  

                  zajed do servisu a a uvidis, co ti reknou. Myslim, ze to za zkousku stoji.

                  0 0
    • stanik48  

      Ahoj ozivim téma, můžu jako alternativu k původnímu středovému slozeni SM BB70 (už nejde moc sehnat) použít BB-MT800? Nebo poraďte jinou vhodnou alternativu. Je to na toho kellyse v mým profilu. Díky

      0 0
      • abel  

        tak použij bb52, je stejnej. ale mělo by to být kompatibilní i s bb800.

        já to použil obráceně tj. kliky m7000 a střed bb52 a funguje na 100%.

        0 0
        • stanik48  

          Ok, diky. BB-MT800 jsem někde četl že je to přímý nástupce bb70.p roto jsem jej uvedl

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.