Šroub do levé kliky FSA CK-762 jaký???

8 nepřečtených
  • plysovykozisek

Při dnešní vyjížďce mě vypadl a nenašel jsem ho šroub do levé kliky viz. fotografie. Bez toho jezdit nelze, protože po chvíli šlapání klika upadne. Na pravé klice mám šroub do klik ML 598A, bude stejný šroub potřeba i na levou kliku(nikde to není skladem)? Nebo co mám objednat?? Děkuju za fundované odpovědi FSA-CK 752 spletl jsem se

0 2
    • kubad  

A co ten pravý šroub vyzkoušet zda pasuje a pak objednat? Nevím jestli tam není obrácený závit. Ale to rychle zjistis.

0 0
    • Kouba_2005  

Dovolím si tvrdit, že tím šroubem, co ti vypadl, se vymezuje jen vůle kliky od misky. Kliku na ose drží sevření kliky těma dvěma protilehlými imbusy, které se utahují na střídačku. Jestli je máš povolený a klika ti několikrát z osy spadla, tak asi můžeš shánět novou kliku, páč ten tisícihran bude ožvejkanej.

1 0
      • plysovykozisek  

Já se v tom teda nevyznám, ale našel jsem toto

0 0
        • Kouba_2005  

Tohle ti poradila AI, nenašel jsi nic :-) Vycházím jen z fotek, přijde mi to úplně stejný systém jak u Shimano klik.

U kola bez motoru na pravý straně ten šroub není, páč je osa do kliky vlisovaná. U elektrokola jsou obě kliky samostatný, páč osa je z motoru, proto jsou tyhle šrouby na obou klikách.

0 0
        • Kouba_2005  

A tohle je kktina … každej ten systém je jinej a kliku drží na ose něco jinýho, na něco potřebuješ stahovák, na něco ne. Tohle je minela jak prase.

Na tvým místě bych vyndal šroub z pravý kliky, jak radí Kubad. Asi nepůjde ven, budeš muset povolit ty dva imbusy. Zkusíš ho do druhý kliky a jestli půjde, tak dotáhneš předepsaným momentem a pak dotáhneš ty imbusy tak, aby se ti klika na ose neposouvala. Pak ten šroub zase vytočíš a vrátíš do pravé kliky, dotáhneš předepsaným momentem a všechny imbusy na levé i pravé klice pak dotáhneš. Na klice by mohl být uveden moment i pro tyhle šrouby. Takhle to musí fungovat :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.