• Donald64

    Ahoj, sháním horské kolo na celoroční ježdění do práce (13km denně) a občasné výlety. Muž, 180cm, 73kg. Cesta do práce je docela náročný terén přes rozpraskané cyklostezky, hrboly, kořeny i dlažební kostky, proto bych ocenil alespoň trochu kvalitní vidlici. Kdyby to bylo možné, uvítal bych i dvojpřevodník, mechanické kotoučovky a co nejlepší osazení za dané peníze (zase nechci vše pořád seřizovat nebo měnit). Cena je bohužel dost limitujících 10 000Kč, tak bych vás rád požádal a zeptal se, co je možné postavit, a zda se to vyplatí více, než nějaký horák z krámu. Přeci jen sestavené kolo by mohlo být vyváženější a mít kvalitnější důležité komponenty. Bydlím v HK, pokud by to pro stavitele byla rozumná vzdálenost, tak velmi ocením jakékoliv návrhy (požadavky na dvojpřevodník a kotoučovky berte jen jako návrh, kdyby to mělo nějak rapidně snižovat kvalitu zbytku, tak raději dám na vaše doporučení, přeci jen nevím, co kolik stojí). Předem děkuji za váš čas!

    0 0
    • rabies  

      Tak tomu rikam vyzva. Sem zvedavej, co sem kdo da do placu.

      0 0
    • couffy  

      Bazar a trekové(crosové) kolo,do 10 by se dalo sehnat.

      0 0
    • gersa  

      Za 10k kvalitní vidlici seženeš, to je rozumně nastavený limit ;)

      A teď vážně. Pokud máš na celé kolo jen 10k, tak zapomeň na fungující odpruženou vidlicí. Podívej se po bazaru, ideálně kolo s pevnou vidlicí. Ušetříš na váze i ceně. Pokud jezdíš do práce po rovině, tak jednoplacka bude stačit, opět ušetříš při stavbě na ceně...... Atd

      Postavit by se určitě za 10k něco dalo, nedávno jsem stavěl známým kolo pro dceru a rozpočet byl do 12k, ale bylo to hodně našponovaný.

      Bude to chtít procházet nabídky na bazaru a shánět

      0 0
      • Donald64  

        Ty vidlice na přelomu mezi lepší pružinou a nejlevnějším vzduchem (2,5–3k) nefungují? Viděl jsem v obchodě kolo za 10k celé v Aliviu (ročník 2015), ale mělo vidlici SUNTOUR XCM, pokud se nepletu, je to vidlice za 800Kč tam bych i chápal, že nefunguje, ale 3×-4× dražší vidle by snad nějakou práci už odvést mohla. Na svém složeném kole (tohle není pro mě) mám Suntour Raidon a jízda s ní je zatím velmi příjemná. Pevná vidlice je hrozná rasovina na ruce a spolu s malým rámem a 26" koly je to pádný důvod, proč se shání nové kolo i s omezeným rozpočtem.

        Jednoplacka by asi i mohla stačit, to souhlasím. Trekingovému kolu bych se ale rád vyhnul, do terénu to moc není a na rovinkách není žádný problém trochu šlápnout do pedálů s horákem.

        Bazar myslíš zde na fóru? Trochu jsem to prolétl a není žádná sranda něco najít, jediné, co mě zaujalo je https://www.bike-forum.cz/…-29-rok-2016 ale neznám přesnou výbavu, tak ani nedokážu laicky zhodnotit, zda se to vyplatí. Nebo pak už hoodně staré s pouze 26" koly https://www.bike-forum.cz/…la-2005-l-19

        0 0
        • atty  

          K tomu Scud – vážně myslíš, že je výhodné koupit 3 roky staré kolo (v té nejlevnější kategorii), co na bazaru je za 11k, přičemž nové se dá koupit už od cca 13k? Tahle kategorie kol (cca 10–15k) je bazarově dost nezajímavá, protože „prodejci“ za ty 2–4 roky starý kola, chtěj dost nesmyslně třeba 80% původní pořizovačky. A to je myslím vůči „získané hodnotě“ fakt nesmysl.

          Jinak funkční vzduchovky začínají někde kolem 4–5k, tak se nelze divit, že je na kolech do cca 15k moc nepotkáš. Hlavní výhoda vzduchovky je hlavně v tom, že si jí nafoukneš a nastavíš přesně na svou váhu, pružinovka vůbec nemusí fungovat špatně, ale musí v ní být pružina adekvátní váze a musí celkově dobře „klouzat“ (malej odtrh, kvalitní futra), což u vidlice za 800 moc hledat nelze.

          0 0
    • roman 3D  

      hodně štěstí

      0 0
    • Pikaču  

      Znacka WTF v Manfildu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A to tvoje predchozi vlakno ti nestacilo: https://www.bike-forum.cz/…olo-15-000kc

      Z muze 189cm, 85kg se stal muz 180cm, 73kg.

      Ale asi to nekdo trolli, protoze takove ty typicke ceske vlakna hledani nejlepsiho kola na svete do 10k, 15k, 20k nemaji konce.

      0 0
    • puka  

      Kup bazarovou 26" s rebou a máš po repasi vyřešeno. :)

      0 0
    • boo-beek  

      Teoreticky, pokud by se objevil zajímavej rám, dá se to postavit na zánovních komponentech, ale je to na dlouho, než se ty díly sejdou. Já se takhle občas zbavuju dílů z přestaveb, nebaví mě to rozprodávat po stokorunách a stavět mě baví.

      Takže… nic neslibuju (!), ale jestli je ten zájem vážnej, napiš zprávu, zkusím se podívat po rámu a vidli, zbytek na 27,5" 2×10 mám doma, pokud bych našel něco rozumnýho, můžeme se domluvit (2×10 Deore/SLX, Tektro Auriga, ráfky Black Jack na Deore nábojích, nějakej OEM kokpit)…

      0 0
    • Gwaihir  

      Já bych vzal něco jako toto:

      https://www.bike-forum.cz/…aint-lucifer

      Je to dražší, ale stačí hledat.

      0 0
    • Pista.Wassermann  

      Ty vole, ber nabídku boo-beeka, dokud to jde

      0 0
    • Smazaný účet  

      Krosku maxbike rám 20", Suntour NCX pružinová vidle, převody 1×10 36–11/36, ráfkové brzdy, hmotnost 11.9kg (vyzkoušeno), brzdy alivio, náby Deore, řazení a měnič Deore, kliky SunRace Alu včetně převodníku NW

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.