Středočeské silnice aneb kritika nejen Dr. Ratha

134 nepřečtených
  • prvniodkonce

    Delší dobu o tom přemýšlím, štve mě to, ale dneska už to asi musím napsat, i když vás to třeba nezajímá, za to se, zejména nesilničářům, omlouvám. Chápu, že nemá smysl tahat na b-f politiku, ale politika bohužel ovlivňuje naše životy, a samozřejmě i v důležitějších problémech, nicméně:

    Všichni víme, jak vypadají silnice v okolí Prahy či ve Středočeském kraji obecně. Tady je čtyři! roky starý článek. Všichni víme, co se od té doby změnilo – nic. Každý známe desítky, stovky kilometrů silnic druhé a třetí třídy, na kterých se na silničce s nadsázkou téměř nedá jezdit. Další problém je, že po letošní zimě, kdy byly (a doufám, že už nebudou :)) poměrně dlouhé mrazy, se povrch vozovek ještě zhoršil. Řešení? V nedohlednu. Kraj pod patronátem Davida Ratha nemá dost prostředků na silnice (neměl je ani za Bendla, ze kterého asi za zásluhy o kvalitě silnic udělali ministra dopravy), jejich opravy škrtá, namísto toho vyplácí 30 CZK formou daru pro každého, kdo navštíví lékaře (tímto si jako děvka získal vítězství ve volbách) – to jsou asi ty „miliardy středočeskému venkovu,“ které sliboval na předvolebních plakátech v každé vesnici (asi má tučný konto).

    Ano, jsou cesty, kde se jezdit dá, ono se všude jezdit dá… Ale když vzpomenu luxusní silnice (a nejen luxusní, ale i jednoduše pěkné) všude možně po Sudetech (nejen z dotací EU), připadá mi, že okolo hlavního města je to halt trochu zaostalý kraj. A nikdo pro to nic nedělal, nedělá, dělat nebude, to je nejhorší.

     

    Anketa: špatný stav silnic

    49x
    92%
    3x
    6%
    0 0
    • favorit.  

      az jsem dneska premejslel, jestli si mam vubec kupovat ten novej carbon ram :-/

      Je to fakt motokros a ten ***** jeste takhle vyhazuje penize, ktery by mohly jit na opravu :-(

      0 0
    • michals1  

      Se stavem středočeských silnic jsem spokojen. Jsou daleko horší regiony. Zejména pohraničí či horské oblasti. Projezdil jsem většinu ČR a středočeské silnice mi přijdou jako jedny z nejkvalitnějších.

        
      0 0
      • Flegmatik  

        To je vtip, že? Já to vidím zase opačně :-)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Já taky, samozřejmě to neznám všude, ale třeba oblast Šumavy, Orlických hor, Jeseníků apod. je na tom po stránce povrchu silnic mnohem líp než moje teritorium na západ od Prahy.

          0 0
      • Jogador  

        By mně zajímalo jaké pohraničí jsi projezdil, možná tak na moravě, pohraničí se slováky. Jsem z Prahy, ale často pobývám u Jetřichovic v českém švýcarsku, Ústeckému kraji němci přispívají nemalé peníze na opravu silnic, aby si tam němečti turisté neničily auta, přispívají dokonce tolik, že některé silnice se opravují častějš, než by potřebovali, jen proto, aby se to mohlo vyúčtovat. Silnice v pohraničí se stěma našemi nedají srovnávat:)

        0 0
      • mr.antik  

        Cože? U nás je teda většina silnic naprosto v pohodě…

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Muzu mluvit za Pribramsko, ale jinde to asi bude podobne. Nekere silnice ujdou, jinde to je jako tankodrom. Hlavne bych ale rek, ze stav se spise zhorsuje nez zlepsuje. Po zime silnicari zalepi ty nejvetsi diry. Na celkovou rekonstrukci dojde jen vyjimecne.

      Mozna misto investic do cyklodalnic by mohli setrit asfalt na okresky :\

      0 0
      • Blacks  

        Souhlasim, taktéž nemám potřebu mít za barákem 4m širokou cyklostezku, radši když opravěji okresky, stejně tam nebývá velký provaoz, navíc i automobilisti budou mít radost. má to jen jednu drbnou nevýhodu a to, že si to pak nemohou vyúčtovat jako „peníze pro cyklistiku“

        0 0
        • treatt  

          Leda ze by na prave strane udelali jeste pruh pro cyklisty :)

          0 0
    • prodi  

      škoda každé facky, která nepadne Rathovi

      0 0
    • hribik A1  

      sak aby ked na rozbitej ceste zhavarujes, si nemusel nasledne u doktora platit :-)

      no vidis, my tu ani ratha nemame, a cesty su tiez tajak tankodrom

      0 0
      • prvniodkonce  

        Motivuješ mě, abych dneska taky něco vyfotil ;)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Tak tady to máš. První je ještě na území Prahy, další dvě už na území Středočeského kraje. Fotit silnice víc jsem neměl náladu. Při dnešní vyjížďce jsem měl štěstí na celkem slušný povrch.

          0 0
          • Flegmatik  

            Hmm, slušný. Na té první fotce by mě zajímalo, jestli to brát jako přechod pro chodce nebo ne :-/ A takových je spousta.

            0 0
            • prvniodkonce  

              Kdysi tam býval :D Tahle ulice byla v desolátním stavu už někdy před patnácti lety, pořád se to zhoršuje. Řeporyjská samospráva zřejmě nemá zájem o rekonstrukci, protože chtějí, aby tam jezdilo co nejmíň aut (nebo aspoň pomalu) – jedině tam pár let zpátky dali retardéry – toť vše.

              0 0
          • hribik A1  

            tak ta prva je drsna…aj ked kocky su u vas, bohuzial, docela rozsirene, na slovensku sa moc nevyskytuju na cestach, na morave je to ale snad kazda tretia dedina…

            no a teraz volaco od nas…ked prides niekedy k nam, tak take bonboniky su trebars od jablonice cez brezovu pod stefaniksteinom, stefaniksdorf (=kosariska), krajne az po visnove…dalej mozno odporucat zjazd z hranice nad cervenym kamenom na moravsku stranu nad nedasovu lhotu (tam treba chodit bud s downhillakom alebo prazdnym bruchom, inac to z teba vyklepe aj to co si zjedol pred dvomi tyzdnami), a pre milovnikov prvych tried potom no.50 od drietomy az po novaky. prve dve su medzi stefaniksdorfom a podkylavou, tretia predstavuje bezny priemer slovenskej cesty. ja som kvoli kvalite nasich ciest so ziletkou v podstate skoncil. jeden uraz mi stacil, na nase cesty radsej bajk

            0 0
            • prvniodkonce  

              Hezký. Ach jo, když já se žiletky vzdávat nechci, protože na bajku tolik s takovou lehkostí neobjedu.

              0 0
              • hribik A1  

                njn, jazdit na hajtrovici je pomalsie asi o 25%…ale vymenou za bezpecnost a pohodlie to akceptujem…na nase cesty to vazne neni…vyjmuc dialnice, ostavaju presne 2 v mojom okoli, kde sa s tym da slusne jazdit. niektore cesty maju dokonca horsi povrch nez poniektore lesne useky…a prave moznost urcitej kombinacie s polnymi cestami a lesmi (resp. vylucenie takejto moznosti pri ziletke) je druhym dovodom, aj ked ovela menej vyznamnym

                0 0
            • drtyc  

              porad jeste luxusni cesta. stribrnice – krenovice – bojanovice… uz aby tam byla dostavena dalnice na kromeriz v cele delce. ten usek mezi co je cesta tak na jedenoho kone s povozem a osla v protismeru a podle toho se i tak pekne vine, kdyz tam clovek potka nakladak s majackama s nadmernym nakladem a jede jednema kolama po tech dirach a druhyma kolama po hline mimo silnici prvni tridy je taky docela zazitek.

              ale zase silnicari maji jeste kalendarne zimu do konce brezna budou solit az pak mozna opravovat…

              0 0
              • drtyc  

                nehlede na to, ze ta cesta je tak uzka a derava, ze kamiony, co jedou tak, aby se nerozkmitaly a v zatacce nevyklopily normalne bez ostychu jedou obcas v protismeru, aby se vyhly diram.

                0 0
                • drtyc  

                  Prerov – Mostenice – privadec pred Prerovem ctyrproudovy a cesta do mesta kolem pekarny k nadrazi byla vzdycky mizerna, ale to co je z toho po tehle zime – na to, ze je krize a kamiony nemaji co prepravovat a ropa se temer netezi, protoze ji nikdo nechce, tak mam dojem, ze nekdo lze…

                  Chropyne – Prerov je trochu v lepsim stavu – der je jen par, ale kdyz malo, tak kvalitne. Klasicky pripad objizdene mitne trasy…

                  Pak uz je na jihozapad jenom cesta na Drahany skrz vojensky prostor a ta je okolo Prostejova vecne v rekonstrukci a dal pak dukladne prosolena.

                  0 0
                  • Stancek  

                    Vzdyt PR – Mostenice nedavno zaflikovali.. aspon ty nejhorsi diry, uz tam nehrozi prorazit plast a znicit rafek na aute… ;-)

                    Cesta Prerov – Chropyne je na prerovsky pomery uplnej luxus, par der Prerov – Bochor a kousek povolne krajnice v zakrutach Kyselovice – Chropyn.

                    0 0
                    • drtyc  

                      no to bylo jen do poctu, ze neni moc na vyber – pamatuji tu cestu v lepsim stavu.

                      chybi jen cesta pres prostejov a to proto, ze dalnice z prostejova na vyskov opravdu e-e.

                      0 0
                • hribik A1  

                  skoro ako kamiony medzi trencinom a novakmi…

                  0 0
            • Kosta  

              hribiku, co máš proti Ned. Lhotě! Dá se tama při troše štěstí projet na crossu  rychlostí nebezpečně se přibližující 20ti km/h(samozřejmě s kopce) aniž bys skončil v díře nebo ve škarpě! :D

              0 0
              • hribik A1  

                ja proti nej nemam nic a casto tade jazdim okruh cez cerveny kamen. ale keby tam tak bol nejaky neblby povrch cesty, by som sa nenahneval. rekord mam odtial tusim 61, ale teraz uz rekordy nenahanam, na vjazde do lhoty uz mozno ani neprekracujem povolenu rychlost. teda mozno prekracujem, nad nou. ani som sa nikdy moc nezamyslal nad tym, ci aj tam vlastne plati ta 30ka, co je este na vyjazde hore, hned za hranicou, alebo je medzitym nejaka „pravoplatna“ krizovatka, co ju ukoncuje…

                0 0
          • orgoj.chorchoj  

            JJ, Reporyjska je super, sama jama. Jezdim tudy do prace :\

            0 0
          • blackjohn  

            to je Ořech?

            0 0
      • Stancek  

        Takova krasny cesty u vas mate? Asi zas nekdy prijedu si zajezdit po kvalittnich cstach......

        Foto z dneska :-( :

        0 0
        • hribik A1  

          no lenze ta prva je cesta 1. triedy…keby v takej kvalite a sirke bola trojka veduca niekde z dolneho vidlista do horneho medvedova, tak sa nad tym nepozastavujem…

          ta tvoja je podobna ako ten usek medzi kosariskami a krajnym

          0 0
    • MlokCZ  

      Chybí ti v hlasování možnost: současný bídný stav silnic se mi na ježdění na kole docela líbí

      Od té doby co jsem prodal silničku a jezdím po silnicích na celopevném biku s UST RR 2,25 nafoukanými na nízké tlaky, tak mi zase i silnice začaly bavit a to nesrovnatelně více než předtím na silničce. Ty silnice v mizerném stavu mi už takhle nevadí (i když sem tam ojediněle by se hodil i full na ně), aspoň tam jezdí méně aut a když už jezdí tak pomaleji. Díky tomu už nehledám ty s lepším povrchem jako na silničce a nemám problém s větším provozem, který bývá na těch hlavěnšjích silnicích, které jsou v lepším stavu.

      0 0
      • prvniodkonce  

        Taky teď jezdím silnice na zimáku (mtb s pevnou vidlí a 2.0 drapákama- podhuštěný, ptz nemám náladu hustit:)) a nemám s tím problém, ale v nejbližší době tu silničku už chci vytáhnout, nemůžu bez ní být – aspoň občas. Určitá cesta to je, ale silničky se v součastnosti nechci vzdávat, ledaže bych jezdil na krosce :)

        0 0
      • Marccoo  

        hlasuje pro tenhle bod

        0 0
      • michals1  

        Na biku s podhustenymi 2,25" plasti to bude na silnici strasna drina.  Parkrat jsem takhle delsi trasu jej a nebylo to nic prijemneho.

        Na silnicce pouzivam balony cca 27mm na sirku(viz. foto) nahustene na 8,5 atm a nemam na spatnych silnicich zadny problem. Jen si to chce vybirat cestu a koukat pred sebe.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pro mojí rychlost to žádná velká dřina není (oproti silničce), o tom to právě je. Měl jsem nějakou silničku přes 20 let pořád, takže mám srovnání dobré a jezdil jsem i nabušený úzký pláště.

          Silnička byla malinko rychlejší, ale ten rozdíl u mě je velmi malý. Jezdím pořád cca stejnou intenzitu a na tom celopevňáku jsem pomalejší jen nepatrně, do 5% menší průměry jezdím než na silničce na stejných trasách (v hodně kopcovitých trasách je pro mě rozdíl téměř nula, pokud bych jel nějakou vyloženě rovinu, byl by i o malinko více než těch 5%). Je to dané hlavně tím, že jezdím malé průměry a ani na silničce jsem nikdy nejezdil průměry na dleších trasách, kde byly nějaké kopce přes 25km/h. Proto se neprojeví u mě ta jediná zásadní nevýhoda a to výrazně větší odpor vzduchu těch balónů. A tady stejně ještě více udělá posed samotný.
          A protože posed mi sedí na tom biku mnohem více + to pohodlí, tak jsem teď strašně moc spokojený oproti silničce. A samozřejmě nemluvě o tom, že to pak kombinuju s terénem, vyloženě asfalt brousím jen teď když je bahno (a i dnes jsem už občas do terénu nakoknul jak to tam vypadá) – tohle ale už nelze se silničckou srovnávat.

          27mm pláště na 8,5 baru, na to bych nevlezl, to je na mě naprosto nemyslitelné. Na 8,5baru jsem nehustil ani užší pláště (užší plášťpři stejném tlaku je pohodlnější) v době, co jsem jezdil vysoké tlaky na silničce (na mě vysoké). Vozil jsem kolem 110psi na 23–24mm pláštích. A takhle kombinace byla na muj vkus straěnš nepohodlná i na malinko horším povrchu. Vyloženě špatným silnicím jsem se vyhýbal zcela.

          Každý to pohodlí prostě vnímá jinak a má jiné nároky.

          0 0
      • Flegmatik  

        Já si zase myslím, že rozbitá silnice tolik výhod nemá. Když jedu autem po nějaké takové, kde se furt musím něčemu vyhýbat, tak sleduji většinou jen prostor těsně před autem, kam nasměrovat kola. Navíc po nějaké době jízdy takovou silnicí už nervy pracují (já se ještě držím, prostě jedu pomalu, ale kdekomu to může dělat problém a s nervama nevydrží) a jede o to agresivněji, protože je prostě nasratý ;) Já si například celkem vychutnávám silnice, kde je super povrch, namalovaný čáry apod., kdy nemusím sledovat jen povrch těsně před autem, ale sleduji hlavně co se děje přede mnou, i v dálce, a mám i čas sledovat co se děje za mnou. Přitom nejedu rychle, neriskuji, jen prostě vychutnávám :)

        Ale abych uvedl pozitivní věc: dneska jsem poznal nový rekonstruovaný povrch na silnici III.třídy: Kokořínsko, mezi Chodčí a Dolní Zimoří (je tam asi od podzimu), je z kopce, ale na bajku s měkkými plášti mi to po tom fakt nejelo :(

        0 0
        • zdenek  

          Copak za světla se tomu člověk ještě vyhne, ale za tmy se některým silnicím raději vyhýbám, abych tam nenechal kolo.

          0 0
    • stařík  

      Mě stav silni štve už pár let. A to nejen na kole, ale i autem.

      0 0
    • cubas  

      presne tohle me napadlo, kdyz jsem toho inteligenta slysel hlasat, kde se vezmou prachy na proplaceni poplatku. Je to dobytek. No nicmene se musim  zastat Bendla. Na mych catejsich trasach  se vymenili fakt dost dobity povrchy . Konkretne petrikov – dobrichovice, liber – radlik -rene, kus kolem hrnciru,  liben – smerem na zahorany atd. atd…

      0 0
    • Jenda  

      jo silnice jsou rozmrdany ale kdyz byste se zajeli podivat do Lan jaky si vystavel Bendl dalnicni obchvat kolem jeho pozemku tak pochopite proc na zbytek nezbyly penize:-)

      0 0
    • Kubas.1  

      na kole mi to nevadí, na to mám vidlu a široký pláště, aby to trochu filtrovaly.. Vadí to akorát když člověk jede autem, a furt to s ním podle vyjádření našeho pana prezidenta „drncá“ :-D

      0 0
    • mastihuba  

      nač si stěžujete? :)

      0 0
      • elbi  

        Ale tohle je předpokládám místní komunikace a tudíž záležitost příslušné obce.

        0 0
    • Pavel  

      Ale zas když si na takovém ementálu rozbiješ kolo a držku, tak tě v krajském špitále ošetří zadara. A to se vyplatí! :-))

      0 0
    • daymaker  

      Kuci z Prahy… Jste trochu mimo… =) Zajeďte se podívat na sev. Moravu. To vám ani FULL na silnici stačit nebude. Bud´te rádi, že jste zdraví a máte kde švihat. .-)

      0 0
    • mufák  

      dneska si Ráth liboval v radiu jak s těma majitelema lékáren zatočil a na vlastní uši jsem slyšel,že je dobré špatné zákony nedodržovat,takže hurá ,jdu zákony rozdělit na dobré a špatné a tu druhou půlku začnu porušovat.Chtěl bych se osobně potkat s někým ,kdo volí tuhle průhlednou stranu ,ale jak znám okolí tak se spíš někdo přizná k tomu ,že volí komunisty než by přiznal,že volí ČSSD.Ostatně se jim za jejich stud ani nedivím ,ale proč mám já nést důsledky jejich slepoty a hluchoty?A bude to určitě porucha sluchu nebo zraku ,páč nevěřím ,že existuje někdo tak hloupej.

      0 0
      • Darius  

        ver ze existuje… aneb vlada hloupe vetsiny

        0 0
      • Sobi  

        Největší ******* bylo když proletariát dostal volební právo… Koukni se kdo je volí a hned to bude jasný… Znám spoustu lidí ( ze stavby ) co je volili, kvůli tomu že jim přidají stokorunu na daní a když jsem se jich zeptal zda-li ví jak se počítá HDP, tak netušili o co jde. No a pak tyhle lidi volí politiky, kteří rozhodují o penězích, všichni chtějí přidat, ale kde na to kua vemem? Do největšího schodku rozpočtu nás dostali socani!

        Prostě volební právo proletariátu je prů…

        0 0
        • prodi  

          Churchill kdysi říkal, že"nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem" … :)

          0 0
          • kovar  

            když  tak  čtu zdejší výpotky, tak mi připadá, že má pravdu Churchil.

            0 0
    • Gorgov  

      Hezkej názor naprosto sev něm s tebou ztotožňuju. Rath je je ****, a to „odpousteni poplatku“

      je vrchol jeho zmrdstvi.

      0 0
    • Volf  

      Hele chytráku, že ten Ráth chodí po večerech kutat díky do 8 let skvěle udržvaných silnic po Bendlovi? Určitě je to tak, že hned druhý den po nástupu Rátha do funkce se středočeské silnice zhroutily, že. Rátha nemám rád, protože je to bývalý odeesák. A to pro mě znamená stejný všivák jako bývalý komunista. Ale to co jsi tady vyšplechtl se dá omluvit snad jen naivitou tvého věku.

      0 0
      • Karlos009  

        Můžeš upřesnit v čem nemá „Prvníodkonce“ pravdu? Píše, že silnice v kraji jsou v katastrofálním stavu. Nejsem ze SČ kraje, ale jestli vypadají jako u nás, vůbec se mu nedivím. Uznává, že mizerné byli už dříve. A píše, že si Ráth a potažmo celá ČSSD koupili hlasy za peníze z krajských rozpočtů, které tam teď budou chybět. (A to zrovna v době, kdy jim další významnou část ukousne krize). Tak kde jsou ty „výšplechty“?

        0 0
      • cubas  

        ále, pokud takhle vypadá moudrost starců, tak potěš.

        To co říkal, je, že už tak dost hrozný silnice se nebudou opravovat, protože peníze v krajském rozpočtu určený na opravy se přesouvají na úhradu poplatků v krajských zdravotnických zařízeních.

         
        0 0
        • Volf  

          S tou moudrostí starců jsi mě pobavil, ale není to mudrost starců, ale jen zvednutý žaludek ze zhovadění české politiky pány topolánka, langera, paroubka a rátha. Z primitivního zezkratkování na hodný odeesák a zlý socialista. Proto taky vyjedu po každým, kdo takto černobíle a primitivně odsuzuje.

          0 0
          • treatt  

            No jo, ale Bendl nikdy nevyhlasil v breznu, ze do konce roku uz se v jeho kraji nebudou opravovat silnice, neb veskery rozpocet jiz spolkly poplatky u doktora, ktere se hazi z oken.

            To uz mi je snad milejsi tunelovani a gangsterske rozdelovani statnich zakazek, nez takovahle bezprecedentni kradez verejnych penez pro koupeni si lůzy!

            0 0
            • Pebe  

              lůzy snad ne. Taky jednou budeme staří a i za těch 30Kč si náš hlas někdo koupí. Teď ti to třeba přijde prkotina, ale když máš potom 3 a více receptů na léky které potřebuješ, tak už ta částka celkem naroste.

              0 0
              • treatt  

                Takhle – lůzu jsem myslel ve Villonovskem stylu, tedy plebs, do ktereho patrim i ja :) ale poplatky si za sebe nenecham zaplatit ani bohovi!

                BTW ono pokud maj – a nejen stary – lidi 10 ruznych leku, co pravidelne berou, zpravidla 7 z nich leci vedlejsi ucinky tech predchozich. Medikamentace je u nas naprosto priserna a uprimne me desi, kdyz mi kamaradka, co zrovna vylezla z fakulty a ma jeste mokry inkoust na razitku Mudr. jako prvni vec, kdyz se ji na cokoli zeptam, vysype z hlavy, jaky leky si mam nechat napsat. Misto otazky na veci, co to muzou zpusobovat…

                A jeste pod carou – ono to slovo lůza v tom silne pejorativnim vyznamu taky obcas neni od veci, kdyz obcas vidim „hrdinnou delnickou tridu“ ve vyrobe u svych dodavatelu, jine slovo se hleda tezko…a nepochybuji, komu davaji sve hlasy ve volbach..

                0 0
                • Pebe  

                  se všim s tebou souhlasim, jenom jsem si představil starou babičku s nemocným srdcem a nevím čím ještě, nic víc jsem tím nemyslel ;-)

                  0 0
                • autor_trek  

                  Doktorům se vyhýbám jak čert kříži. Manželce říkám, že člověk má zemřít přirozenou smrtí, nikoli zásluhou lékaře. Prý neexistuje zdravý člověk, pokud ano tak je to jen špatně vyšetřený pacient.

                  Mímění o většině doktorů – je to farmaceutickými firmami zkorumpovaná banda, která se snaží prodat pacientovi co najvíce přípravků pro potlačení příznaků nemoci, nikoli řešení příčiny.

                  0 0
      • prvniodkonce  

        V příspěvku nekritisuji jenom Ratha, ale i Bendla. Jsem toho názoru, že finance na opravu silnic nebudou tím spíš, pokud s nimi bude nakládáno tak, jak Rath hodlá. Nejsem naivní, že bych si myslel, že peníze vytáhne z rukávu – on je prostě nemá a navíc jeho iniciativou z krajské kasy mizí na poplatky.

        Názor na celkovou politiku socdem tady psát raději nebudu, jenom se zmíním, že je to podle mě politika bez perspektivy.

        Myslím si, že naivita mého věku v tomto směru nehraje roli a že ******* se ze mě nestane, abych názor změnil.

        0 0
      • Gorgov  

        Tebe bohužel věk neomlouvá…

        0 0
    • daymaker  

      Politika tady nemá co dělat, ale jeden „pán“ s knírkem se ve 30. letech minulého století choval stejně jako p. Rath. A ne proto, že byl na obálce Reflexu. Pozor na něj. Jakmile se dostane k moci, budeme plakat a stát frontu na banány… :-(

      0 0
    • Kubiczech  

      Kdyby šlo jen o sjiždění silnic na žiletkách, ono se na řadě silnic bez ohledu na jejich třídu nedá pomalu jezdit ani autem.

      0 0
      • hribik A1  

        a to este aby si daval bacha ze ci sa ti pod to auto nestrepe na takej ceste nejaky ziletkar :-D

        0 0
    • zdenek  

      Fakt se mi líbí, jaký je Rath populista. Koupit si funkci za 30 Kč, které stejně rozdává z něčeho, co mu nepatří. Takže nebudou peníze na opravy silnic. Tím budou rychleji odcházet tlumiče na autech a bude potřeba je dřív měnit. A ušetřených 30 Kč je v …

      0 0
      • hribik A1  

        a ziletkari budu castejsie padat, potom hladat osetrenie v tych nemocnicach kde nebudu muset platit 30 korun…

        0 0
        • Blacks  

          Problém, jem že když si rozbiju hubu já, tak budu platit stejně, holt né každý má po ruce krajskou neocnici. nebo mám jěště jako řešení zajet se ošetřit busem do příbrami…asi o tom začnu uvažovat :D

          0 0
          • hribik A1  

            njn, u nas sa podobne inteligentnym (alebo zeby uz exteligentnym? :-) ) rieseniam ako je tato rathovina hovori „silne socialne programy“ ™. to oficialne, ludovo su to proste ficoviny

            a tak taky dochodca, ten by si aj zasiel autobusom do susedneho mesta, kde usetri 30 korun…

            0 0
            • Blacks  

              duchodci kazdopadne-ušetří hned 2× poprvý u doktora a podruhý v buse. no a neni to skvělé? Neni

              0 0
          • Kubiczech  

            Aspoň můžeš být rád, že za těch tvých „nedarovaných“ třicet korun se ta silnice opraví (rozuměj vyzáplatuje) a příště si tu hubu třeba nenabiješ.

             

            Mimochodem celkem mě potěšilo, že dle MF v Pardubickém kraji platí poplatky 60% lidí.

            0 0
            • Blacks  

              No tak taky, kdybych měl u doktora podepisovat nějaké darovací smlouvy, to bych těch 30 korun radši i zaplatil

              0 0
      • stařík  

        A lidi v tlumičárně a v mototechně budou mít zase práci, a vo tom je.

        0 0
    • hribik A1  

      takto vyzera na morave cesta, ktora si o sebe hovori ze je 1. triedy

      0 0
      • prvniodkonce  

        Pěkně, dneska jsem na I. třídě potkal něco podobného.

        0 0
      • Pebe  

        :-))

        jak říkáváme s ječňákem, hezčí je to vždycky v protisměru :-)

        0 0
        • hribik A1  

          niekedy ani to nepomoze, pretoze tato parodia na prvu triedu obsahuje dokonca useky dlazdene tymi blbymi kockami…

          0 0
          • treatt  

            Mas snad neco proti Paris-Roubaix? :)

            0 0
            • hribik A1  

              to je mimo mojho rajonu, takze ma to nezaujima :-) ale ked vidim ako vyzeraju poniektore cesty ktore si o sebe hovoria, ze su prvej triedy, tak sa ani nedivim, preco si tolko ludi kupuje tie terenne auta :-D

              0 0
      • prvniodkonce  

        Asi to vypadá, že zítra pojedu něco nafotit do okresu Kladno a Slaný :)))

        0 0
        • Darius  

          jj tady u nas mame nektere useky obzvlaste terenni… na bajku mi to ani moc nevadi, ale v aute bych vrazdil

          0 0
          • hribik A1  

            cesty na morave maju este jedno pekne spestrenie navyse – a to su oblubene „parkovacie hry“ miestnych obyvatelov, najcastejsie sa hraju tieto dve:

            „slepa baba“ – sutaziaci su jednotlivci a kazdy ma jedno auto. ulohou je zaparkovat ho na hlavnej ceste tak, aby pripadny vyselec z vedlajsej cesty, ktory ma dat prednost autam na hlavnej, nevidel na nej lautr nic, okrem tohto auta. vitazom je ten, komu sa podari zaparkovat tak, ze vyselci z vedlajsej ulice si na vyjazd musia zjednat pomocnika s vlajkou, ktory im ukaze, ci maju volno

            „chodnicek“ – sutazi sa vo dvojiciach, kazda dvojica ma dve auta. ulohou je zaparkovat ich oproti sebe po oboch stranach cesty tak, aby medzi nimi ostal co najmensi priestor na prejazd, napriklad na sirku priemerneho auta + 4 cm. vitazom sutaze sa stava dvojica, ktorej sa podari zaparkovat tak, ze zablokuju veskeru dopravu na ceste, ak sa to nepodari ani jednej, tak ta, ktorej parkovacia kreacia donuti prechadzajuceho najviac spomalit, by sa medzi tie auta trafil

            0 0
            • zdenek  

              Stejné hry se hrají i u nás ve „vnitrozemí“.

               

              A máme ještě jednu: „dostaň se domů, jak umíš“ – hrají jednotlivci i skupiny o libovolném počtu členů. Cílem je donutít chodce opustit zažité stereotypy a hlavně chodník. Např. půlkou auta přes chodník, aby po chodníku neprojel kočárek a muselo se s ním do silnice. Nebo na příjezdových cestách a chodnících na sídlišti, aby chodci museli auta obcházet po trávníku. Vyhrává ten, kdo zaparkuje nejblíž od dveří do svého domu. Ani metr pěšky!

              0 0
              • hribik A1  

                na beznych chodnikoch mi toto vadi menej nez predchadzajuce dve. ale na niektorych specifickych, napriklad istej nemenovanej ceste v istom nemenovanom meste neobmedzenych moznosti, ktora je brutalne poddimenzovana, nema chodnik, ale zato tam jazdi auto za autom a chodcov asi tak 10 000 za hodinu (hlavna pristupova cesta k dost velkemu objektu), ked este niekto takto zaparkuje za ciarou pre chodcov (uz takto je o zivot sa tam obchadzat s nejakymi oprotiiducimi, lebo okoloiduce auto ta pritom bezne obide asi tak 5 cm od svojho zrkadla), tak to mam chut vziat do lavej ruky (tj. smerom k okraju a parkujucim autam) euro, drzat ju stale v istej stabilnej polohe, a pokial sa tam proste zjavi auto, neuhnut a upravit mu lak…

                0 0
                • Jezevec70  

                  Protože jsem hodně chodil s kočárkem, tak vím o autech zaparkovaných na chodníku své.

                  Ale zlatý hřeb: Na chodníku stála zaparkovaná policejní Fabie se zapnutým radarem a příslušníkem uvnitr. Protože po chodníku se nedalo, a silnice byla dost frekventovaná, tak jsem šel onoho příslušnika požádat, jestli by nemohl jít na tu chvilku, než po silnici obejdu jejich auto, zastavit dopravu. Zřejmě pochopil, o co jde, a tak dost neochotně raději s autem kousek popojel.

                  0 0
                • drtyc  

                  a nechces zkusit horoskoby, aby te ten pruvan neodfoukl, tak mu nastrelit nejaky ocka do kapoty za ktery se muzes prichytit.

                  0 0
      • hribik A1  

        no a takto vyzera este vytazenejsia cesta na slovensku…a to je este na niekolkych miestach zuzena a polovica jedneho pruhu rozkopana

        0 0
    • hribik A1  

      no, neskaj som prvykrat po zime isiel po ceste cez velke pole (ZC-PE). teda nie ze by tam doteraz bola byvala nejaka extrakvalitna cesta, ale take pasce na mamuty ake sa tam fcul zjavili, hlboke tak pol metra, a na plochu aj 1×1 alebo 2×1 meter, to sa hned tak nevidi…tam by sa dala aj naprava na aute odsulozit…

      0 0
    • hribik A1  

      tentokrat, naprosto vynimocne, som sa rozhodol, ze nebudem tuzemskych cestarov verejne buzerovat, a dokonca budu pochvaleni*. cesta pred ziarom nad hronom je teraz nadherna, ale aby sme ich neprechvalili, tak zase nutno pripomenut tie pol metra hlboke diery a uzku cestu co je len o par kilometrov dalej na stejnej ceste…

      *pochvalen bud – az naveky!

      0 0
      • treatt  

        Silnicarsky raj :)

        0 0
        • hribik A1  

          hej, mozes sa vzdy po 7 kilometroch otocit, prist naspak a dat si to znova…a znova…a znova…lebo toto je asi tak jedina kvalitna cesta v okoli, co poznam. o kusok dalej mas uz polmetrove diery, hrany, tankodrom a cestu o 4 metre uzsiu

          0 0
    • drtyc  

      a proc se porad spolihate na nekoho dalsiho, kdo se zajima akorat o svy koryta?

      neni lepsi jednou pro vzdy se na ne vykaslat a koupit si poradny terenni auto? necov aspon s 24" kolama a terennima tlumicema a spotrebou 19l/100km

      0 0
    • Milenius  

      Co se tu rozcilujete? Lepsi to prece nebude, viz clanek ze rath nema penize

      Ja se taky driv rozciloval, ale po nastupu nove vlady pred 3 lety se kolem nas opravilo docela dost silnic treti tridy, ale jak to ted pozoruju, tak nas cekaj horsi casy, protoze se tady neopravuje ani to, co vzniklo pres zimu

      0 0
    • hribik A1  

      pre tych, co chcu videt rozjebanu cestu, mam dalsi tip: cela cesta martin-turcianske teplice-kremnica-ladomerska vieska. aby ste si lepsie uzili prasackeho kopca nad kremnicou (docela by ma zaujimalo, ako tam jazdia kamiony v zime), a tankodromoveho zjazdu, odporucam smer ZH->MT. ti, ktori sa tam vyberu na niecom inom nez ziletke, a ostane im tak aspon sem-tam nejaky cas na nieco ine nez obchadzanie dier, uvidia aj peknu krajinu. ziletkari neuvidia

      0 0
    • Vlady  

      Vloni jsem si naplánoval cestu z Regensburgu na Sázavu – na počítači, podle TOPO CZECH, pěkně po bočních silničkách, stranou od provozu, užívat si přírody. Moje zkušenost: NIKDY víc!!! Když má člověk v nochách 250km a musí při každém sjezdu brzdit, aby si nerozbil kolo (- párkrát jsem to pustil, protože alespoň střed silnice byl ok – ale náhle se vynořilo auto v protisměru, takže jsem musel rychle ke straně a tam se málem přerazil…), je veškerá radost z ježdění pryč.  Moje zkušenost – po bočních silnicich jenom těch, které znám.....

      0 0
    • prvniodkonce  

      Tak po sezóně je čas na rozjímání :)

      Letos se ledacos změnilo k lepšímu i v mém regionu. Oceňuji samozřejmě dřívější opravy v úseku Libeř – René a u Křížkového Újezdce, Vrané – Zvole, Černošice – Roblín atd. Nově jsem se dočkal hned v průběhu léta nového povrchu tady na dvou silnicích u Dobříče a ve stojce u Chotče. Nového asfaltu se dočkala taky Plzeňská u Berouna, několik silnic okolo Unhoště, konkrétně teď naposled Kyšice – Valdek – Velká dobrá. Dost hrůzostrašných úseků se tak změnilo v perfektní povrch. Jen tak dál! Na černou listinu hrozných silnic budiž nechť patří úsek Jevany – Struhařov (kde by to bylo s pěkným asfaltem perfektní, ale teď je to na žiletce o hubu), Jílové – Kamenný Přívoz, Úhoničák, Felbabka – Rpety – Kotopeky, Chyňavská hájovna – Poteplí – Unhošť a pak samozřejmě celé okolí Okoře. Zle na tom začíná být i Řevničák.

      Budiž celkově závěrem, že se to celkem zlepšilo, ale stále je co vylepšovat…

      0 0
      • jerryx  

        Celkove to stoji furt zahovno! Tech par kilaku to moc nevytrhne. Sou to jen takovy flusance. 10km souvisly kvalitni silnice nikde nenajdes. Sry za ten predvanocni pesimismus.

        0 0
    • Gronholm  

      Tak doufejme, že zmDr. Rath už další silnice nevyasfaltuje a bude lepit maximálně papírový pytlíky.

      Jo, neměl ty úplatky bRath :D

      0 0
      • alinceb  

        Na každou svini se vaří voda…;)

        No a pokud mi někdo z politiků přijde fakt nechutný, tak je to Rath a sekundujou mu blbeček Sobotka (oranžovej) a Jirka Pohrobek…

        0 0
      • unavix  

        Hele to bude určitě jenom mejlka a nakonec se dozvíme že je čistej jak křišťál a čistčí už bejt nemůže.Určitě si byl koupit boty a nějaká svině mu do krabice místo salamandrů podstrčila prachy.A drapli ho zrovna když šel na nejbližší oddělení VB krabici odevzdat. No a šel pěšky protože jak známo je v praglu přetížená doprava a on tam chtěl bejt včas aby podal vysvětlení.

        A v tom baťohu co zabavili z toho auta v kladenské nemocnici byli právě ty boty co mu někdo seknul. Nebo tak nějak to bude.

        Nakonec ho stejnak pustěj pro nedostatek důkazů a za odměnu mu daji nějakou trafiku v Bruselu. Ekonomice vázne trošku export tak proč by sme světu nedali to nejlepší z naší země.Konečně dojde na to jak jim to „osladíme“. :o) nebo :o(

        0 0
        • hony007  

          Těžko ho pustí (ať už pro nedostatek důkazů, nebo něco jinýho (leda procesní pochybení), protože když volali Němcové, tak ho museli chytnout při činu!

          0 0
        • stařík  

          Myslíš místo „svině“ třeba bohatej strejda Vik, co chtěl udělat radost Grosovi a teď chtěl udělat překvapení a radost Rathovi a celé to je politováníhodný omyl a nepochopení ?

          0 0
          • unavix  

            Jojo,tak nějak.Vždyť když to vezmeš napříč politickým spektrem tak sou to všichni rovný kluci a holky a myslej to s bojem proti korupci vážně. Vždyť nikdo z nich vlastně nekrade a nikdy ani nekradl,maximálně přemistňují.A ú­platky neberou,to je jen všimný za to že si vůbec něčeho všimli.Takže kolem a kolem je vše v normě a jede se dál. :o/

            (tohle myslím ironicky stejně jako předchozí post)

            0 0
            • Zlatka  

              ..napříč politickým spektrem by bylo více než vhodné poučit a zaměstnat dostatečné množství sniperů.

              0 0
        • Elwing  

          Ty jo, taky bych chtěla místo vína dostat 7 milionů. To má někdo zase asi větší štěstí než já…

          0 0
          • Pavel  

            Šlo jenom o omyl. Rath chtěl sedmičku a ti matláci to blbě pochopili a dali mu tam místo vína sedm mega…

            0 0
          • camlost  

            na druhou stranu, MUDr. Rath trpí zřejmě nějakou závažnou nemocí, která způsobuje, že v ruce nerozezná různé hmotnosti předmětů (láhev vína vs. bankovky). je možné, že se jedná o nemoc z povolání. ;-)

            takže 7 MKč dobrých, ale bez té nemoci.

            0 0
            • Zlatka  

              Obávám se, že to mohlo vážit přibližně stejně, nebo víš v jakých to bylo bankovkách ? :DD

              0 0
              • camlost  

                historka D. Ratha by mohla být alespoň přibližně hodnověrná, pokud by byl obnos pouze v pětitisícovkách. pak by hmotnost bankovech byla cca 1.3 kg.

                btw. mám tě v ignoru, tak tvé reakce nevidím. a nebaví mě to přepínat. promiň.

                0 0
                • Zlatka  

                  Já se nedivím, že mne máš v ignoru, Tvůj věk by o tom svědčil, btw intelekt.

                  0 0
            • Kosta  

              camloste, tys už někdy držel 7 mega, že víš, kolik váží?

              0 0
          • Medunka  

            Tak to nesmíš používat Splintrovu hlášku:

            Az nekomu reknu ze chci za neco sedmicku, tak samozrejme myslim vino a ne 7mega, jen aby nedoslo k nejake mylce…

            0 0
      • Mr.Data  

        Tak dneska se opravdu tesim na tv zpravy. Dokonce ani Kalousek se do nej neoprel, snad na nej taky dojde. Jak rikala Koci po par litrech tezkeho francouzkeho vina, my mame policii a oni justici. Kdo cte DFens urcite zna pojem overbastarding a toho jsme prave svedky. Jeste by to chtelo aby sel na chvili k valu Bohus a mohli bysme videt v teplacich Rebicka, Sasu, Icka, Mazanka a spol. Ale to bych chtel uz moc.

        0 0
    • weekend warrior  

      stav silnic je opravdu tristní, nezřídka kdy musejí auta jet až v protisměru aby se vyhnuli dírám(soustavě děr), chybějící krajnici atd… nicméně já s tím počítám, nejezdím na silničce a tak s tím nemám problém, jedu furt při kraji, někde i za „krajem“:) – říkám tomu silniční motokros…

      jen si říkám, kdy mě potká to, že třeba pojedu před autem s kopce a trefím jednu z těch nemálo zcela nesystematicky „uprostřed“ silnice umístěných děr o průměru 30–40cm a hloubce 15cm? auu

      0 0
    • Necris  

      Okolo Prahy to se silnicema vyjma dálnic ještě docela jde. Ale pravý pruh dálnice Praha → Hradec Králové, to je PEKLO ;)

      0 0
    • Teddy  

      kdyby Rath dostal horní sazbu 12 let tak může sám aktivně s koulí u nohy silnice opravit:) Respektive pustil bych ho až je opraví a za 37 mega by dostal k dispozici nářadí a materiál.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.