• Habib

    Hola hoj, vsiml jste si nekdo na stezce z Radotina do Cernosic nejake cedule, ktera zakazuje pohyb nejen cyklistum, ale i pesim turistum? Ted jsem mluvil s kamosem, a ze pry je tam zakaz pohybu, ze je to vyznaceno hlinikou ceduli a hrozi pokuta az 5000 kc, dle vyjadreni prislusnika PČR… se mi to nejak nezdalo, ale pry to plati od zacatku roku, je o tom clanek i v radotinskem zpravodaji…za­registroval jste to nekdo? Nejak mi unika smysl takoveho pocinani…

    0 0
    • Tleskač  

      To by mne zajímalo. Často tam jezdím. Naposled někdy okolo Vánoc, ale ničeho jsem si nevšiml. Jaký je důvod?

      0 0
      • Jaroslávek  

        Můžeš tam, ale nesmíš se hejbat :)

        0 0
      • Habib  

        No ja tam byl nekdy minuly tyden, ale niceho jsem si nevsiml…najizdel jsem u lavky a jel jsem k Pigimu (mel zavreno :( ) Duvod nevim, sokukromy pozemky? Nebo ze by kvuli vichrici?No ale na to by tam nebyly hlinikove cedule…ale jak rikam, osobne jsem tam ted nebyl, jen co povidal kamos…

        0 0
        • Phoebe  

          Ahoj Habibe, noviny městské části mám doma, tak je jdu vyštrachat a zkusím něco najít. Chodím tam často ze psem (čtvrtek, pátek, včera), ale ničeho jsem si nevšiml. Pravdu máš v tom, že kromě mě tam nikdo nebyl. Jdu hledat…

          0 0
        • Phoebe  

          Projel jsem celý plátek, ale nic takového tu nění. To je mi novinka! Fakt je, že jsou břehy hodně upravené, posekané, vyčištěné a včera jsme tam viděli s ženou dva dělníky co zpracovávali větve a dříví. Zítra se tam půjdu poohlédnou se psem a dám vědět jestli jsem dostal pokutu :)

          0 0
    • palkac  

      jel jsem tam i zpět a ničeho jsem neviděl, navíc na ni je mnoho nájezdů a na tom jednom storpo nic není. Pokud tam ovšem není pouhý zákaz vjezdu, který na cyklisty bohužel platí.

      0 0
    • McBlacky  

      jestli je hliníková tak dáme echo menšině a bude klid :)

      0 0
    • Thapsus  

      No a není to přes tu osadu ? Tam je přece cedule "cyklisto sesedni z kola… už docela dlouho. Stejně ji nikdo nerespektuje. Bylo o tom i v televizi. Že prý jsou osadníci rušeni a ohrožováni rychle jedoucími cyklisty :-)). Ale, že by je už ohrožovali a rušili i pěší ? Tak to je novinka..

      0 0
    • Habib  

      Tak uz je to jasny. V prosincovem zpravodaji je sice clanek o tom, ze na stezku je zakazan vjezd kol i vstup pesich pod pokutou, vse je doplneno fotkama, ale uplne nakonci casopisu je malym pismem poznamka, ze se jedna o vtip…Jde pry o to, ze se tam cedule se zakazem vjezdu opravdu vyskutuji a nekdo se timto zpusobem snazi rozproudit debatu o tom, kdo a proc je tam dal.. Timto se omlouvam za zbytecne vyvolanou paniku :D

      0 0
    • Tleskač  

      Ještě docela malé rejpnutí. Oč cyklista více zatěžuje cestu než chatmen v autě…?

      0 0
      • Thapsus  

        Tak to by mě taky zajímalo. Zvlášť když si tam chatmen myje šamponem svojí ojetou stodvácu a barevné bublinky pak zdobí Berounku až k soutoku s Vltavou. :-))

        0 0
    • Phoebe  

      Dnes jsem mluvil se starostou Radotína p. Karlem Hanzlíkem, hrajeme spolu basket, ohledně zákazu pohybu cyklistů na cyklostezce mezi Radotínem a Černošicemi. S radostí vám mohu oznámit, že se jedná pouze o „blbý“ vtip ze starny pisatele, tj. p. Sedláka. Nejspíš si myslel, že je vtipný, ale moc se mu to nepovedlo. Nejen vy tady na BF, ale např. i maminky s dětmi, nebo starší lidé se ptali na úřadě městské části, co je to za blbost a báli se chodit po stezce za cenu pokuty. Tato stezka je plně přístupná, jak pro chodce tak pro cyklisty. Pokud pojedetě proti proudu Berounky tak kousek za hřbitovem Radotína je přeškrtnutá modrá značka oznamující konec pěší a cyklistické stezky a od této značky dále až do Černošic pokračuje značená stezka. Pokud by si chtěl někdo přečíst tento „blbý“ vtip, tak je otištěn v místním měsíčníku Šemík na jedné z posledních stran.

      0 0
      • Phoebe  

        Ještě jsem chtěl napsat, že p. Sedlák je „opravdu šikovný“, za tento vtip by si zasloužil…

        0 0
      • Tom New  

        Diky moc za tento prispevek, Phoebe! Dnes jsem tam jel a mel jsem divny pocit. Projel jsem. At zije starosta:)

        0 0
    • cabbage  

      to už je dneska 2. hoax;-)

      0 0
    • Phoebe  

      Scan článku z Radotínského informačního zpravodaje Šemík.

      0 0
      • BB  

        ta značka mi spíše než zákaz vjezdu cyklistů připadá jako konec cyklostesky a stezky pro pěší ???

        0 0
      • mn  

        tady někdo nezná dopravní značky…

        0 0
      • cernys  

        Jé, to je konec stezky pro cyklisty a pěší, ne zákaz vjezdu. Zákazový značky jsou bílý v červenym kruhu

        0 0
      • Krys  

        Ak ste niekto sli po cyklotrase cez Stodulky, nemohli ste si nevsimnut, ze je velmi casto prerusovana tymito znackami. Vzdy ked trasa prechadza cez pasaz panelaku alebo krizuje cestu je tymito znackami prerusena. Neviem si predstavit, kadial by museli ludia a cyklisti prechadzat, ak by ta znacka bola zakazova (ak je to zakazova znacka, idem vratit vodicske opravnenie), musel by som rano chodit do prace cez kanaly. Ddufam, ze to nie je tiez zakazane, to by som sa musel naucit lietat. www.e-autoskola.cz/…i-znacky.php#…

        0 0
        • Krys  

          Teraz som si uvedomil, ze moc iniciativny ochranca zakona, by si to mohol vysvetlit po svojom. Znacka, ktora zlucuje tieto dva vyznamy:

          • prikazuje pouzit chodcom, zakazuje ostatnym
          • prikazuje pouzit cyklistom, zakazuje ostatnym

          vlastne znamena, ze chodci a cyklisti musia a zaroven nesmu chodnik pouzit. Dufam, ze na uradoch nesedi nejaky logik. :))

          0 0
        • kolombo  

          Přirozeně, že takto pojednané značení nezakazuje pěší ani cyklistický provoz. Neví někdo z místních, pod kterou městskou část to spadá? Docela by stálo za to zjistit, co se honí v hlavě MP, který prohlásí, že tady bude honit a pokutovat cyklisty :-) NIcméně, mám tady v Liberci několik míst, kde ta zančka nad žlutou cedulkou je zákaz vjezdu všech vozidel. Tam pak jedině pešo vedle kola :-(

          0 0
          • gaspode  

            Někde kousek výše se píše, že se jedná o vtip, navíc číslo strážníka je vlastně silvestrovské datum ;-)

            0 0
        • Vašur  

          To se pak řeší takhle:

          www.flickr.com/photos/62534170

          Po tomhle tréninku už tě nic nerozhodí :-((

          0 0
    • coffield  

      Nicméně na téhle stezce zákaz v osadě mezi Černošicemi a Radotínem není jediný. Třeba ten na železničním mostě v Mokropsech… Vždyť by stačila elementární slušnost – jde chodec, slezu z kola. A není třeba si kvůli tomu lámat špunty na tretrách o mřížoví mostu. Stejně tak v té osadě – je přece logické, že když s někde hrají děti nebo pobíhá pes, tak tam nevlítnu se zdviženým předním kolem jak kuna mezi slepice. A není potřeba zákaz. Nebo Karlštejn. Je to tam samý taxík a zásobování, ale cyklista musí vést. A dost pravděpodobně budou zákazy přibývat, kdykoli si nějaký frustrovaný pecivál umane.

      0 0
      • coffield  

        Ono příliš mnoho hloupých pravidel vyzývá k jejich porušování … ladislav.benes­net.cz/2006/11/­znaky.html

        0 0
      • BB  

        zákazy jsou báječná věc, všichni ouřadové mají dojem, že něco dělají a hned je práce pro různé lidi v terénu (ať místní policajty, nebo ochranáře), kteří mohou kontrolovat dodržování. A protože např. na motorkáře si nikdo netroufne, tak se všichni realizují na cyklistech. Cyklista je strašně vděčný objekt pro zakazování a následnou buzeraci. Dlužno poznamenat, že jsme národ křupanů bez vrozené slušnosti, takže řada těch zákazů je důsledkem chování křupanů mezi cyklistama, bohužel.

        0 0
    • Hombre  

      Mozna malickost, ale radsi to napisu. Zhruba minuly tyden jsme odjizdeli od Pigiho a koho nevidime, dva policajty, jak si to straduji od radotinske lavky smerem k Pigimu. Pojali jsme podezreni, jestli nedavaji dychat bikereum, meli jsme s pritelkyni jen dve kofoly, ale stejne, jestli takhle obcas chodi, tak asi nekoho ulovi. Videl je tam taky uz nekdo? A jestli jsem objevil Ameriku a vi se o tom, tak se omlouvam:-)

      0 0
      • Mictian  

        mno nevim jak vy, ale ja jako starej radotinak tam jezdim xkrat do tydne a v radotine nic, nicmene smerem do cernosic je u chatove osady u cernosic znacka : Cyklisto sesedni z kola. je zhruba u konce osady ukoncena, ja ji teda stejne nedbam, protoze tam vetsinou stejne nikdo nejni. Jinak koukam, jakej bikeklub je v radotine, to jsem vubec nevedel.

        0 0
        • coffield  

          Na „Bajkklub“ je to trochu málo organizovaný, nemyslíš? :-)

          0 0
        • gándhí  

          Se taky hlásím do radotínského bikeklubu…Ty jsi spíš mladej radotíňák, ne? Co mám říkat já, když jsem o 16 let starší, klidně ti nějaký roky dám… Po stezce jezdím občas, zatím žádné problémy nebyly, žádná zákazová značka tam není, znám celou rodinu bývalé starostky, ta by asi nic tenkrát takového nepřipustila. Nového starostu neznám.

          0 0
          • Mictian  

            no podle me teda v cernosicich uz jo, sjed se tam mrknout. jsou to prvni cernosicky chaty. krapet malo organizovany je,ale necekal jsem, ze tu natrefim vubec nekoho z radotina. a taky koukam, ono si nesmis dat pivko na kole? a odrazky?? ja razim prislovi : hospoda, pul cesty tam se vetsinou zapichnu a nekdy horkotezko dojizim domu :D ono to zase rychle vyprcha, ale i tak. no a odrazky fakt nemam, prece si tim nebudu hyzdit kolo. jinak zanm bejvalyho starostu, starostku i soucasnyho starostu, ale to s tim asi nema moc spolecnyho ;)

            0 0
            • gándhí  

              Tak odrazky jsem sundal hned první den, co jsem koupil kolo. Pivo nepiju, tak to jde mimo mně, ale pokud jezdíš po pozemních komunikacích, tak pro tebe platí to samý, co pro šoféra aut (t.j. žádný alkohol, držení telefonu, apod.). Pokud máš na mysli tu značku, aby cyklista sesednul z kola, tak o ní vím, ale nikdy jsem tam nikoho neviděl, jak vede kolo.

              0 0
            • coffield  

              Odrazky mi spadly hned v prvním sjezdu. Jednu jsem ani nenašel, takže hyzdí krajinu doteď… A pivo u Pigiho je obligátní, když je člověk z Radotína. Policajti cyklisty na alkohol nechytají a je to dobře. Bylo by to na hlavu postavené, protože i ten, kdo s čistě sportovními úmysly zajede závod, si pak dá pivo. Nějak tak ke kolu patří, ale nesmí jich být moc.

              0 0
        • Jituschka  

          Ano, je tam napsáno "Cyklisto, sesedni z kola! a taky abys dbal zvýšené opatrnosti.Tak jsme u značky sesedli, pak zase nasedli a jelo se dál :) Jezdim tam pozorně, ale vést je podle mě zbytečný…

          0 0
          • Genarito  

            to je stejně sranda co? :o) Možná bys následný soud vyhrála, kdyby ses odvolávala proti pokutě :o) Někteří právníci umí obstojně kličkovat :o)

            0 0
      • Phoebe  

        Měšťáci jsou u nás výborní (Radotín), nekontrolují tě za odrazky, za jedno pivko u Pigiho…, ale dělají tu dost poctivé práce. Ještě se mi nestalo, aby mě měšťák zastavil, nebo když jdu se psem aby mě zkontroloval. Chodím s ní pořád na volno, občas i bez obojku, náhubek jsem v životě neviděl a žádný problém – poslouchá mě na slovo. Také se mi stalo že před měšťákem upustila klacek a on ho bez rozmyslu sebral a hodil jí ho jako aport, to jsem docela koukal. Měšťáci jsou u nás pro lidi, a doufám, že to tak zůstane.

        0 0
        • socka  

          a)ftipek v tech novinach mi prisel vcelku povedenej b) mestaci se vetsinou chovaj lidsky, problem je ze musej pokutovat pac musej:), kdo by byl voblibenej kdyz z vas taha prachy c)v cernosicich by se trasa mohla trosku lip voznacit, znam dost lidi co ji vubec neznaj, netrefej

          0 0
        • Genarito  

          V těhle věcech fakt platí jiný kraj, jiný mrav :o) Bejt váma, tak si tak trochu vážím jejich nadřízenýho :o)))

          0 0
          • Phoebe  

            Přímí nadřízený měšťáků je starosta. Znám ho od 10-ti let a navíc spolu už hezkou řádku let hrajeme basket :o))), je fajn kamarád a dobrej chlap.

            0 0
            • Genarito  

              tím se to tak trochu vysvětluje. U nás tu největší „binec“ dělá státní policie a zkušenosti mám s nima docela na hraně :o) Bych nevěřil, kolik z nich jsou švejkové a jak se dokážou vyžívat v tom, když ukazují kdo je pánem dané situace… Někdy by byla lepší pokuta bez keců než ty jejich dlouhý švejkovský rozhovory :o)

              0 0
      • Honas  

        Me uz jednou kontrolovali, vybava kola za 1000,– 1pivo 500,– ! Bylo to asi 300m od Pigiho!!! Takze nevim:( Asi meli hosi spatnej den! Ja vlastne taky.. po ceste z Berouna 2duse, jednou jsem hapal do rosti, 1×jsem vjel do konskeho ho.na, utrhla se mi hadice na camelu .. mam pokracovat? Takze pani policiste jen dokoncili super vylet nekolika blockama:(:D

        0 0
        • coffield  

          To snad není možný… Kdyby si to člověk hasil bez odrazek a nalitej někde po silnici první třídy, ale na na cyklostezce podél řeky? :-(

          0 0
        • Mictian  

          fiha, tak to koukam, ja bych je poslal do onech mist, kdybych tam projizdel a takhle me pokutovali, nikoho tim neohrozujes prece, ja jezdim i po ty silnici radotin-cernosice, nejkrats jsem byl v cernosich za 3 minuty, to sem fakt tam dofunel, ale bez odrazek a kdeceho jinyho, vlastne me na kole nikdy nikdo nekontroloval. Sem zvedavej, az budu mit jekylla, jestli me nepokutujou za jednu nohu u vidlice :D, slysel jsem i story o tom, ze nekoho s tm nepustili do vlaku, aby prej ak nereklamoval kolo :) nekdy bysme meli udelat nejakej trip jako radotinsti cykliste, ale to se kdyztak dohodnem.

          0 0
          • Honas  

            Poslat je muzes .. ale je ti to stejne prd platne. Tohle byla uz 3pokuta za muj dosavadni kratkej zivot!:D Ja mam Canona F800 a do vlaku me s nim normos pustej:D Mozna to je tim, ze nikdy takou „hruzu-kryplakolo“ nevideli:D

            0 0
          • reborn_biker  

            tak to je fakt husty. to ten mestak vytahl cervenou placacku a ukazal at zajedes ke kraji?

            0 0
        • mrozu  

          Mne teda uz policajti na ruznych stezkach chteli kolikrat stavet, ale vzdycky jsem jim ujel. Kdyz jsou pesky, tak co muzou… Prece se nenecham buzerovat za nejaky odrazky, zvonky a blatniky. A s tim pivem jakbysmet, bud at pokutujou i ozraly chodce nebo jdou do heizlu.

          0 0
          • Genarito  

            dobrá taktika :o) a určitě i účinná, ale netuším jestli bych měl takovou drzost. Asi jde o to to poprvé vyzkoušet :o)

            0 0
        • socka  

          honas, ses si jistej ze se to fakt stalo ? pri vsi ucte, nebyls tak nalitej ze ses naboural canonem do popelnic, podvedomi hlasilo mestaky…? tam jezdim casto a jeste nepotkal takovoudle kontrolu, a ze by mestak chtel po cyklistovi 15 stovek, hm…

          0 0
        • Rokro  

          A neni ten zakaz chlastu nahodou jen na silnicich?

          0 0
    • ZdenekM  

      Dnes jsem na stezce Černošice Radotín narazil na zákaz vjezdu a zákaz vstupu. Ve směru od Prahy tam byla naznačená objížďka, ve směru od Černošic ne. Zatím se to projet dalo, ale zřejmě bude hůř.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.