Srovnání HT za cca 28 - 35tisíc

50 nepřečtených
  • Bloodymisa

    Ahoj, zajímal by mě Váš názor na tyto kola:

    1. BMC Twostroke AL TWO – https://www.bmc-switzerland.com/…-al-two.html
    2. Canyon GC 6 – https://www.canyon.com/…-6/2615.html#…
    3. Norco Fluid HT – https://www.norco.com/…/fluid-ht-1/
    4. Giant XTC SLR 29 2 – https://www.giant-bicycles.com/cz/xtc-slr-29-2
    5. Merida BIG.TRAIL 500 – https://www.merida-bikes.com/…bigtrail-500

    Na kole bych jezdil hlavně výlety cca 50–70km po lesních a polních cestách. Rád bych, aby to byl tak trochu univerzál a dalo se s ním jet hezky i nějaké traily. Teď žádné kolo nemám, ale měl jsem půjčeného Canyona GC a moc mě bavilo. Tak bych chtěl mít něco doma na čem když bude čas tak vyrazím. Moje výška / váha – 179cm / 71kg. Díky moc za jakoukoli radu.

    Anketa: Které je nejlepší v poměru cena/výkon?

    3x
    7%
    0 0
    • Filipsimek  

      Ja bych osobne vybiral mezi Giantem a Fluidem, na toto urceni bych bral spis giant. U obojiho je asi nejvetsi otaznik u vidlice a brzd, ale za tu cenu oba pekne stroje.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Za ty ceny snad ani jedno. Slabé brzdy, levné náboje…

      Raději bych se podíval po něčem méně značkovém s lepším osazením.

      0 0
    • skillzthatkillz  

      A proč ne Giant XTC SLR 29 1 ??? Myslím si, že se to vyplatí a není to o tolik dražší než ta Merida. Psal jsem si s progresscycle a po naskladnění a registraci dají 7% slevu…To už by bylo za těch 35.000. Hlavně ta dvojka má převodník 30T a ta 1 má 32T…nevím asi 30T není málo?

      0 0
      • Bloodymisa  

        Díky za tip. Rozdíl vidím v sadě SLX místo Deore a v brzdách MT500 na místo MT200. Jinak jsou stejné…stojí to za ty peníze? V čem je zásadní rozdíl? A co ta vidlice Giant Crest 34 RRL, s jakou vidlicí např. od RockShox je srovnatelná? Dík

        0 0
        • Cavendish  

          V sadách rozdíl je. Samozřejmě SLX je o něco lepší než Deore. To ale chodí i tak solidně. Ale obrovský rozdíl je v brzdách. MT500 jsou o velký kus výkonnější než MT200. Takže tady bych určitě sáhl po XTC SLR 29 1, který je zkrátka o třídu lépe vybavený a je to opravdu pěkný a vyvážený bike.

          Jinak vidlice Ginat jsou relativně nové a zatím s tím nejsou větší zkušenosti. Těžko přirovnávat ke konkretní značce a modelu…

          0 0
        • skillzthatkillz  

          https://mtbs.cz/…lnky-na-kolo#… tady máš k té vidlici článek, ale bohužel , reálné zkušenosti uživatelů zatím ještě nikde moc nejsou. Podle specifikace, ale vypadá dobře.

          0 0
      • novas752  

        Kolo bych podle velikosti převodníku nevybíral, to se dá snadno vyměnit. 30z asi málo bude.

        0 0
        • skillzthatkillz  

          Tak samo, že se to dá snadno vyměnit. Sám si vybírám kolo v podobné cenové relaci. A tak nějak jsem si právě počítal rozdíl mezi xtc 2 a xtc 1 . U dvojky bych měnil brzdy, převodník, a stále by měla jednička navíc slx sadu a XT přehazovačku ( ikdyz deore by mi asi stačila ). Takže mi to vychází líp pro xtc 1.

          0 0
    • novas752  

      Vzal bych rozum do hrsti a trošku bych přisolil za Grand Canyon 8. Je tam dobrá trailová vidlice, teleskop, 4 pístkové brzdy, shimano 12spd řazení…

      0 0
      • skillzthatkillz  

        Ano Grand Canyon 8 je na tom líp, ale to by mohl člověk přihazovat pár tisícovek do nekonečna :-). Dal jsem si strop a ten Grand 8 už je pro mě mimo. Ale lepší rozhodně je o tom žádná. Třeba Bloodymisa těch pár tisíc kousne a přihodí.

        0 0
        • Bloodymisa  

          :o) jo jo GC 8 jsem samozřejmě taky koukal. A byl to favorit č 1, ale trochu mě odrazuje ta barva.....škoda, že není někde k vidění.

          0 0
    • Smazaný účet  

      A co tohle, celkem slušné osazení za dobré peníze https://www.decathlon.cz/…8558253.html. A tohle taky není špatné https://www.rb-bike.cz/…ail/cr/base/

      0 0
    • skillzthatkillz  

      https://www.newbike.cz/…-2021/d13524 Ještě tady ten Kellys nevypadá špatně a jde sehnat za 30.500 ,–

      0 0
      • Cavendish  

        To je hodně solidní za ty prachy

        0 0
      • Edis  

        Spíše aby vůbec někde byl, co vím, tak kola nejsou a čeká se na vše..:-(

        0 0
      • Bloodymisa  

        Taky vypadá hezky…díky. Jen teď nevím, jakou geometrii kola zvolit. Dá se říct, že univerzální (něco mezi XC a trail) zdvih vidlice je 120mm? Co jsem koukal, tak XC mají vždy 100mm a trail 120–140mm. Asi také záleží na úhlu hlavové trubky, reach a stack. Podle čeho výrobce řekne tohle je XC a tohle už je trail? Má to nějaká pravidla?

        0 0
        • novas752  

          V podstatě ne resp. není to přesně definované. Xc je většinou do 100mm zdvihu, vyjímečně i do 115. Trailová kola začínají na 110 a dnes končí v podstatě až na 160mm, kolům na pomezí xc a trailu se dnes většinou říká downcountry, ty těžší trailbiky se 140mm+ zdvihu se někdy berou jako allmountain. S úhlama je to ještě těžší jak se to postupně vyvíjí. 68° bylo pár let zpět čistě trailové, dnes to má kde jaké xc…

          Ale je v podstatě jedno jak se to jmenuje, jde o to co chceš. Chcrš li honit gramy a nebo čas do kopce a na výkonubz kopce v terénu ti až tolik nezáleží, tak ber xc. Naopak baví li tě terén, traily a nějaké hltání kopců na čas tě nezajímá ber spíš trailové kolo. Ono to neni jen o číslené hodnotě zdvihu a geometrie, trailová kola obvykle mívají celkově odolnější a pevnější konstrukci, odpružení má výkonnější tlumení a je aktivnější a nejde tolik zamknout jako xc, bývá tam více nastavení tlumení, brzdy jsou silnější…

          0 0
      • Bloodymisa  

        Za 30.500 jsem ho nikde nenašel :). Ještě se mi líbí tenhle Ghost https://www.ghost-bikes.cz/…t-black/5891 .

        0 0
        • skillzthatkillz  

          Na megabikeplus po registraci, ale zjišťoval jsem to a bude až v polovině dubna. Nestíhají vyrábět. Takže pokud člověk nespěchá, dá se u nich zarezervovat.

          0 0
          • skillzthatkillz  

            Já jsem na základě informace, že by bylo až v půli dubna, koupil necelý rok starý Giant Fathom GE 2020 v super stavu za podle mě dobrý peníz. Takže já už mám díky bohu vyřešeno.

            0 0
        • Cavendish  

          Přehazovačka X01 a řazení SX. Dobrý lákadlo :)

          0 0
          • Bloodymisa  

            Jakože špatný? :)

            0 0
            • Cavendish  

              Přirovnám to jako kdyby si k motoru BMW dal převodovku z Felicie :)

              Je hezký mít špičkovou šaltr, ale nikdy její potenciál nevyužiješ, když máš mrdku řazení :)

              Kor když běhá po základní kazetě a pravděpodobně i se základním řetezem

              0 0
              • Bloodymisa  

                No vidíš a já bych řekl, že je to jenom páčka, která je možná jen z jiného materiálu, ale dělá pořád to stejné jako páčka z vyšší řady :o))). To je i v těch řadících páčkách takový rozdíl?

                0 0
                • skillzthatkillz  

                  Na to bych se třeba až tak neupinal. Řazení se dá ( když nebude vyhovovat ) vyměnit… třeba GX vyjde na cca 800,– a řetěz jak odjedeš dáš lepší . To stejné kazeta. Ikdyz teda ta kombinace od výrobce je taková nevyvážená.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    To by se mohli rovnou kupovat kola na Acera s tím, že až se to ojede, tak se koupí XT. A zrovna u Sramu jsou například ty kazety brutálně drahý :)

                    0 0
                    • skillzthatkillz  

                      Tak jako jo, ale u kola za 35.000 je to dycky kompromis. Většina tady napíše, že sou slabé brzdy, ale ty jdou v pohodě vyměnit a budu řešit řazení, které je ještě levnější…a kazeta je snad ( na spotřebu ) jedno jestli je tam na začátku sx a pak ji vyměním za např. GX nebo je tam na začátku GX a další koupím taky GX…cena za tu druhou bude dycky stejná.

                      0 0
                      • JachymP  

                        Kazeta GX má jinej ořech než SX, to nemusí být tak snadný to vyměnit jako třeba páčku řazení…

                        0 0
                        • skillzthatkillz  

                          To byl příklad, možná špatný , ale příklad…na kole za 35.000 je většinou vše NX .....a borec se právě opíral do toho řazení, což jsem napsal, že není takový problém. Jelikož se ve Sramu až tak neorientuju, nevěděl jsem, že má sx jiný ořech než GX.....za což se omlouvám.

                          0 0
                          • Cavendish  

                            Mrkni dole…Sektor vidlice, SLX/XT sada, Deore brzdy za 33k. Všechny moderní standarty…

                            0 0
                            • skillzthatkillz  

                              To asi nebyla reakce na mě. Já doporučoval Kellys gate 70 ..2021 ,ale bohužel bude až v půli dubna.

                              0 0
                              • Cavendish  

                                Jo sorry :) hodil jsem tam 90 z roku 2020. Ty ještě skladem jsou

                                0 0
                • Hrabex1  

                  Ten mechanismus uvnitr uplne jednoduchej neni. Nekde v obchode si vyzkousej precvaknout na ruznejch typech razeni a uvidis ten rozdil. Oproti tomu jsou rozdily v prehazovackach minimalni.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle taky nevypadá úplně blbě. Akorát nevím jak je na tom Judy oproti Reconu. Ani jedno jsem myslím nejel. https://www.bike-life.cz/…38599/v52989?…

      0 0
      • skillzthatkillz  

        Judy vs. Recon je tady samostatná diskuze. Všichni právě tu Judy haní, že má jen 30mm vnitřní nohy, kdežto Recon má 32 mm . Těžko říct. Osobní zkušenost nemám a při krátké projížďce kolem obchodu stejně nic od vidli nezjistím.

        0 0
      • novas752  

        Judy je zoufalost. Je to bývalá xc30 vidlice na kterou nalepili pevnou osu, zvlášť ty Silver verze = ocelový nohy. Dnes je to nejlevnější co RockShox má.

        Recon taky záleží jakej. Recon Silver nebo TK je trochu lepší Judy s 32mm nohama ale Recon Gold nebo RL už je docela v pohodě vidlice podobná spíš Rebě.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jako aktuálně nejlepší poměr cena/výbava mi z dostupných kol vychází RR 500 : Reba, GX (kazeta NX), boost osy

      https://www.decathlon.cz/…8558253.html

      0 0
      • Hedus  

        Nechci zneužívat vlákno a někoho provokovat :) Před vánocemi jsem objednával kolo a došlo mi až nyní. Bohužel jsem to vyřešil mezi tím jinak. Kdyby měl někdo zájem, tak je na prodej za myslím, opravdu super cenu. 51000,– Vel. M S fakturou a záruko na nové kolo. Kross Earth 3.0 karbon

        https://www.newbike.cz/…d12237/v9041#…

        0 0
    • Cavendish  

      Vem tohle a máš kolo bez kompromisů

      Velikost M https://www.ramala-silhavy.cz/…90-29-m-2020

      Velikost L https://www.eshopcyklobares.cz/…ate-90-l-29/?…

      0 0
    • Pauli22  

      https://www.kellysbike.com/…30-29-p68149 Názor na tohle ? Díky

      0 0
      • Cavendish  

        Vem Spyro MKII 1. Tenhle Kellys nemá zrovna Trail vidlici a brzdy by taky mohli být silnější

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.