sraz Liteville 301 a 901 Jeseníky

119 nepřečtených
  • Janouch

    Zdravím.

    Na konci září to je od 28.9 do 2.10. jdeme s Kubadem směr Rychlebský stezky a pak nejakej vejlet do Jeseníků. Doporučte nějaký drsnější trasy v Jeseníkách… ty vubec neznam a podle mapy se to jeví jako dost zpevněnejch cest a asfalt. Kdo se bude chtít přidat má možnost… Liteville není podmínkou, ale v autě už místo není:) díky za info

    0 0
    • mastihuba  

      tak skoty to prošvihne :)

      0 0
    • TJK  

      saaakris… to budu mit akorat dovcu… no ze bych se za vama vypravil do Rychlebek? :-) akorat bych na HT s 90mm asi moc nestihal :-)

      0 0
    • Lister  

      Doporučuju žlutou značku z Šeráku (oficiálně zakázaná, ale stojí za to a mimo sezonu nebude problém) a pak taky žlutou značku ze Smrku – obě zábavné, ta druhá velmi výživná.

      Sakra nemohli jste tohle naplánovat trochu dřív. Třeba bych se nakonec na tu Lajtvílu nechal překecat :-)

      Mám dovolenou, pokud byste nebyly úplně proti, tak bych si třeba stezky s vámi zajel – do větších kopců raději ne, nechtěl bych vás brzdit.

      0 0
      • Janouch  

        nas a brzdit :)))) my mame dohromady tolik kilo že nas nepustí do žádnýho výtahu :)))))

        0 0
        • Lister  

          Myslíš ty s tvým kolem dohromady :-)

          Jinak pro tu tvoji potvoru nebude jednoduché tu najít úživný terén. Kdybyste se motali kolem Rejvízu, tak je dost pěkná červená značka přes Zlatý chlum – ale je to takové normální XCčko občas s techničtější pasáží.

          0 0
          • Janouch  

            ja se ted koukal že jezdí na ten Šerak lanovka a pak už je to kousek na Ovcarnu Praded Švýcárnu … a koukam, že v mapě jsou ty useky zakazný je to problém nebo se to dá ,ze zkušenosti vím že to nikde nebylo tak horky jak se to tvářilo co myslíš ?

            0 0
            • pepek  

              Je třeba tam vyjet dřív, než pustí lanovku – i zelený ochranář se nechce škrábat pěšky (pokud tam tedy nevyjede autem).

              0 0
              • Janouch  

                takže to tam hlídaj pac ja jsem nekolikrát v mape videl že je cesta zakazaná a pak tam byla hormada lidi na kole

                0 0
                • pepek  

                  Nevím jak to hlídají, ale neměl jsem problém. Tu žlutou jsem tedy dával eště před snídaní – start v 5.00 z Domašova (což je ideální nástupní místo (mají tam Svijany kvasnicový), ale i ostatní zakázané trasy šly bez ztráty kytičky, asi jsem měl štěstí.

                  0 0
                  • RomanH  

                    Tak tak, my nekolikrat taky. Akorat tam Janouch asi nejede v nejlepsi okamzik – hodne lidi si podle me udela prodlouzenej vikend.

                    0 0
            • Lister  

              Žlutá ze Šeráku směr Jeseník je v pohodě, sice zakázaná, ale v podstatě je to jedna nejkrásnějších cyklotras v Jeseníkách. Ochranáře jsem tam nikdy nepotkal, měl jsem jediný problém, kdy ne mě řvala nějaká německá p**a dost nevybíravé nadávky – prostě jsem ji ignoroval a jel dál. S běžnými turisty bez potíží, zpomalím, pozdravím, mineme se a jede se dál.

              Na druhou stranu (přes Keprník) je to trochu horší, terén dle mého místy hůře sjízdný a turistů rozhodně mnohem více, riziko konfliktu tak vyšší, ale projet by se to dalo. Směřovat na Praděd s vašimi koly nemá moc smysl, to je spíš pro crossaře – ale samozřejmě pokud vás láka skalp Moravského Mohykána, tak klidně :-)

              0 0
              • Lister  

                PS: tenhle odkaz jsem tady dával už hodněkrát, ale třeba ti to pomůže – je to ta žlutá značka za Šeráku.

                Technicky zajímavý sjezd je taky za Šeráku na Obří skály a pak dál, ale kdybych byl nahoře poprvé a měl si vybrat, tak volím žlutou – k té ještě poznámka: na rozcestí nad Miroslaví bych ji 100% opustil a směřoval dolů po zelené.

                0 0
                • Janouch  

                  to vypada moc zajimave to jsem přesne myslel takový povrchy díky.Pokud se pridas bude jen dobře…

                  0 0
                  • Lister  

                    Aby nedošlo k mýlce – to video není moje, já to jezdím trochu víc turisticky :-)

                    Ale rozhodně doporučuju, jetelný je to bezezbytku úplně celé, za sucha bez potíží, za mokra jsou sranda příčné klády.

                    0 0
                • McBlacky  

                  a na Šerák se dá vyjet kudy nejlíp (v sedle XC kola). Kromě modrý z Filipovic.

                  0 0
                  • Lister  

                    Na Šerák vede úplně nejjednodušší cesta, jak to popsal Pepek – z Adolfovic, od hospody Cimbura po zelené a pak na tu modrou, kterou popisuješ. Nic jednoduššího není a z téhle strany vlastně ani jiná možnost není.

                    Hozník druhý by samozřejmě navrhl úplně jinou trasu mechem a kapradím, tam kde lišky dávají dobru noc, rysové skáčou před objektiv a mufloni troubí na pozdrav, ale v tom bohužel nepomůžu :-)

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Po červené z Ramzové. Nahoru tam „jezdil“ každou chvíli i někdo na treku/crossu :-)

                    Jinak ta žlutá, co doporučoval Lister směrem dolu, tak se z větší části dá i vyjet (vyzkoušeno).

                    0 0
                    • RomanH  

                      Cervenou jsem chtel zrovna doporucit. Minule jsme se v mezistanici rozdelili na dve skupiny a porovnani striktne cervena x sjezdovka to vyslo casove uplne nastejno. No ale nejpohodlnejsi varianta bude lanovka – pak si to tech sjezdu ze Seraku muzes dat za den vice :-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak směrem nahoru bych si upřímně nevybral ani červenou ani sjezdovku i kdyby se jelo z Ramzové :-)

                        0 0
                    • McBlacky  

                      no já váhám jestli dát v neděli Rejvíz-Chlum-jeseník a nebo Šerák po žlutý. To bude rozhodování. Každopádně oboje je z Černé Vody kde budeme dost na pikaču když to neznám a pojedu podle mapy nevypadá to až na ty konkrétní úseky co mě zajímají moc lákavě

                      0 0
                      • Lister  

                        Tak z černé vody je to fakt dost nahouby, pokud budeš chtít někam jet, tak vždy budeš muset přejet kopec kde jsou RS – buď po nich nebo asi jen po silnici.

                        Rejvíz mě asi nejlíp napadá tohle – sleduj to v mapě, snad to popíšu slušně.

                        Z Černé vody po červené směr Žulová, pak po vedlejší cestě na Vápennou, kde se napojíš na hlavní a přes Pomezí sjedeš do Lipové (sjezd možno zkombinovat s modrou značkou), pak červená a žlutá do Jeseníku (vyhneš se tak hlavní silnici), zelená a modrá po silnici do Dětřichova, uhneš doprava směr chata Svornost (v mapě jako Dlouhá Hora) vyjedeš k chatě po silnici (dost prudké – budeš za ni rád :-) ), pak po lesních cestách na žlutou přes Kazatelny a po žluté až na Rejvíz, z Rejvízu po červené, jak už tu je popsáno, případně zkombinovat s modrou za zlatého Chlumu. Z Jeseníku pak směr Česká Ves a u krytého bazénu doleva podél potoku Lubina pak chvíli po modré, uhnout prudce doleva a jseš v sedle Klen kde končí Wales. Po stezkách sjedeš do Černé Vody. Sice je na okruhu krapet asfaltu, ale i spousta zajímavých míst. Nic lepšího mne nenapadá.

                        0 0
                        • Pac029  

                          Za me jet RS Pod Sokoli a po modre pres Zulovy vrch a dal po vrstevnicich do lazni a do Jesu. Misto Detrichova bych zvazil tu zelenou z Adolfovic s mixem cyklotrasy, pohodovy vyjezd pod Velke Bradlo, prejit na zlutou a pohoda sjezd na rozehrati tlumicu pud Rusky hrbitov a dal pres Jestrabi chatu a Kazatelny na Rejviz (hlavne s edrzet znacky a nenechat s estrhnout cyklotrasam), z Rejvizu pak ta cervena na Chlum a tam dle libosti. Pokud budete v kondici muzete to za vzit zpet pres lazne, po modre „tzv Muzikantska“ a dal po cestach pres Studnicni vrch, nebo okolo na Ripperuv kamen a po cervene zas na RS (taky slusny sjezdik). Fajn misto a misty pekne jezdeni je i objet to z lazni pres Medvedi skaly. Jinak si myslim, ze celkem pekny sjezdik je po zelene z Vozky do Branne. Fajn XC okruh je ze Smrku po hranici na Kladske sedlo (pres Polskou horu), pak nize na cervenou a zpet na Paprsek, pres Medvedi boudu. Pak Cisarska chata a po zelene pres Travnou horu zpet na Smrk. Na Smrk se da po „dalnici“ z Lipove, pres vodni bary (spojka mezi dolnim a hornim je ale faj i pro MTB). Dolu mohu doporucit po zlute pres Mates a Lvi horu. Nebo je tam proste spousta polnacek, ale treba ze Zulove pres Nyznerovske vodopady a po zelen je to celkem vyzivne stoupani. Pokud pojedete na Praded tak urcite si aspon uzit tech par metru z Kamziku nad Petrovku (lepe dolu). Jinak Modra ze Seraku pod Obraky si myslim atakuje horni hranici XC jezdeni, ale aspon si to treba uzijete, kousek je zajimavy i dal po zelene do Ramzove. Jinak vyjezd na Serak si muzete zpestrit i striktnim drzenim se modre znacky a ne ty cyklotrasy od Cimbury, neni to tezke ale je to vetsi otrocina. Obecne si myslim, ze jako ve vetsine hor, pokud to neni v mape jako velka cesta, tak kam to napalite tam neco dle chuti najdete.

                          0 0
                          • Janouch  

                            tohle je fakt vycerpavající snad jen par odstavcu by to doplnilo :)

                            0 0
                            • Pac029  

                              No hlavne aby se Vam tam libilo, ty trasy jsou dle mne sice paradni, ale prece jen jsem spis turista jak freerider.

                              0 0
                              • McBlacky  

                                ješte mi není jasný jak se dostanu ze Smrku na Polskou horu, po hranici není kreslená cesta v mapě, v reálu tam je? nebo se jezdi jinudy?

                                a ze Špičáku žlutá na Smrk v tomto směru je ok?

                                0 0
                                • pepek  

                                  Ta žlutá je lepší naopak – je tam dlouhý úzký sjezd v borůvkách. naopak bych to jel po polské straně, je to sice asfalt, ale krásná cesta kolem té Biele ladecke. Kousek od smrku se dá přelízt hranice. Jo a tu kovadlinu objet spodem po šutrovici.

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    Rozhodně lepší naopak, lépe řečeno nedokážu si představit, že bych to nahoru vyjel – 100% bych musel tlačit.

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      Jj a ta cesta nazpátek po polské straně je fakt pěkná, váhal jsem tam, zda se nestat radši cykloturistou.

                                      0 0
                                • MlokCZ  

                                  Na Polskou horu netuším. Já jel vícekrát ze Smrku zelenou a následně červenou pořád až na Kraličák.

                                  A ta červená je místy opravdu pěkná.

                                  Špičák-Smrk nebo spíše opačně jsem zatím nejel, tahle trasa mi pořád uniká a vždy ji mám naplánovanou a zatím se na to vždy kvůli něčemu nedostalo. Tedy jel jsem z toho malý kousek ze Smrku, kdy jsem pak pokračoval po zelené dolu (ta je slušná, ale bývá někdy proklatě zarostlá).

                                  Co jsem tu zaznamenal, tak je lepší to jet Smrk->Špičák.

                                  Pokud bys dal až Kraličák, tak se mi moc líbila zelená z Kraličáku dolu směrem na polskou chatu – ten úsek na cykloserver označený jako nesjízdný, ty bývají většinou nejlepší :-)

                                  0 0
                                • Pac029  

                                  Po hranici obouma smery ze Smrku je cesta. Na Polskou horu je neznacena, ale vede az na Kralicak. Asi po 2km jsou dve odbocky na vlevo na Paprsek (znaceno pro lyze), muzes se obcerstvit a pak se zas vratit na trail, neni to teda zadna divocina, stezka v boruvci/lesem, obcas sutr, koren, mokrad. Dobre vyjezdy na Smrk jsou ty lesni cesty (casto znacene jako cyklotrasy), ze znacek hlavne modra/zelena z Petrikova. Kdyz pojedete od Nyznerova, tak je to proste dlouhe stoupani po asfaltce – polnacce – lesni ceste a pak je lepsi prejit ze znacky na cyklotrasu, vrsek te zelene je lepsi dolu.

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    plánuju to nahoru po modré z Nýznerova, pak u třech studánek přejezd směrem na zelenou, tu jen křížit a pak se dát po cestě co je naznačená v mapě od lovecké chaty a připojit se zase na zelenou v místě kde na mapě je studánka na vrchol pak zelená.

                                    Cestou zpět bych chtěl zase přes Smrk, od Císařské na Černý potok a po modré, nebo se to od Císařské dá po zelené. Dolů pak žlutá přes Lví horu, to vypadá hodně pěkně

                                    Nepojedu sám, tak nechci aby zbytek skupiny umíral :)

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      Žlutá přes Lví horu je rozhodně více než zajímavá. Kvůli malému provozu v těchto místech a pokročilé roční době, ale počítej s celkem dost zarostou cestou.

                                      0 0
                                      • Pac029  

                                        Zarostly je hlavne ten usek mezi Matesem a sedlem nad Tremi studankami, nastesti v te trave zadne velke prekvapeni neceka, kolem Lvi hory je to pesina v boruvci, obcas vybafne nejaky ten sutr nebo schodek. Pak uz otravuji jen koprivy a rosti pri krizeni tech lesnich cest.

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          nakonec jsme to dolů jeli po zelené -nebyl už moc čas. Nahoru po asfaltu z Nýznerova, pak šotolině až na křížení modré -po ní docela ostré stoupání na 3 studánky a pak žlutá až na Smrk. Hranice až na Kladské sedlo je super, zpět červená+cyklostezka od Císařské a modrá na Smrk.

                                          Potkali jsme místňáky Patrika (Pat na BF) a Olina a ti nás vzali od Smrku až skoro na Kladské.

                                          Tenhle úsek je paráda, za mokra ale to bude na kořenech dost klouzat, je jich tam dost :)

                                          0 0
                                          • Pac029  

                                            Jen pro upresneni, modra se zlutou je sedlo Nad 3 studankami, ty 3 studanky jsou na te sotolinove ceste co pises, tesne jste je nejspis minuly, protoze na ten zminovany krpal po modre se odboci pred, je jako pred nima, i kdyz jsou vlastne za nima ;o). Ale jak jsem psal, to rameniste neni nic moc ani dolu.

                                            0 0
                                          • Lister  

                                            Na to Kladské sedlo je to opravdu přímo po hranici? Přemýšlím, kam se vydat příště, červenou znám, ta je hezká, ale jestli vede cestě opravdu rovnou přes všechny hraniční vrcholy, tak tu bych zkusil.

                                            0 0
                                            • bluma  

                                              Ano, po hranici, podél kamenů, je to super. Ke Kladskému je pak fajn sjezdík.

                                              0 0
                                              • McBlacky  

                                                no bohužel je to rozrejpaný od lesáků – teda jen ten finál na sedlo, kde to je víc z kopce.

                                                0 0
                                                • Lister  

                                                  A co červená značka? Když jsem ji jel naposledy na podzim, tak byla v některých místech dost zarostlá, ale třeba ji od té doby trochu prořezali.

                                                  0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    my jeli z Kladského do první ostré zatáčky serpentin po áčku, pak cyklotrasa vlevo a ta se napojí na červenou, odtud až na Císařskou bez problémů prosekané. Je tam pár míst který jsou těžší-kořeny ve svahu ve sklonu- a asi dvě místa který se musí přenést, protože to je hodně podmáčené.

                                                    0 0
                                                  • Lister  

                                                    Díky, nedělní plán je tedy jasný.

                                                    0 0
                                              • Lister  

                                                Díky bohu za toto téma :-)

                                                Kolem hranice to bylo boží, nedojel jsem až ke Kladskému, ale odhadem cca 1–2km před koncem jsem odbočil a řízl to rovnou na červenou, po které jsem jel zpátky – to je trasa dle mého gusta, papaparádní poježdění. Sice jsem přijel dost prošitej, protože ono to neustálé stoupání a klesání dá celkem zabrat, ale bylo to super.

                                                0 0
                                    • Pac029  

                                      Jak tu nekde pisi, lepsi ta zelena a pod vrcholem uhnout na Mates a pak po zlute nahoru. Ta zelena i modra (na Tri studanky) v poslednim asi 1km je na me treba uz za hranici uzivani si, obe bych uz dost nesl a pod Trema studankama nejspis i dost v bahne, ten zlibek je rozvetvene prameniste a podle toho to tam vypada, navic je celkem zarostly a jediny co na ty ceste byva jasne je ze musis nahoru, kudy vede je uz horsi. Pokud pres Tri studanky, nebal bych se na rozlapani udelat ten oblouk od Bucinskeho potoka, to je pohoda lesni casta a aspon se rozjedete.

                                      Od Cisarske po zelene na Smrk je to moc pekene, doporucuji. Dolu pak porad po zlute pres Lvi horu je paradni, osobne tam dva kratke useky pod Lvi horou nosim, nic hrozneho, hlavne neztratit znacku, obcas to krizuje lesni cesty a ty odbocky jsou nenapadny.

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        Prosímtě, dke bydlíš, že to tu máš tak proježděné?

                                        Asi budu muset taky najet na systém objevných výprav po malých cestičkách, vždycky jsem dost limitovaný časem, tak jsme se nepouštěl do žádných velkých dobrodružství, ale před tebou se začínám dost stydět :-)

                                        0 0
                                        • Pac029  

                                          Kdyz milujes neni co resit, i tech 200km z Baziny se proste musi nejak zvladnout.

                                          0 0
                                      • McBlacky  

                                        díky moc za rady a končím se zasíráním vlákna Lajtvílákům.

                                        Ale věřím, že se jim tohle info bude hodit taky :)

                                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Kdybych si měl vybrat jedno z toho, tak bych asi dal přednost Rejvízu. Tam je pěkná celá ta červená od začátku z Rejvízu, je to i pěkný výjezd.

                        A z Jeseníku na Rejvízu jsi poměrně rychle. Škrábání se na Šerák je o dost delší.

                        U Rejvízu jak to bude méně výškových metrů, tak by se případně i dalo dát to nejprve celé po červené a pak si vyjet jen znovu na Zlatý Chlum a přidat i tu modrou.

                        Z Černé Vody to ale ideální není, jak už tu bylo napsáno. Já vždy byl v Horní Lipové a měl to zase přesně opačně, tedy zase přes kopec přejezd na Rychlebské stezky.

                        0 0
                        • Pac029  

                          Ono zase ze Seraku jet pres Keprnik a nebo po horni Sisi stezce na Vozku/pod Vozku a po zelene dolu do Branne, jak pisu vyse, ma ale vic do sebe (IMHO) jak se motat kolem Rejvizu a Chlumu.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            To je možné. Ty zakázané věci moc projeté nemám. Z nich jsem jel ze/na Šerák jen žlutou. Červenou na Keprník jsem nejel.

                            0 0
                            • Pac029  

                              Jo no, ta hrebenovka je diky rezervaci zakazana, to mas bohuzel pravdu.

                              0 0
                          • pepek  

                            Která je „horní“Sisi stezka? Je to tato? nebo je ještě nějaká jiná?

                            0 0
                            • Pac029  

                              Je to ta co vede po hranici rezervace, je nad tou co si myslim, ze myslis :o). Paradoxne je lip sjizdna jak ta dolni., jen je trochu podmacena, misty. Jo to znaceni na mape neodpovida uplne realite, vede porad po hranici te rezervace pres ty lovecke chaty a konci na te spojce zluta/zelena pod Vozkou.

                              0 0
                              • pepek  

                                Hmm, tak jestli myslíš tu, co vede přes tu chatu Moricka, tak tu jsem kdysi hledal, ale nic jsem tam nenašel (a to jsem se snažil)

                                0 0
                                • Pac029  

                                  Snazil jsi se malo:o). Ze Seraku je to dokonce dvoukolka. No trochu se to ztraci v trave, ale prepni si tu mapu do foto a hned Tito bude jasne. Je tam a je paradni.

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Tak dík. A ta spodní (kolem památníku Sisi), je jetelná až k tý červený TZ, co vede na Šerák?

                                    0 0
                                    • Pac029  

                                      Co je jetelna? :o). Ja tam na dvou mistech musim nosit, jedno je asi 20m (takovy potucek, kousek je tu v galerce) a pak asi 50m v dost vysoke trave a takovem dost strmem svahu, jinak pohoda. Oboji je v uboci Seraku.

                                      0 0
                              • Lister  

                                Prosím tě, kde ta cesta u toho Šeráku začíná?

                                0 0
                                • RomanH  

                                  Jestli jsem to dobre pochopil, tak tady

                                  0 0
                                  • Pac029  

                                    Ano, to je ona, jen pokud tam pujdete, pocitejte zejmena ted s vetsi vlhkosti, je tam nekolik pramenist a i kdyz jsou castecne vyztuzena kladami, nektere asi jsou jeste z dob Sisi. Proste takove raselinne louze, kdyz blbe najedes, neni problem se slusne zaborit. Az k Moricce je videt, ze to kdysi byla cest pro kocar, pak uz je to jen pesinka.

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      Díky ti za typy, zítra to jdu vyzkoušet. Plán je vyrazit z Ramzové na Čerňavu, pak spodní stezka Sisi na Vozku, pokud nebude moc lidí, tak přejezd Keprníku, po horní stezce zpět na Vozku a sjezd Zelené do Branné a návrat na Ramzovou. Snad to všechno nějak trefím.

                                      Nevíš náhodou o nějaké sjízdné cestě od Obřích skal na Šerák, osobně nevím o ničem, což je škoda, protože pak by se dala dobře zakomponovat i žlutá ze Šeráku směrem dolů, pak výjezd po silnici na Obřáky, ale kam pak dál?? Jedině asi tlačit po modré.

                                      0 0
                                      • bluma  

                                        Nevim jestli myslis tu stejnou horni stezku co ja, ale byl jsem tam letos trikrat a je hodne rozdrbana a podmacena. A kudy kdyztak vede ta Sisi?

                                        0 0
                                        • Pac029  

                                          Jo o te se mluvi, ja tam jel naposled loni v cervnu a celkem to slo, utopil jsem se jen jednou (sklouzl jsem z klady) a jednou jsem pak tusim prenasel, jinak to slo az k Moricce. Zalezi proste na pocasi, a letos teda zadny sucha nebyly.

                                          0 0
                                      • Pac029  

                                        Jestli to chces dobre trefit, doporucil bych Ti ty Sisi stezky jet opacne, ta horni se lip trefuje od Seraku (viz. RomanH) a ta dolni zase mnohem lip z Volske louky (to je tam nejvetsi dalnice). Trefit tu horni z te krizovatky zluta/zelena pod Vozkou muze koncit dost blbe, je to skryte v trave a jsou tam i pesinky co vedou do ztracena. Kazdopadne pokud budes drzet plan, tak z krizovatky znacek pod Vozkou je to lehce sikmo nahoru a asi po 30 metrech uz je to vicemene po vrstevnici, pak se to zlepsi a po zhruba 0.5km najedes na lavku pred Knizeci chatou, tim si to potvrdis. Na dolni z Cernavy to je horsi, na te foto mape je to blbe videt, je videt ale na te louce, kdyz to protahnes tak to zhruba uvidis, je to cesta do smrci, pres takovy vymolek, vlevo pres cestu par metru vys je cervena znacka na strome.

                                        Co se tyce Obraku, jsem na tom stejne, mam v planu pres Mracnou/Snezna chata na Cernavu (pokracovani te silnicky), na fotomape to vypada, ze tam neco je, ale kamos tvrdil, ze nic nenasel. Treba budes mit vic stesti, kdyztak dej vedet, ja to prubnu asi az pristi rok, letos tak nejspis az na sneznicich.

                                        0 0
                                        • Lister  

                                          Kdybych ty stezky dával naopak, tak bych se tak nějak nedostal na Šerák – neboli musel bych dát červenou nahoru a to by se mi nechtělo – to jezdím zásadně jen dolů :-)

                                          Tu horní ale plánuju od Šeráku, protože bych chtěl z Vozky přejet Keprník.

                                          S těma Obříma skálama je to fakt horší, z té strany je asi fakt jen modrá, cesty, co jsem zkoušel, vždy vedly do nikam.

                                          0 0
                                          • Pac029  

                                            Jo, ja to jen blbe pochopil, ale jak tak nad tim uvazuju, tak udelat to jako esicko Cernava-Volska louka-horni Sisi-Serak-Keprnik-Vozka-Brana by mohl byt dobry trip a nejspis i jezdivejsi nez jak to planujes…

                                            0 0
                                          • bluma  

                                            Kdy chceš jet? Když to pár dní vydržíš, tak ti můžu poslat fotku odbočky na Knížecí ch. u rozc. Nad Hášovkou.

                                            0 0
                                            • Lister  

                                              Jedu to zítra. Jelikož jsem ty trasy nikdy nejel, tak pravděpodobně zvolím nakonec nejjistější variantu – parking v Branné, výstup na Volskou louku po žluté, pak dolní Sisi, červená na Šerák (na tohle se netěším :-) ), horní Sisi a sjezd po zelené do Branné. Když vyjde dobře čas tak možná ještě kolečko na Obří skály.

                                              0 0
                                              • MlokCZ  

                                                Tak přeci někdo chce zkoušet vyjet červenou směrem nahoru na Šerák. Tak hodně úspěchů :-)

                                                0 0
                                                • RomanH  

                                                  Cece, uz si nepamatuji, kolik jsme s Pajou nakonec tlacili, ale mam pocit, ze to bylo tak okolo 600–800 metru. Casove to vyslo uplne stejne s dalsimi, co jeli po sjezdovce.

                                                  0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Tak on ten technický úsek má asi 1,5km. A něco z toho nahoru vyjet půjde.

                                                    0 0
                                                • Lister  

                                                  Vůbec nebylov plánu to vyjet :-)

                                                  Něco jsem dal, ale nestálo to za to, časově s tlačením na stejno, výdej energie nesrovnatelně vět­ší.

                                                  Jinak jel jsem teda po žluté na Volskou louku – pohodový výjezd po lesní cestě. Pak z Volské louky spodní stezkou Sisi – nájezd se nedá minout, protože až k Jelení boudě to je široká lsní cesta. Pak začala velká zábava, úzká pešinka v lese velmi dobře jetelná, kořeny, kameny, ale nic zrádného. Takhlo pohodlně to šlo až k přejezdu potoka, kde je evidentně stržený břech a tak byla malá horolezecké vložka. Pak dál už to bylo horší, les skončil a na otevřeném prostranství začala úřadovat vysoká tráva a eroze. Stezky aktuálně není skoro vidět a často je stržená, spousta míst se nedá projet, je to spíš o nošení. Poslední úsek zase pohoda, moc hezký, ale už krátký.

                                                  Zpátky jsem dal tu horní cestu, nájezd se nedá minout, je to sice zarostlé, ale je to první odbočka směrem od Šeráku. Stezka z počátku moc hezká, občas podmáčená, ale dalo se to. Větší problém bylo, že prakticky v celé délce je v tuto dobu opravdu hodně zarostlá, není vidět na podklad, kolem vysoké borůvčí, ve kterém se velmi úspěšně schovávají pařezy a větší kameny. Často se větví, ale držel jsem se toho, že má jít kolem hranice rezervace, tak jsem sledoval takto označené stromy a nezbloudil jsem. Úsek mezi oběma chatami byl nejvíce zarostlý, od Knížecí chaty je stezka širší a opět velmi pěkná. Následná sjezd po zelené taky povedený, část po široké cestě, část po úzkých pěšinách, často na širších cestách volné kameny.

                                                  Celkově to nebylo špatné, ale asi jsem zvolil špatné roční období. Z jara to musí být mnohem lepší, zase bude asi více vody, ale ta je jen občas, vegetace naproti tomu vadí skoro celou dobu. Spodní cesta je rozhodně mnohem náročnější a v hodně úsecích se musí přenášet, horní cesta je jetelná prakticky 100% (až na pár hodně podmáčených míst, kdy křižujete nějaký malý potůček), technicky nic extra náročného. Jel jsme jen jeden směr, ale myslím, že v obou případech ten lepší – minimálně tu horní bych naopak nedával (skoro pořád byste stoupali) u spodní si to dovedu představit.

                                                  0 0
                                      • Pac029  

                                        Jeste k te zelene, nevim jestli si ji jel, je tam treba taky davat pozor a nenechat se strhnout tema lesackyma cestama. Nachylny mista jsou par set metru pod Hasovou chatou a pak dle mapy v miste „potok Hucava“, tam je kus pesina v housti a pak se musi preskocit potok, dal ta cesta muze byt taky dost vlhka, az po Josefovou. Pak uz je to pohoda.

                                        0 0
          • MlokCZ  

            Ze Zlatého Chlumu to mohou poslat dolu místo po červené, tak po modré (ta co není souběžná s červenou), ta je těžší.

            Červená je opravdu poměrně lehká záležitost.

            0 0
            • Lister  

              Tak jestli myslíš modrou směrem na Čertovi kameny, tak ta je rozhodně dost výživná – jel jsem to kdysi dávno ještě na totál HT a nějak to ve mně zanechalo dojem nesjízdnosti – asi to budu muset prubnout s trochu jiný vybavením.

              V tomhle případě bych pak pokračoval dolů po silnici do první vracečky, tam se napojil na zelenou a do Jeseníku sjel až konec té červené – v téhle části už je těžší a velmi zábavná.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ano, přesně tu myslim. Já to ještě celé nejel, jen jsme to naposledy kus prozkoumával (červenou jsem už jel po několikáté, tak aby byla změna).

                A protože bylo ten den opravdu hodně mokro, tak nakonec zvítězila zase červená (ta je v pohodě celá i za mokra bez šlápnutí, pouze úplně na konci podél plotu se mi tam nelíbí ten jeden větší schod – kdyby to nebylo hned těsně u toho plotu tak možná).

                Za sucha by ta modrá ale byla dobrá i když bych to třeba nedal vše (těžko říct předem, když jsem to neviděl celé, začátek by se dal určitě). Pokud někdo umí, tak třeba dá v pohodě i modrou za mokra.

                0 0
      • Janouch  

        hele Kubad jede autem me naloží po ceste a spat by se melo v Cerný vode a odtud nejaky vejlety a až nas to omrzí tak se přesunem do Jeseníků program je volnej

        0 0
    • deekay  

      Hm, skoda, ze ja nemam volno ani na ten svatek, natoz si udelat jeste CT a PA volno :-/

      No stejne bych vas brzdil jak cestou nahoru, tak dolu :) Dopadlo by to tak, ze bych v rychlebkach udelal z lajtvily cednik a pak jel s brekem domu :D

      0 0
    • roud  

      jedem na rychleby pár dní před váma takže po nás už to bdue nesjízdný ;o]

      0 0
      • Janouch  

        :))) to jsem zvedavej o jaky lejno zakopnem :))))

        0 0
        • roud  

          jj máte se na co těšit kunad až se vrátí z Rychleb tak prodá epikona a ještě rád si dá na kolo pořádnou vidlu :O)

          0 0
          • Janouch  

            no doufam, že tam vubec odjede tohle je druhej pokus jak ho tam dostat :)))

            0 0
            • roud  

              Hehe to věřím letos za náma na socku dojel taky jen autem xD xD xD

              0 0
              • Janouch  

                tak mi treba bude delat doprovod jen v aute :) bude mi cistit camela ,servisovat kolo a tak :))))

                0 0
    • kubad  

      to bude masakr :D

      0 0
      • Janouch  

        slušna prace ta tvoje 301 :) jojo bude to maso :) tak snad zase nebudou nemci diktovat tvuj čas :)

        0 0
        • deekay  

          Ja teda na RS jeste nebyl, ale vzhledem k tomu, jak vetsina lidi pise, ze se ma pocitat se „skrabancema“ jak an tele, tak na biku, tak sem zvedavej, jak to pobere 301 :) Aby nebyla jak pinpongovy micek pak :)) Sutry vs ultralight alu plechovka neni moc fer souboj :)))

          0 0
          • kubad  

            je to jen kolo :)

            0 0
          • Pac029  

            RS maj vyhodu, ze jsou delany pro jezdeni, prakticky tam nejsou volne sutry a je nejaka ta idealni tenci ci sirsi stopa. Pokud sebou nesvihnes, je kolo prakticky v bezpeci a pripadne chybky chytnou kliky s prevodnikama. Horsi jsou ty ""neprizpusobene"" stezky :o).

            0 0
          • Lister  

            Bych ty RS zase tak nedémonizoval. Dají se objet na HT s rychlýma gumama, na fullovi samozřejmě pohodlněji a mnohem rychleji. Když si dáš pozor, trochu umíš a máš štěstí, tak si ani nešlápneš – ještě se mi to nepovedlo, ale jde to.

            0 0
            • deekay  

              ok, ja jen, ze jsem tu prednedavnej od nekoho cetl, ze na walesu vetsine lidi odksace kolo po kamenech :D tak to by se mi moc nelibilo :D

              0 0
              • Lister  

                To máš jednoduchý – buď víš dopředu, že to dáš a pak to dáš, nebo prostě víš, že nemáš den a pak je lepší ty horší úseky přetlačit :-)

                Je to až k nevíře, jak se mi tam občas daří a jak se tam občas trápím, typicky úsek Rock Shox – tobě to nic neřekne, ale ti co byly, tak možná potvrdí, že když ho dobře najedeš, tak je to pohoda, jak to netrefíš, tak se často hezky vyválíš nebo blbě zasekneš.

                0 0
    • Luma  

      Z Alfredky na chatu Jesefimka po lesnické cestě atd. Ať víte do čeho jdete :-) http://www.youtube.com/…nasevidea007#…

      0 0
    • mm  

      Co byste místní znalci doporučili na celodenní výlet (100km).

      Znám RS, přes Ripperuv kámen do Jeseniku a celý Šerák. Pěšky pak dobře znám trasu Mountain challenge.

      Čili chtěl bych jet hlavně mimo tato místa s tím, že je pro mě důležité dojet do Jeseníků vlakem a vlakem se i vrátit. A to ještě nejlépe s možností někde se umýt (např. ve Vražedném potoce).

      0 0
      • Pac029  

        Zkus ten Smrk a hranici na Polskou horu a dal jak pisu vys, obcerstvovat se muzes na Paprsku a ruznych cest na motani je tam spousta. Treninkove muzes najet i na Stribrnicke sedlo a nebo zpatky naproti na Cernou stran. Pripadne na druhou stranu na sedlo Peklo a dal,pak po nejaky cyklotrase zpet. Nejlepsi mi prijde kdyz to proste neznas a objevujes :o).

        0 0
        • mm  

          děkuju

          0 0
          • Pac029  

            Jen detail pro cestu na Smrk. Jet jak Ty zacnu v Hanusovicich a pojmu to jak okruh. JesLyz Magistrala je sjizdna cela (vede pod Mokrym hrbetem a ze Str. sedla dal jako cervena), na tu se napojis a muzes projet to mou zminovane kolecko pres Smrk a mas to i se Stribrnickym sedlem. Umyt se muzes vzdy v Morave nebo Branne, navic usetris asi 2 hodiny jizdy vlakem a 100 Kc na jizdnem, kdyz to vezmu tam a zpet. No jen tak BTW.

            0 0
    • roud  

      Strašně mě mrzí že neuvidím Kubada v těch rychlebách MUHEHE :O)

      0 0
      • kubad  

        my už tu s Janouchem řadime od včerejška ;)

        kdy plánujete příjezd a kde ubytko, možná to prodloužíme

        0 0
        • deko  

          Ze bych prijel v sobotu na pojezd?

          0 0
        • roud  

          LOL my jsme včera odjeli xD xD xD jinak bylo by to perfekní místo na další socka kemp :O)

          0 0
      • Janouch  

        nahodou se drzel statecne :) dnes navrat a všem díky za supery tipy dali jsme lanovku na Šerak a pak tu žlutozelenou turistickou dolu pecka a počasny bylo neuveřitelny:)

        0 0
        • kubad  

          no až na ten trefeny strom, vyzuty plášť a trn v předním kole to bylo super ;)

          0 0
          • deekay  

            Vy ste tam teda radili :)) Menili ste kola i navzajem? Zajimalo by me takovy maly porovnani. Vim ze sou to dve principem uplne jiny kola, ale stejne :)

            0 0
          • roud  

            Hehe to mohlo bejt veselo :O)

            0 0
          • Lister  

            Pusťte nížínáře do hor :-)

            0 0
            • kubad  

              já jen vyzul a pak pichl duši co sem tam musel dat, strom byl pražákúv ;)

              jinak pohodicka, a luxusní noční vyjizdka.

              Na závěr žlutá z lanovky byla fakt vyzivna.

              0 0
              • MlokCZ  

                A co jsi tam měl za plášť na ty Rychlebky?

                0 0
                • kubad  

                  klasický NN 2,25 nechal sem ho protože bylo sucho byla to chyba, i když nic tragického.

                  to vyzuti vzniklo jednoduše, navlezl sem se do zatacky, jak byl předek pod brzdou přes hranu kamene mě odskočil bok z pakty a dostalo se tam listí, patka nemohla zpět a vzduch vyfunel, v plasti byl vcelku nízký tlak, pokud by se tam nedostal bordel asi by vše v klidu fungovalo dál.

                  0 0
              • Lister  

                Kde jste byli v noci?

                Žlutá je rozhodně velmi zábavná, ale zase to není žádné maso, když to sjedu i já :-)

                Jinak máš ode mne mail – až budeš mít čas, tak se prosím ozvi.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.