Sředový složení Hollowtech II vs. Press fit

11 nepřečtených
  • Mate.Zahry

    Zdravim, chci se zeptat na funčknost a spolehlivost obou systémů.

    S HT II mám jen kladné zkušenosti. Jde mi i o to zda jde Press fit nějakým způsobem servisovat nebo pokud se objeví třeba nějaký pazvuk tak se musí střed vyměnit?

    Ptám se pač, uvažuju o novem kole a favorizovanej model má střed Press fit.

    Anketa: Otázka zní: Je Press fit stejně bezproblémový jako HT II??

    Ano
    0x
    0%
    Ne
    7x
    100%
    0 0
    • Rychlej turista  

      Otázka zní, zda lze HTII brát za etalon bezproblémémo­vosti :-)

      0 0
    • Cryzyy  

      Loziska (a jejich utesneni) jsou stejna, jde jenom o zpusob montaze do ramu, sam mam Press fit (SRAM GXP) na kole rok a zatim ok.

      0 0
      • mirabike  

        no nový pressFit od shimana mi po cca 500km začal zpívat (nejdřív jsem si myslel, že podél cesty už na jaře zpívaj ptáci:) ale byly to ložiska středu plný hnědýho vazelínovýho bahna – skřípali pískali – nechápu přes dvojí zatěsnění… (jezdil jsem v prachu blátě, mokru, mrazu i sněhu, ale se starým středem deore 4hran taky a několik let a nikdy nebyl problém ani žádná údržba)…Vymyl jsem je a znova namazal a vypadají OK…

        0 0
      • Radek7  

        Pokud by se jednalo o PressFit BB90 jak ho pouziva napr Trek tak tam je utesneni rozhodne horsi jak HTII. Resilo se to tady: http://www.bike-forum.cz/…em-bb90.html

        Jsou tam i fotky jak to vypada kdyz se rozebere.

        0 0
      • JakeF  

        Tomu nejsem ochoten věřit, vzhledem k tomu, že XT osu HT2 už vozím 3 roky na druhým rámu a s druhýma klikama, včetně ježdění v zimě a bez nejmenšího problému, zatímco Pressfit jsem měl dvě XT a obě začaly přidírat během prvního kontaktu s horšíma podmínkama. Na druhou stranu, pak jsem měl od Sramu pressfit, teď vozím samotný ložiska z tý osy a ty drží taky bez problémů už nějakejch 6k km a dost závodů v bordelu. Takže za mě Pressfit Sram OK, Shimano nebrat.

        0 0
    • McBlacky  

      HT byl super systém pokud se origo ložisko nahradilo kvalitnějším od jiného výrobce. U plastových Press fit jsem to zatím nezkoušel. Originál vydrží to co HTII – v dobrých podmínkách přežije kolo, ve sračkách může odejít za pár stovek km, v extrému i jen pár desítek.

      0 0
      • Mate.Zahry  

        Tak to neni moc super (Press Fit). A proč je Press fit tak protěžovanej poslední dobou??? O přínosu z hlediska tuhosti ve srovnání s HT II pochybuju nebo očekávám přínos zcela minimální.

        Nebo je to čistě ekonomická záležitost a výroba rámu pro press fit je mín nákladná? :-/

        0 0
        • McBlacky  

          bod B, a ten střed je levnější na výrobu.

          tuhost je imho menší

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.